Hirdetés
- OLED TV topic
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
basszus tényleg

Na akkor valaki segítsen plíz. zóval érdemes a hp-t megvenni, ha az lg-nek is ugyan az a belseje? Vagy csak nagyon hasonló?
Mert az LG a 3-4 lemeznél olyan csíkosra csinálta a lemezt hogy az fájt, RW DVD-nél gyorstörlésnál hibárt írt ki, vlt, hgoy a tálca se ki, se be
meg az első LS lemeznél is hibát írt ki, amit utána még 2x minden gond nélkül megírt
Mi lehetett a problem? HP-val em lesz ilyen?
-
Sada88
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
LGbe nem HP tyúkbél van ?=)
-
Winner_hun
félisten
Na hétfőn lesz HP 840i íróm, amilyen a PH-s tesztben volt, remélem azzal nem lesznek problémáim. Igazság szerint ilyet akartam, csak nem volt rá kess, ezért vettem LG-t, meg azért, mert azzal még nem volt problémám, sőőőt.
-
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Könnyebben lekophat, a fény is közvetlenül éri, szóval lehet előnye a DVD-s megoldásnak.
-
Sada88
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát jobb az ha van rajta egy védőréteg sztem

-
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az írható DVD egy icipicit vastagabb, mint a CD, lehet hogy a címkerétre tett LS ezért nem kivitelezhető, passz.
-
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Mert a CD és DVD keresztmetszete, szerkezete eltér. A DVD esetén azért is célszerű a lemezt alkotó két 0.6 mm-es korong közé tenni a fényérzékeny ''nyomtatható'' réteget, mert ez gyakorlatilag azt biztosítja, hogy a rajzolat nem a lemez felszínén lesz, hanem egy műanyag védőborítás alatt. A CD-nél viszont - mivel ott a műanyag korong egy rétegből áll, amelynek a címkeoldal felöli arcán (igen közel a felszínhez) van az adathordozó- és tükrööőréteg, valamint maga a nyomtatott címke (illetve a márkajelzés) - nincs más mód, mint a címkefelületre tenni a fényérzékeny réteget, mintha csak egy normál címke lenne. Bizonyos a tekintetben az is. A CD-nél ezért kisebb a fókusztávolság a LightScribe esetén, ugyanannyi idő alatt kontrasztosabb ábra készíthető - de cserébe a rajzolat a felszínen van, sérülékenyebb.
-
Winner_hun
félisten
Amit nem értek az az, hogy a DVD-knél miért azt a szendvicses izét használják. Egyszerűen nem tom felfogni, hogy a CD és a DVD LS felülete között miért kell, hogy különbség legyen, miért nem jó, vagy miért nem megvalósítható, hgoy ugyan olyan legyen mindkettőnél, így a DVD-knél is lehetne éles képeket szkribálni.
Guseppe: [link]
[Szerkesztve] -
Guseppe
tag
Hi All!
Tegnapi nap végre sikerült egy LS CD-t és egy DVD-t is megrajzolni az LG írómmal. A CD tökéletes sőt gyönyörű, (Verbatim) a DVD nagyon halovány, ritka gagyi lett. (Phillips)
Hát igen erről már sokat lehet olvasni. Lényeg a lényeg, hogy megy az írás minden nagyon cool.
Thx, minden segítséget.
Bye, Gus -
ftc
nagyúr
Nah kipróbálva Benq 1655-el az LS.Kicsit csíkos lett a kép de nem annyira feltűnő...
-
PPeter
addikt
A 6.3-as széria lassan két és fél éves, még jó hogy nem támogatja a LightScribe-ot és egy mai írót.
A legújabb 6.6-osat tedd fel, vagy a 7-esből a legújabbat (mindenféle giga-ultra-warez szarokat felejtsétek el - amit hivatalosan frissiben le lehet tölteni, az jó, egy hónapig megy a demo seriallal, utána meg lesz újabb demo, soha nem kell megvenni és törésekkel, serialokkal sem szórakozni), és a www.lightscribe.com oldalról a legújabb lightscribe rendszer service-et hozzá és kész. De ha nem írtuk le tucatszor, akkor egyszer sem. -
Guseppe
tag
Hi All!
Sajna azóta sem volt időm a géppel foglalkozni, így most ültem le egy picit. Ráadásul holnap megint dolgozom. Az íróm egyébként LG 4166 típus, és sajna semmilyen ''motyot'' nem adtak hozzá, ez az előnye az OEM termékeknek. :)
Nero 6.3.0.3 és 6.6.0.3 verzióm van még a 7-esen kívül, de ahogy írtad alabból nem megy, kell plugin. Úgyhogy, most elkezdek valamiféle plugint keresni, mert már kíváncsi lennék milyen egy saját korong.
Bye, Gus
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Guseppe
tag
Sziasztok!
Sajna nem volt időm az összes beírást elolvasni, de az én NERO-ban (verzio 7.0.5.4) nincs Ligt Sribe írási lehetőség. Legalábbis semmi ilyet nem látok. Lehet esetleg valamiféle pluginnal bővíteni? Ha igen mi a neve? Vagy szerezzek másik nérót? A 6.6-os ban sem láttam LS lehetőséget.
THX, Gus. -
Söri
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kösz a tippet,
már alig várom hogy megjöjjön az író. Eddig csak jót hallottam róla. -
Márton
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Eddig úőgy vettem észre.
De lehet attól függ, milyen gyorsan kattintok a nero-ban?
-
Söri
tag
Rendeltem innen az Osztrákoktól egy benq 1655-ös írót és a héten jön meg. Ilyen lightscribe CD, DVD -t hol kapok 200 körüli összegért?
-
csfejes
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem igaz öregem!

Egy új projektet kell indítani ahol az egész cd felülete fehér és oda tudo beilleszteni az ábrádat!
Persze, hogy csak egy csík van ha csak egy szövegnyi a kijelölés!
-
Márton
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Félcentis nincs. Néha egy hajszálvékony megfigyelhető. De pl. a mostani minuszos philips lemeznél nem látok ilyet.
Mikor jönnek már a szinesek? nincs hír? -
topytopy
csendes tag
hol lehet olcsón lightscribe lemezt szemányolni? És mi az ára?
[Szerkesztve] -
Márton
nagyúr
Van, amelyik dvd-nél jobban, van amelyiknél kevésbé csíkoz.
-
Sada88
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát nem tom nekem a contrast nővelő progi ota egyszer irom meg a dvdket kb 40perc és szép éles kép lsez hát nem korom fekete de éles.
Cdket nem tom olyannal még nem volt dolgom
-
Sada88
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
hát DVD-n soha nem lesz full fekete
max CD-n -
Winner_hun
félisten
Hello
Ez a benq író az ls lemezeket milyen minőségben pörköli? Mert az LG-m megy vissza garba, nem igazán úgy ír, ahogy kéne, mert olyan csíkos még CD-n is hgoy az beszarás. Meg hol erősebb hol gyengébb.
Szóval amit ír, ha van fekete felület az full fekete? Nincsenek benne csíkok? -
sirhunter
csendes tag
Szevasztok! Belökné vki a kontrasztos progi linket? THX!!!

-
Márton
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom, én most egész meg vagyok ebédelve a philips dvd-r, benq1625 író, contrast növelő utility, surething se kombinációval. Igaz 40 perc (legutóbb 20 lemezt kellett írnom..), de végre nem olyan homály, semmitmondó az ábra.
-
Winner_hun
félisten
na ezt miért ide írtam?

De nem is. Na mind1
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Ezt nem is tudta, kösz.
Szemüvegnél mondjuk van karcálló nyavaja meg ez a mikroszálas kendő direkt ilyen érzékeny felületekre van. Állítólag meg ha rálehelek sokkal jobban töröl. Csinálom én mindehogy
Erre vki:
Amit nem értek az az, hogy a DVD-knél miért azt a szendvicses izét használják. Egyszerűen nem tom felfogni, hogy a CD és a DVD LS felülete között miért kell, hogy különbség legyen, miért nem jó, vagy miért nem megvalósítható, hgoy ugyan olyan legyen mindkettőnél, így a DVD-knél is lehetne éles képeket szkribálni. -
_OrLiX_
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hello!
A por nálam jelentkezett először, persze ha jól emléxem.
Mikroszálas törlőkendőt használok én is.
Én is szemüveges vagyok, és ha javasolhatom, ne úgy tisztítsd se a
szemüveged, se a DVD-ket, hogy előtte rálehelsz!
Mivel a leheleted - igaz h kis mértékben - de zsírt is tartalmaz, és az
nem jó egyiknek sem. Csak szárazon a kendővel!
Ezt már nem tudom hol hallottam, de mióta nem lehelek, a szemüveg sem
karcolódik olyan hamar össze.
Hetente áttörölgetem, de mindig visszajön a por. Talán egyre kevesebb.
Úgy gondolom, hogy ha párszor áttörölgetjük a lemezeket, el fog tűnni
egyszer majd a por. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Másnak tapasztalat? Vagy észrevétel vagy mittomén
-
Beaver
csendes tag
Tudjátok hogy mi a röhej? HardwareOC-n olvastam, az LG GSA-4166B-ról írtak egy cikket:
''A tesztből kiderül, hogy az árához képest ismét egy jól sikerült meghajtót dobott piacra a távol-keleti gyártó, mely ráadásul rengeteg szolgáltatással kényeztet minket. Ha a LightScribe-képességeit teljesen ki akarjuk aknázni, akkor érdemes a Nero legfrissebb 7-es változatát használni''

-
prob
csendes tag
Hali !
Kéne egy kis segítség : LG H20L DVD író és Philips lemezek, mind lightscribe-os, és a nero mégis azt mondja, hogy nem tudok ilyen lemezt írni. Firmwaret még nem találtam hozzá frisset. Ha valakinek van ilyen DVD-je vagy hasonló problémát megoldott ...esetleg ötlete vagy valami az írjon pls mert kipróbálnám ha működene ez a sz@@r.
Köszi előre is !
e-mail: prob@freemail.hu -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
a kendőről: [link]
-
Winner_hun
félisten
A lemez ''porzása'' nálam is jelentkezett. Vékony fehér réteg vált ki a lemezből
Ez az LS felület nagyon furcsa. Van, ahol van rajta ujjlenyomat és lehetetlen leszeni
Van vmi speckó törlőkendőm nem jut eszembe a neve
Ez olyan anyagból van hgoy nem karcolja a lemez felületét, csak rá kell lehelni és a rálehelt párával tisztít, a szemüvegem törléséhez szoktam használni. Namost ha ráleheltem a lemezre, nem takarította le az 1-2 hetes ujjlenyomatot
Jó, benyálaztam ezt a törlőcsodát és az ujjlenyomatok 90%-át eltávolítottam a lemezről, de volt, amit nem bírtam leszedni
Naakkor bekeményítünk, 70%-os alkohol előkap
És itt hidaltam le, azzal sem tudtam eltávolítani
Ez nagyon durva. Ahol van az ujjlenyomat, ha finoman elhűzom a kezem akkor olyan, mintha tapadna a lemez felülete. És ahol össze volt fogdosva, ott mintha több fehér por is vált volna ki. biztos az LS lemezekben csempészik a drogot, ki kéne próbálni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szóval a friss ujjlenyomatot el lehet távolítani de ami régebb óta rajta van, azt nem, egyszerűen elnyeli vagy befogadja vagy mittudomén micsinál a lemez.
Amit nem értek az az, hogy a DVD-knél miért azt a szendvicses izét használják. Egyszerűen nem tom felfogni, hogy a CD és a DVD LS felülete között miért kell, hogy különbség legyen, miért nem jó, vagy miért nem megvalósítható, hgoy ugyan olyan legyen mindkettőnél, így a DVD-knél is lehetne éles képeket szkribálni. -
Winner_hun
félisten
Ha az író csíkosan ír, akor vissza lehet vinni garba, hogy nem jó, amit ír? Bár szvsz gar lesz mindenféle képpen, mert volt, hgoy nyomkodtam az eject gombot a tálca meg meg sem mozdult. Meg az első LS-nél hibát írt ki
Aztán jól írt, meg most töröltem rw dvd-t ott is hibát írt ki
Szal go back gari. -
x_o_n
veterán
olvasgatva a totyikot vannak hibák , nem tudom érdemes e ilyen iróva beruházni?
a programok kiforratlanok? -
whoever
csendes tag
én is gondolkodóba estem, hogy vegyek egy ilyen LS drive-ot. ismeri valaki a LiteOn termékei közül a SHW-16H5S típust? milyen lehet ez a meghajtó, vagy inkább egy LG, Samsung mellet vokosljak le? köszi a segítséget!!!
-
Beaver
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
egen tudom. azért írtam, hogy ahelyett hogy a labelfash tamogatast épitenek bele, fixálnák inkabb a LightScribe hibát

-
Beaver
csendes tag
Természetesen nem ismeri fel a lightscribe-ot
Nem tudom ezek mit csinalnak.. -
Beaver
csendes tag
Nero 7.0.8.2
Új verzió jelent meg a népszerű CD és DVD-író alkalmazásból.
Változások az új verzióban:
* Labelflash™ technológia támogatása.
* Hangoskönyvek támogatása.
* A program néha lefagyott, ha írás után új projektet hoztunk létre - javítva.
gyááá
ahelyett inkabb fixálnák az LS problémát...
na mindegy, kiprobalom, hátha megcsinaltak. Amint tudok bővebbet, írok
-
GuCo.
tag
Nekem van H20L íróm. Végülis csak véletlenül lett ez, mert a boltban 4166-ot rendeltem, de ezt kaptam. (és ráadásul csak itthon tudtam meg, hogy nem 4166-ot kaptam) Végülis az írási sebességek full megegyeznek a 4166B-vel. Ami a különbség a kettő között, hogy a H20L-ben más chipset van.(Panasonic) És egyébként a Nero CD-DVD speeddel csináltam pár olvasási tesztet, de ahogy észrevettem sokkal jobb eredményeket ad, mint a régi LG 4160B-s íróm. Meg egyenletesebben is olvas. Úgyhogy eddig teljesen meg vagyok vele elégedve.

[Szerkesztve] -
Beaver
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A coverdesigner összes fájlja mellett szükséged lesz ezekre is még (kereséssel anero mappáján belül könnyen megtalalod őket):
TwnLib20.dll
ImagXRA7.dll
ImagXR7.dll
ImagXpr7.dll
ImagX7.dll
Egyszerűen csak tedd őket a CoverDes.exe mellé. Mielőtt letörlöd a nero6-ot, ne felejts biztonsági mentést csinalni az egyedi regisztrációs kulcsodról, amit a törlés utan írj vissza a registrybe. -
Winner_hun
félisten
Ehh, na ezt megnézem, remélem hasznos az infó. De akkor mi a f@szt csináljak, ha a 6-os nero-ban alapból meg sem jelenik a LightScribe?
Felrakok hozzá a plusz progot ami kell, de semmi
Ja és kell az a .dll, meg a registry elérési útvonala is, nem igazán van időm keresgetni, meg most kedvem sincs
Ha tod hogy hol van, akkor leírhatnád. Köszi
-
djsunny
aktív tag
Sajnos nincs lehetőségem másik korong kipróbálására. Viszont van lehetőségem ezeket a TDK lemezeket kipróbálni Samsung meghajtóban. Ha a Samsung-al nem lesz gond akkor az LG halt be, viszont ha a Samsung sem gravíroz akkor egyértelműen a lemez a rossz!
Egyébként remélem, hogy a meghajtó a rossz. Ha kiderül, hogy selejtessek a TDK lemezek akkor nagyon pipa leszek (10db. LS CD 2000-ért amit csak sima CD-nek tudok használni
).
[Szerkesztve] -
Szumi
tag
Azon töröm a fejemet hogy veszek egy LG GSA-H20L tipusú DVD-írót.[link]
Jó ez az író?
Ha valakinek van ilyen vagy ismeri akkor jó lenne ha megosztaná a tapasztalatát.
Elöre is köszi szépen! -
Beaver
csendes tag
Üdv!
Aki szeretné nero7 mellett hasznalni coverdesignert lightscribra, az megteheti ugy, hogy a 6.16< verzio telepitofajljaibol kiszedi a coverdesigner fajljait (+ kell neki valami img akarmi .dll, ha vkit erdekel pontosan megnezem), es kimenti a registrybol a reg. infokat, leszedi a 6od nerot, felteszi a hetest, es visszairja a registrybe a 6os liszncet. Ezutan gyonyoruen fog menni a regi coverdesigner a 7es nero mellett. En most igy lajtszkralybolok ^^
Amugy HP840i irom van, es elegedett vagyok vele.
OFF: remelem ez nem feszegeti a szabalyokat, termeszetesen eredeti reg kulcsokrol beszeltem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
djsunny
aktív tag
Hát úgy néz ki, hogy az LG drive megadta magát! Jó sokat bírt, kemény két hónapot

Vettem egy 10-es TDK LS CD-t, kibontok egyet ->megírom ->gravírozok jó lett! Ma bontom a második CD-t, megírom -> jó lett DEEEEEE: a gravírozás nem megy rá! Azt mondja, hogy nem jó lemez (fordítsam meg, vagy töröljem meg a lemezt). Gondoltam biztos selejtes. Bontom a harmadikat, ugyanezt írja ki, bontom a negyediket ugyanaz.
Jó ennyit bírt a drive, igaz a hagyományos funkciók működnek vele. -
GuCo.
tag
Végülis más újat nagyon nem is lehet ebben a témában várni szerintem. Mivel aki ért hozzá, az úgyis tud már róla mindent, aki nem, az meg úgyis kérdezni fog.
De egyébként én elég sokat elolvastam a topicból, de azt nem mondom, hogy mind a 600 hozzászólást ráérek átolvasni.
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Ez van a Ph-n es szerintem mas forumokon is.
Te elmondod 20x es mindig lesznek emberek akik jonnek es megkerdezik ismet ugyanazt.
Ha ehhez nincs turelmed, tenyleg nem valo a forum neked.
Vagy alternativa atolvasod ezeket a kerdeseket es nem reagalsz ra.
CSakis akkor ragadsz ''tollat'' ha szerinted vmi uj infot kell leirni. -
DVS
tag
Sajnos már vagy ezerszer leírtuk, hogy a kontrasztnövelés csak DVD esetén működik mert a CD -n enélkül is jobb a kontraszt.
Megúntam ezt az egész fórumozást mert senki sem olvas vissza és újból- és újból ugyanaz a téma: melyik neroval és hogyan megy a LS.
Már nagyon uncsi, hogy mindenki arra hivatkozik, hogy nem ér rá visszaolvasni meg nincs kedve...
Asszem ez volt az utolsó hozzászólásom, mert én meg azt unom, hogy ugyanazokat a válaszokat írjam (írják).
Már vagy 1 hete nem olvastam a fórumot, de nem sokat vesztettem.
Na csá -
GuCo.
tag
Nemtudom, még dvd-t nem írtam, de a cd elég halvány volt elsőre, de másodikra tökéletes. Csak az a baj, hogy másodszorra már elég erősen lehet látni a köröket a fekete részeken. Jah, egyébként mondtad feljebb, hogy van 200-ért Philips dvd. Te azt merre láttad? Mert én a legolcsóbban 230-ért láttam.
-
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jo az info koszonjuk.
Kerdesem nem tudtam megnezni csak kerdezem. Ahol az LSt szerkeszted nincs valami custom meret allitasi lehetoseg? Sztem ott lesz a gond, ez a csik az alap beallitas es at kell allitani vhol. -
Winner_hun
félisten
Ilyen hulladék programot mint ez a nero

nero7-el lehet lightscribe-olni, rájöttem, de nem a teljes cd/dcd-re
Nero indít, új lemez készítése, majd az írás előtti ablaknál a stb-nél a lightscribe-nél a címke nyomtatása be van pipálva. [link]Mellette rámegyek a szerkesztésre, berakom a képet, előnézetben megnézem, jó lesz mondom.
Itt ls-t akkro lehet írni, ha már írtam egy adat cd-t. Szóval egy rw-t beraktam, rá írtam egy kis fájlt aztán jöhet az ls. Namost ez a szar csak egy kis környi területre írt: [link]
csak azt nem értem, hgoy miért. És gyanús is volt, hogy csak ilyen kis területre enged írni: [link]
És itt még az is érdekes volt, hogy az elején nem is engedte, hgoy a bármit is megnézzek, állítsak, csak csinálta egyből a dolgát
[link]
közben próbálkoztam, hogy hátha elállítottam vmit de nem. megírta 2, de mind a 2x ugyan olyan kis sávba
De legalább nem csúszott el
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
6-os néróval sem megy

-
sirhunter
csendes tag
Szevasztok! most csináltam egy Ls DVD lemezt hát mit ne mondjak nem lett a legtökéletesebb, elég halvány sz×r lett, nem tudnátok segiteni! elöre is köszi!!!
PLEASE
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G7: i5-8365U I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert az LG a 3-4 lemeznél olyan csíkosra csinálta a lemezt hogy az fájt, RW DVD-nél gyorstörlésnál hibárt írt ki, vlt, hgoy a tálca se ki, se be

A legújabb 6.6-osat tedd fel, vagy a 7-esből a legújabbat (mindenféle giga-ultra-warez szarokat felejtsétek el - amit hivatalosan frissiben le lehet tölteni, az jó, egy hónapig megy a demo seriallal, utána meg lesz újabb demo, soha nem kell megvenni és törésekkel, serialokkal sem szórakozni), és a www.lightscribe.com oldalról a legújabb lightscribe rendszer service-et hozzá és kész. De ha nem írtuk le tucatszor, akkor egyszer sem.
már alig várom hogy megjöjjön az író. Eddig csak jót hallottam róla.

Pl egy erősebb, egy gyengébb kontrasztú? vagy van benne világosabb, fél centis sáv? pl

És itt hidaltam le, azzal sem tudtam eltávolítani

).
![[kép] [kép]](http://tcsdanceclub.uw.hu/kesz_cd.jpg)