Hirdetés
- CES 2026: új Ryzenekkel viszi be az AI-t az autóiparba az AMD
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos fejegységek
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Én háromszor is megírtam próbából, de a standard a 2. Eddig mind sikerült

-
Zoli2
aktív tag
Nekem a Philips LS CD-t kereken 20 percig csinálta.
-
Garf.
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Aha mükszik. THX

-
Garf.
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Annak ugyan oda kell esnie mm pontosan a 3xra is.
Nekem már többször meg csinálta jól. És ha nem fogdosod össze a lemez közepét akkor általában jó lesz!!!
-
Kicsirics77
veterán
-
Zoli2
aktív tag
Hi All!
Philips LS CD lemezre égettem képet, de nem elég kontrasztos. Másodszor is megpróbáltam de 1,2-2 mm-t elcsúszott.
LG H20L az íróm, Surething 4.3-as progival, best minőségben és LS_Update_1.4.84.1 van fent.
Hol a hiba? -
csaszi72
senior tag
http://itmedia.sk/iteminfo.php?item=dvdpr-verbatim08normaljc_lightscribe&lang=hu¤cy=HUF
itt sok-sok lemez -
Sada88
aktív tag
hát jah én se veszek nagytételt oylanból amit még nem használta
elsőre veszek 10et azt ha mind jó akkor jöhet 50en
ha azok is jók akkor több
én még emléxek anno nagyon rég vettem 25ös Sony CDket hengerbe és mind elrohadt mondjuk olyan jó5-6évesek mostanra ,de elvannak rohadva ilyen foltokba
szóval akkori sonykról cska ennyit pl
-
Lala6
addikt
Nem hülyeség, mert tényleg nem hajlandó rájuk rajzolni, ha már írtam rá adatot. De amit sikerült kideríteni, hogy a lemezek a szarok, nem mindegyik, csak némely guriga, de abból sem az összes. 70db-ot vettem belőlük és eddig kb. 5-6 csíkos, 3-ra már előtte írtam, így nem rajzol, kb. 12db amire nem írtam, de nem rajzol mégsem. Vettem gyorsba 4 TDK-t és azokat hibátlanul megcsinálta, úgy hogy előtte adatot is írtam rá. Szerintem belenyúltam egy hibás lemez szériába. Legközelebb, csak boltban fogok ilyen lemezt venni, mondjuk nem reklamáltam az eladónál, bontatlan volt mindegyik guriga, a felbontás után már nem látom sok értelmét...
-
Sada88
aktív tag
sztem ez hülyeség
honnan tudná,hogy már írtál valamit az adatoldalra?:S
valami nagy gixxer lehet akkro az íróval vagy a progival amivel rajzoltatsz vagy a kábelezés lehet rossz ,de sztem vidd vissza gariba azt ha a cserélt is ilyet produkál akkor másban lesz a hiba
mondjuk a verba koronngok nem tom milyenek nekem eddig csak philipsek voltak azok kifogástalanok
-
Lala6
addikt
Na szóval vettem egy Benq1655-ös írót én is. 2db TDK lemezt rajzoltam vele, azt minden gond nélkül megcsinálta. Utánna vettem Verbatim lemezt, na itt már voltak gondok. Néha megrajzolja, néha nem, néha érdekeset csinál(képeken látszik). Van olyan, hogy nem tudja beolvasni a lemezt, csak villog a led órákig és semmi... Tegnap vagy 10 lemezt megcsinált egymás után, ma megint kezdte a beolvasási hülyeségeket. Amit még nem tudok mire vélni, a TDK lemezekre elősször az adatokat írtam fel, utánna rajzoltam, ez a Verbatim lemezeknél nem megy, ha már írtam valamit a CD-re nem hajlandó megrajzolni...
Itt vannak a képek amiken látszik az ''érdekes'' hiba.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Fordult már elő valakinél ilyen rajzolási bibi és beolvasási hiba? -
alitak
senior tag
Mostanság van egy kis pénzem, úgyhogy egy BenQ DW1655 írót tervezek venni. Valakinek tapasztalata ezzel a típussal?
Más: környéken nem találok sehol lightsrcibe-os DVD lemezt, még azon a raktáron sincs, ahonnan az írót fogom hozatni. Kérdés, hogy komárom környékén hol lehet venni? -
Sada88
aktív tag
válasz
Csabesz_45
üzenetére
hát sztem piszkos lett a belső sávja ami olyan angyon szines az alapján pozicionál
vagy mindnél ezt csinálja? mert ha igen akkor vissza gariba
-
Kampone
tag
draga a nyersanyag...de szep
-
Csabesz_45
csendes tag
Igen, LightScribe-es lemez, mondom gyári philips.
De akkor nem szabvány a Ligtscribe lemez ha nem ismeri fel vagy máris firmwaret kellene frissíteni? Nem értem ezt a dolgot próbálkozzak más márkájú lemezekkel esetleg?
Nem tudom milyen dolog az, hogy válogat az író, van 1 pioneer(dvr-107d) íróm is (ez se ír minden féle lemezt. -
Szab02
aktív tag
válasz
Csabesz_45
üzenetére
LightScribe-os a lemez? Az egyszerű dvd-t nem fogja gravírozni...
Vagy az is lehet a gond,hogy pont azt a típusú LightScribe-os lemezt nem tudja kezelni. -
Csabesz_45
csendes tag
Hali, ha valaki tudna segíteni a következő problémában az írjon már vmit vissza.
Vettem egy Samsung LightScribe írót de a gravírozást nem tudom működtetni, ezt írja ki:
LightScribe disc information in the middle of disc could not be rad. Please ensure that the disc is a lightscribe disc and properly oriented. Clean thedisc per the LightScribe documentation.
Dobozos volt így adtak hozzá gyári softwaret és meg is jelenik a neroba a lightscribe menü pont, a nreo covert soha nem használtam eddig lehet ,hogy abba rontottam el vmit. A lemez az philips (dvd-r 1-8X), rajta van a lightscribe-es a logo is.
Kösz a segítséget!!!! -
kymco
veterán
CD és DVD másolásnál (audió és film) a 7-es NERO-val időnként újra bootol a gépem (10-ből egyszer kb). Meg az utóbbi CD másolásaimnál ismeretlen hibával hazavágott 6 CD-ből 2-őt. Érdekes, hogy a melóhelyen is egy jóval korábbi verziójú nem LS LG DVD író (még csak nem is DL-es) szinén hazavágott ugyanezzel az ismeretlen hibával egy pár cd-t.
-
kymco
veterán
válasz
torrente74
üzenetére
Miért tetszik jobban? Nekem van Benq1625 és LG GSA 4166 is. Mindkettő szépen ír. Az LG olcsóbb és mindenevő. Van egy kis HW gondom az LG-vel, de egyáltalán nem biztos, hogy az égető a ludas benne...
-
torrente74
tag
Szaisztok.
Kérnék egy kis segítséget. LabelFlas-es íróm van,de nekem jobban tetszik a LightScribe. Melyik tipust vegyem meg? -
jakewyler
senior tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ezt nem akarom,akkor már sztem inkább Hp
,vagy az Lg ha összegyűlik arra a pénzem 
-
Garf.
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jobban csak dvdt írtam vele de ott még nem volt gond vele nem állt meg egyszer sem.
Csak a címkézésnél áll meg! Akkor probáljam szerinted ki cseréltetni? -
kentaur
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Benq DW1655 DVD-íróm, ehhez feltettem a legújabb firmwaret (BCHB), a Nero 6.6.1.4-es verzióját, a LightSchribe szoftverből pedig az 1.4.89.1-est. A gondom a következő:
[link]
és
[link]
vagyis úgy tűnik, hogy a Nero ugyan felismeri az írót, de a LightScribe funkciót nem igazán támogatja.
Kérdésem, találkozott-e valaki hasonló problémával, illetve melyik 6-os vagy 7-es Nero feltelepítése oldhatná meg a problémát?
A segítségeteket előre is köszönöm!
kentaur
[Szerkesztve] -
Garf.
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Még nincs hozzá frissítés!!! Én nem találtam!!!

-
jakewyler
senior tag
és a HP 840I nem jó?mert az még megvehető áron van

-
Garf.
tag
Sziasztok!
Van egy LG GSA-H20L Lightscribe-os DVD író és az lenne vele a problémám, hogy mikor a lightscribe-os lemezre írom a címkét, akkor megáll írás közben, és elrontja a lemezt. Már próbáltam már több lemezzel (4 DVD-vel, 4 CD-vel) is de mindnél meg állt írás közben és elrontotta a lemezt. Szerintetek, mi lehet a probléma? SureThing CD Labeler 4 SE és 1.4.84.1 lightscribe driver és újra telepített XP-vel is, és a hiba akkor is meg volt. -
jakewyler
senior tag
sziasztok
LG GSA-2166D,erről mi a véleményetek?
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Milyen DVD-írót vegyek:
DVDRW NEC ND-4551 DVD+/-RW fekete + Labelflash 13 800 Ft
DVDRW LG GSA-H20L DVD+/-RW fekete (Dual Layer, Lightscribe) 12 108 Ft
vagy más?
-
Winner_hun
félisten
Van egy eladó LS íróm, ha kell valakinek :[link]

-
Sada88
aktív tag
válasz
UnConnecteD
üzenetére
jah jó csunya kék:S
-
TibiVan
tag
HY
Engem a LabelFlash érdekelne szebb minta a LightScribe ?
Mert két iro közül kell választanom LG H20L vagy Nec 4571 DVD? -
Darla
tag
Emberek nektek nem szokott maszatolódni a lemez??? Én valamelyik nap vettem észre, hogy tiszta ujjlenyomatos volt a diszk amit fél órával előtte írtam. Tehát maga az ábra elmaszatolódott. Tapasztaltatok már ilyet?? Mit lehet tenni ez ellen? Hagyjam száradni a cd-t vagy mi???

-
dnelb
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Semmi gond!Gondoltam én hogy elnézted

-
dnelb
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sztem félreértettél.Fent volt a Nero 7,azzal nem ment a LightScribe,fel tettem a 6.6.1.4-et,és azzal már megy!!

-
dnelb
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Le van szedve....

-
dnelb
veterán
Na,működik a LightScribe a Nero 6.6.1.4.-el!Bár a Nero 7 StartSmart-ja után ez kicsit szegényesnek tűnik....

-
pogi1
tag
Ha nem megy a Nero itt egy link:http://www.droppix.com/produit.php?produit=10
ez a cimkéző alapból tudja a LightScribet és egyszerű kezelni.A progi sajna nem free

-
frajoc
csendes tag
Mért csak a néro 6-os sorozaton megy a glavírozás? Tudna nekem valaki válaszolni hogy a 7.0.8.2-n mért nem megy?
-
Winner_hun
félisten
Király ez a BenQ 1655-s író
Surething és a kontrasztnövelő prog megteszi a hatását
-
rakan
csendes tag
Sziasztok!
Mivel teljesen végigolvastam a fórumot sikerült szépen megcsinálnom egy pár LightScribe lemezt.
Egy kérdésem volna csak: Imation 8x +R lemezt vettem, öt darab volt egy csomagban. A csomag külsejére rá volt írva, hogy: Korlátozott élettartam garancia!!! Ez most mit akar jelenteni? A glavírozás nem tart sokáig rajta, vagy amit ráírtam?
-
dnelb
veterán
Valaki megtudja mondani,hogy hogy lehet Nero7-el LightScribe-olni??

-
rtom666
csendes tag
Igen, Nero7-el írtam. Én is a pozicionálóra gyanakodtam, aztán megtörölgettem, valamivel jobb lett, de nem az igazi. Még tesztelgetem.

-
rtom666
csendes tag
Hi!
Olyannal találkozott már valaki, hogy a dvd-n írás után kimarad körben egy kb. 1 centis sáv? Tesztelgettem az írót, és ötből csak egyszer nem hagyta ki ugyanazt a sávot. mikor ráírta, akkor pedig rosszul pozicionálta. AMúgy LG GSA H20L van meg Surething 4 SE.
És visszaolvastam
-
Winner_hun
félisten
BenQ 1655 rendelés: [link]
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére

-
Winner_hun
félisten
Sry a láma kérdéseimért, amik sosem fogynak el, de hát mindig eszembe jut valami, amit nem tok és meg akarok tudni
Szóval az lenne, hgoy olvastam itt a ph-n valahol, hogy bizonyos DVD írókba másik gyártó firmware-jét bele lehet égetni. Namost egy LG-be GSA-4166B bele lehetne integrálni a HP 840i firmware-jét? Kérdezem azért, mert a bele elvileg ugyan az és a PH-s tesztben a HP volt a legjobb. Hátha csak a firmware miatt volt szar az LG. Vagy ez valószínűtlen? -
Sada88
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
benQ az télleg profi de vhol 20k körül volt amikor én vettem az LGmet,az meg egy másik dolog,hoyg nehéz beszerezni,de azért semmi sem lehetetlen

-
Söri
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát hogy megéri neked azt nem tudom, de itthon sehol sem kapsz 1655-öst. nekem 5 napja jött meg és nagyon jó kis író.
A német tudásom nagyon halovány de még én is meg tudtam rendelni innen:
[link]
-
Winner_hun
félisten
És az megéri nekem? Az a baj, hogy nem rendeltem még, euróm sincs, aztse tom honnan
Szerintem majd a fórumon körülnézek, azt se tom, mi lesz még az LG írómmal. Mert asszem ahonnan van ott nicsn benq. Ha visszakapom a kesst akkro hepi vagyok, ha nem, akkor csere és vagy jó lesz vagy eladom és úgy veszek benq-t. -
Söri
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha az osztrákoktól rendelsz, akkor egy hét alatt elhozzák, és mindennel együtt 60euro körül van.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Köszönöm a válaszokat, 1655-re kell vadásznom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
A 1625 a régebbi, a 1620-as modellel kb. megegyező tudású, de LS képes író, a 1655-ös meg a 1650-es író LS változata.
-
mf_laca
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sziasztok!
Nekem benq-m van és teljesen jó (ráadásul ez még a 1625-ös, vagyis a régebbi). Néha van egy kis csíkozódás, de egyáltalán nem veszélyes. A kontrasztnövelővel együtt szép képeket csinál. Eddig két polcnyi dvdt írtam meg vele, és egyiket sem rontotta el. Szóval én ajánlom a BenQ-t.
üdv -
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Én most LS íróból csak a BenQ 1625-öt vagy 1655-öt venném (illetve ezeknek más márkák alatt előferdülő változatait), mert ezekJÓ írók is, amellett, hogy LS-re is képesek.
-
PPeter
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
A HP vélhetően LG belet használ, szóval értelmetlen a kérdés.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- IBM Storwize V3700 Storage Array 24x 2.5" SAS- - HDD nélkül
- SSD-k,2,5"-3,5" merevlemezek,80GB-3TB-ig,számlával,garanciával
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

elsőre veszek 10et azt ha mind jó akkor jöhet 50en

Azigen. nekem is ilyen íróm van, eddig kifogástalanul működött

,vagy az Lg ha összegyűlik arra a pénzem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)