Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Durva árkülönbségek vannak a LS DVD-k között. Media Marktban 630 körül
adták darabját a Philipsnek, az Extreme Digitalnál pedig 2400 10 db hengeresen. Van valakinek tapasztalata, jelent ez különbséget íráskor? -
klepto
addikt
Nekem NEC 3500 DVD-íróm van, azzal semmi bajom nem volt még. Eddig talán 1 lemezt rontott, mert nem tudta lezárni.
Anyáméknál egy LG dvd-olvasó cd-író kombó van, azzal sem volt különösebb gond olvasás terén. Igaz írni nem nagyon írtam vele. ár féltem a minőségétől, de közel 2 éve megvan már, és eddig minden ok. Igaz arra nem is az van írva, hogy LG, hanem IBM! Még Giannitól vette, ő úgy adta , hogy LG. -
klepto
addikt
Köszi a választ

Már csak egy kérdés: a LiteOn íróját nem ismered véletlenűl? Erről nincs valami tapasztalatod? Mivel a HP csak nevet ad, ezért (ha árban tényleg több) kiesik a listáról. Első akkor a BenQ-Philips, de minőségileg hol tart (mennyivel jobb, vagy roszabb írás tekintetében) a másik két konkurens az LG-Hitachi, és a LiteOn? -
N.Balázs
csendes tag
Ugyan nem írok túl sokat, de én eddig teljessen elégedett vagyok vele. (Kivéve a RAM-ot, bár lehet hogy az a lemez hibája.)
-
jagada
addikt
érdekelne, hogy mik a tapasztalatok az LG GSA-4166BB íróról DVD írás/olvasás terén, mer 1 NEC ND-2500A-val 1x már befürödtem...
esetleg melyik a jobb ez vagy az NEC ND-4551 dvd írás/olvasás szempontjából? -
PPeter
addikt
Már többször leírtam, nem a HP fejlesztette ki, hanem a licensz az övék, valami nevenincs cég találta ki az egészet, aztán a HP időben felismerte a lehetőséget és ráugrott. Akárhogyan is, a HP írók etől még nem fognak tudni jobban a LightScribe-olni, mivel a HP írókat nem a HP gyártja, hanem - mostanában - BenQ vagy LG belet találsz a HP márkajelzésű drive-ok alatt. Tehát könnyen lehet, hogy ugyanaz a BenQ drive van benne, mint aminek ''nem ismered a megbízhatóságát''. Egyébként manapság a Philips/BenQ kooperációban készített BenQ írók a legjobbak, szóval kár félni a BenQ ODD termékektől. Én HP-t viszont nem vennék, mert sz@r az áruk és soha nem lehet tudni, éppen kivel gyártatnak az olcsóbb beszerzés érdekében (volt már olyan is, hogy ugyanazon modell alatt háromszor cseréltek gyártót, volt Philps, LG és LiteOn bele).
-
PPeter
addikt
Uraim, biztos hogy széjjel kell offolni meg barmolni egy szakmai topikot?

-
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Te még mindíg nem érted?

-
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Egyébként érdemes a 1655-re várni?
Gondolom 20K felett lesz jóval, nekem meg talán? a 840i is felesleges -
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Há olyan egyformák vagytok

-
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az avatarod vazzeg

-
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az a baj hogy csak a LS funkciót, mint DVD író/olvasó-t nem.
[Szerkesztve] -
he7edik.
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na menj a pokolba
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
he7edik.
addikt
Egyébként a 840i és a 840E között csak a külső tok a külömbség?
-
klepto
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
Hát igen, én is a BenQ-t nézegettem, de nem ismerem a megbízhatóságát
.
Samsungom most is van DVD olvasóként, de nagyon nem tetszik a minősége, biztos, hogy íróban nem vennék ilyet.
Amin még gondolkozok, az a LiteOn, mivel az volt nekem cd-íróban és nagyon meg voltam vele elégedve. Akinek eladtam az még mindíg használja, és még mindíg tökéletes!
A harmadik esélyes a HP 840i, mert ő fejlesztette ki ezt a technológiát, de kérdés, hogy a dvd író képessége mennyire jó, vagy rossz
LS-ben biztos, hogy ő a legjobb 
-
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
kezd az az erzesem lenni szivatnak

Na ha lassan nem leszunk kitiltva innen, valaszolok meg erre is
Tahat ket oldalra szelesedo fekete savra gondolsz? az arnyek szerintem tehat ugy kepzeld el ha mozditanal a lemezen akkor mashova esne ez az arnyek. Magyaran alapban az egesz lemez szine ez a kek szin -
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
a kek a lemez szine. Ez a technologia tud irni az adat teruletre is persze csokken a felirhato adat mennyisege pl a kepen lathato cdre semmi adatot nem tudsz mar felirni
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Elnézést, hogy nem olvasom végig az egész topicot, de bevallom lusta vagyok
Tudom, ha végigolvasnám nem tenném fel ezt a kérdést, de mivel lusta vagyok, ezért felteszem
Melyik a legmegbízhatóbb, legkevesebbet hibázó, legtöbb dvd-t kezeló dvd író, ami viszonylag elfogadható minőségben készít rajzokat is? Vagyis melyiket érdemes megvenni, ha a legjobbat akarom? -
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
mit latsz azon szinesnek?
kek alapon van a feher felirat nem? esetleg lehet hogy a felvetel csillogasat latod szinesnek? -
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az adat oldalra is lehet egetni csak nem LS technologiaval az a NEC fele technologia.
Gondolom azt nem erted mit keres az LS topicban az LF ill DiscT@2 technologia, miert hivatkozik ra mikor a kettonek koze nincs egyímashoz.
Talan azt probalja magyarazni, hogz meg a masik (DT@2) technologianal ahol nincs semmi pozicionalast segito cuccos ott is kepes az iro ugy megoldani az irasokat, hogy ne legyen csuszas, akkor az LS technologianal aminel meg van segitsege is a pozicionalasnal ott mindenkeppen mukodnie kell a dolognak.
Tehat ha nem mukodik, ott valoszinuleg hibas az iro.
(esetleg koszos a pozticionalast segito csik. Csakhogy ha nem csak 1-1 esetben fordul ez elo hanem eltero lemezekkel is, akkor ez nem johet szoba.)
A gond ezzel meg az, hogy szvsz erre hiatkozva nem lehet garancias cseret kerni, hiszen ezt hivatalosan nem kell tudnia az ironak.
remelem segitettem -
Bandus99
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Probalok segiteni:
Elozo HSZ-ben olvashato a kovetkezo mondtat
Ui: Vettem egy NEC 4551 -est is és az adatoldalra is égettem (DicT@2) és ott sem csúszik el akárhányszor pörköltem is.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Elolvastam, de nem igazán értem a képet. Mert az színes. Namost a LS az meg barna és árnyalatai. Ez meg kék
Meg van benne fekete folt is. Namost nem értem, hgoy ha az adat oldalra írtál, akor az hogy látszik így. Meg azért sem értem, mert az adat oldalra nem is lehet LS-t csinálni, mert a cd/dvd azon oldalán nincsenek is a pozicionálást segítő színes csíkok.
Szóval sry, de a képet nem értem.
-
tr00p3r
addikt
1 hsz alapján nem igazán tudod megitélni milyen ember is vagyok! igazából nem is méltatnám a hozzászólásod és nem is idegesítem magam már az ilyeneken. te is csak adhattál volna egy linket mindenféle gyér komment helyett, és nem foglalná/''dagasztaná'' ez a két tökfelesleges hsz a helyet.

-
DVS
tag
Itt hónapok óta folyik az eszmecsere a LF ről
http://prohardver.hu/f.php?mod=35&id=1125 [link]
De ha igazán nincs időd, hamarabb megtudsz mindent ha az első 3-4 oldalt elolvasod.
Tudniillik kérdéseidre már ott vannak a kész válaszok és ha újra-meg újra megkérdezik, az újonan érkezőknek még több infón kell átrágniuk magukat, hogy képbe legyenek.
A hozzád hasonlóan ''nemérek rá'' emberkék dagasztották 450 re a hozzászólások számát
amiből Kb. 100 tartalmaz érdemi információt (Ez pld. nem
) -
Sada88
aktív tag
fényszkrájb csakis nem fogunk itt flashelgetni

-
-
tr00p3r
addikt
-
tr00p3r
addikt
sztok,
ez a lightscribe = NEC-féle Labelflash-el?
-
DVS
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor olvasd el az egyel előbbi Hsz -t. (#430)
[Szerkesztve] -
Pho3nix
csendes tag
Hello!
Annyi erdekes dolgot olvastam az elmult napokban itt, hogy kedvet kaptam egy LightScribe-os dvd iro beszerzesen.
Persze a meglevo Pio-mat nem fogom lecserelni, de a home-made-design cimre palyaznek.
Szet nezek a piacon es a teszt lapokon, hogy mi az ajanlat, es az eredmenyt megosztom veletek.
Tovabbi szep napot!
-
DVS
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Először én is keresgéltem.
A legjobb ha az express -re kapcsolod a cimkekészítéshez mert akkor a jobboldalon finomhangolhatod az egészet.
Szabadstílust választva az egész lemezt engedi, de a külső és belső méretek numerikus állításával is bármekkora sáv állítható
[Szerkesztve] -
A light scribe müködik nero 7-el is? mert nekem nem jeleníti meg a fájl menüben. lehet hogy csak akkor jelenik meg, ha egy light scribe lemez benn van az íróban? az íróm: LG GSA-4166B
-
Bandus99
őstag
Sziasztok segitsetek picit nekem
Elvileg amit adtak a dvd irohoz telepito lemezt feltettem, ha megprobalok LS lemezt kesziteni csak egy pici csikra enged abrat tenni, hogy lehetne full LS abrat tenni? vagy ahhoz mondjuk teljes erteku Nero kellene ?
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Elnézést, biztosan számtalanszor megválaszoltatok már hasonlókat, de most nincs időm végigböngészni a topicot. Feltennék néhány, esetleg hülye kérdést.
Az író dobozán levő képen a halványsárga lemezen fehér, és a szürke különböző árnyalatai láthatók. Valóban képes fehértől, a nem mélyfeketéig visszaadni az árnyalatokat?
Gondolom jó kontrasztú képet kell alkalmazni, mire kell még figyelni, vagy milyen jótanácsot tudtok adni?
Az író HP 840i, a lemez 8* szintén Hp. -
DVS
tag
(az előző hsz -hoz) Itt a bizonyíték:
[link] 
-
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Szevasz Szasza!
Szerintem mégegy oka lehet az elcsúszásnak: A lemez megcsúszása a befogó tányérban.
Alul egy gumi vagy filc bevonatú tányérocskára ül, felül pedig egy ugyanolyan bevonatú mágneses tányérocska szorítja össze. Ha ez elkoszolódik, vagy gyártási hiba miatt a lemez nem fekszik fel, a lemez ha hajszálnyit is de megforoghat. Ha a pozició felismerés
a lemezberakás után lassabb fordulaton megtörténik, de az íráshoz a lemez felpörög akkor máris elcsúszhat.
Én makacsúl ragaszkodom ahhoz a nézetemhez, hogy hibátlan konstellációban a meghajtó képes ugyanoda pozicionálni, mert erre van felkészítve, még ha nem is reklámozzák ezt a tulajdonságát.
Szega!
Ui: Vettem egy NEC 4551 -est is és az adatoldalra is égettem (DicT@2) és ott sem csúszik el akárhányszor pörköltem is.
[Szerkesztve] -
Pho3nix
csendes tag
Hello hallo, elektor kalandorok!
Koszonom PPeter, hogy elerhetove tetted szamonra ezt kis progit.
Tovabbiakban megkeresem a megfelelo lemezt szetrajzolom a lemezeket![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
En ZX 81 el kezdtem, 14 evesen
-
Evo50
tag
Hálás
a kontrasztnövelő progiért!
LG GSA-4166b (fw 1.02
) íróval Imation 8x DVD+R lemezre egy menetben(40 perc) szép kontrasztos képet készít és nincs sávosodás.
Üdv. -
Szasza81
csendes tag
Köszi a választ!
Aha, szóval a szoftver / driver környezet sem mindegy...
Én is így tudom, hogy nem elismert, innentől kezdve nem is reklamálhat az ember, hogy ez miért nem működik.
De szerintem nem is erre kell a megoldást keresni, kétszer végigvárni a csiga lassúságú égetést...
Inkább egyszer égetek, és megpróbálok úgy minél jobb eredményt elérni. -
K. DANY
csendes tag
Meg tudja valaki mondani hogy a BenQ DW1655-höz ajánlatos-e KONTRASZTNÖVELŐT használni ?
-
PPeter
addikt
válasz
Szasza81
üzenetére
Lehet a meghajtó és a program közötti kommunikációs hiba (?) az oka, ha tényleg pont ugyanolyan lemezről (vigyázat, azonos márka esetén is vannak különböző sorozatok, amik máshol készülnek) van szó. A kommunikációs hibát okozhatja minden olyan rezidens program, ami menet közben beleszólhat a drive(ok) kommunikációjába, pl. a PC-s programok és/vagy a DVD-Video lemezek védelmeit menet közben immunizáló emulátorok stb, de akár az eltérő ATA/IDE vezérlő (akár driver) is okozhat ilyet. Mivel a többszörös egymás utáni égetés nem elismert feature a LigthScribe-nál, nincs is semmiféle garancia rá, hogy ennek mennie kellene.
-
Szasza81
csendes tag
PPeter, szeretnélek mint hozzáértőt megkérdezni, szerinted minek köszönhető többszöri címkézés esetén az elcsúszás?
Hogy lehet hogy DVS kollégánál nem jelentkezik, nálam meg igen (ugyanazon meghajtóval, ugyanazon lemezzel)?
-
K. DANY
csendes tag
Oké kösz !
-
K. DANY
csendes tag
OKÉ !
(bocs még csak 11 éves vagyok)
köszi az infót
csak mellékesen te milyen LightScribe-os írót ajánlassz ? (tudom majd vissza olvasok) -
K. DANY
csendes tag
Hello !
Én is LightScribe-os CD/DVD írót szeretnék venni kinéztem egyet MI RÓLA A VÉLEMÉNYETEK ? :
Samsung SHW162L-BL = OEM - fekete előlap
(szerintetek ez + egy kontrasztnövelő milyen eredményt ér el ?) -
PPeter
addikt
LightScribe kontrasztnövelő update:
[link] -
DVS
tag
Feltettem újra az atw -re, de most nem teszek ide linket csak leírom az elérhetőséget, ugyanis a szabályzatuk tiltja belinkelést más oldalakról.
Ennek ellenére nem garantált, hogy újra nem törlik az oldalt, mert az ftp jellegű felhasználás is tilos. Ez van. Addig is töltsétek amíg lehet.
A cím ahhonnan letölthető: http://www.lselc.atw.hu

csaó!
[Szerkesztve] -
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Szerinted melyik valószínübb: Én véletlenül kifogtam egy jót a sok gyenge közül
Te kifogtál a sok jó közül egy gyengét...?
Ne érts félre én nem vitatkozni akarok és nem kétségbe vonni, hogy nálad tényleg elcsúszik, hanem rávezetni a logikus magyarázatra: A technológia kínálja a pontos pozicionálást (körkörös nem ismétlődő jelek a lemezen és az ezt érzékelő optika).
Nálam, és még sok más embernél ez működik is.
Én nem azt állítom, hogy a tied az egyedi eset, hanem azt, hogy nem az a normális működés. Ha pedig nem az akkor valami hiba (pontatlanság) áll fenn.
Próbáld meg felvenni a kapcsolatot az LG magyarországgal és érdeklődni miért van ez,
másoknál meg miért jó.
A firmware -m 1.01 (még nem találtam újabbat)
[Szerkesztve] -
DVS
tag
Helló Orlix2!
Arcszesszel vagy hasonló cuccokkal nem szabad lemezt tisztítani mert az alkohol mellett számos vegyianyagot, pld. illatanyag, szinezék stb... tartalmaz ami hosszútávon károsíthatja a lemez anyagát.
A legjobb a mikroszálas törlőkendő. Rálehelsz és evvel megtorlöd és kész.
Kipróbáltam LS lemeznél és szépen eltünteti az ujjlenyomatot is.
A mikroszálas kendő alkalmas az adat oldal megtörlésére is anélkül, hogy a legkisseb
mikroszkópikus karcolást is ejtene. Erre a hagyományos textiliák nem képesek.
A fehéres réteg talán a tartó fóliából ered. Nem a legszerencsésebb a lapozható mappa megoldás, mert mégoly ovatos használat esetén is karcolhatja a lemezeket.
Én magam kinyitható fiókos tárolóban tartom (Hama) a lemezeket.
Csaó! -
orlix2
csendes tag
Hello Srácok!
Nekem LG-m van. Jól működik. A ''kontrasztnővelő'' progi is király!
Csakhogy! Én egy mappába gyűjtöm a lemezeket, és nem tudom miért,
de kis idő múlva fehéres szinü, - mintha por lenne - vmi jelenik meg rajta,
le lehet törölni, de mindig visszajön. Mi lehet ez?
Másik dolog ami nagyon idegesít, hogy ha ujjlenyomat lesz rajta, azt
sehogy sem tudom eltüntetni! Ötlet? Na azt irjátok légyszi, hogy ne nyúljak hozzá
a lemezekhez!
Ja, már megpróbáltam - igaz csak arcszesz volt itt - alkohollal megmosni, sikertelen.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Logitech G920 Kormány szett 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
adták darabját a Philipsnek, az Extreme Digitalnál pedig 2400 10 db hengeresen. Van valakinek tapasztalata, jelent ez különbséget íráskor?

Azt, hgoy melyik a külső meg belső google egy mp alatt megmondta, csak beírtam azt, hgoy hp meg a sorozatszámot, ami a topikban volt oszt csókolom

Szal kleptoval kevertél össze
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

![[kép] [kép]](http://www.burn.hu/images/_cikkekhez/lightscribe_vs_labelflash/lightscribe_cd-r_1x_348x.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.burn.hu/images/_cikkekhez/lightscribe_vs_labelflash/lightscribe_dvd-r_1x_348x.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.burn.hu/images/_cikkekhez/lightscribe_vs_labelflash/lightscribe_dvd+r_3x_348x.jpg)
![[kép] [kép]](http://phoenix.bungie.org/images/phoenixBClogo.jpg)