Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Na, úgy tűnik Magyarországon már nem lehet kapni Lightscribe CD-t.
Bezzeg nyomtathatót meg lehet kapni.. Biztos a nyomtató-lobbi... -
Dark Wander
tag
Geripapa: Itt van még lemez:
http://www.digitstore.net/olcso/dvdrlightscribelemez
Minimum 2x kell gravírozni hogy jól látható legyen, de ha kevésnek tűnik, akkor még egyszer neki mehetsz.Rruuer: Próbálj ki 1 lemezt gravírozni. Ha engedi akkor támogatja ha nem akkor nem az. Nekem pl a dvd írom tálcán, a műanyagon fel van tüntetve a LightScribe logó. Nézd meg hogy neked rajta van-e ez a logó.
-
Rruuer
senior tag
hali! lenne egy lg BH10LS30 bd írom és azt akarom kérdezni hogy ez támogatja a lightscribe-ot? mert nekem nem egyértelmű az oldalon ugyan is írja hogy LIGHTSCRIBE TECHNOLOGY, mg a KEY FEATURES-nél is de a specifikációnál már a LIGHTSCRIBE TECHNOLOGY üres, telőn meg írja is hogy no, szóval kicsit eltévedtem
-
Geripapa
aktív tag
Na tessék én meg most vettem ilyen irót, körbe sem néztem, de gondoltam 1200Ft-t megér. Csak most hogy látom alig kapni lemezt hozzá, most nézem hogy ennek a technológiának annyi
-
Gyozo92
újonc
Sziasztok!
Nem láttam még élőben ilyen gravírozott lemezt, csak régen egy üres kék discet, de az azt hiszem nem lightscribe lemez volt. Dj-ként sok lemezre van szükségem, egy lemezen kb 12 zeneszámmal. Szeretném profin kivitelezni a CD lemezeim, aminek rá kéne kerülnie, az csak egy szimpla lista, hogy mit tartalmaz. Előadó, cím, stb...
A kérdésem az volna, hogy mennyire látható jól egy ilyen gravírozás. Sötétben (zöld vagy kék) lámpafénynél cd táskát lapozva olvasható-e a felirat a lemezeken? Vagy inkább próbálkozzak más technológiával?
Valaki anno azt mondta, hogy a kék discre való gravírozás csak akkor vehető ki, ha fényben mozgatjuk a lemezt.
A segítséget előre is köszönöm. -
Dark Wander
tag
Most néztem hogy számos külföldi boltba még kapható lightscribe dvd író. Ha van valakinek ismerőse kint akkor próbáljon vele beszélni.
-
Dark Wander
tag
aleister: Sajnos hosszú ideje nem láttam.
-
aleister
veterán
Urak!
Kapni egyáltalán még Lightscribe írót? Korong az van, de ha nem tudom mivel megírni...
A vicc, hogy Labelflash-ből meg csak írót láttam, korongot hozzá nem.
-
wicken
tag
sziasztok.
van egy olyan problémám, hogy nem látja egyetlen lightscribe író progi sem a meghajtóban lévő lisghtscribe lemezt. egyszerűen nem tudom már, hogy mi a franc lehet a baja...a meghajtó egy ASUS DRW-24B1LT; tökéletesen működik, mindent ír, olvas, SATA
szoftver: Lightscribe Label Tools, Nero 8, Nero 9; mindegyiknél ugyanaz a hiba
a Lightscribe szoftver természetesen fent van, verzió: 1.18.27.10
oprendszer: Windows 7 Ultimate 64bit HUN
nyersanyag: Verbatim CD-R Lightscribe 700MB 52xH E L P !
-
Nwis86
aktív tag
Lett volna 1 kérdésem de időközbe visszaolvastam és megoldódott így töröltem
, sajnos az egész hozászolást nem lehet törölni így átírtam erre...
-
Truman
senior tag
válasz
Energie X #1814 üzenetére
Igen, sajnos úgy tűnik valamiért megbuktatták ezeket a lézergravírozó technológiákat. Nekem pl. Labelflash -es íróm van, anélkül koptak ki 100% -osan a Labelflash -es lemezek, hogy egyszer is kipróbálhattam volna.
LightScribe -hoz még csak-csak találni üres lemezt, de sajnos DVD író hardver a fasorba se kapható már hozzá, csak esetleg használtan.
Szerintem is rosszul döntöttek a gyártók, hogy sutba dobták ezt a technológiát, ami az optikai lemez "nyomtatás" olcsó alternatívája volt. -
Dark Wander
tag
Energie X: Nem nagyon lehet találni, nem tudom miért. Én még a tavasszal vettem vaterán 1 LS dvd írót jó áron de boltokban már nem találtam. 1-2 helyen van még blu ray olvasó/ LS író de az kb 20k körül mozog ami sok. Nézzél szét minden hol mert elég ritka cucc lett a LS író, pedig költség csökkenő eljárás mint a lemez nyomtatás mert ott kell nyomtató ami képes lemezre nyomtatni+ festék patron.
-
Hú de halott a topik :/
Tudtok olyan DVD írót ami jelenleg kapható, tud LS-t és Bitsettinget is?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
HP6910p notim van ezen windows 7 64-bit op fut elméletileg tudja a LightScribe írni a dvd író de hiába raktam fel a fent említett oldalról minden szűkségest mégsem látja a ashampoo és a LightScribe Diagnostic Utility a LightScribe drivert.Van valami eztra dolog,hogy a windows 7 alatt szépen működjön a dvd írónak ez a funkciója?Mert néztem a Aidával az optikai meghajtóról a riportot és ott is azt írta,hogy ezt a funkciót nem tudja a dvd író.Most tényleg nem tudja a dvd író van a windows 7 van a gubanc? -
bbgabor
csendes tag
válasz
sasbfoto #1811 üzenetére
hali!
Csak a LS égetéshez a hivatalos helyről leszedhető programokat javaslom: innen a Lightscribe system software mindenképpen kell, utána a Lightscribe template labeller-t kell leszedni, ez maga az égetőprogram. Kontrasztnövelő programról nem tudok, ezt eleve programon belül lehet állítani, itt bemutatva, hogy hogyan. Érdemes többször átküldeni egy korongot ugyanazon a munkameneten az erősebb kontrasztért.
Más használható programok még: Sonic's Express Labeler, Sure Thing.
A hibákra nincs ötletem, hgy mitől lehet, nálam csak nagyon vékonyan csíkozódik(nem lesz tökéletes a kép), de ez általános hiba. -
sasbfoto
csendes tag
Sziasztok!
GP40LB10-es íróval írogatok DVD-ket, de kb minden ötödik félig, vagy foltosan készül el. Szerintetek ez az író hibája, vagy a nyersanyagé? Tapaszltam TDK és Verbatim lemezekkel is. Most volt rendszercsere, és az új gépre valami normális programot szeretnék feltenni. Csak a LS égetéshez mit javasoltok? (eddig a gyárit használtam, de a CD-t elrejtettem valahová..) Design külön megy. Továbbá érdekelne a kontrasztosító program is. ( hangesfeny kukac gmail )Előre is kösz!
B -
bbgabor
csendes tag
hello,
véleményt kérnék erről a korongról valakitől, akinek van tapasztalata/összehasonlítási alapja. Érdekelne, hogy az eredmény mennyire hozza az elvárt minőséget, a kontraszt, a koncentrikus csíkozottság mennyire fér bele az átlagba stb. A lemez négyszer lett átküldve "Contrast level: Best" módban egy Samsung SH-S222L írón. Én jobbra számítottam.
kösz a válaszokat előre is.
-
razionale01
csendes tag
válasz
sptkyle #1808 üzenetére
ez kicsit arany barnás de érdekes, hogy homályos a lemez még úgy is, hogy nincs elkészítve rá semmi.
gondoltam igen én is rá hogy esetleg át effektelem a képet fekete-fehérbe és ki emelem a fekete és a sötét színeket hátha úgy jobb lesz.
Amúgy a lemez amit használok Az valami MediaRange occsó volt lehet az a baj csak 70ft darabja. és a 3.réteg után elkezdett itt-ott körönként 1-1 világosabb részt hagyni.
majd lefotózom milyen lett. -
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01 #1807 üzenetére
A többszöri gravír miatt hatványozódik a hibalehetőség.
LS minőségét jol állítottad be? Nekem elsőre is elfogadható képet ad. Persze képfüggő, hogy mennyire lesz kontrasztos. Ha nagyon nem akarja, meg lehetne probálni a kép előzetes retusálását. Kontrasztosabb lenne a végeredmény 1 menet után is. (illetve továbbra is kipróbálható esetleg más szoft, vagy más féle lemez... esetleg más alapszínű lemez. A világosbarnán pl emlékeim szerint jobban látszik az LS mint a bordón) -
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01 #1805 üzenetére
Szerintem első körben nézz meg egy másik szoftot, ha van még lemezed.
Sonic's Express Labeler , vagy a Sure Thing ingyenesen letölthető.
Másodsorban nézd meg, hogy nem e tudod magát az LightScribe plugint frissíteni.
(Lehetőleg LS közben ne fusson semmi más, így valamennyire kizárhatod , hogy rendszerhiba miatt rontja a lemezt)
Személy szerint én Phillips lemezeket használok. 1-2 rontott lemezem volt eddig.(1x gravírozok csak minden lemezre kiváló minőségben... nekem megfelel) -
razionale01
csendes tag
válasz
razionale01 #1804 üzenetére
Melyek azok a lemezek amikkel jól fog menni ha ez a baja?
-
sptkyle
senior tag
válasz
razionale01 #1802 üzenetére
Ezt nekem is csinálta... ilyenkor betettem egy másik lemezt, és annál meg működött. :S
Amugy nem tudom milyen okai lehetnek. Mondanám, hogy allergiás lehet esetleg egyes lemeztipusokra, de az szerintem nem igazán elképzelhető LS-nál... Írásnál nem szokott semmi gond lenni? Milyen szofttal gravírozol? -
razionale01
csendes tag
üdv Lenne 1 kis problémám.
vettem 1 Asus sata Lightscribe dvd írót. az első lemezt amit meg gravíroztam vele hát szó-szó. csíkos lett meg minden ,de csak a 3. menetnél. mondtam magamba hogy fogjuk rá.
a következő lemezt 80% ig garvírozta meg majd ki írta, hogy kommunikációs hiba. ???
(Biztos a sata kábel rossz) lecseréltem, majd csináltam még egyet. annak az első menete tökéletes lett, a második pedig megint, de már 38%-nál elakadt és jött a hiba hogy kommunikációs hiba.
Ez vajon mitől lehet? -
depzoo
tag
üdv!
LS lemezeket szeretnék venni olcsón, de jót (haha).
hol lehet őket kapni? melyik márkát érdemes? cd és dvd is.
íróm sony ad 7261válaszokat köszi.
-
King Unique
titán
válasz
HerrKiss #1799 üzenetére
Márpedig teljesen jó "saját kép" beillesztéséhez is a lightscribe template labeler,kiválasztod a neked tetsző mintát-elrendezést és azon belül "Click to add Image" és azt teszel be,amit akarsz...
Szal jó erre ez,ha már más progit a fenti módon nem akarsz használni, azokon kívül mre alkalmas teljesen free progiról meg nem tudok.
-
HerrKiss
tag
válasz
King Unique #1798 üzenetére
Szia!
Azért nem jó a lightscribe template labeler, mert nem tudok saját képet behúzni háttérképnek (bár lehet, hogy csak én voltam bénamajd még megpróbálom).
Tudnék serial számot találni, de a gépemen minden jogtiszta, nem is szeretnék rá más programot tenni.
Viszont ezért külön fizetni sem szeretnék, ezért szeretnék freeware programot.
LS system már fent van -
King Unique
titán
válasz
HerrKiss #1797 üzenetére
Miért nem jó neked a lightscribe template labeler,tud az szinte (majdnem) mindent,ami kell,nem és ráadásul free ?
(LS system software gondolom már fent van,mert az feltétlen kell hozzá.)
Egyébként Nero-ban (7, 8-tól) is benne van az LS,ill.ha dobozos az íród,ahhoz adnak CD-t,amin van Nero,LS-el integrálva. De Nero serialt (benne LS támogatással) stb meg ma már játszva talál az ember,szal az is free...Ashampoo Burning Studio (fizetős) újabb változataiban is benne van az LS,de ahhoz is találni...
Sure Thing Labeler jó még nagyon,nagyon jó a felhasz. felülete,14 napig free használható...
Egyébként Burn4free helyett inkább Imgburn-t használj,sokkal jobb és free,bár abba nincs LS úgy tudom,akkor meg ott a Nero...
-
HerrKiss
tag
Sziasztok!
Egy kérdés: milyen programmal tudnék lightscribe lemezt írni? Ami fontos lenne, hogy freeware legyen, és hogy egy képet be tudjak rántani. Más programban szoktam megszerkeszteni a képeket, de most otthon is lett LS-os írom, és nem találtam meg hozzá még a megfelelő szoftvert. A lightscribe template labeler vagy a lightscribe simple labeler nem megfelelő, mert nem tud saját képet úgy kezelni. CD-ket a Burn 4 Free-vel írok, de abban nincs lightscribe funkció (vagy csak én nem találtam meg).
Köszi előre is! -
Flashget
félisten
válasz
attyspocak #1795 üzenetére
Nem tudom mennyibe kerül most egy DL DVD író, ami LS képes
4,5-5K
-
attyspocak
aktív tag
Nem csinál szineset, mivel "csak" gravirozza az LS képes lemezek felületét. Ezért nem is kell semmilyen plusz dolog, mint tintapatron.
Nem tudom mennyibe kerül most egy DL DVD író, ami LS képes, de 22-25k-ért már megkaphatod az LG BR író, újraíró LS combóját. -
arrrgggh
tag
Üdv!
Olyan problémám akadt, hogy vettem egy Samsung SH-223C/BEBE írót, ami a gyártó szerint képes LightScribe lemezt gavírozni:
Csak az a gond, hogy akármelyik programmal nézem, nem ismeri fel LightScribe képes eszköznek, nem is működik...
A hivatalos LightScibe drivert tettem fel, 1.18.21.1 verziót, Win 7 64bit van, ha esetleg számít valamit.Tudtok segíteni valami ötlettel?
-
Djuree
félisten
hello.
szeretnék venni egy ilyen írót!
ez a lightscribe azt jelenti ugye, hogy a lemezre tudok vele nyomtatni?
kell ehhez valami spéci lemez is, vagy bármilyenre tudok nyomtatni vele?
ez valami lézerrel gravíroz a lemezbe? vagy hogy műxik? mert ahogy láttam színeset csinálgondolom nem kell tintapatron az íróba
ha hülye vagyok sry, nem néztem még utána
esetleg milyet ajánlotok ami olcsó is viszonylag és jó is? dual layert írok meg sima dvd-t, blu-ray nem kell... -
Flashget
félisten
válasz
bostongeorge #1791 üzenetére
igen ezek lightscribe írók.
az, hogy mi a jó...a megírt dvd lemez vagy amit a lightscribe alatt értesz..az elöbbi a fontosabb nem? utóbbi kapcsán nincs tapasztalatom még de a samu is jól megirta a cd-t felirattal és képpel. -
Flashget
félisten
válasz
bostongeorge #1789 üzenetére
Pioneer mostani írókat felejsd el. Csak nevükben azok valójában QSI írók gyenge közepes kategória.
A BD író ami ekte Pio de az 30K körül van.ezek kaphatók
LiteOn 624 B (ez tud lightscribe, labeltag-ot is, Bp-n egy helyen árulják csak)
Samsung 223L
optiarc 7261samsung 223C kerüld, mert ebben már samu chipset van és már 6. fw-t adták ki hozzá és még mindig rosszul írja a sima lemezeket is.
-
bostongeorge
tag
a segítségeteket szeretném kérni
lightscribe dvd író vásárlása előtt állok, új vagy használt is érdekel
pioneer-t szerettem volna de nem találok csak labelflash típusokat
lg-ről nem hallottam jókat samsungot nem ismerem
akinek van tapasztalata légyszi írjon -
Flashget
félisten
Probléma megoldva az újratelepítésekkel és a surething progival.
-
Flashget
félisten
Üdv.
Samsung S223L dvd íróm van vettem hozzá lightscribe verbatim CDket, hogy lássam milyen is ez.
Letöltöttem hozzá a szoftvereket (neroban is ott van az LS jel) nero cover designert indítva megterveztem a milyen legyen képeket is hozzáadva megnéztem, hogy milyennek kell lenni. Megis csinálta vagy 22 perc alatt az író és az eredmény..2db vékony vonal lett.
hol a hiba? -
gg72
veterán
-
gg72
veterán
válasz
attyspocak #1783 üzenetére
-
jimmy74
őstag
Sziasztok engem érdekelne ez az egész mik a feltételek hardver és a szoftver terén?Egy pioneer BDR -205-ös irót használok de ez nem " lightscribe képes" ugye?Sajnos nem vagyok otthon ebben.Bluray nyomtatható lemezt használok irásra, vagy ez nem alkalmas erre?Jó lenne egy olyan "szájbarágós" válasz amit én is megértek.Köszönöm.
-
valentinho
senior tag
válasz
attyspocak #1780 üzenetére
Köszönöm a választ, ahogy olvasgattam teszteket egy cd-nyomtatása is beletelik majdnem ennyi időbe, csak kérdés melyik a tartósabb, jobb minőség.Nem találtam ilyen tesztet igazából sehol, de talán a nyomtatás jobb megoldásnak tűnik számomra.Üdv.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
sptkyle #1779 üzenetére
Én a legjobb minőségben próbáltam és ott kaptam ezt az időadatot.
Aki 50-100 lemezt ír és akar egyedivé tenni, gondolod, hogy rövidtávra gondolkodik, és egyszeri megoldást fog vásárolni? (bár miért ne)
valentinho: Ime egy kimerítő, bár nem mai teszt innen a PH-ról. Ebből kiderül az is, hogy az LS hátránya a nyomtatással szemben a 23.8mm-es belső rész, az azonosító gyűrű miatt, ahová nem lehet gravírozni.
sptkyle: Ki kinek a kollégája? Nem ismerem valentinho-t, csa valóban akartam segíteni, és nem csak egy plusz postot betükkel megtölteni.
-
sptkyle
senior tag
válasz
attyspocak #1777 üzenetére
A kép minőségével nem, de a gravírozás minőségével összefügg a gravírozási idő.
Megnéztem énis, 24k-ért is kapni már LS-os BD írót (aqua) De ha a kollégának csak CD-t írni kell (a számolásodból arra következtettem, hogy a kollégának próbálsz segíteni), akkor meg vesz egy dvd írót kb 4k-ért. Csak türelem kérdése. (az se gravíroz gyorsabban.. se lassabban) -
attyspocak
aktív tag
válasz
valentinho #1770 üzenetére
Tévedtem! Már 27 ezerért is van CD nyomtatására alkalmas nyomtató. A kérdés az, hogy időben és tintában (tintasugaras, így nem lenne olcsó) mennyi.
-
attyspocak
aktív tag
válasz
valentinho #1770 üzenetére
Nos teszteltem két lemezzel az írómat. Egy Lightscribe lemez gravirozása kb. 12-15 perc volt. Egyik képpet, a másik szöveget tartalmazott. Úgy tűnik, nem függött össze a végrehajtási idő a kép minőségével és a szöveg hosszával.
Ezek szerint egy LS íróval, 16 perc / lemezzel számolva (cserélgetni is kell) 50 lemez kb. 13 óra 20 perc, míg a száz természetesen a duplája volna. Egy LS író már 25 ezerért beszerezhető. A nyomtató az kissé húzósabb szerintem. -
mhorvat
senior tag
válasz
attyspocak #1775 üzenetére
Én egyrészt ebből, másrészt abból gondoltam, hogy azt a felületet nem áll semmiből BD-en is megcsinálni, valamint a középső "kódmintát" rávinni.
-
mhorvat
senior tag
válasz
attyspocak #1772 üzenetére
Szerintem biztosan van, mivel Lightscribe-os Blu-Ray írója van az LG-nek.
-
sptkyle
senior tag
@valentinho: Megoldható.. ha van hozzá türelmed. LS több idő mint maga a dvd megírása, ugy számolj. 50-100 lemez gravírozása nem egy nap lesz.
Vannak ilyen céllal létrejött cégek.
Nyomtatni sztem nem gyorsabb. Csak ahhoz ugye külön hardvert vásárolni... viszont az szines.@NTibike Le kell szedni a netről egy pirinyó kis file-t. (driver, plugin, mittoménmi) Keress rá itt a témán belül, többször ki lett vesézve.
@attyspocak Létezhet. Én személy szerint nem láttam még. (bár az is igaz, hogy nem is szándékoztam még semmilyen BD lemezt venni. Sztem ha van is, még mindig horror árban.
-
attyspocak
aktív tag
Van Lightscribe lemez BD-ben is?
Bocs, hogy nem olvasom végig a kb. 1700 kommentet.
-
NTibike
csendes tag
Hello! Lenne egy kis gondom! Van egy Asus DRW-2014Li Lightsribe irom! De nem akar gravirozni! Azt irja ki, hogy komunikacios hiba lepet fel! Neztem a nero info toolsal, es nincs be pipalva a lightsribe rajta! Probaltam bepipalni de nem lehet!
-
valentinho
senior tag
Sziasztok.Teljesen fogalmatlan vagyok ebben a témában, de cd-kre szeretnék szöveget, esetleg kisebb képeket nyomatni nagyobb tételben promóciós célból.(50-100db) Ezt egy ilyen íróval meg lehet valósítani, vagy a nyomtatós dolog jobb/gyorsabb?Előre is köszi a választ.
-
szaszapi
őstag
hi.
A lightscribe templete labeler-rel szeretnék saját képet megadni,de nem engedi,régebben simán engedte.Mi a franc van?A mostani friss driverrel nem lehet?isq ist png filokat kér.régen bmp-ét jpg-ét simán be lehetett neki adagolni.Aki tudja mi a teendő az írja meg legyen szíves.THX
-
lovi7404
csendes tag
Hi!Új tdk dvd+r lightscribe 1.2-t szeretnék nyomtatni de nem látja a hp notim,ezelőtt jó volt.Megfrissítettem a lightscribe soft-ot,de semmi.Köszi a segítséget.
-
sptkyle
senior tag
válasz
Konflikt #1763 üzenetére
Hát Labelflashel még messziről se találkoztam.
De én első körben kipróbálnám más fajta (értsd.: más márkájú) lemezzel. Illetve egyéb szakmai fórumok olvasgatását javaslom, hátha valami általános gyerekbetegsége ez a technológiának. (ahogy láttam PH-nak nemigen van jo LF topicja... külföldi fórumokon sztem biztos találsz valamit)
Illetve legrosszabb esetben író elad, Lightscribe-os írót , és lemezt megvesz, gravíroz.
A LF ha amugy is a számítástechnika egyik zsákutcája.(nem azt mondom, hogy rossz...Egyszerűen csak alulmaradt a vetélytárssal szemben. Vannak /voltak/lesznek ilyenek.) -
Konflikt
addikt
vajon mi a problema
adott egy 7173s -es iro, es win7 64 bit, illetve winXP alol is probaltam tobb fele nero verzioval, a burn labellel , de az erdemeny mindig a kov:akarmilyen kontraszton/fordulatszamon irok a folyamatjelzo nem valtozik a nullarol, de az ido letellik, es nemtortenik semmi. itthagytam a gepet 3 orara (a 22 perc becsult ido helyett), de a lemez csak tovabbra is porog, majd leall. ezt ismetelgeti kb 5-7 masodpercenkent. a cimke oldalara szeretnek irni, egy fuji labelflash lemezre. (ketto lemez is van, mind2nel ugyanaz az erdemeny)
vmi otlet?
-
sptkyle
senior tag
Ha megvan a kép, akkor a NERO megmutatja, hogy kb hogy fog kinézni a végeredmény.
Persze élőben teljesen más. De egyszerű. Csinálsz egy próbát. Egy Lightscribe-os lemezek 150-200ft körül mozognak. Nem nagy pénz akkor se, ha esetleg nem tetszik a végeredmény. (sőt szerintem a cd még olcsóbb is, próbának ugyanúgy megteszi)
Kiváló minőségre állítsd a gravírozást, és sztem nem lesz gond. Vannak akik többször is LS-ozzák ugyanazt a lemezt, mert állítólag mélyebbek lesznek a barázdák, így jobb tónust lehet elérni.(bár megvan az esély a két kép elcsúszására) Ezt nem próbáltam, nekem megfelelt az alap. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
sptkyle #1760 üzenetére
Elkészítek valami borító tervet, és Photoshopban utána megpróbálom hasonló minőségűre rontani, hogy meglássam, miképpen nézne ki. Bár lehet azzal kellene kezdeni, hogy megnézem, tud-e ilyet a dvd íróm egyáltalán
A lemez nyomtatást inkább valami erre specializálódott helyen csináltatnám, nem vennék ehhez külön nyomtatót -
sptkyle
senior tag
Hát egy alap írható cd/dvd felületéhez képest mindenképpen jobban néz ki.
Mondjuk így:
De van több féle apaszínű LS lemez is. Kicsit máshogy néznek ki a kész "művek" ez miatt. Legáltalánosabban ez a barnás alapszín van elterjedve. De van vöröses/bordós, és sárgás is. Ízlés dolga.
A színes LS-ról azóta sincs semmi hír. Ha mindenképpen színesben kell, akkor cd/dvd nyomtatás a te technológiád. Ugyanúgy speciális lemez szükséges hozzá, de ráadásként külön nyomtató is. (bár már azok is aránylag elérhető árban vannak.(de ez már egy másik topic) -
z0d1AK
nagyúr
Nem próbáltam még ezt a Lightscribe technológiát.
A szakdolgozatom publikálása előtt állok, és kíváncsi volnék, hogy ezzel a technikával elkészített lemez mennyire nézne ki szépen vajon?
Illetve olvastam, hogy pár éve szó volt a színes verzióról.
Ez mára megvalósult? -
NTibike
csendes tag
Raktam fel uj rendszert! De hiaba igy sem megy! Az nem lehet, hogy azert van mert cabel selectben van az iro! Ez egy kulso hazba van bele rakva az iro es ugy csatlakozik egy notebookhoz!
-
sptkyle
senior tag
válasz
NTibike #1754 üzenetére
Hát nekem egy uj Nero , és az LS plugin után müködött szépen . De mint fentebb RZS is írta, vannak a számítástechnikában olyan talányok, amikre nehéz megtalálni a választ. (Személy szerint én is mondhatnék egy kazallal az elmúlt tizen x évből, de nem offolok)
Én a helyedben első körben ujratenném a hardver driverét.(esetleg megnézném hogy van e ujabb) Újraraknám a Nero-t, a plugint. A fentebbi példából okulva frissíteném az alaplap chipset drivert. Ha ezek után se akarja az igazságot, akkor egyenlőre tanácstalan vagyok. Sorry. -
NTibike
csendes tag
Vissza olvastam egy csomot es meg csinaltam amiket irtak de igy sem megy
-
sptkyle
senior tag
Lalee: Használj nyugodtan színes képeket. A végeredmény úgyis 2 tónusú lesz.Az átalakítást megcsinálja a szoftver.
@NTibike: Olvass visszább a topicban, és szerintem megtalálod a kérdésedre a választ.
@CoolBoy323: Hogy érted hogy minden dvd-re/cd-re? Természetesen csak az erre felkészített lemezekre tudsz gravírozni. Lightscribe lemeznek kell lennie. Akkor mindegy hogy cd, vagy dvd. Olvass visszább picit, hogy mi is a Lightscribe, és akkor megérted, hogy miért.
Ha nem erre gondoltál, akkor nem értem a kérdést. -
Sziasztok!
Most ismerkedem ezzel a technikával ezért érdekelne, hogy a kép amit szeretnék a lemezre gravírozni az lehet színes kép vagy át kell fekete-fehérré alakítani és akkor kontrasztosabb lesz vagy teljesen mindegy? -
NTibike
csendes tag
Hello! Egy kis segitseget szeretnek kerni! van egy asus drw-2014L1 lightsribe irom! De nem tudok vele gravirozni! Mar probaltam tobb programot is de mindenhol azt irja kommunikacios problema van! Lemezt ir csak fenykepet nem graviroz!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
einstein85 #1747 üzenetére
a legújabb nero-t próbáltad??
-
CoolBoy323
nagyúr
üdv!
lightscribe-olni minden dvdre/cdre lehet?
ha egy "sima" lemezre rávésetek, akkor az tönkrevágja a lézert meg a lemezt is? v vmelyiket?mondjuk lehet h baromság amit kérdezek, mert tudtommal vannak lightscribe lemezek... bittos nem véletlen XD
-
picur220
veterán
válasz
einstein85 #1745 üzenetére
Ezeket felraktam, majd meglátom, hogy a lemezekkel mit tud kezdeni.
-
einstein85
csendes tag
válasz
picur220 #1744 üzenetére
Szia!
Én ezeket próbáltam a Samsung SH-S223F típusú meghajtómnál, mert mindenki ezeket ajánlotta, de nem jöttek, be, hátha te nagyobb szerencsével jársz...
-LIGHTSCRIBE SYSTEM SOFTWARE (LSS)
letölthető innen -> http://lightscribe.com/downloadsection/Windows/index.aspx?id=810
-LIGHTSCRIBE DIAGNOSTICS UTILITY
letölthető innen -> http://lightscribe.com/downloadsection/Windows/index.aspx?id=1106Sok sikert...
-
picur220
veterán
Mit kell tennem ahhoz, hogy a Samsung SH-S223L meghajtómat érzékelje a gép lightscribe eszközként? A Nero Infotool azt írja, hogy LightScribe software is not installed.
-
szaszapi
őstag
régebben gravíroztam a template labeler-rel saját képeket.Aztán nem használtam egy ideig és most újra felraktam de jpg meg semmi külső képet nem lehet beadni neki.Ez mitől van?
-
einstein85
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem a hozzászólásokat és telepítettem ezt-azt a megadott honlapokról, konkrétan:
-LIGHTSCRIBE SYSTEM SOFTWARE (LSS)
-LIGHTSCRIBE DIAGNOSTICS UTILITY
-SURETHING LABELER 5 - 15 DAY TRIAL VERSION
-LIGHTSCRIBE TEMPLATE LABELERde nem akarja látni a Samsung SH-S223F/BEWE típusú DVD írómat, mint LightScribe eszközt, pedig ahol csak olvasok róla leírást, mindenhol ott van, hogy támogatja az eszköz ezt a funkciót.
Kérlek segítsetek, mert vettem hozzá egy jópár lemezt és nem tudom gravírozni őket és ráadásul drága is volt...
-
Orb1337
tag
Üdv,
Egyik ismerősömnek van egy asus drw-20b1lt típusú LightScribe írója, leszedtem hozzá a LightScribe.com oldalról a szoftvereket, de nem ismerte fel, hogy ez egy LightScribe meghajtó. Áthoztam a meghajtót és a saját gépemre is telepítettem ugyanazon szoftvereket, rögtön felismerte, majd ki is próbáltam, működik.
Mi lehet a másik gépen a probléma? -
Daemon09
őstag
válasz
levaimiklos #1736 üzenetére
Szvsz próbálj meg egy másikat. LG-t nem vennék soha, jót még nem nagyon hallottam róla.
-
levaimiklos
csendes tag
válasz
Daemon09 #1735 üzenetére
Köszönöm, de már vissza is vittem... Vasárnap kicserélték az elsőt. Utána a második is 3 órán keresztül karcolta a képet a teljes lemezre, úgyhogy visszavittem... (Kérdés nélkül visszaadták a pénzt az EDigital-ban. Korrekt.)
Vagy a gépem nagyon sz@r, vagy ez a sorozat az LG-től nagyon sz....
Talán még egy ASUS DRW-24B1LT-t kipróbálok még. Majd meglátjuk.
Tisztelettel: Miki -
levaimiklos
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja egy LG GH22LS50 íróval küzdök. Az adatot jól megírja, de a LightScribe-ozás már nem ennyire gördülékeny.
Egy teljes lemezt 3 óra alatt, egy 12 betűből álló szót kb 20-as betűmérettel 1 óra alatt ír meg default contrast settins-el, közepes minőségben.
Próbáltam PHILIPS és VERBATIM lemezt is, uaz.
WinXP SP3, LSS 1.18.10.2, LS SimpleLabeler kombinációval. UDMA5 módban van.
De NERO 9 sem és SureThing Deluxe 5 sem jobb.
Nem tudom még mit mondhatnék...3 ÓRA!!!! Ki hallott már ilyet?!
Megtisztelne esetleg pár segítség, hogy mit lehetne megnézni, beállítani.
Tisztelettel: Miki
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Vettem egy ASUS DRW-1814BLT tipusú írót.a kérdésem az hogy milyen fajta lemezt érdemes hozzá venni valamint milyen programmal lehet a legjobban megírni/ "megrajzolni" a lemezeket?Esetleg mit érdemes még feltelepíteni hogy rendesen működjön a dolog?Most imgbrn van a gépen de gondolom erre a célra jobb a nero.De annak melyik verzióját ájánljátok? Köszi
-
jaja09
csendes tag
Hello! A legfrissebb lightscribe rendszerszoftverem van (LS_Update_1.18.8.1_.exe), és mégse tudok Philips lightsribes DVD-n kívül más lemezre égetni. Ez akkor mitől lehet vagy mit csináljak hogy tudjak más DVD-re is? Válaszokat előre is köszönöm!!!!!!
-
Zsotyi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy LG H22N LightScribe DL OEM DVD-íróm, körülbelül 2 éves.
Nemrégiben olyan probléma merült fel, hogy amint le akarok játszani vele egy CD-t/DVD-t az egész rendszer lelassul. Olyannyira, hogy még az egérkurzorom is szaggatva hasít a pixelek között. Előtte ilyet nem csinált. Megpróbáltam már átdugni másik SATA-ra, a probléma megmaradt. A PC-m viszonylag jónak mondható...
Kérlek segítsetek, én kifogytam az ötletekből.Segítségetek előre is köszönöm!
-
szakipeet
csendes tag
Nekem most a notimban TSST féle TS-L633L van, még nem próbáltam ki az LS funkciót rajta, valakinek van tapasztalata róla? Egész jól néznek ki ezek a lemezek, ha jó visszajelzések jönnek az íróról beruháznék pár lemezre.
-
jaja09
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, nekem van egy LG GSA-H20L lightscribes íróm és Verbatim lightscribes DVD-re nem tudok égetni nem ismeri fel mint lightscribes lemez, de Philipsre gond nélkül sikerül, mi lehe ta gond? Firmware 1.02. Választ előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
válasz
Avocado #1723 üzenetére
a szó szorosabb értelmében nyomtatni, csak a nyomtatható lemezre éri meg, ellenkező esetben értékelhetetlen eredményt kap(hat)sz...
a lightscribe és a labelflash más technológia, de pont úgy külön - külön speciális lemezt igénylenek, mint a nyomtatható változat- viszont ezeknél nem speciális nyomtatóra, hanem speciális optikai meghajtóra is szükség van! lightscribe; link labelflash; link (a cikkek alján lehet/kell lapozni!)
az mindig kérdéses, hogy kinek mi tetszik, és mi éri meg jobban... -
Avocado
csendes tag
Hy!
Van valami különbség a "lightscribe" és a nyomtatható lemezek között? Melyikre éri meg nyomtatni?
-
Sztikex
csendes tag
Hello!
ma vettem egy írót . samsung. de nem látja a program.
valaki leírná lépésről lépésre miket kell feltelepíteni hogy menjen??
-
válasz
huhuhorgasz #1716 üzenetére
feltételek adottak? link gondolok különösen az utolsóra; LightScribe® Host Software
-
huhuhorgasz
csendes tag
Vettem egy Samsung S223Q írót. Minden fasza csak a borítótervező progiknál, nem látja, hogyha ráküldöm nyomtatni. Nem lehet az írót kiválasztani, hogy arra menjen a nyomtatás, ne pedig nyomtatóra. A neronál is ez van. SP2-m van fönt, olvastam, hogy talán nem tetszik neki az SP2. Valakinek valami ötlete?
-
vinibali
őstag
sziasztok!
van egy ASUS DRW1814BL íróm, az előző tulajnál szar volt nem írt még adatot sem, odaadta h rossz csináljak vele amit akarok...
A helyzet az h raktam rá egy friss firmware-t, onnantól kezdve működött dvdket cdket már írtam vele, nemrégiben vettem egy TDK lightscribe cd-t csakhogy kipróbáljam működik-e, a tdk sztem nem szar minőség ezért is vettem ilyet...
Rajta van már minden ami kellhet(driver, szoftver)
Se a Neroval se a Lightscribe simple labelerrel nem tudok mégcsak egy pontot sem csinálni a lemezre, a progik szerit lemez közepén található info nem olvasható(gondolom ez kell ahhoz hogy betájolja magát) és gondosokodjunk arról hogy a lemez lightscribe és megfelelő beállítású legyen - ezt mondta a Nero.
a LSSL szerint meg rakjak be egy LS lemezt fejjel lefelé...
gondoltam rá hogy megpróbálok egy másik lemezt, de tesco auchanban nagyon ritkán találok. Esetleg valami tipp hogy mi nem passzolhat? -
Dzsínó
csendes tag
Üdvözletem!!!
Most vettem egy samsung lightschribes DVD írót, és az a problémám, hogy, amikor lightschribel akarok dolgozni állandoan azt írja ki, hogy kommunikációs hiba. Próbáltam néróval, és még egy rakás más programmal, frissítettem a firmwaret is. Nem tom mit lehetne még. A segítséget előre is köszönöm.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Most írnék egy LS lemezt, és mondják hogy 2x is 3x is rá lehet menni, hogy kontrasztosabb legyen. Ezt hogy kell megvalósítani?
A LS template labellert használom, ott a kép és a végén a print előtt copies 2x ez elég, vagy újra előröl kell kezdeni? -
Imy
veterán
Van egy kis problémám.
Nero CoverDesignerrel probáltam megírni egy lightscribeos lemezt. Beszúrtam egy képet, és írtam rá egy szöveget. A szöveget rágravírozta, de a képet nem. Az előnézetben pedig kijelzi a képet is.
Megpróbáltam ráírni másodszorra a szöveg sötétebb lett, de a kép nem jelent meg. Valakinel valami ötlet?
Köszönöm előre is! -
Alex91
félisten
Samsung SN-T083A/BEBE, de a kiiras ellenere ez sajna SATA-s...
Es kulsoben van a Samsungnak is, es az LG-nek is noti iros drive-ja, amihez nem kell kulon tap.
-
Imy
veterán
UPs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest