Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Szevasz Szasza!
Ma vettem 10 db Verbatim LS CD -t, hogy kipróbáljam, ugyanazt ami neked gondot okozott. A múltkori tesztképet (nem volt kedvem másikat csinálni) égettem fel a CD-re.
Nos a középső kör felére 2X sütöttem nincs elcsúszás. A külső kört 4X !!! sütöttem nincs elcsúszás, tehát 5X égettem átfedésben és egy tized nem sok, de annyi csúszás sem volt.
Jobb ha beletörődsz a készüléked hibájáról (gyengeségéről van szó).
Talán az egy korábbi verzió, és ezt idővel kiküszöbölték.
A teszt megtekinthető itt: [link]
Hali! -
GP-Sz
senior tag
Van valakinek bármilyen ötlete, hogy miért nem bírok a Benq 1625ömmel Verbatim ls cdt feliratozni? Egyszerűen nem ismeri fel ls lemeznek. Se a neroval, se a surethinggel. Még régebben vettem 30 ls cdt az itmediatól, egyikkel se megy. Elkezdtem gyanakodni, hogy esetleg a lemezek szarok, vettem egyet a mmban, azzal se megy. Aztán vettem egy imationt, azzal simán ment. Ja és a verbatim 8x +R dvdk is simán mennek.
Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy mi van. -
DVS
tag
Na mivan? Csak nem alusztok? Vazze.

-
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Nos azért dobták piacra mert az irók sebessége elérte a fizikailag lehetséges írási sebesség maximumát (16 - 18 X) és már nem tudnak mit fejleszteni.
Az győz ezután aki valamivel többet nyújt mint a másik készüléke.
Van aki licenszel van aki fejleszt (Labelflash).
Ezek a technológiák ugyanúgy fejlődnek majd mint a processzorok vagy a mobilok.
Az ember két dolgot tehet. Kivár, vagy belevág.
Mi az utóbbit választottuk.
Nem panaszkodhatunk: én pld. kis protekcióval 11.000 Ft-ért vettem az LG -met.
Ugyanennyi lett volna mondjuk a PIO is, de az nem tudja a LS -t. (na ezért nyer aki többet nyújt). Tehát kaptam ''ajándékba egy plusz funkciót.
Egyedül a lemez ára lehet ok a panaszra, de az meg lejjeb fog menni, ide rozsdás bökőt.
Na csaó
-
Szasza81
csendes tag
Ez történetesen Verbatim CD volt.
Amiről mellesleg bátran ki merem jelenteni, hogy a legjobb LS CD (nem is a gravírozható oldala, hanem az alapanyaga miatt, de ez már egy másik kérdés).
Elméletben teljes mértékben igazad van a pozicionáló mintázattal kapcsolatban, nyilván nem ok nélkül van rajta, de ha még egyszer ennyire kiforratlan ez a technológia...
Nagyon bosszantó, hogy egy ilyen félkész dolgot adnak a vásárlók kezébe.
Ha nem olvasom a fórumot, te meg nem kapod meg tűlök a kontrasztnövelő progit, biztos hogy nem készítettem volna vele több DVD-t a gyenge minőség miatt.
Ennek nem így kellene lennie, inkább várták volna meg a piacra dobással amíg elérik vele az elfogadható minőséget.
Biztos, hogy fejlődni fog még, de így vagy nem használja az ember, vagy ha igen, akkor csak a bosszúságot fogja okozni, hogy a mostani gyenge minőséggel gravírozott lemezeit írhatja át / címkézheti újra, ahogy fejlődik a dolog
-
DVS
tag
Az LS_ELC_Update kontrasztfokozó proggi
ezután letölthető lesz innen: [link]
Max. egy e-mailt várok, hogy nagyjából hányan használják és bevált-e.
Jó pörkölést barátaim !!!
-
Sada88
aktív tag
DVS koma áttudnád küldeni msnen esetleg ? vagy talán probáld meg zipelve csatolni hátha úgy nem rinyál érte
de ha akárki aki már megkapta az is forwardolhatná nekem is 
de én is nagyon örülnék már ennek a kis hasznos proginak

[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
AAA egyszeru van ott lent az a kis vazze!!! nyomsz utana 1-2 space azt beirod a linket.
Persze ez is csak ugy 60%
Ja es jelentem keresgelem a neten azt a Pioneer DVD iro modellt, ami tud LightScribe funkciot, de eddig meg nem sikerult konkretan ratalalnom. Lehet velem van a baj
PPeter weblapja nagyon jo kb 5 perce csinaltam instrukcioi alapjan a 110D-bol 110-et.
Ugyan baromira nincs szuksegem DVD-RAM irasra, de megcsinaltam
[Szerkesztve] -
DVS
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Bandus
örülök, hogy nem sértődtél meg, nem is sértésnek szántam, sokkal inkább búzditásnak.
Az ötlet nem rossz, hogy tegyem fel, de PPéter mármegigérte: felteszi az oldalára [link] és én erre vártam.
Bár még nem láttam az oldalán fent.
Gondolod, hogy ha feltenném akkor meg is találnák.
Szerintem csak akkor, ha a linket minden 4-5. hozzászólásban kitenném.
Nem hiszem hogy két oldallal visszaolvasnak.
Na már megint piszkálódok... Holnapra kialszom. Bocs.
-
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Hali Szasza !
Azt nem írtad milyen alapanyagra írtál mikor elcsúszott.
Nem volt a körgyűrű szennyezett pld. újlenyomatos?
Figyelj: kérdem én. Miért tesznek a lemezre igen bonyolult poziciónáló mintázatot, ha nem azért, hogy a fej bármikor visszataláljon ugyanabba a pozicióba.
Nem volna értelme erre a gyártónak áldozni (ha jól láttam a képeken a LabelFlash lemezen nincs is), ha akár 1/2 millimétert is elcsúszhat.
Ha például a vezető kör hibás, a nyomat sem fog ugyanoda kerülni.
Persze mindez az én véleményem. Hivatalosan ezekről nincs még infó.
Ha még próbálkozol, várom a tapasztalataidat.
Szega. -
Bandus99
őstag
Na erre is valszolok

Most raerek napkozben mikor az info erdekelt eppen sajna nem ertem ra
Nem akarlak en farasztani ne is haragudj ha ugy erzed nem birod cernaval ott van oldal a kis gorgeto savocska es haladj szepen lefele. Majd vki mas talan valaszol a kerdesre
De igazad van
Ja es a valaszt koszonom tokeletes
Igazabol 1 kerdes maradt meg szamomra nyitott, csak nem is tudom feltegyem e vgy keresgeljek a neten hatha
eh mindig elfelejtek vmit
Dehogy utalunk van mikor nalam is elszakad a cerna emberek vagyunk
Csak egy 5let mi lenne ha ezt a kis progit kiraknad egy nyilvanos szerverre, idonkent ide a forumba beirogatva a linket lehet nem kellene napi 5 levelet kuldozgetned
[Szerkesztve] -
N.Balázs
csendes tag
Nálam se csúszott el eddig a cimke, de nem hiszem hogy sokat javítana a mérlegen az az 1 CD amit eddig megírtam.

Viszont én is nagyon örülnék a kontrasztnövelő kiegészítésnek. (nbbarcs@freemail.hu)
Valamint kiváncsi lennék milyen az eredmény ha így cimkézem 2x a lemezt. Bár az majdnem 1,5 óra lenne. -
Bandus99
őstag
Kosszi....
Igazabol jogos amit irsz ..
A kerdes azert merult fel bennem, mert egy ''boltos'' emberketol [link]
kerdeztem mifele felhozatal van LS irokbol es erre valaszkent ott szerepelt LF iro is na akkor hirtelen elbizonytalanodtam, hogy a ketto eltero dolog. Ezert irtam ide a kerdest
Tudom unalmas dolog 50x leirni ugyanazt
Viszont sajnos en nem elek ebben a topickban
Na azert ha mar itt tartunk en sem hagyom szo nelkul
az te hozzaszolasod igencsak megerdemelt volna egy off topic gombocskat
de azertt nincs harag ugye?
[Szerkesztve] -
DVS
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Na csak azért, hogy ne utáljatok már annyira válaszolok.
A Lightscribe a HP-Toshiba fejlesztése és a licenszet mára már sokan átvették
és lemezeket is egyre többen gyártanak: Philips, TDK, Verbatim, Imation...
A LabelFlash (és a DiscT@2) a Yamaha-NEC-Fuji fejlesztése. Eddig csak NEC író, és
csak Fuji lemez található a neten mindenhol.
És mitgondolsz honnan tudom mindezt...
Igeeeeen a neten keresgéltem, hogy amit megtalálhatok azzal ne fárasszam
a fórumos barátaimat.
Bocs kicsit harapós hangulatban vagyok, de nincs igazam? -
Szasza81
csendes tag
Kedves DVS!
Hidd el alaposan olvasom jelen topicot, így azt is amit te írtál
De ez engem nem vigasztal különösképpen, hogy neked (eddig) ugyanoda esett a nyomtatás
Valószínűleg előbb-utóbb te is találkozni fogszi ezzel a problémával.
Sem a csíkok nem egyediek, sem az újranyomtatás elcsúszása (ugyanezeket produkálja az ismerettségi körömben egy másik LG GSA-4116B is, a 2 író teljesen máshol és más időben lett vásárolva, sőt még a használt progi is különbözik).
Na meg fórumokon is jelezték már többen.
Ezek azért nem annyira eget rengető problémák (nem is biztos, hogy érdemes kétszer annyi időt rászánni), a util tényleg sokat segített a DVD-n, a CD meg úgy ahogy elfogadható volt eddig is.
Viszont, most ahogy végiggondoltam, tényleg láttam már egy üzletben olyan CD-t is, amin nem voltak koncentrikus körök (nagyon szép homogén fekete rész volt rajta), BENQ márkájú volt, de azt nem sikerült megtudnom, hogy milyen meghajtóval készült
Az úttörő munkához sok sikert
-
DVS
tag
Hogy -hogy nem láttad????
van interneted???
próbáltad már beírni a keresőbe (kurzor.hu) hogy labelflash???
416.000 találat volt nálam. Ott találtam pld.: NEC 4551A.
aztán ezt beírod a keresőbe (magyar oldalak kipipálva) és
már jön is hol kapható és mennyiért és mit tud.
Nem bonyolult ez az internet.
-
DVS
tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Figyu Banduska99!
Ne sértődj meg, de ha te nem veszed a fáratságot, hogy kicsit visszaolvass, vagy beleolvass a Labelflash -es topic -ba, akkor miért várod hogy más fáradozzon azon, hogy téged felhomályosítson olyan dolgokról ami egy-két egérkatt -nyira van tőled.
Ez pont olyan mint amikor valaki sajnál cigit venni és mástól kunyerál.
Az más ha olyan tapasztalatokról érdeklődsz ami sem itt, sem máshol nem található.
Amit te kérdeztél azt már ezeken a fórumokon szarrá tárgyalták.
Ha kiváncsi vagy valamelyik író gyári paramétereire, írd be valamelyik keresőbe
(pld. kurzor.hu) és máris millió találat...
Bocs, de utálóm ezt az elharapódzó szellemi tunyaságot, és ezt mindenki aki úgyérzi vegye magára.
-
Bandus99
őstag
-
mf_laca
csendes tag
válasz
Bandus99
üzenetére
Nem hülye kérdés. Csakhogy tulajdonképpen mindegy, hogy melyik terjed el. Akinek LS-e van, az azzal ír, akinek LF, az azzal. Itt nem kell kompatibilitással számolni. Viszont az sokat mond, hogy LF lemezt még nem láttam sehol. Igaz, mostanában LS-ből is csak Philipset láttam normális áron (240-ért)
Az nagyobb kérdés, hogy BluRay, vagy HDDVD, de ez még a jövő zenéje
üdv -
diabolo
csendes tag
Légyszíves küldjétek el nekem is az ls_elc -et! Köszönöm!

-
PPeter
addikt
válasz
Bandus99
üzenetére
''Alapanyag'' egyikhez sem kell. A LightScribe nyomtatáshoz LightScribe lemez kell, a LabelFlash nyomtatáshoz LabelFlash lemez, roppant bonyolult. Illetve utóbbinál ha a hordozórétegbe (az írható felületre, ahová az adat is kerül) szeretnél ábrát tetoválni, akkor ahhoz nem kell speckó dvd, bármilyen DVD+T vagy DVD-R megteszi. Persze ebben az esetben - hacsak nem kimondottan dísznek szánod a lemezt, mert ez esetben akár a teljes írható felületetet is megtetováltathatod - a megírt lemezen szabadon maradt területre tudsz csak ábrát tenni, tehát íráskor kalkulálni kell vele, hogy maradjon szabad sáv rajta a rajzoláshoz, nyomtatáshoz.
-
Ariadne
őstag
Láttam tegnap a Westendes Media Marktban NEC 3551-es (nem tévedés, 3551 és nem 4551) Labelflashes írót, dobozosan. Nem tudom, milyen szerzet lehet, úgy tudtam, csak a 4551-es tud Labelflash-t, ez viszont határozottan nem az volt, és határozottan ott volt rajta a LF logo... Árat nem tudok, nem volt kiírva (és két hete vettem egy Lightscribe-os LG-t...
).
[Szerkesztve] -
Bandus99
őstag
Senki nem jar erre?
-
Bandus99
őstag
Jol ertelmezem a LightScribe es a LabelFlash ket kulon dolog?
Vagy csak ket ceg eltero elnevezese ugyanarra a dologra?
Ha eltero miben ter el?
Alapanyag is mas? -
Sada88
aktív tag
írtam,hogy nekem is jöhetne a progika

-
mf_laca
csendes tag
-
Bandus99
őstag
Pionnerbol nem tudjatok varhato mostansag LS verzio?
Nem szivesen vennek LG-t de ugy nezem az lesz a vege
-
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Szasza!
Abba a hibába estél, hogy nem olvastad vissza alaposan a topicot!
Nekem is kiadta a Nero (is) a lemezt (#339) majd visszatettem és újrasütöttem. Az eredmény mint ahogy mindig, hajszál pontosan ugyanoda nyomtatta.
A bizonyíték a tesztképen [link] található sűrű csíkozás. Egy erős nagyító alatt megnéztem: 1 mm ben 4 db csík van.
Ha 1/4 millimétert is elcsúszott volna, a rácsozat megvastagszik ill. besűrűsődik azaz
mindenképpen szabadszemmel is látható lenne.
Szóval nekem eddig mindig ugyanoda nyomtatta.
Ez nem véletlen vagy csoda, hanem ezt így is tervezték, emiatt tesznek a lemez
közepére egy speciális szinkronizáló és pozícionáló gyűrűt.
Ha neked már alapból is sávosodik akkor ott mégis valami egyedi probléma lehet.
Kérjük meg a kedves Skribátor társaságot aki idelátogat, ossza meg ezen tapasztalatait, hadd tudjunk meg erről a problémáról többet. Statisztikai adatokat kell gyűjtenünk én pedig továbbítom Taylor Thurman úrnak a LightScribe részlegnél. Hátha tudnak segíteni (pl.firmware javítás)
előre is köszi mindenkinek
Ne felejtsétek! ez úttörő munka. A technológia most éli gyerekkorát!
[Szerkesztve] -
DVS
tag
A kontrasztnövelés nem kötődik a cimkéző programhoz hanem a LightScribe host software -t állítja át.
Amikor elindítod, megkérdezi melyik legyen alapértelmezett: increase....(növelje a kontrasztot) ill. Restore default.... (állítsa vissza az eredeti állapotot)
Az felső bekapcsolja az alsó opció kikapcsolja. Szóval válaszd a felső állapotot és ''apply''
Kilépés után addig ez az állapot lesz míg ki nem kapcsolod és ez nem függ a cimkéző szoftvertől.
-
djsunny
aktív tag
Ez a kontrasztnövelő update csak a Nero Cover Designer-el működik? Mert én feltettem az updatet és a Surething SE-t használva semmi nem történt! Ugyanúgy 21percig tartott a gravírozás mint előtte és a végeredmény is ugyanolyan lett.
-
Szasza81
csendes tag
Nem hiszem, hogy egyedi hiba, mert már mástól is hallottam.
LG GSA-4166, a lemez Verbatim CD volt.
Én hármat próbáltam, ebből kétszer OK volt, egyszer nem, aztán hagytam is, gondoltam marad az egyszeri címkézés.
Viszont nem csak újranyomtatás esetén sávos a sötét részeken, hanem elsőre is (CD esetében). Vagyis nem akkor jelentezik a sávosodás, akkor már csak erősödik az újabb égetés hatására.
Azt hogy csináltad, hogy ne adja ki közben a lemezt? A Surething progija szerintem ezt nem tudja, a Nero igen?
[Szerkesztve] -
puczky
csendes tag
Feltettem ezt az ls elc nevü programot de látszólag semmi nem történt.
Ez majd csak az irásnál fog elöjönni (mármint a különbség) ? -
puczky
csendes tag
Hello
Köszönöm a gyors választ megkaptam a programot
Üdv puczky -
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Valószínüleg egyedi hibáról van szó, mert ahogyan írtam is (#339)
nálam még ez nem fordult elő egyszer sem pedig volt olyan lemez
amit 3X nyomtattam meg (még nem volt meg az LS_ELC).
Talán a lemez gyártója is számít, mert a belső körgyűrű az ami a körkörös pontos
célzást segíti. A fej sugárirányú mozgása az más kérdés, az sosem lessz pontosabb
mert a milliméter tized részénél is pontosabban kell léptetni és kétszer ugyanoda ez
nem igazán sikerülhet egy ilyen szériában gyártott terméknél.Emiatt ha két körkörös barázda egymásra esik éppen akkor ott sötétebb, ha nem akkor marad az eredeti
tónus, emiatt sávos az újra nyomtatás után.
Ha megnézed a mintaképet a tesztlemezről [link] akkor
láthatod, hogy nálam egy fél millimétert sem csúszott el.
Milyen íróval és milyen lemezre próbáltad?
Másoknak mik a tapasztalatai? ez engem is érdekelne!
-
válasz
Szasza81
üzenetére
Bár nagyon nem értek hozzá de szerintemez csak egy egyszerű poziciónális hiba /szal vagy a fej vagy a lemez miatt nem képes induláskor ugyan azt a helyzetett felvenni/.
lehet hogy majd egy firmware frissítés kompenzálja a dolgokat.
Bár én úgy vallom hogy ennyi pénzért örüljünk hogy lehet egyáltalán gravírozni
Tervezek én is majd nemsoká egy ilyen írót. kiváncsi vagyok rá
-
Szasza81
csendes tag
Igazán látványos a bemutató lemezed, kezdőknek jó kiindulási alap lehet

Kérdés mindenkihez, volt már erről szó, de azóta talán több a tapasztalat:
Hogyan érhető el, hogy többszöri felégetés esetén ugyanoda essen (ne csússzon el) a címke?
SureThing CD Labeler 4 SE-t használok, nem tudtam elérni, hogy ne adja ki a lemezt az első után. Ezután visszahelyezve, hol ugyanoda esik a következő, hol nem (elcsúszik kb. 1-2 mm-t).
Egyáltalán érdemes szerintetek, vagy törődjünk bele, hogy egyszer égetjük fel, és olyan amilyen
-
DVS
tag
Hi Scribers!
Elkészültem a tesztlemezzel.
itt nézhetitek meg[link]
A legbelső kör mutatja az eredeti (siralmasan halvány) képet
A középső kör a segédprogram hatására dupla olyan sötét képet mutat
A külső körben 2X égettem ugyanazt a képet. A kontraszt jó, de sávosodás van.
A kétszerpörkölésnél a terveimmel ellentétben kiadta a lemezt.
Visszatettem és börn újra.
Hála a pozícionálást lehetővé tevő gyűrűnek, pontosan ugyanoda nyomtat,
de a fej radiális pozicionálása kissé pontatlan (vezető barázdák hiánya), így sávosodás lép fel, ráadásul a pörkölés 28+28 (56) perc
A segédprogis gravír 41 perc, igy ennek használata (DVD -nél) a legjobb megoldás.
Ha bárkinek segíthetek írjatok.
-
DVS
tag
Köszi Trak!
Sokmindenhez konyítok de látszik, hogy fórumozásban lamer vagyok.
Köszi!
itt egy képet láthattok, a fentebb említett LS_ELC nevü segédprogi lefuttatása után
égetett labelről és tervről.[link]
Most tervezem hogy egy lemezt kikapcsolt, majd bekapcsolt, illetve duplán égetett
szektorokra osztva szkennelem és megosztom, hogy demonstráljam a hatásokat.
sziasztok
[Szerkesztve] -
DVS
tag
Ha sikerül akkor itt egy képnek kell lennie (válasz híján próbálkozom)
![[kép] [kép]](http://www.dvs.atw.hu/LS/Imation.jpg)
-
DVS
tag
Valaki írja le legyenszives: képet hogyan lehet ide beilleszteni?
Láttam, hogy volt akinek ez ment.
Lehet, hogy nem vagyok elég kitartó de nekem ez nem jött össze.
Pease help me!
köszike. -
DVS
tag
válasz
Szasza81
üzenetére
Nagyon szivesen.

Úgylátszik azért a Lightscibe központban [link] is tudnak
a DVD cimkézés gyengéiről és ezt a progit próbának szánták.
Gondolom azért kértek visszajelzést (és még arra is válaszoltak), hogy
tapasztalatot gyűjtsenek. Szerintem ezt be fogják építeni vagy a firmware -be vagy
a pörkölő software -be.
csáó -
Szasza81
csendes tag
Még egyszer köszi a progit DVS!

Kipróbáltam, valóban sokkal szebb, kontrasztosabb eredményt ad, ugyan az elkészítési idő 40 perc körülire nő, de ezen már nem múlik.
Kellemes csalódás, ugyanis már lezártam magamban a dolgot, hogy gyakorlatilag DVD-hez nem használható a technológia, csak CD-hez
Emberek, pörkölésre fel, de előtte ne felejtsétek el lefuttatni
-
DVS
tag
Na végre sikerült megtalálnom a hibát amiért a leveleim
fennakadtak (a routeremet kellet resetelnem)
Már el is küldtem a Kontrasztnövelő progit azoknak akik kérték.
Elküldtem PPéternek is, így nemsokára letölthető lesz, figyeljétek
ezt a fórumot.
Remélem segítettem.
üdv. minden Skribernek.
-
DVS
tag
Nos a lassúság oka:
ha beteszel egy lemezt meg kell, hogy vizsgálja
CD vagy DVD, egyszer vagy többször írható, +R vagy -R
és újabban, hogy LS vagy nem és melyik oldala, ehhez pedig
idő kell.
Ha pedig tékás film, nem kizárt, hogy másolás védelem az ami
nem engedi csak asztaliban lejátszani. Pld. a Sony féle ARccOS [link]
Remélem segítettem.
Csaó -
DVS
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Küldeném én de valami gebasz van mert a levelek nem mennek el:
Az SMTP kiszolgáló ismeretlen hibát jelzett. Tárgy 'LS tuning', Fiók: 'mail.atw.hu', Kiszolgáló: 'mail.dravanet.hu', Protokoll: SMTP, Kiszolgáló válasza: '521 A0033F8A868 rejected, closing connection', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba: 521, Hibaszám: 0x800CCC61
Állandóan ezt írja.
Mihelyst kiderül mi a hiba és elhárítom, elküldöm annak aki kérte.
Addig türelem.
csőváz. -
DVS
tag
válasz
gmiller01
üzenetére
Szóval mégegyszer hátha valaki lekéste volna:
A DVD -re égetett cimke soha a büdös életben nem lesz olyan szép mint a CD -re
készült kép az ok marha egyszerű: a CD egyetlen réteg polikarbonát, a DVD viszont
két vékonyabb rétegből áll (szendvics). A LS réteg A DVD -nél mélyebben található
a két réteg között.
Megoldás: 1. többször ''nyomtatni'' ugyanarra a lemezre (nekem ez is bevált (LG 4166b-vel))
2. telepíteni a LS_ELC nevü progit (40 perc égetés magasabb kontraszt)
3. 1-es és 2 -es megoldás kombinálva (tuti)
A cimkét pedig ne a Neroval vagy a Surething -el tervezzetek, hanem valamely rétegeket
kezelő grafikai prg -vel. Én a Mediachance RealDraw 4.0 használom és pár perc alatt
eszméletlen korong és DVD borítókat csinálok.
Egy az adott prg -ban készítettem (szkenner segítségével) egy sablont, ebbe készítem a grafikákat, és a Néro LS nyomtató részébe csak billesztem és már mehet a ''print''.
várom kérdéseiteket. -
sziszo
csendes tag
Szia Trak!
Igen, eredeti, de tékából való. Nem tudom, mi lehet a gond. Egyébként is, ha beteszek bármilyen lemezt, mindegy, hogy műsoros CD-t, vagy üreset, elég sokat ''gondolkodik'', mire csinál valamit. (Egyéb: azt nem lehet valahogyan kiiktatni, hogy a Windows megkérdezze, mit csináljon a betett lemezzel?) A régi sima CD-íróm nem volt ilyen lassú. -
DVS
tag
Szasza81 !
Nemrég vettem én is egy LG 4166b -t.
Ugyan az a csalódottság fogott el, mint téged mikor megláttam
A DVD -re gravirozott cimkét: homályos halvány, selytelmes stb...
Aztán A ligtscribe.com -on elpanaszoltam (angolul) a dolgot.
Azt a választ kaptam, hogy a DVD -n azért más a kontraszt, mert más
a felépítése mint a CD -nek. Szendvics szerkezetű, emiatt a LS réteg
mélyebben van.
Az igazi meglepetés: küldött nekem egy parányi utilty -t (kb. 1Mb)
ami még nem publikált, kipróbálós verzió, hogy teszteljem le.
Ezt a kicsi progit egyszer kell lefuttatni és választani: eredeti beáll. vagy
dupla kontraszt.
Ez persze megnöveli az égetési időt: 28 --> 40 percre (ez nem dupla)
cserébe a minőség olyan mintha kétszer égettem volna, de nincsenek
koncentrikus sávok, foltok.
Szóval nagyon tuti.
Ha kell a progi szólj! -
sziszo
csendes tag
Sziasztok!
Decemberben vettem egy LG Lightscribe DVD írót, GSA-4166B típusút. Elvileg sima DVD írót akartam venni, de fehérben nem volt (kifogytak karácsony előtt), rábeszéltek erre, csak 2 ezerrel volt több. Igaz, a LS-t még nem próbáltam rajta, nem is azzal van a gondom.
Ma meg szerettem volna nézni a Madagaszkár-t rajta, de nem ismeri fel a DVD lemezt egyáltalán, azt írja ki, hogy nincs benne lemez. Mi lehet a baj? Más DVD-t lejátszik, semmi gond nélkül, legalábbis amiket eddig kölcsönöztem. Asztali DVD lejátsza gond nélkül, itt el sem indul. -
Gaskin
aktív tag
Sziasztok!
Samsung Lightscribe íróm van. Vettem pár karcolható philips DVD-t. Probálkozok a surething-el. Megszerkesztettem a cuccot, de az istenért sem tudom felkarcolni a cuccot. A program mindig nyomtatni akar, de a sima tintasugaras nyomtatómra. Hol kell be beállítani, hogy lightscribe-oljon?? Nyílvánvaló számomra is, hogy valami pitiáner beállítást nem találok meg, de akkor sem megy. Valaki segítsen plíz! -
Unikornis
csendes tag
Lenne egy problémám:
Nero-val próbáltam írni LS-ot. beállítottam, hogy ''number of copies''=2, erre megírta egyszer, majd kiadta a CD-t és várt, hogy betegyek egy másikt. Én úgy gondoltam, hogy akkor ki sem adja, én meg elmehetek TV-zni egy órára, és kész is lesz.
Van valakinek ötlete? -
Szasza81
csendes tag
válasz
KisMansonKa
üzenetére
A LightScribe System Software-re gondoltam, letölthető innen:
http://www.lightscribe.com/support/index.aspx?id=307 -
Szasza81
csendes tag
válasz
KisMansonKa
üzenetére
Nekem adtak hozzá ugyanúgy CD-t.
Nem mintha lenne rajta valami használható
Nero Express nem sok mindenre jó, a szükséges drivert még érdemes a legújabbat letölteni... -
ko1122
tag
Mediamarktban láttam LS Philips 16ls írót dobozosan csak asszem 25ezer körüli áron. Sztem sok érte. De ha valaki ilyen után kaptat akkor plusz infóval tudtam hozzászólni.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston HyperX Fury 120GB 2,5" Sata3 SSD
- Toshiba 1TB 7200rpm 100/100
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Seagate Barracuda ST8000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HP Victus 16 - 16.1"FHD 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 32GB - 1TB - Win11 -RTX 4050 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vazze.Melyikre küldted