Hirdetés
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyArkhon
őstag
válasz
szállitó
üzenetére
Nem tudsz vagy valaki nem tud dvd-ket szerezni olcsón ??
Meg kéne egy olyan progi , amivel monokrómba át tudjuk szerkeszteni a képeket , mielőtt rágravíroznánk a dvd-re .. Ugy selytem , hogy ha monokrómba át van alakítva , akkor sokkal szebb és élesebb is lesz a kép ..
-
AlyArkhon
őstag
válasz
szállitó
üzenetére
Sziasztok ..
Haverom vett egy írót ( zsyr Új LG író ) , tipusát miost nem tudom , de a lényeg hogy nem tud vele irni , nem tudja bakapcsolni a lightscribe funkciót , hogy kell ezt elinditani vag elérni ??
Neronál érdekelne ez , havernak nero 7 -es van fent , Windows Xp Extended Editionon ..
Előre is thx to all
-
krixkrax
tag
válasz
szállitó
üzenetére
A doboz szerint win2000 ok, CPU minimum Pentium III 700Mhz kell, tobbi kriterium teljesul.
Azon lehet vitatkozni, h a 800-as Celeron teljesiti-e ezt a kovetelmenyt ([link]) de nem ertem miert ne lenne eleg. Illetve mennyire lehet meg komolyan venni azt a minimum kovetelmenyt, hogy 20GB szabad HDD kell a DVD ironak (doboz felirata szerint). -
ibizefrenki
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Milyen márkájú a lemez?
Én jelen pillanatban a Mistralól veszem a lemezt.Verbatim-ot!Teljesen jó.Legelőször, mikor megvettem az írót, a MediaM-ban vettem 650HUF ért
Philipset .nem néztem körbe és hát ki kellett próbálni.
Majd egy srác árulta a koliban 260 ért aPhilipset.De mikor megláttam a Mistrál árait...Legálisan, boltban olcsóbb mint feketén, a Verbatim!!!Mert 240/db!!!Ne ekkor mondtam, hogy csak ott! Szerintem ezek az árak teljesen jó,bár remélem mé zuhannak kicsit!!!! 
-
CWorm
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Szerintem nem biztos. LS lemez felületét körömmel is lehet karcolgatni, sőt még újheggyel is lehet rajta nyomot hagyni, ha erősen ránypmva végighúzod rajta, sajnos. Mondjuk ez utóbbi lehet, hogy a nyomtatottnál is meglátszódna, pl a ''körmös'' az nem. Nekem a nyomtatós megoldás jobban tetszik, illetve a végeredménye, csakhát gáz, hogy kell hozzá külön nyomtatót venni, amibe mindig veheti az ember a tintát...
-
Jeriko
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
szerintem a LS fog nyerni, a pioneerból kiindulva, mivel az első hírek arról szóltak,( sőt van/lesz is) hogy LF írókat fog csinálni, de azt lehet olvasni, hogy LS írót is csinál, ráadásul nem csak 1et,
habár léőben még nem láttam, de nekem az LS jobban bejön, főleg a 100ftos dvd árral
-
Jeriko
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
de én nem a lemezre gondoltam a színes ügyben, mert azt én is tudom hogy van...
azt csiripelik a verebek a net drótján, hogy egyszercsak a közeljövőben lesz olyan író ami színes képet tud csinállni, ezt gondolom valami fényérzékeny vagy mifene réteggel tudják elérni, de nemtom
szóval én ezután érdeklődtem volna.
ezt én is olvastam azóta, hogy a pioneer is csinált LS írót
[Szerkesztve] -
dlia
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés. Én a surething-et szoktam használni. Ha 2x akarom, hogy csinálja a képet, akkor a copies-nál kell beállítani 2re a számot? Mert ezt állítottam be, de az első után kiadta a dvd-t, ilyenkor vissza kell tenni még egy körre? (Egyszer csináltam úgy egy dvd-t, hogy 2 nappal később ugyanazt a képet mégegyszer ráhúzta, és ugyan oda tette.) -
Marv
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
SZia!
Köszönöm szépen megnéztem valóban így van! Közben még annyi történt, hogy a Nero 7.5.9.0-ban az Info tool NEM látja lightscribe-osnak az LG 4166B-t. CSAK A Surething látja látja annak. A registry-ben minden az előző fórum válaszokban leírtaknak megfelelően van beállítva.
A fene sem érti, hogy mi lehet az a léyneg, hogy a Surething-el írtam 1 lemezt Imation-ra s elég jó lett 1-szer ment végig rajta az író. Két fényképet raktam a lemezre, amiket előzőleg Photoshopban áttettem grayscale-re s megnöveltem a kontrastját, így egész jó lett.
Köszönöm a sgeítséget!
üdv -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Azonban szűz XPre tettem fel a Nero7-et.
Ketté van partícionálva a vinyóm, leformáztam a C: meghajtót. Szóval nem azért nemismeri fel a Nero7 az írót LS képes meghajtónak, mert rátelepítettem a 6-os Nerora a 7-es verziót.
Vagy nem is érdemes a 7-eset feltenni? Tulajdonképpen semmi bajom nem volt a 6-ossal sem.
Esetleg nem kezeli rosszabban a lemezeket a 6-os verzió, mivel régebbi? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Ja és még valami.
közben lecseréltem a nero 6.6.0.16 verzióját erre: 7.5.1.1 Premium(azt hiszem PPeter oldaláról lett leszedve).
Na most ez nem ismeri fel a két meghajtóm LS meghajtónak, nem jelenik meg úgy benne, mint a 6-os neroban. Nem is baj, mert úgyis Surethinget használok.
Azonban ez ugye nem befolyásolja a minőséget?
Illetve lehet valamit csinálni, hogy a Nero is felismerje? -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Lenne hozzád egy kérdésem, mivel látom te vagy itt a LS szakértő.
Van egy kissé érthetetlen dolgom, amit nem tudok mire vélni.
Na most ilyen lemezeket szoktam rendelni:
HP LightScribe 1.0 DVD+R 8x
Ezt ugye feliratoztam.
Majd ez után ilyet vettem:
HP LightScribe 1.2 DVD+R 16x
Tehát itt már gyorsabb a feliratozás, azthiszem a legjobb minőségben kontrasztnövelővel 29-30 perc alatt végez a meghajtóm. Na most ennek ellenére nem vettem észre minőségromlást az LS 1.0-hoz viszonyítva. Pedig sokan írták itt, hogy az 1.2-es gyorsabb, de ugyanakkor gyengébb minőségű az 1.0-hoz viszonyítva (lehet hogy Te is). Pedig volt olyan hogy több részes sorozatot írtam ki DVDre és nem változtattam a képen semmit, csak amit megterveztem átírtam rajta a részek számát. Pl.: ''01-12 rész'' helyett ''13-24 rész''-re írtam át. Összehasonlítottam a kettő lemezt, ugye az egyik volt 1.0, a másik 1.2 LS verzió. És hagsúlyozom nem volt SEMMI különbség. Pedig nem vagyok vak.
Na most jön a furcsaság.
Legutóbb az Edigitalban csak
HP LightScribe 1.2 DVD-R 8x
lemez volt.Engem nem is érdekel, hogy hányszorosan írható, semmiképp nem írok 8x-nál nagyobb sebességgel. A ''csak''-ot arra értem, hogy jobban szeretem a ''+''-os lemezeket, mint a ''-''-ost. Na megrendeltem.
Közben mondom kipróbálom az új külső írómmal.
Hát a többi lemezhez viszonyítva gyengébb a feliratozás minősége. Azt hittem ez a meghajtó gyatrább, mint a másik. (Csak megjegyzem ugyanúgy 29 perc alatt végzett, mint a belső IDE-s társa)
Arra is gyanakodtam, bár tudom hülyén hangzik, hogy esetleg a kontrasztnövelő ''nem hat'' az USB-s dolgokra, bár ennek ellent mond az, hogy ugyanannyi idő alatt végzett, mint a belső meghajtóm. A meglepi az volt, hogy megírtam a belsővel is amivel szoktam, és azzal is gyenge a minősége. Szóval a lemez minősége a gyengébb.
De ilyen lehet?
Úgy értem hogy mindegyik 1.2 LS, de a +Res sokkal jobb, mint a -Res párja.
De miért nem volt gyengébb a ''+''osokból az 1.2, mint az 1.0?
Ezek számomra érthetetlenek.
Mellesleg nem tudsz valamit a színes lemezekről? Pl.: mikor érkezik MO-ra vagy ilyesmi? -
éN79
addikt
válasz
szállitó
üzenetére
Én is valahogy úgy vagyok vele mint te. Volt 4120b-m, ma is tökéletesen megy másnál, aztán a H20L, azzal az egyedi hibájával, de azt gariba most elvileg cserélik, a Samu LS íróm jól írt minden típust, de LS-en nem volt képes a többszöri pörkölésre, mindíg elcsúszott a következő égetés pozícionálása, az LG-vel eddig ilyet nem tapasztaltam.
-
ibizefrenki
csendes tag
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szállitó
üzenetére
Azonban ez csak az újabb típusúkra igaz, nem?
LG 4166B úgy emléxem LS-os
LG 2164D nem LS-os, viszont az
LG 2166D már LS-os
Azonban az újabbakra vonatkozóan már biztos ezt az L betűt használják, hogy könnyebb legyen megkülönböztetni.
LG E10L - LS-os
Azonban én sem szeretem ezeket a félreutalgatásokat, például a PC World weboldalán lévő Stúdió bemutatóba azt mondják az 5169D íróra, hogy ''a LS-os médiákat is kezeli''.
Itt nem tudom mire utalnak, mert nem tud LS-ot firkantani.[link]
Maximum olvassa s írja azokat a LS lemezeket, de azt meg minden író tudja szerintem olvasni és írni, de feliratozni már nem tudja.
Szóval azért mielőtt valaki megvesz valamit nem egy helyre kell támaszkodni. -
GaborFFK
csendes tag
-
GaborFFK
csendes tag
válasz
szállitó
üzenetére
Sziasztok
Múlt héten sikerült beszereznem egy LG H22L írót. Hát mit is mondjak... A CD/DVD résszel még elégedett lennék, de a LS írás a várakozásaimon alul maradt.
Tesztalanyok:
LG H22L
HP DVD-R LS 1.2 lemez
Win XP SP2
LS ver.1.4.111.3
Nero Cover Designer v2.2 build 2.3.0.47
A LS írása kb 18 percig tartott, egy originál DVD szines felületét szerettem volna másolni, az eredmény viszont nagyon kontraszttalan lett. Másodszori írás után kissé javult a dolog, viszont észrevehető koncentrikus körök jelentek meg a lemezen.
Mint kezdő LS író kérdezném, miért lehet a kontraszttalanság? Esetlegesen szoftveres úton lehet e ezt állítani (Neronak legjobb minőséget adtam meg) Gondoltam arra is hogy a szines képből adódhat a probléma, logikusnak tűnik, hogy monokrómmá való alakításkor veszít a kontraszton.
Válaszotokat köszönöm
-
Faby
senior tag
válasz
szállitó
üzenetére
Pontosan nem tudom. Egyre bizonytalanabbul írt, nem csak a tesztek szerint romlott az írás minősége, hanem kényesebb asztali DVD játékosok sem szerették a vele írt lemezeket, ill LS lemezekkel is gondok voltak, a vége felé nem volt hajlandó gravírozni sem a Verba DVD-re, sem a Benq CDre. Lehet, hogy csak koszos lett mindkét fej, lehet, hogy más probléma volt, nem tudom, visszavittem az üzletbe, megnézték, és már írták is a cserepapírt, csak sajnos nem volt készleten LS író egy darab se (úgylátszik slágertermék.) Ma talán kapnak árut.
-
lazydog
addikt
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szállitó
üzenetére
Pár oldalon kerestem volna teszteket az LG H20L-ről, de sajnos nem találtam sehol sem.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért
Beakarok újítani egy LG drive-ba és ezt tudják nekem hozni, pedig egy 4167b is elég lenne. Mondjuk különösebben nem probléma, de azért utánanéznék, hogy milyen is a H20L, de eddig nemigazán találtam róla tesztet
Remélem olvas olyan minőségben, mint egy 4165b (ezt tudtam tesztelni). Annyit sikerült kiderítenem, hogy ha minden igaz, akkor valamilyen Panasonic chip a lelke. Nem tudom, hogy a 416x-es sorozatban milyen chip dolgozik, így ez sem kiindulási alap. -
Winner_hun
félisten
válasz
szállitó
üzenetére
Akkor talán már HP firmware-val. De az LG-ről túl sok rosszat hallottam és az LS íróval is rossz a tapasztalatom.
van 2 LG meghajtóm, egy CD-RW és egy DVD olvasó, azokkal semmi gond, régen még jó volt
az LG, de ez az LS író háááát szvsz szar
Én még mindig a BenQ-t venném, nagyon is meg vagyok vele elégedve
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Philipset .nem néztem körbe és hát ki kellett próbálni.
Majd egy srác árulta a koliban 260 ért aPhilipset.De mikor megláttam a Mistrál árait...Legálisan, boltban olcsóbb mint feketén, a Verbatim!!!Mert 240/db!!!Ne ekkor mondtam, hogy csak ott! Szerintem ezek az árak teljesen jó,bár remélem mé zuhannak kicsit!!!! 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.eof.hu/files/94_1153933932.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.eof.hu/files/61_1153935333.jpg)

<--- hasznos kütyü