- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
köszönöm a gyors válaszokat.
ez nagyon elkeserítő... csak a számozásért nem akarok egy második dvd írót venni, ha a jó-öreg upgradelt nec 2500 még szépen ír.
üdv mindenkinek
p.
ps: Márton, SzalaiG és a többiek, légyszíves pakoljatok már fel/linkeljetek már be 1-2 képet ide a mappafeel-es LS dvd-itekről, mert ezekkel körülnéznék egyéb fórumokon is, hátha tudnak valami okosat mondani (pl: le kell szedni a nejlon védőréteget a lemezekről használat előtt vagy ilyesmi)
-
Márton
nagyúr
Én mondjuk a topicunk legelső hozzászólásán lévő képet sem tudom, hogy lehet csinálni.
Vagy ez CD? Mert nem az az aranysárgás bevonatnak tünik, mint egy Verba LS dvd lemez.[Szerkesztve]
-
piadex2
senior tag
ok kösz már látom, hogy LG-4166-om lesz
még annyit, hogy a produkált képminőséggel kapcsolatban csatlakozol Mártonhoz? (vagyis hogy az általam belinkelt képeken biztosan van egy kis púder, vagyis: nem vagy nem egyből sikerült ilyenre nekik sem)
kösz előre is (és az eddigi gyors reakciót)
p. -
Márton
nagyúr
Szerintem a kép csalóka.
Valószinü meg van utómunkázva..
Én legalábbis még 2x írás után sem tudtam ilyen kontrasztos
képet fényskribálni..
(és az is kockázatos, valóban néha halál pontosan ugyanoda kerül a nyomat, néha picit arrébb, és rosszabb lesz, mint volt) -
piadex2
senior tag
hello emberek,
ezt az oldalt http://www.lightscribe.com/use/winterholidays.aspx?id=226# nézzétek meg! én karácsonyra szeretnék egy LS írót vásárolni, de a majdani írásaim eredményeképpen a honlapon látható minőségű képekre számítok. reális számítás? (természetesen 1x-i írás után)
továbbá:
mindegy, hogy LG-ből milyet veszek ill. hogy benq vagy LG-t veszek?
szerintetek érdemes várni a NEC-re (mivel mégiscsak egy 4550-ös ''SE''-jéről van szó)?
kösz előre is a választ,
p.
ps: leginkább a pitén látható a képminőség, vagy itt: http://www.lightscribe.com/use/winterholidays.aspx?id=219# (a ''Fanatics'' képen)[Szerkesztve]
-
Szasza81
csendes tag
A jó kontrasztos alatt konkrétan mit értesz?
Tehát van egy képed, amire azt mondod, hogy monitoron megfelelő. Tudsz mondani egy konrét értéket, pl. hogy +20-at teszel rá Photoshopban (vagy amilyen progit használsz), vagy csak úgy érzésre?
A Nero LS modulja lehet hogy a legkézenfekvőbb megoldás, de van nála sokkal jobb; tudom ajánlani a SureThing CD Labeler 4 SE -t, ég és Föld a kettő, nem ok nélkül kifejezett címke készítő progi.
A kétszeri felégetéssel kapcsolatban van vmi tapasztalatotok? Vagy ne erre keressem a megoldást? -
Szasza81
csendes tag
Egyetértek a megfogalmazással, tényleg mintha egy dosszién keresztül nézné az ember
Én nehezen tudom elképzelni, hogy a különböző gyártók lemezfelületei között lényeges különbség legyen (gondolom vannak feltételei annak, hogy egyáltalán LS logot tehessenek a termékre). Persze kisebb eltérés lehet.
Konkrétan melyik gyártó lemezével próbáltad eddig?
Nekem eddig csak Verbatimot sikerült beszereznem, ami mellesleg etalonnak számít nálam mind CD-ben, mind DVD-ben. Ettől függetlenül, ha kapható lenne, kipróbálnám más gyártók lemezeit is. -
Márton
nagyúr
Hát igen. A képeket, szövegeket jó kontrasztosan kell beilleszteni, még ha monitoron már nem is néz ki szépen, a lemezen úgy lesz jobb.
Viszont engem most szivat a nero LS szerkesztője, mert csináltam egy egyszerű cimkét, mely 3 képből és 2 szövegből áll. Elmentettem, minden jó previewban.
Viszont a lemezre a mentés előtti verziót irta, mikor a képeket még mozgattam, és nem voltak a pontos helyükön
Ilyet még nem tapasztaltam. Visszatöltöttem a fájlt, és ott is stimmelt minden.
Minden írás előtt, kéne egy restart? -
Szasza81
csendes tag
Nos a technológia általánosságain túl szeretnék konkrét tapasztalatok után érdeklődni, és sajátjaimat megosztani.
Miután kitört rajtam a LightScribe láz, egy LG GSA-4166B -re ruháztam be.
Tapasztalataim igen vegyesek, az első próbálkozások után.
Mint azt itt is írták, egy cimkét többször is fel lehet égetni ugyanarra a lemezre (szerintem akármennyiszer, ugyanis nem érzékeli, hogy már egyszer írt rá).
Egyszeri felégetés után igen gyenge lesz a cimke kontrasztja (mintha egy fátyol lenne előtte). Ez annyit jelent, hogy képeket nem igen lehet használni, nem lesz szép, ahhoz kevés ez a kontraszt. Elfogadható eredményt csak akkor ad, ha fehér a háttér, ezen van a szöveg, esetleg egyszerűbb grafikák.
Megoldás lehet a kontraszt növelésére, ha még egyszer ráégeti az ember ugyanazt a cimkét. Na itt jön be a teljes kiszámíthatatlanság, ugyanis második körben vagy eltalálja, és ugyanoda kerül a cimke (gyönyörű, kontrasztos eredményt ad), vagy nem találja el, és elcsúszik 1 mm-t, ekkor viszont kuka a lemez.
Aki már ''élesben'' használja, mi a véleménye, szintén tapasztalta ezt?
Vagy egyszerűen csak törődjünk bele, hogy egyszerűbb ábrák és feliratok elhelyezésénél nem tud többet a technológia? -
Donee
csendes tag
Helló!
Én most tervezem venni egy ''LG GSA-4166B'' tipsú Lightscribe-os DVD írót.
Az lenne az egyik kérdésem, hogy szerinted azzal is ugyanilyen jó minőségűek lesznek a képek? Valamint Te milyen márkájú DVD-ra írtad ezeket?
Meg még lenne egy olyan problémám is, hogy ahogy olvasgattam utána, nem adnak hozzá szoftvert. Viszont a legtöbben Nero-val írtak rá, meg szerkesztették a képet is. Te mivel készítetted ezeket a lemezeket?
Előre is köszi segítségedet![Szerkesztve]
-
csery
tag
Hi all!
Érdekelne, hogy próbálta-e már vki az lg ls-es íróját? (4166b-t)
ha igen, milyen a rajzolatok minősége? mennyi idő alatt feliratozza meg?
előre is kösz: csery -
pegazus
senior tag
húh, te aztán nem vagy kispályás
nekem lenne pár darab felesleges lemezem amit szívesen átadnék, mert egy kicsit sokat rendeltem.
olyan 30db lenne és 7500 forint.
Verbatim 8*-os vastagtokos lemezek.
Ha esetleg téged nem érdekel, de mást esetleg igen akkor ne fogja vissza magát
Sorry mindenkitől, hogy ide írok ilyen ügyben! -
Detonator
aktív tag
-
mf_laca
csendes tag
válasz
Detonator #172 üzenetére
Én itt vettem:
[link]
Akkor az volt az utolsó, de szerintem azóta érkezett nekik, a depo azt írta, hogy van raktáron, de szerintem először telefonálj oda. Szerintem jó ár érte, nomeg csinos volt az eladó lánySzóval hajrá.
Ja és még valami, amire figyelni kell a BenQ-nál. A dobozban egy olyan Nero verziót adnak, ami nem támogatja a LS-tSzóval író megvesz, beszerel, FW frissítés, Nero feltesz, Nero frissítés, élvezkedés...
[Szerkesztve] -
mf_laca
csendes tag
válasz
Detonator #166 üzenetére
Jó áron... A BenQ 1625-öse van feketében (megjegyzem, NAGYON igényes minőségű előlapja van, bitang jól néz ki), sajnos 20 körül van. De szerintem megéri. Már csak azért is, mert maga az író is rendkívül jó. 20ért kapsz hozzá egy próbalemezt, meg szoftvert - Nerot.
Csak egy tanács (saját tapasztalatból): akármennyire olcsó a Samsung LS-es író, eszedbe se jusson venni!! Én már 3 Samsung íróval próbálkoztam és mind sz*r volt. Amennyi selejtet azokkal csináltam, már vehettem volna egy drága, de jó írót. -
SzalaiG
addikt
Tudok 120ért 16x Verbatim dvdt. Tud valaki ilyen áron LS-es Verba lemezt?
-
Detonator
aktív tag
Tud vki jó áron fekete színű LS DVD írót?
-
Enclave
aktív tag
Ez eddig oké de az új név/licence stb. miatt majd nem kellenek másfajta szoftverek és ami a legjobban bosszantana: teljesen más lemezek?
(amivel akkor csak olyan LabelFlash v. milyen logós lemezek lennének hajlandóak működni...)
És akkor arról ne is beszéljünk,h. nálunk még így sem egyszerű Ls-es lemezt szerezni(pláne normális áron); nemhogy egy teljesen más fajtát...
Vagy csak én vagyok ennyire borúlátó és a Nec fogja tudni kezelni az Ls-es lemezeket csak másképp hívja majd őket?Így már egész ok lenne...
[Szerkesztve] -
mf_laca
csendes tag
Hello mindenki!
Nekem BenQ 1625-ösöm van, és állat. Egy gondom viszont van. Megrendeltem az itmediánál 40 Verbatim +os lemezt hozzá. Jól is ment a LS-ezés, egész addig, amíg fel nem éltem az egész készletet (naja, a 18 dvd-nyi teljes Csillagkapu megtette hatását).
Ma akartam megnézni, hogy hol van és mennyiért. Itmediánál nincs, http://dvdr.atw.hu/ -nál csak a boltban láttam a szekrényben 1 darabot. A lightscribe.hu-s lemez 400 ftért nem játszik. (ArtisJus RULEZ) Legyetek szívesek, segítsetek!!! Ez agypara, komolyan felmerül bennem, hogy nyersanyag szempontjából nem tudják a ''kereskedők'' kiszolgálni...
Valaki HELP!!!
Ja és még valami. Ne higyjétek el, hogy BÁRMIT lehet LS írás közben csinálni. NFS Most Wantedolni pl nem lehet -
Enclave
aktív tag
Azt nem tudja vki,h. várható-e NEC v. Pioneer LS-t támogató író? És ha igen mikor?
Mert vmi olyasmit olvastam ,h. a NEC-nek is lesz LS-es írója.
Majd megcáfolták ezt, arra hivatkozva,h. a Nec is vmi saját ''feliratozó'' eljárást fejleszt ki és így nem kell licence-t fizetnie...
És a Pioneer pedig a Nec-től veszi az elektronikát?
Thx!
Ha valóban több szabvány lesz érvényben akkor megint olyan lesz a dolog feelingje mint a csak ''+'' vagy ''-''-os írók idején... -
Kraptor
őstag
Itt van pár test.
LG:
[link]
[link]
Nero InfoTool 3.02
Drive Information
------------------
Drive : HL-DT-ST DVDRRW GSA-4166B
Type : DVD-RAM Recorder
Firmware Version : 1.01
Buffer Size : 2 MB
Date : 05-10-18
Serial Number : 435:M>;;
Vendor Specific : 05/10/18
Drive Letter : H:\
Mechanism : Tray
Read Speed : 16.0 , 12.0 , 8.0 , 5.0 , 4.0 , 2.0 , 1.0 X
Write Speed : 8.0 , 4.0 X
Read CD Text : Yes
Return C2 Pointers : No
Read CD-R : Yes
Read CD-RW : Yes
Read DVD-ROM : Yes
Read DVD-RAM : Yes
Read DVD-R : Yes
Read DVD-RW : Yes
Read DVD+R : Yes
Read DVD+RW : Yes
Read DVD+R DL : Yes
Read BD-ROM : No
Read BD-R : No
Read BD-RE : No
Read Digital Audio : Yes
Read CD+G : No
Read VideoCD : Yes
Write CD-R : Yes
Write CD-RW : Yes
Write DVD-R : Yes
Write DVD-RW : Yes
Write DVD-R DL : Yes
Write DVD+R : Yes
Write DVD+RW : Yes
Write DVD+R DL : Yes
Write DVD-RAM : Yes
Write BD-R : No
Write BD-RE : No
Buffer Underrun Protection : Yes
Mount Rainier : No
Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW DAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 16, RAW DAO 96
Region Protection Control : RPC II
Region : None
Changes User : 5
Changes Vendor : 4
Samsung:
[link]
[link]
Nero InfoTool 3.02
Drive Information
------------------
Drive : TSSTcorp CD/DVDW SH-W162L
Type : DVD±R/RW DL Recorder
Firmware Version : TS01
Buffer Size : 2 MB
Date : ?
Serial Number : SH-W162LFirmware
Vendor Specific : 0922 M
Drive Letter : H:\
Mechanism : Tray
Read Speed : 40 , 32 , 24 , 16 , 9 , 8 , 4 X
Write Speed : 48 , 4 X
Read CD Text : Yes
Return C2 Pointers : Yes
Read CD-R : Yes
Read CD-RW : Yes
Read DVD-ROM : Yes
Read DVD-RAM : No
Read DVD-R : Yes
Read DVD-RW : Yes
Read DVD+R : Yes
Read DVD+RW : Yes
Read DVD+R DL : Yes
Read BD-ROM : No
Read BD-R : No
Read BD-RE : No
Read Digital Audio : Yes
Read CD+G : Yes
Read VideoCD : Yes
Write CD-R : Yes
Write CD-RW : Yes
Write DVD-R : Yes
Write DVD-RW : Yes
Write DVD-R DL : Yes
Write DVD+R : Yes
Write DVD+RW : Yes
Write DVD+R DL : Yes
Write DVD-RAM : No
Write BD-R : No
Write BD-RE : No
Buffer Underrun Protection : Yes
Mount Rainier : No
Modes : Packet, TAO, DAO, SAO, RAW SAO, RAW SAO 16, RAW SAO 96, RAW DAO 16, RAW DAO 96
Region Protection Control : RPC II
Region : None
Changes User : 5
Changes Vendor : 4
Úgy tünik, hogy az LG szebb LS képet csinál mint a Samsung.
[Szerkesztve] -
SzalaiG
addikt
Nekem LG van és kényelmesen mindent tökéletesen csinál. a Samsung inkább maradjon a HDD-nél. Szerintem.
-
ko1122
tag
A helyedben és inkább az LG-t tartanám meg! Én a Samsungban egyáltalán nem is gondolkoztam volna. Teljesen felesleges vétel volt ez, főleg h már volt LS íród. Csak azért kidobni 10-15rongyot az ablakon metr fekete előlapu drive kellettt... Mindenki a maga kárán tanul.
Én e kettő típus helyett veszek egy BenQ 1625-st. Remélem azzal semmi blama nem lesz. És ha azt megveszem jobban járok mint egy kidobott Samsunggal. Azért köszi a tapasztalatmegosztást. Szorítok h az LG makulátlanul jól működjön.
-
Kraptor
őstag
válasz
Nonamekata #146 üzenetére
Na megvettem a Samsungot, de elég sok bajom volt(van) vele, úgyhogy lehet, hogy LGre lecserélem, mondjuk abbol csak sajna fehér van. A szoftver ami hozzá jött az elég jó, csak alapból nem megy a Lighscribe alapból
. Kell hozzá Lighstcribe Api. Plusz mikor felraktam a Lighrscribe ot akkor valami problémát jelzett és updatelni kellett. Eddig 4 Lighscribeos lemezt írtam. LGvel simán ment minden Samsungal elsőre lefagyott a rendszer(tuti, hogy ez miatt vagy nero miatt, mer soha nem volt fagyás és csak ezt cseréltem). Másik elsőre nem is akarta megírni a CD, hanem valami hibával kidobott. MAjd még próbálgatom mind2öt mert itt van nállam, ja és a Samsaung nem támogatja a DVD-RAM-ot, míg LG igen.
-
Nonamekata
csendes tag
Lightscribe: Samsung vagy LG? Ki lehet használni a dvd ram-ot? Mi a helyzet a Samsung kényelmi funkcióival?
-
-
Kraptor
őstag
Én ma próbáltam ki elöször egy LG 1466-B, nagyon ebjött, annyira is, hogy veszek is egy Samsung 162L-t ez van feketében
. Mind2nek ugyanaz a bele.
-
ko1122
tag
Ha jól tudom akkor Nero 6hoz van plugin kigejezetten LS lemez printeléséhez. Ha LS-t akarsz nyomatni lemezfelületre akkor ehhez specko, kifejezetten LS lemez kell. Sima nyomtatható lemezre nem fog menni, mert ez kémiai úton hagy nyomot mafa után és ezért kell a spec felület. CDben már találkoztam Philips, Imation, BenQ lemezekkel, DVDben egyenlőre csak Verbatim +R-t láttam.
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Vettem egy ilyen dvd-írót: Lg-4166B. Elvileg lightscribe. Ezt a funkciót mivel lehet használni?
Külön progi v tudja valahogy a Nero? Bármilyen lemezzel meg lehet tenni vagy spéci anyag kell?
A válaszokat előre is köszi! -
ko1122
tag
PPéter, lehetne egy kérdésem? Tudnál nekem segíteni abban h hol tudnék venni Philips DVDR16SL írót? Ilyent szeretnék venni de mindenhol csak BenQ-t, HP-t, LG-t és Samsungot találok. Előre is köszi!
-
Márton
nagyúr
A képet fotosoppban tuningold fel.
Levels legyen rendben, sőt a kontrasztot told jóval feljebb.
Nem baj, ha monitoron már nem olyan szép, a cimken ez jobban ervenyesul majd.
Lehet probalkozni a ''negative'' effekttel is, keptol fuggoen hatasos lehet.
Az irasnal termeszetesen a legjobb felbontast valaszd, nalam 1200 dpi, a masolatoknal pedig allits be 2-t. Igy ugyan majd 1 ora az iras, de sokkal jobb lesz!
Vigyazz: barmennyire is hirdetik a pontossagot, ha mar kiszedted a lemezt, ne ird ra meg egyszer, mert nem fog mm-re ugyanoda kerulni es szellemkepes lesz.
tovabbi trukkok engem is erdekelnek! -
csubi8
csendes tag
van valakinek tippje, hogy hogyan lehet igazán szép képet karcolni ezzel? én épp a héten szereztem be egy ilyet, mert egy cégnek kell csinálnom bemutató lemezeket... az ügyfél fizette az írót, így én jól jártam... magamnak azonban nem vennék ilyet... de ha már itt van, akkor érdekelne egy-két tipp... ha van még valakinek LG-ből 4166B..köcike
-
ko1122
tag
Hm. Az nagyon jó. Meg tudnád mondani ennek a boltnak a web elérhetőségét? Előre is köszi!
-
ko1122
tag
Az ára. Hihi. Amugy biztos jó drive csak nekem a zsé tűnik soknak érte. Annyiért sztem veszek inkább egy Plexi 740st mert a 712-m már a halálán van. Philips LS írót még mindig nem találtam boltokban...
-
ko1122
tag
Én találtam Philips CD- Ls szabvánnyal 180ftért is, dvdt Meg +R-es Verbatimot 230rt. De még mindig nem találtam normális írót hozzá. Viszont találtam olyan képet ahol a HP és a BenQ írója van lefotózva elölről-hűtulról egymásra pakkantva a két író, és ezeken a képeken látszik h a kettő megyegyezik. CSupána front designe különbözik, a vezérlőgomb és a LED azonos helyen és méretben szerepelnek, a hátsó interface is full ugyanaz.
-
deicide
veterán
380ért áruljuk a philips -r 8x lájtszkrájbot...
-
cheerke
csendes tag
Itt legalább házhoz is viszik...:
lightscribe.hu
[link]
Nekem bejött. -
bitfarkas
őstag
Hogy áll mostanában a LS dvd lemezpiac? Nem túl sok helyen kínálják a felül is süthető lemezt.
Tudtok olcsóbb beszerzési forrásokat? -
sekli
addikt
Ja, ez az amikor Petike egy éves lesz...
Nem rossz... -
jamez
senior tag
Valaki újabb infókat????
-
FPaige
csendes tag
Tudtok olyan céget vagy magánszemélyt, aki vállal Lightscribe írást Budapesten? Egy CD miatt nem igazán vennék drive-ot.
-
Trak
addikt
Szerintem Ők is csak valahol neten olvasták...
Tegnap volt a kezemben egy 4167B, egy 4167 RB és egy 4167RBB is és biztosan mondhatom, hogy egyik sem lightscribe-os. (Amúgy ez ugyanaz a drive, csak a körítés, szín más)
Az LG magyar részlege szerint a 4166 jelölésű író lesz az LS támogatású.
(Ha viszont Ők is tévednek, akkor már nem fogok hinni senkinek)
-
-
Enclave
aktív tag
Most akkor nálunk lehet kapni LS-t támogató Lg írót vagy sem?
Ugyanis ez alapján a
gsa-4165B és gsa-4167B nem támogatja
gsa-4166B-R és gsa-4168B támogatja
az LS-t.
Viszont a link októbert említ az újabb meghajtók megjelenésének...
Bővebben: link
De akkor mi lehet a különbség a 4166B-R és 4168B között?
És van vmi 4176B is amiről vmi olyasmit írnak,h. a 4165B LS-t támogató változata? -
PPeter
addikt
Gondolom nem véletlenül emlegetnek egyszer 4167B, máshol meg 4167BB meghajtót, utóbbi valószínűleg megegyezik a 4166B-vel, amit elvileg LightScribe képes íróként harangoztak be. Totál káosz az LG termékjelölése, régiónként más-más számot kapnak egyes termékeik.
-
Sdi
addikt
Az LG GSA-4167B írója a netes site-ok szerint, nem képes az LS technológiára. Itt van egy-két oldal: http://us.lge.com/Product/proddetail.do?actCategory=computer&archivedYn=&actType=search&categoryId=0000020206&prodId=1000000736&parentId=0000000202&parent2levelId=0000000002&category_level=4&totalItem=5¤tPage=1&perPage=10
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=14976
http://de.lge.com/prodmodeldetail.do?actType=search&page=1&modelCategoryId=040204&categoryId=040204&parentId=0402&modelCodeDisplay=GSA-4167B&model=NOTHING
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=1&id=1690
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- 2db TOSHIBA Performance X300 4TB 7200rpm/128MB buffer
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest