Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Webkamera topic
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Balázs
csendes tag
Ahogy nézem ennél az LG majdnem mindenben gyorsabb, és kezeli a DVD-R DL-t és a RAM-ot is.
Mod: ez bercele-nek ment csak rosz linkre kattintottam.
[Szerkesztve] -
N.Balázs
csendes tag
A dobozos LG 4166-oshoz a Nero 6.6.0.15-ös OEM verziója jár, amit a Nero oldaláról lehet a 6-os széria legújabb verziójára, a 6.6.0.18-asra frissíteni. A Lightscribe plugin szintén rajt van a lemezen, sőt a Nero alapból fel is teszi. A 7-es Nero használatát nem javaslom (hacsak nem vetted meg, mert nekem nem sikerült vele beüzemelnem az LS-t, és ez állítólag a serial miatt volt. Utánna alig lehet kiűzni a windowsból, uninstall után hiába teszem fel a 6-ost úgy se megy, tehát csak a hozzá adott 6-ost javaslom.)
Az LS plugin is frissíthető a Nero oldaláról, a legujabb innen szedhető le: [link] -
Ariadne
őstag
Éljen, sikerült vennem egy LG 4166B-t az Alienéknél, 2 ÉV garanciával, ugyanis annyi jár mindegyik LG-re, benne volt a dobozban... Vigyázzatok rá, kötelesek lennének megadni mindenhol a két évet, csak lesajnálják egyesek! Szóval dobozosan, szoftverrel, kábelekkel együtt 13.xxx volt.

[Szerkesztve] -
bercele
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm le szeretné cserélni az LG 4040b-s íróját és a Light Scribe technológia nagyon bejön neki.Kinek milyen véleménye van az ilyen írókról, milyen gyártó termékét érdemes venni?
HP PR595A ''Light Scribe'' dobozos DVD- író Ára: 16 900 Ft + Áfa; CD olvasási / írási sebesség: 40x; CD újraírási sebesség: 24x; DVD olvasási sebesség: 16x; DVD írás (+R, - R): 8x; DVD írás (+RW, - RW): 4x; Duplarétegű (Double Layer) +R: 2x írás; Puffer mérete: 2 MB; Light Scribe technológia.
Vagy lg a jobb?
Ehez milyen hozzászólásotok van?
Mennyibe kerülnek az ilyen lemezek?
Szóval minden hozzászólást és megjegyzést előre is köszönünk!
bercele -
KisMansonKa
csendes tag
válasz
KisMansonKa
üzenetére
Nero-t adnak hozzá?
-
KisMansonKa
csendes tag
Hali
Hol a legolcsóbb az LG GSA-4166B dobozos?
Mi a tapasztalatotok róla? -
N.Balázs
csendes tag
Igy se talál új firmware-t. (Legalább is nekem 1.01-es volt rajta gyárilag és nem talált újat.)
A cimkézést egy TDK CD-n próbáltam ki, nekem tetszik az eredmény, Képet egyelőre nem tudok feltenni róla, de az úgy nem is az igazi. -
Doviziozo
aktív tag
válasz
N.Balázs
üzenetére
Én ma próbáltam ki egy LG-4166B-t. Firmware-t nem sikerült frissítenem, de hála ennek a hsz.-nek , most már tudom, hogy miért.

TDK 700MB 52X Cd-lemezzel próbálkoztam, és egész jól is sikerült. Dvd lemezt egyelőre nem sikerült szereznem, így ilyen tapasztalat még nincs. -
N.Balázs
csendes tag
Én LG 4166-ost használok, eddig sem a DVD-írásával, sem a cimkézéssel nem volt probléma. Kivétel után sem csúszott el a cimke, bár ezt inkább többször nem próbálom ki. Max kontraszttal kb 20 perc alatt végzett, igaz nem volt teljes lefedettségű a cimke.
Más:
Azért nem megy a firmware frissítő program ami a CD-n van, mert Windows 95-ös kompatibilitási módban kell futtatni. -
Ariadne
őstag
válasz
anjani182
üzenetére
Szabályt is szeghet, ha a gyártó mondjuk 3 évet vállal az adott cuccra, mert köteles továbbadni a kisker azt a jótállási időt, amit ''kap''. És kicsit fura, hogy konkrétan ASUS alaplapokat szinte mindenhol 3 év garanciával adják, honlapjukon fenn van, hogy a világon mindenhol 3 évet vállalnak, egyes haddnemondjammár kiskerek viszont csak 1 évet adnak rá.
Egyébként igen, 10.000 Ft felett számítógépalkatrészekre 1 év kötelező jótállás van, mondhatjuk talán, hogy billentyűzet, ha 10.000 felett van, esetleg nincs benne, de 3 év szavatosság akkor is van rá, mint mindenre, és ez alapján ugyanúgy meg kell javítani, ki kell cserélni, stb... Csak legtöbben nem tudnak erről. Bár normális kiskernél ezek a dolgok nem szoktak gondot okozni. Csak sajna ritka a jó kisker...
-
Szasza81
csendes tag
Kíváncsi lennék úgy a véleményedre, hogy már CD-t is írtál, mert szerintem ég és föld a CD javára.
Közben még egy érdekes dolog feltűnt; a Philips DVD tokján és dobozán is szerepel: We recommend Philips LightScribe DVD reWriters for optimal results.
Mindez a Philips CD-n nincs rajta.
Ez lehet véletlen is, de a végeredményeket összehasonlítva lehet, hogy mégsem az...
Lehet hogy a DVD-nél valami olyan hókuszpókusz van, ami a CD-nél nincs?
-
anjani182
őstag
Hivatalosan egy kiskernek kötelessége minimum 1 év jótállást biztosítani majdnem minden termékre, ami 10k HuF felett van, remélem jól mdom, de ilyen hogy billentyűzetre nincs egy év... talán 1-2 hónap, ha jól tudom

Gyakorlatilag pedig a számlán rajta van a jótállási idő...Nálunk minden terméknél beállítjuk, hogy 12 hó, 24 hó stb... és szerepel a számlán... ha valaki 1 év jótállást vállal, szabályt nem szeg, ellenben bosszúságot okozhat
-
Szasza81
csendes tag
Két dolog miatt nem tudom elképzelni azt, hogy az LG-n múlna:
- Egy hagyományos nyomtatásnál lehetnek hatalmas különbségek, de itt ugyanúgy kézerrel dolgozik, mint a lemez írása esetén, ezért szerintem minden meghajtónak ugyanazt a végeredményt kell produkálnia (ugyanúgy mint ha ugyanazt a CD-t kiírnád 2 különböző meghajtóval)
- Másrészt a CD feliratozásánal sokkal szebb eredményt ad, mint DVD esetében
A fentiek miatt arra gondolnék, hogy belenyúltam egy rossz alapanyagba, de ez meg azért nem lehet, mert 2 gyártó lemezét is próbáltam.
Most már csak arra tudok gondolni, hogy annyira más egy CD és egy DVD felépítése, hogy az a címkézhetőségre is így kihat
Ti nem tapasztaltatok ekkora különbséget CD és DVD között? -
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
válasz
anjani182
üzenetére
Nem mindenhol, ahogy körbenéztem a pár kisker árlistáján, tényleg egyszer 1 évvel, egyszer 2 évvel volt ez az LG. Amit te említesz, az lenne a korrekt megoldás, mert így tényleg lehet választani.
(Meg paranoiás is vagyok a gariidővel kapcsolatban, mióta rádöbbentem, hogy a kékhalál és azt hiszem a mistral is lesajnál két évet az ASUS alaplapok garanciájából, és következetesen 1 évvel adja 3 helyett. Piszok dolog.) -
Szasza81
csendes tag
Most jutottam el a végső csalódottságig az egésszel kapcsolatban, miután kipróbáltam a DVD cimkézést is.
A CD-s eredménybe már bele is törödtem; kicsit fakó, kicsit halvány, de azért elmegy.
DVD-t csak most tudtam beszerezni, ezzel aztán tényleg katasztrófális az eredmény:
elmosódott, életlen, ''áttetsző'', rossz ránézni (mintha maszatos lenne).
Valakinek ajándékba adtam volna az elkészült lemezt, de így oda sem adom, nem égetem magam
Mindezt 2 alapanyag és 2 (igaz egyforma) meghajtó próbája után mondom (Philips, Verbatim DVD, 2 db LG 4166-os meghajtó).
Szóval, ha újra kezdhetném, várnék még legalább 1 évet a vásárlással, amíg egy kicsit kiforrja magát a LS technika.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Billu
aktív tag
Lg 4166 ----- Magicomp 11800Ft.
-
Ariadne
őstag
Én is most keresek Lightscribe-os írót, és kutakodásaim közepette (újra) felfedeztem, hogy itt is játsszák egyes kiskerek a ''nem adjuk meg a teljes gyári garanciát'' kezdetű vevőátverős játékot, vagyis pl. az LG-t egyaránt láttam 1 és 2 év garral. Meg a NEC írókat is ugyanígy változóan, bár 4551-est még nem találtam. Szóval vigyázzatok!
Az LG 4166B-t most két helyen láttam olcsón azok közül, akikről jókat hallottam: Demand és Alien Computers, 15.000 körül (Mist***ban és Bluef***ben nem vásárolok - már...
).
A Philipset égen-földön kerestem, de nem találtam, csak egy nagyker árlistán (Procomp), a bruttó ára 20.990-re jön ki - de hol van kisker, aki forgalmazza ezt?
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
Sziasztok!
Én is gondolkozom LightScribe íróü beszerzésén.
Eddig a vissza olvasásák alapján van egy körübelüli listám. PPeter ajánlása alpján az első helyen a BenQ áll. Amiről nem olvastam, azok a HP írói, annak ellenére, hogy ők fejlesztették ki ezt az eljárást. HP-ből két különböző LS írót találtam, a DVD640i, és a DVD840i. A kettő között ha jól értem, csak a DVD-RAM írási képesség a különbség. Ezt jól olvastam? HP DVD640i hol kapható és mennyiért? Minőségre milyen a HP? NEkem volt régen CD íróként LiteOn-om, akkor nagyon meg voltam vele elégedve, és a mai napig hibátlanúl megy annál az embernél, akinek eladtam. Ez alapján bizalmat szavaznék a Liteonnak, de a PPeter saját oldalán azt írta, hogy mostanába eléggé bizonytalan minőségűek a LiteOn-ok. Ezt ki tudnád fejteni bővebbe PP? A városban ahol lakom az árlistákon csak a Samsunkg, és az LG szerepel. Samsungot nem akarok, a régi bedöglött Pionner SlotIn-es dvd olvasóm helyett vettem kb. 2 éve, de nagyon vacak a hibajavítási képessége... Rosz lemeznél egyszerűen csonttá vagyasztja a Wint, jó lemeznél is előfordúl, hogy küzködik, és már új koörában is néha hülyéskedett. Úgyhogy ezek alapján még 1x nem akarok venni semmijen Samsung optikai meghajtót
Az LG az itteni hsz-ek alapján elég vegyes, van akinél jó, és van, akinél nem az igazi, úgyhogy ezt a márkát is kerülném, bár a listára ennek ellenére felveszem.
Szóval a listám:
HP DVD640i
BenQ DW1625
Philips DVDR16LS
LiteOn SHW-16H5S
LG GSA-4166B
Ezekről szeretnék egy ár/beszerezhetőség infót, és a HP, LiteOn-ról pedig minőségi, megbízhatósági infót is kérni.
Köszönöm
[Szerkesztve] -
Avanti_
csendes tag
Tegnap vettem egy LG 4166B LS irot (tudom messze nem a legjobb de legalabb olcso
11600 huf)
a kerdesem az lenne hogy vki akinek ilyen iroja van, es a hozza kapott lemezrol kiprobalta az LG ODD Auto Firmware Update nevu progit, annak mukodik ??
ha en elinditom netre kapcsolodik az latom, de egy 10-20 mp utan bejon egy ablak amin csak kerdojelek vannak asszem 3 sorban (mintha kinaiul akarna uzenni csak nem jeleniti meg a winfos vagy mittomen
szoval ez masnal is ilyen?? (remelem nem)
koszi a helpet elore is!! -
djsunny
aktív tag
Itt az LS írókról megy a beszélgetés és azért az LG ajánlott mert jelen pillanatban a BenQ legújabb írója még nem kapható magyarországon. A NEC, Pio nem támogatja az LS-t!
Samsungból is van ám sok rossz darab
Ha meg sima DVD-íróról beszélünk akkor szerintem se Samsung, se LG hanem NEC vagy Pioneer vagy BenQ! -
Szasza81
csendes tag
Hogy sok LG elromlik az tény.
De nézzük a pozitív oldalát, általában újabb típusra cserélik (főleg ha az elhalálozott típus már nincs).
Másrészt meg egy éven túl elromlottról én sem hallottam.
Ilyennel még nem találkoztam, hogy ne írjon meg teljes sebességel egy lemezt, de olyannal igen, hogy gyorsabban tudja, pl. egy 8x-os DVD-t 12x-esen.
Lehet márkásabb lemezeket kéne használni
-
Gaskin
aktív tag
Olvasgatom itt, hogy elég egyöntetű a vélemény arról, hogy LG-t kell venni, és Pl: a Samsung elég retek hozzá képest. El is hiszem.... Én is eddig elég nagy Lg fun voltam dvd iróban, és mindenkinek ezt ajánlottam. Na de ennek vége... A közvetlen haveri körömben a 9(!) Lg dvd íróból eddig 4 döglött meg. Szerencsére mind gari időn belül. Igaz azok nem garvírozós cuccok, hanem sima dvd írók voltak, de többféle típus is volt köztük. Ezek után inkább Samsung ''lájtszkrájbot'' vettem. Illetőleg becseréltem a döglött Lg 4163-as írót. Szerintem elég siralmas statiszika...
Illetve többször is előfordult Lg-kkel, hogy a lemezeket nem volt képes a megfelelő sebességen írni, csak kisebben. Még firmware frissítés után. -
PPeter
addikt
válasz
üzenetére
Nem létezik belőle egyelőre, és a színes sem azt jelenti majd, hogy egyszerre több színnel lehet majd nyomni a lemezre, hanem a mostani fosbarna alap helyett/mellett lesz foszöld, fospiros és foskék árnyalat is, tehát a lemezek változnak majd. A gyorsabb LightScribe változat egyelőre fejlesztés alatt, az ígeretek szerint 10 perc alá nyomják majd a legjobb miőségű teljes felületű gravírozás idejét, elvileg ehhez majd újabb LightSscribe lemezek kellenek és a mostani LigthScribe írók kapnak majd firmware frissítést ezek nyomtatásához.
-
PPeter
addikt
Nem, a Nero hibája, hogy frissítéskor, új verzió telepítésekor eldobja a LightScribe képességet, már jeleztem nekik, lesz orvosság.
-
-
törölt tag
Szasztok!
Vennék lightscribe írot.Ki melyiket ajánlaná? -
PPeter
addikt
válasz
Magillácska
üzenetére
Szerintem ha hajlandó lennél visszaolvasni egy kicsit, akkor máris okosabb lennél a kérdésben....
-
Magillácska
csendes tag
Helló mindenkinek!
Vásároltam egy GSA-4166B típusú LG DVD író-újraírót, mely tudja ha minden igaz a LIGHTSCRIBE cimkéző technológiát, de sajnos a vásárlás helyén nem adtak hozzá olyan programot, amellyel a cimkeégetést meg lehetne valósítani. Ha lenne valaki aki tudná azt, hogy milyen progi kellene ehhez az legyenszíves írja meg nekem! -
ladium
csendes tag
Üdv! Van egy samsung SH-W162L íróm és néró 7.014-em. A néró nem engedi alapértelmezett LS meghajtóként beállítani az írót. Meghajtót felraktam, mi lehet a gond?
-
Szasza81
csendes tag
Mivel eléggé nagy (volt) a bizonytalanság az LG háza táján, mindent el tudunk képzelni

Szóval a körök: én nem tudtam kiküszöbölni, a címke szinte minden részén megjelenik, a sötétebb részeken látni a legjobban (nekem is 4166 van).
Számomra ez kevésbé zavaró, többnyire inkább a kontraszt hiányzik
-
piadex2
senior tag
elnézést! LG 4166B, a 67-es nem tud LS-elni!
elírás volt.
sorry.
de, ha már ennyien figyeltek, akkor meg tudná valaki mondani, hogy mit azok a koncentrikus szürke körök a dvd-? (lehetséges, hogy szerencsétlen verzióra esett a választásom?)
kösz, üdv,
p. -
sasa 01
csendes tag
A 4167-nek milyen chipsete van?
Azt tudom, hogy a 4166-nak Panasonic.
Ugyanaz a hardver lenne a kettő.
-
Szasza81
csendes tag
Erősen meglepődtem, hogy a 4167 is tudja a LightScribeot

Sőt, ha nem mondanád, el sem hinném
Eddig minden forrás állította, hogy nem tudja.
A meghajtó előlapján is fel van tűntetve az LS logo?
Akkor ezek szerint fölösleges volt várni a 4166-osra, és 4-5 ezerrel többet adni érte?
Azért ez szép történet, hogy még az LG se tudja, hogy melyik meghajtója alkalmas rá és melyik nem.
Saját tapasztalataim alapján a koncentrikus köröket nem lehet elkerülni...
Ismétlem önmagam, a Nero ''fapados'' szerkesztője helyett mindenkinek tudom ajánlani a SureThing CD Labeler 4 SE-t. -
piadex2
senior tag
hello,
egy kicsit hanyagoltam a topikot ezért bocs, viszont vannak új tapasztalataim. röviden:
-az LG 4167 író a 1.01-es firm-mel kiválóan nyomtat (egyszerűen nincs szellemkép sohase, akár hányszor rányomtatok ugyanarra a lemezre)
-a Nero 7.0.0.0-ás verzió jó szerkesztőnek bizonyult, bár meg kell megjegyezzem, hogy elég amatőr progi (mert:
-bizonyos lehetőségek hiányoznak,
-az ''out of memory'' vagy ''not enough memory'' üzenet sokszor jelenik meg, bár ez eddig nem akadályozta meg, hogy szerkesszek és nyomtassak.)
Így a mappahatás megoldódott, de van egy apró probléma még. A csíkozás. A képeimen sávok látszódnak, melyek a CD/DVD adatsávjaival párhuzamosak. 3-4mm-enként szürke koncentrikus kör vonalai zavarnak bele a képbe.
várom a megjegyzéseket
üdv,
p. -
anjani182
őstag
Voltak gondjaim a Neroval...
Előszőr is a 6.3.x.x-el akartam írni, de eredeti legális Express volt fenn a gépemen, akartam feltenni egy ''másik'' verziót, de hiába szedtem le, csak az Expresst telepítette, a Burning Romot nem
Ezért feltettem a Nero 7-et, és azzal próbálkozom.... majd este 
-
mf_laca
csendes tag
Hali!
A nemdobozos LS dvd-írósoknak jótanács (a minap szívtam egy LG-vel, és így jó lett végül):
Így telepítsd, és akkor jó lesz:
1. dvd író beszerel
2. nero feltelepít
3. www.lightscribe.com-ról (innen [link]) le köll tölteni az engine-t
4. engine feltelepít (elvileg ezután már a Nero is felajánlja az extrák között a LS címkét)
5. kipróbál
csak azért hogy nehogymá mindenféle pénzéhes bolt pluszpénzért próbálja eladni a telepító cd-t... (hallottam már ilyet.)
üdv
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
anjani182
őstag
-
anjani182
őstag
Hali! Segítséget szeretnék kérni! Tegnap vettem egy Samsung LightScribe-os írót, ugyanolyant, amit a Ph!-n teszteltek! Lehet Én vagyok láma, de nem tudok írni vele LightScribe-ot! Két lehetőséget látok:
1. Én vagyok láma
2. Addig nem enged LS-t írni, amig üres a lemez?!
Amit tapasztaltam, az az, hogy a Cd Cover Desingerbe hiába teszek be képet, és akarnám írni az LS-t, nem aktív az LS ikon....
Előre is köszi a helpet!
-
Kraptor
őstag
Samsung írot még most se ajánlok senkinek. Tapasztalataim csak rosszabbodtak nem javultak az íróval kapcsolatban
. Viszont a Philips LS CD/DVD meeze nagyon szép, legalább is amiket én kifogtam azok jobb minőségűek voltak mint a Verbatim. Az miért van, hogy néha nagyon frankón sikerül az LS írás máskor meg mintha egy kicsit ''off'' lenne az egész és homályos. Majd rakok fel képet illusztrációnak. -
Detonator
aktív tag
Melyik a legpöpecebb LS DVD író, amelyik a DVD-ket is prímán írja?

-
neduddki
nagyúr
HI!
Utoljara a easycdcreator 3.5c-kent volt hasznalhato... kapot szep uj ceget roxio meg gyutt a 4-es meg 5-os verzio es maga volt a remalom... mar aszittem el is feledhetem...majd az egyik ismeros ismerose vmihez kapott ennek a ''csoda''-nak egy vmijjen verziojat... folhittak hogy az addig jo kis intel-intel cucc irtozatosaninstabilla valt /meg vmikro en szalitottam/... vegul ujraraktak egyparszor es a vegen elhagytakrola eszt a joszagot azota csodak csodaj megint muxik a gep...
udv
neduddki
mod: a 4-eta hasznaltma ki ideig, ennek a csodanaka hatasara tertem at nero-ra, de egy ekkora rakas szart hogy tuttak osszarakni aszt maig nem tom... egyszeruen agyrem volt... brrrrr az 5-ot meg kevesebbig...
habar a 3.5c es nero xxx kozotten jol elvoltam a cdrwin-nekkel is: - )))
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
Régen talán valóban voltak gyermekbetegségei a Roxio progiknak, de szerintem az EMC mostanság a legjobb CD/DVD perkelő progi... Egy komplett programcsomag, 2CD-n terül el, és van benne hang, videó, DVD, kép, és még ezerféle szerkesztő... Többekközött alapból elbánik a DiVx-DVD konvertálással, tud Audió CD-rippelni MP3-ba, és még rengeteg hasznos funcióval rendelkezik... Ezenkívül folyamatosan frissíthető a netről.
Ajánlom próbáld ki, én eddig nem csalódtam benne. -
PPeter
addikt
Nem használom, mert az összes Roxio termék gyatra fos és nem tudom, miben jobb fényévekkel mint a Nero - utóbbi legalább áttekinthető és telepítéskor kiválasztható, hogy mit pakol a rendszerbe rezidens cuccként, míg a Roxio kérdezés nélkül hányja tele a Windowst minden aprólékkal. Tudomásom szerint nincs még hozzá LigthScribe plugin, de lehet, hogy ez csak idő kérdése.
-
LLKobe
veterán
Üdv! Látom te igen jártas vagy a témában, nem tudnád megmondani nekem hogy az Easy Media Creator 8-at rá lehet valahogy venni a LS lemezek rajzolására? Egyébként használod ezt a progit vagy találkoztál már vele? Szerintem fényévekkel jobb mint a Nero, habár ebben a 8-as kiadásban vannak hibák.... te mit gondolsz?
Üdv: Kobe -
Sajtli
tag
Hi.
Mostanában szeretnék DVD írót venni. (LG 4166oson gondolkozom). Tud valaki róla, hogy esetleg Pio vagy Nec (lightscribe + RAM kompatibilitás) milyenek vannak, vagy várható e új modell? -
dizel
csendes tag
Sziasztok!
Van egy óriási problémám!
2 napja vettem egy LG4166B OEM írót. Adtak hozzá egy Nero Express 6.3.1.26c progit, ami nem támogatja a LS technologiát.
Beszereztem egy 6.6.0.5-ös, majd egy 6.6.0.8-as Nerot, gondoltam ezek bizonyára újabbak és már támogatják az LS-t, de nem így történt.
Ezenkívűl, ha vinyóról akarok adatokat DVD-re írni 1% után megáll az írás kiír valami hiba üzenetet és dobhatom ki a lemezt (már 5-nél tartok). Egyébként a másolás simán üzemel.
Az lenne a kérdésem: melyik Nero támogatja az LS-t és hol kell benne beállítani, vagy mit kell vele csinálni?
A másik, honnan tudom megszerezni ezt a Nero-t?
Már bánom, hogy OEM-et vettem, tudtam h. baj lesz vele mert nincs hozzá progi, de dobozos nem volt az üzletben.
Előre is köszi a segítséget. -
pumpedli
csendes tag
Én a héten vettem LG 4166B -t eddig egy TDK lightscribe CDt írtam vele és eddig én tökéletesen elégedett vagyok. Egyszer írtam rá max kontraszttal. a képek talán picit csalnak, valóságban kb színre és a színek erősségére az első kép jellemző a másodikon pedig az élesség ami jól látható.
íme a képek:
[link]
[link] -
Márton
nagyúr
Szent Karácsony napján úgy néz ki bedöglött a Benq íróm.
Tegnap még írtam vele kb. 8 sima dvd-t, és úgy 3 hónap alatt
olyan 40-50 lightscribe cimkét, ma pedig a nero kifagy a lead in
felírása és egy apró kattanás után.
Géphez nem nyúltam, a win-nel sem történt semmi, mert a másik alatt sem ír.
Próbáltam TDK lemezre, 4x-esen, semmi változás.
Szóval csak óvatosan! Kellemes ünnepeket! -
gmiller01
csendes tag
Természetesen nem csak hallottam a Photoshop-ról, de nem hinném, hogy a cdgrab.hu-n pl. meghamisították volna a képeket.
CD-t pedig azért vettem, mert audio CD-t akartam készíteni, ami egész jó lett, de csak a második menet után. Elsőre ez is homályos volt.
Most megpróbálom újraírni az összes eddig égetett lemezt
-
gmiller01
csendes tag
Sziasztok!
Ne várjatok csodát a Philips LS DVD-től.
Nekem ebből sikerült bevásárolnom és LG GSA-4166-os íróval megírnom, de sajnos a ''fóliaeffekt'' itt is előállt.
Egy kissé csalódott voltam én is, sőt vagyok is, mert ugyan nekem is megfordult a fejemben, hogy 2x írjam fel ua. a képet, de a nyersanyag ára miatt inkább nem kísérleteztem.
Igazából azt nem értem, hogy a neten látható illusztrációk hogy készültek, ha itt mindneki arról panaszkodik írótól és lemeztől függetlenül, hogy halvány a végeredmény.
Most szándékozom TDK CD-t is kipróbálni.
Azzal letesztelem a 2x ráírást is. Majd megírom az eredményt.
Addig is, ha valakinek tuti módszere lesz a normális minőség elérésére, az ne kíméljen minket.
-
Márton
nagyúr
A szlovák cégnél most kapható Philips LS dvd.
Írtatok már rá? Milyen a nyomat minősége a Verbatimhoz képest? -
GP-Sz
senior tag
Üdv!
Egy kis info a lightscribeos kollégáknak: ha neroval írtok képet a lemezre és olyat láttok, hogy elcsúszik a kép 1-2 centivel, nem kell kétségbe esni, nem az íróval van gáz, még csak nem is a szoftverrel. Illetve azzal, mert nem bírja a progresszív jpeget (tényleg, 100%). Ez még nem is lenne baj, csak mondjuk szólhatna is és akkor nem b..tam volna el 2 lemezt. Egyébként írás nélkül is meg lehet állapítani a hibát, ha az ember elkészíti a lemezt, nyom egy nextet, aztán egy backet írás helyett, na akkor már elcsúszva mutatja a képet (vagy ha elmented ncdbe és visszatöltöd). -
BPuma
csendes tag
10x rajzoltattam ugyanarra a lemezre ugyanazt, 10x tökéletesen ugyanoda égette. 11. alkalommal, pont amikor sötétíteni akartam egy már kész DVD-t, pont akkor csúszott el.

-
BPuma
csendes tag
LG DVD íróm van, SureThing CD Labeler Deluxe 4-el írok LS-t (Nero-val képtelen vagyok
).
Olvastam, h ha kiveszitek a lemezt, és visszarakjátok, kb 50% h el fog csúszni a kép.
Sajnos van 2db elb*szott lemezem, ezekkel probálkozok tovább, újra és újra felírom ugyanazokat a képeket, és egyre sötétebb lesz
/a 3. kép után már nem nagyon látom a különbséget/, eddig 5* írtam fel a képeket ugyanarra, és nekem még 1*se tolódott el.
Ti mivel, és milyen PRG-vel csináltátok h eltolódott 2mm-t? -
mf_laca
csendes tag
Én a benq1625-ösömmel írom az LS-t. A képminőség egy kicsit tényleg csalódás. Elmesélem, hogy ez nálam hogyan is történt:
Megvettem az írót, juhhéj. A dobozában volt egy ''minta'' Philips CD. Arra gyorsan firkáltam egy képet, és egyszerűen ÁLLATul nézett ki!!! Aztán rohantam a telefonhoz, hogy megrendeljem az első adag Verba +-os dvdket. No, az már nem volt annyira jó... tényleg olyan, mintha egy fólián keresztük nézné az ember.
Philips dvd-t még nem próbáltam... Lehet, hogy azon jobb lenne.
Viszont engem egyre kevésbé zavar. Olyan borítókat csinálok, hogy a kép eléggé kontrasztos legyen, és mindig BEST minőségben. A betüket meg arial bolddal szedve, hogy visítson.
egyszóval: még azt a 40 verbát elírom, amim van, aztán bepróbálkozom a Philipsszel, bármennyire is utálom, mint dvd-t...
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Új Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nagyon tetszik a SureThing 4SE program
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).