- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bebeago
tag
Üdv!
Pendrive-on milyen könyvtárszerkezetet kell létrehozni, hogy ne ömlesztve, egyszerre mutassa a lejátszható filmeket, képeket, hanem könyvtáranként? ( LG 43UJ6307 ) -
polonic
félisten
Köszi az infokat. Akkor ezt kipróbálom.
A 1 terrás vinyót vajon felismer a tv? Nem találtam infot róla.
Még keresek lg oldalán user manualt, hátha benne van.
-
válasz
kakuk.tamas #92568 üzenetére
Igen én egy éve használom már, nagyon király dolog, telefonon elkezdem tvn ugyan ott tudom folytatni, nem kell külső hdd-vel szórakozgatni. Azóta a haverok is tőlem filmeznek
-
kakuk.tamas
addikt
Azt amúgy tudtátok, hogy hogyha demo módba rakjátok a tv-t, lehet törölni a gyári videót? (nálam több mint 300 megás volt).
És szerintem a belső tárhely a tv-n is megnőtt a törlés után. (De ez nem tuti, nem emlékszem, hogy törlés előtt mennyi hely volt rajta...)
-
kakuk.tamas
addikt
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Kristof_94 #92563 üzenetére
Ha helyi hálózaton akarsz 4K (HDR) filmeket steamingelni a Plexen keresztül, akkor kell egy jóféle AC-s router, vagy kábellel kösd össze a routert, és a tv-t. Ennek ugyanis az internet sebességéhez semmk, de semmi köze.
-
polonic
félisten
válasz
Kristof_94 #92560 üzenetére
És ilyenkor a tv felismeri a 4k adott esetben a hdr tartalmat?
Kell a tv-re is a program? -
válasz
Kristof_94 #92560 üzenetére
Az hogy milyen net előfizud van, házon belül nem számít, én is plex-el mozizok, 72gigás remux 4k film is megy szépen. Igaz egy jobb router nem árt hozzá.
-
Zoló1981
tag
válasz
gippazoid #92543 üzenetére
Sajnos már nincs nálam az UK6470 típusú TV, de nekem egy 5 éves 620-asom van, és abban is van TruMotion éppen az általad felsorolt beállítások alatt a legalsó pont, viszont "Játék" üzemmódban nem engedi beállítani (lehet, hogy alapértelmezett). Lehet, hogy te is olyan üzemmódban nézted, ahol nem elérhető.
-
Kristof_94
nagyúr
Közben a PLEX nevű programmal összehoztam! Vajon 4k filmeket mennyire tudna átküldeni a TV-re?
Menne rendesen? 500 megás telekom net. -
törölt tag
válasz
asprey #92554 üzenetére
Kösz, de ezek valami médiaszerver alkalmazások, nem érdekelnek. Nem akarok egy gépet erre ráállítani, mert úgy már egyszerűbb lenne egy hdmi-vel megoldani a dolgot.
Tehát külső vinyó > TV > lejátszás. Ennyi. Ha nem képes megjegyezni, hol tartottunk, felejtjük a webost, kap egy Windows eszközt maga alá, és kész.
Ezek szerint nincs olyan media player a webosra, ami megjegyezné, hogy mit játszott legutóbb.
-
junior19
senior tag
válasz
gippazoid #92550 üzenetére
Az előzményre válaszoltam, ott még 50"-os tévéről kérdeztél. Egy 50UK6300-as méréseit raktam be.
Annak a kontrasztjáról, fekete szintjéről írtam.
Hogy a VA panellel jobban járnál-e, az sok mindentől függ. Ha eddig csak olyan tévéid voltak, akkor valószínűleg.
A háttérfényt, kontrasztot, fényerőt együtt kell beállítani, hatással vannak egymásra. Ha valamelyiket korrigálod, akkor ellenőrizni kell a másikat is, változott-e.
Ips panelest is be lehet állítani, de nem lehet a panelt "megerőszakolni". Az IPS paneles tévéknek kisebb a kontrasztja( 1000-1500 között), nagyobb a fekete szintje. Amikor beállítod a helyes fényerő értékét a videó segítségével, akkor több fényt ad ki a feketénél, mint egy va paneles. Ezt láttad te szürkének egy előző hozzászólásodban. Ha veszel még a fényerő értékéből vissza, akkor a fekete már kevésbé lesz szürke, de be is zársz már olyan részleteket a videóanyagban, amit látnod kellene. Ezt ki tudod próbálni az oldal minta videójával.
A tévé mögé rakott világítással tudod egy ips paneles tévé feketéjét sötétíteni. -
dgcs
csendes tag
Sziasztok!
Az LG C8 és E8 széria között a hangrendszeren és a dizájnon kívül van még valami más különbség?
A specifikációkat nézegetve én nem találtam mást. TV vásárlás előtt állok, és jó lenne tudnom hogy megéri e az E8 a felárat. -
-
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92551 üzenetére
Háttérfényt lehet variálni. Írtam korábban, hogy csak fokozatosan, napok után változtass, amikor már megszoktad azt az értéket. 75-ről csökkentve 37-re, persze, hogy sötétnek találod. Csak addig csökkentsd, amíg neked kellemes. Ha megszoktad, akkor lehet megint egy kicsit visszavenni. 37-40 alá már ne menj.
-
gippazoid
senior tag
válasz
junior19 #92548 üzenetére
Köszönöm, de nagy részt nem vágom, miről írsz... Egyrészt már azt sem tudom, hogyan mérsz, mivel...
Másrészt mi a konklúzió? Hogy akkor a VA panellel jobban járnék? Ez 32"-os méretben Samsungra történő cserét jelent. Abban a méretben nincs semmi választék.Azt én is észre vettem, hogy 14 felett már túl sok a kontraszt, a kis betűk rajzolata már torzul.
A 32LK61000 tekintetében az rtings-es teszt képeket felhasználva úgy láttam, a Game mód jó kiindulási alap. Annak az értékéből vettem vissza Brightness és Contrast tekintetében, egészen tűrhető lett.
Megpróbálom még a Backlight állítását. Vagy az IPS panellal hiába küzdök? -
Móncsa
aktív tag
válasz
junior19 #92546 üzenetére
A háttérfényt levettem 37-re, Élesség 12(14 felett már egy kontúrt ad a képnek), ez 13 lett mert valaminek annyinak is kell lennie
Színhőmérséklet W30, Gamma: Közepes energia megtakarítás.
A többit ott hagytam ahová tegnap állítottam.A többi megmondom Neked őszintén nekem magas mint tyúknak a létra
-
junior19
senior tag
válasz
gippazoid #92540 üzenetére
Itt amiket beraktam méréseket, az 50UK6300-on volt mérve. Az ECo módban 7000 felett van a kontrasztaránya, 75-ös háttérfény mellet 0,033 a fekete szint értéke, a beállított 37-es háttérfény értéknél pedig 0,016.
Ez va panelek között is nagyon jónak mondható.
Én a Szakértői módot használom, ott kalibrálva 5744:1 a kontraszt. A képen nem látszik a fekete szint értéke, ami 0,018 nits. De a 100% értékéből, s a kontraszt arányból kiszámítható, de az információ sávban is jelölve van.
Az rtings oldala alapbeállításokra jó. Amit találtál a menüben a színkezelés alatt, illetve a fehéregyensúly beállításához már mérőműszer, szoftver, s egy kis ismeret is szükséges, mert minden mindenre hatással van. Így ha valamit korrigálsz, az nem csak ott módosít az értékeken, hanem máshol is.
A színkezelést pedig a fehéregyensúly beállítása után kell korrigálni, mert amíg az nem jó, addig hatással van a színmegjelenítésre is. Erről sok dolog van fenn a neten, de kolorimeter szükséges hozzá, szemre nem lehet beállítani. -
Hali,
LG 55UJ6307 normál távirányítóval (nem magic) a saját Youtube kliens alól hogy kapcsolom be a feliratot? Képtelen vagyok rájönni, a jobb felső sarokban lévő subtitles gomb nem csinál semmit.
Köszi!
-
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92541 üzenetére
Na megmértem az enyémet. Amiket közlök, csak kipróbálásra ajánlom, a tieden nem biztos, hogy ugyanúgy működne, mint az enyémen. Majd írom, hogy mi az, ami valamilyen mértékben hasonló lehet az értéke.
Ez azokkal az értékekkel mért szürkeskála grafikon, amiket te adtál meg. Megjelöltem külön a 100-as értéket, egyrészt látható, hogy 255 nits a csúcsfényesség értéke, ami sötétben nagyon sok. Kékkel kiemeltem a 3 szín értékét, ezeknek ugyanúgy 255-nek kellene lennie, mint a fehérben. Így látható, melyik, milyen arányban van a fehérben.
Ez a gamma grafikon, a sárga mért érték, a szaggatott csíkon kell haladnia. Nagyon alacsonyan van, fényesebb a kép, mint kellene, ezt írtam már korábban is.
Ez a cie diagram. A fehérnek a D65ponton kell lennie, a kékkel jelölt területen belül vannak a szürkepont mérések ha a dE értékük 3-10 között van. Ezt még elfogadhatónak tartják. Az első ábrán látható, melyik pontnál mennyi a dE értéke( a piros mezőben a szám), vagyis mekkora az eltérés a szabvány értékéhez képest.
Ez az ábra azt is megmutatja, hogy a szabvány 6500K helyett majdnem 9300K. Így minden szín a kék felé hajlik, kékes árnyalatú a kép.
A színhőmérsékletről és a 3 szín együtt futásáról nem készítettem képet, mert nem fért bele a grafikonba.
S amiket csináltam. A háttérfényt levettem 37-re, Élesség 12(14 felett már egy kontúrt ad a képnek), Színhőmérséklet W30, Gamma: Közepes energia megtakarítás.
Szerintem a különbség jól látható, már sehol nem éri el a dE értéke az 5-öt.
A gamma is a helyére került, hellyel-közel.
A színek is elkezdtek a helyükre kerülni, leginkább a cián és a sárga amelyek sokat változtak, jobban megközelítik a szabvány értékét.
S ami eddig hiányzott, megjelent a grafikonon a 3 szín együtt futása is. Az alaphelyzetben olyan magas volt az értékük, hogy nem lehetett látni. Ezeket már csak műszeres mérés mellet lehetne beállítani egyforma értékre, de erre az eco mod nem is ad lehetőséget. Ez nálad is valahogy így néz ki, csak hogy hol, milyen arányban van eltérés, az biztos, hogy nem egyezik meg ezzel a méréssel. Ezek korrigálásával el lehetne érni a 6500K színhőmérséklet értéket, a mérés nálam 7000K környékén van.
Próbálgasd ki ezeket az értékeket, a háttérfényt pedig fokozatosan csökkentsd a 37-es érték környékére.
Sok sikert. -
Kristof_94
nagyúr
válasz
Kristof_94 #92529 üzenetére
Valaki?
Lehet, hogy ez a gond. Mondjuk röhej lenne. -
törölt tag
Jóemberek!
WebOs 4-re van valami video lejátszó, ami megjegyzi, hogy melyik filmet néztük tegnap? Marhára fárasztó mindig legelölről tallózni a külső vinyón lévő fájlok között, mire kikeressük a sokadik almappából a filmeket.
-
gippazoid
senior tag
válasz
junior19 #92539 üzenetére
A VA paneles LG-n olyan lenne a fekete, mint a VA paneles Samsung-on?
Mert a nagy családi TV szerepe még nincs leosztva és ez a webOS azért nem olyan rossz, szimpatikusabb gyártó az LG számomra...
Egy 50"-os VA paneles 64xx már jó lehetne, nem?Van esetleg valami beállítós weboldal? Vagy attól többet nem igen lehet, mint ami az rtings.com-os linken van?
Találtam még az expert képmód menüjében RGBCMY színekre saturation, tint, luminance beállítási lehetőségeket egyenként mindegyik színre. -
junior19
senior tag
válasz
gippazoid #92536 üzenetére
Hali!
Az ips panelesek ilyenek, nagyobb a fekete szint értéke, mint va paneleseknek.
Megoldás lehet amit az előző hozzászólásban írtam, valamilyen halvány világítás a tévé mögötti területre.
[link]
A linken a képbeállításra vannak tippek, a fényerő csökkentése rossz megoldás, mert bezárod a fekete szintet, ahogyan láttad is.
A gyári fényerő érték az általában sötét helyiségben jó szokott lenni, inkább emelni szokás rajta a környezeti fénytől függően. -
droti25
őstag
Sziasztok
Adott egy LG 55UH650 TV amit számítógépre kötve használok pc játékokra is.
Játék videóbeállításoknál 1920x1080 felbontásnál a hz-t mennyire érdemes állítani(60hz,59hz,100hz)? -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92533 üzenetére
Te is mindent megteszel, hogy a lehető legrosszabb élményt kapd, amikor tévézel.
A tévé mögött a lámpa, az nagyon jó ötlet, gratula hozzá. Sokat dob az élményen, javítja a kontraszt hatást, nem fárad a szem. De a kék az a lehető legrosszabb ötlet volt, mivel a kék fárasztja a szemet. A led izzó is gondolom valamilyen magas színhőmérsékletű, kékes árnyalatú fényt ad ki. Jobb lenne valamilyen alacsonyabb színhőmérsékletű ledet használni, a kék búrát megszüntetni, valamilyen semleges, meleg színnel megvilágítani a tévé mögötti területet.
[link]
A linket csak azért tettem be, hogy lásd nem magamtól találom ki ezeket. Valami hasonló megoldás a javasolt, de a kéket tényleg mellőzd.
Ha sötétben nézed. akkor én a háttérfényt azt biztosan csökkenteném, nagyon magas értéken használod. Fokozatosan csökkentsd, vedd le először annyira, amikor már úgy érzed, neked nagyon nem tetszik. Picit emeld vissza, amikor már el tudod fogadni. Pár nappal később, amikor már megszoktad, csökkents megint. 30-40 es háttérfény lenne ideális sötét helységben. De ha drasztikusan változtatsz, akkor nem fog tetszeni a kép.
Én mégis a Szakértői módok egyikét ajánlanám, mert azok pontosabbak, kevesebb korrekcióra szorul a kép. Az sem véletlen, hogy ott lehet kalibrálni rendesen a tévét, az eco módban nincs se fehéregyensúly állítási lehetőség, se színkezelés. Délután megmérem azért az enyémet eco módban, a te értékeiddel, most már én is kíváncsi vagyok. -
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Küzdök. küzdök, de sehogy nem bírok rendes képet beállítani a 32LK6100PLB-n.
Van egy film, ami úgy kezdődik, hogy fekete háttérre fehér betűkkel van kiírva a címe.Alul, felül fekete csík van a képarány miatt, ezzel nincs is gond.
Namost, ha úgy állítom be a TV-t, hogy az alsó és felső fekete csíkkal azonos fekete legyen a kép háttere is, akkor annyira sötét az egész film, hogy nézhetetlen.
Ha úgy állítom be, hogy jó legyen a kép a szememnek, akkor meg a két fekete csík között világít a szürke, mint' állat.Be lehet valahogy állítani, hogy jó legyen? Vagy az a tanulság, hogy IPS panel nem való TV-be?
Az LG elődje egy 3-4 éves buta Samsung, melynek - szerintem - VA panelja van. Próbából elindítottam rajta USB-n a filmet és a fekete képernyő qrvára fekete, az alsó és felső csík nem látszik. Semmi világító szürkeség.
Asszonynak van egy 2007-es Samsung LCD TV-je, digitális tuner sincs benne, de ezt a filmet az is úgy mutatja meg full alapbeállításokon, hogy az alsó és felső csík nem különül el a film feketéjétől. Kicsit világosabb a fekete mint a másik Samsung-on, de nem annyira mint az LG-n.
Ráadásul az a poén, hogy a 3-4 éves Samsung USB-ről azt a filmet, ami 50 FPS-es, röccenés nélkül játssza le!
Pedig azt a TV-t cseréltem le az LG-re.Nagyon f.sza az LG smart menüje, nagyon jól meg van csinálva, még ezt a röccenést is elnézném neki, ha cserébe nem kell média box-ot is használnom, de ha nem lehet beállítani rendesen a színeket, akkor kénytelen leszek visszavinni...
Valakinek van ötlete esetleg a beállításra, vagy az IPS ilyen?
VA paneles LG-k gondolom akkor nem ilyenek, ott feketébb a fekete, ugye?Köszi!
-
polonic
félisten
Mekkora méretű HDD-t lehet a tv-hez csatlakoztatni?
És ha csatlakoztatva van, akkor lehet felvételre használni és úgy, hogy egyéb fájlok is vannak rajta? Vagy ilyenkor a tv formázza a vinyót a saját felvételhez szükséges formátumára? -
Móncsa
aktív tag
válasz
junior19 #92532 üzenetére
Csak sötét szobában nézem a tv-t , a tv háta mögött van egy éjjeli lámpa aminek kék üveg a búrája és a teteje le van takarva alufóliával abban van egy 3w-os led izzó az ad minimális kékes fényt a tv háta mögött --- primitív Ambilight
Várom a javaslatodat tanácsodat hogy melyiket mire állítsam.
-
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92528 üzenetére
Megnéztem az enyémen ezekkel a beállításokkal.
Nem rossz, láttam már sokkal rosszabb beállítások mellet használva tévét is.
Ami feltűnt, hogy a színhőmérséklet még mindig hideg.De ez a kisebb gond.
A nagyobb probléma a nagy háttérvilágítás. Gondolom mindig van valami környezeti fény a helyiségben. Ez indokolhatja a magas háttérvilágítás értékét. De akkor a fényerő értéke biztos, hogy nem jó, mert bezárja a fekete szintet.
Ha sötétben nézed, akkor a fényerő értéke jó lehet(nálam sötétben jó volt), de a háttérfény nagyon magas sötét helységben. A kettő ilyen érték együttes használata biztosan nem jó.
Ha lesz ma időm, megmérem ezekkel az értékkel az enyémet Eco módban, mit mutat. -
Sziasztok!
Google Pixel-t (9-es androiddal) akartam volna tükrözni Lg okostvre (49sk8100pla), de a telefon nem látja sehogy sem a tvt. Pedig a képernyő megosztás (fejből nem jut eszembe a becsületes neve) résznél volt a tv.
Valaki esetleg tudja hogyan lehetne szóra bírni? Laptoppal megy ez a funkció, a telefonnal nem akar csak. -
Móncsa
aktív tag
válasz
junior19 #92510 üzenetére
Eco felhasználó
Energiatakarékos üzemmód KI
Kényelmes üzemmód a szemnek KI
Háttérfény 75
Kontraszt 90
Fényerő 50
Élesség 20
Színmélység 50
Árnyalat 0
Színhőmérséklet C10Speciális beállítások
Dinamikus kontraszt KI
Dinamikus szín KI
Preferált szín
Bőr 0
Fű 0
Ég 0
Színskála Automatikus
Szuper felbontás KI
Gamma alacsony
További képbeállítások
Zajcsökkentés KI
MPEG zajcsökkentés KI
Fekete szint ALACSONY
Valósághű mozi BE
Szemkímélő KI
TruMotion KI -
Kecuhun
senior tag
Aki LG 49UH8507-es tévét használ, azoktól kérdezném, hogyha a Youtube-on HDR-es videót néz a tévén bekapcsol neki a HDR, mert nálam nem.
Vagy ezt a tévé nem is tudja?
A gyerekeknek vettem egy 43UK6950-et, azon tökéletesen működik. -
Dwatti
addikt
válasz
Kristof_94 #92509 üzenetére
Smart Share > beállítások fent a sarokban > Más eszközök > bal oldalt megjelenik a PC jobb oldalt az ablakban kellene a tv-nek Ha nincs ott alul nézd meg nincs-e blokkolva. (Allov all)
-
eviikee03
újonc
Valaki, akinek LG 43UK6300MLB típusú tv-je van, tapasztalt vele wi-fi problémát? Mondjuk hogy gyengén veszi a jelet, vagy bármi más esetleg?
-
gippazoid
senior tag
válasz
blakey #92494 üzenetére
Nem is találtam TruMotion állítási opciót. Mindent végignéztem de semmi ilyesmi nincs.
Szóval akkor van egy média szervered (az Emby) és arról játszik le a TV-d?Egyébként amit hibátlanul le tud játszani, az 23,976 FPS.
Amivel gondja van, az 25 FPS-es Full HD film. 720-as (HD) 25 FPS-nél nem látom a röccenést. -
polonic
félisten
Néha nem ismeri fel a pendrive-ot a tv. 2-3-szor be kell dugni, hogy érzékelje.
PC egyből felismeri mindig. -
junior19
senior tag
válasz
Móncsa #92504 üzenetére
Ez egy két évet eco módban használt tv mért értékei.
A
A négyzetek jelölik a hat szín különböző színtelítettségi pontjait a szabvány szerint. A körök a mért értékek. Látható, hogy minden szín kékes árnyalat felé hajlik, a 75%-os piros annyira behajlott a bíbor felé már, hogy szemmel is látható volt, hogy nem piros.
Ilyen lesz a tévé színmegjelenítése, s látható, hogy nem igazán egészséges.
A szem pedig alkalmazkodik, aki naponta látja, nem tűnik fel neki az árnyalat eltérés. -
Dwatti
addikt
válasz
Kristof_94 #92506 üzenetére
ÉN próbáltam az emby , servio-t és smart sahret és egyből csatlakozott probléma nélkül. Könyvtárat osztottál meg ?
-
Viper26
nagyúr
55SK8100PLA-ra hogyan tudom átküldeni a laptop képét?
Megtalálja a menüben de aztán nem csatlakozik.
-
junior19
senior tag
válasz
Kristof_94 #92500 üzenetére
Wifi be van állítva a tévén?
Mert a mostani leírásod alapján nincs kábellel csatlakoztatva a tévé, így ha a wifi sincs beállítva a tévén, akkor nincsen a hálózaton, így természetes, hogy nem látja a megosztott tartalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone-t használók OFF topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest