- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- iPad topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Milyen panelest szeretnél? Mert az LH500T va panel, az LJ515V pedig ips, gondolom ezek mondanak valamit. A kívánalmaid sztem mindkettő tudja, HDMI vezetékből ha High Speed with Ethernet jelölésűt veszel, azzal elvileg nem lesz gondod, csak ne túl hosszú legyen. Ezt minden tévével foglalkozó és PC szaküzletekben is lehet venni, ami pl. a közeledben található.
-
Srob
tag
Egy kis adat azoknak akik játékra is használják az LG tv-t.
55SJ850V:1920x1080 120Hz felbontásban 8ms tud
3840x2160 60Hz 16ms -
C. s.
addikt
Sziasztok!
1. Minőség szempontjából melyik jobb vétel a kettő közül: LG 43LJ515V vagy 43LH500T? (A 43LJ515V-ről alig van a fórumon infó.)
Semmi extrára nem kell:
*legyen érthető a hangja a saját hangszórójával
*IP-TV (esetleg majd valamikor MinDigTV) és USB-n keresztüli filmnézés (mkv és régebbi, kisebb fölbontású filmek, pl. mp4-ben)
*adjanak hozzá távirányítót és talpat2. Valaki be tudná linkelni a 2 TV használati útmutatóját (konkrétan a pdf-et)? Le akartam tölteni az LG honlapjáról, de 4 próbálkozásból 4-szer fagyasztotta le a böngészőt. Szeretném átnézni egy kicsit vásárlás előtt, de később is jól jöhet.
3. Milyen (minél olcsóbb, de jó) HDMI-kábelt vegyünk hozzá? Az úgy tudom, nem jár vele. A T-nél nem találtam.
-
tomix05
csendes tag
LG 49UH6207(-ZA) ma frissült le 5.30.1 verzióra! Tud valaki fellelhető release notes-ról? Hivatalos support oldalon még a 4.31-es verzió van fent... Köszi
-
törölt tag
válasz
Tybee000 #84284 üzenetére
Nem, egyiknél se maradhat nyoma. Megnyomod a kijelzőt, egy pillanatra elszíneződik, aztán visszaáll. Itt látszik a videón. Az egy 2015-ös eset. Felhősödési probléma, minden LCD-nél előfordul kisebb-nagyobb mértékben, de csak akkor kell foglalkozni vele, ha tartalomnál is látszik, tévézésnél vagy bárminél. Azért van a szerviz, hogy ha gond van megoldja. Minden márkánál van felhős példány. Vannak itthon különböző évjáratú va és ips panelek, és egyiknél se marad nyoma a hasonló dolgoknak, mint a videón, még erős törléskor sem.
-
gfery7602
újonc
-
blakey
titán
válasz
Klara_ #84285 üzenetére
Vagy csak nem veszi észre, ebből a példányból 6-t törölgettem át, mindegyiknél jelen volt. Persze lehet, hogy szerencsés és/vagy neki más panellel szerelt a készüléke, enyém IPS. A linken amúgy LB van, csak hogy ne egy szériára fogjuk.
(#84284) Tybee000
Ezt le kell ellenőrízni, nem volt alkalmam megtenni. -
blakey
titán
válasz
Klara_ #84282 üzenetére
Típusszámtól független amit írtam, de olvasd el még egyszer, azoknál van többnyire jelen ahol külön plexit is használnak. 2015-ben itt írt valaki hasonló jelenségről: [link], itt meg hasonló a jelenség csak akkor még nem tudta, hogy a törölgetéstől lett ilyen, jól látszódnak a függöleges törölgetés nyomai.
Nem tudok típust írni, mert 2 évvel ezelőtt véletlenszerűen törölgettem a készülékeket, jellemzően 6-os szérától felfelé, akkor még LF széria volt a polcokon és azokat mind érintette. Ami most itthon van 2 készülék az is ilyen LF5800, LF650. -
blakey
titán
válasz
Klara_ #84279 üzenetére
Már bocs de nem rohadt nagy baromság. Volt olyan LG-m ami nem így viselkedett viszont amikor olvastam valamelyik topikban egy LG tulajtól akkor én is legyintettem, hogy egyedi hiba, aztán nekem is lett több LG tv-m, mindegyiken jelentkezett, egyet visszavittem, a cserepéldány tökéletesen ugyanazt produkálta. Jellemzően azokon a példányokon fordul elő amelyeknél van a tükrözödő plexi a kijelző előtt, gyönyörűen, kikapcsolt állapotban is olyan szinten hozzáér a panelhez, hogy bekapcsolás után ott látható a törölgetés íránya, szinte biztos, hogy túl közel van a kijelzőhöz a plexi valamint az antisztatikus feltöltődés is közrejátszik, de ennek akkor sem kéne így működnie, nem lehet eltűntetni csak finom, türelmes törölgetéssel.
-
Klara_
őstag
válasz
monty78 #84276 üzenetére
Mar bocs, de ez egy rohadt nagy baromsag. En hetente minimum 2 alkalommal torlom uvegre valo mikroszalas kendovel es semmi baja, az elozot is igy toroltem evekig es annak sem volt.
Ott nalad valami nem kerek, vagy sz@ar a kendo es statikusan fel van toltve mikor a bekapcsolt kepernyot torolgeted, de ettol sem kellene nyomot hagynia. -
monty78
csendes újonc
Egy másik topikban az alábbi beszélgetés zajlott, gondoltam átmásolom az LG topikba is, hátha itt van a márkaváltáson túl egyéb tapasztalat, ötlet is. Előre is köszönöm.
(#38067) monty78
Érdeklődnék, hogy ez vajon normális jelenség-e LED tévéknél, valaki tapasztalt-e ilyet.
Direkt erre a célra áruét mikroszálas kendővel, nem nyomva csak finoman áttöröltem a képernyőt a por miatt és a törlések sávja bekapcsolt állapotban meglátszik, ott világosabb lett a képernyő.
Olyan, mintha felhősödés lenne és ahogy ott ezután töröltem rajta ez a sáv arrébb tolódott, ha körkörösen töröltem akkor pedig az a "minta" látszott meg.
Ennyire érzékenyek ezek a képernyők? Nem lenne szabad letörölni, és akkor most törölgessem úgy és addig, ahol a legkevésbé zavar az a sáv?(#38068) blakey válasza monty78 (#38067) üzenetére
LG tv? A panel előtt alkalmaznak egy védő plexit és igen, az általad tapasztalt jelenséget okozza mivel enyhén hozzáér a panelhez, más tv-nél, márkánál nem láttam még ilyet, ott nem lesz felhős egy törléstől.
Tapasztald ki, hogy miként éred el a legjobb eredményt.(#38069) monty78 válasza blakey (#38068) üzenetére
Köszönöm a választ. Igen LG és azért ez elkeserítő, hogy egy 250ezres tévé úgy van összerakva, hogy egy enyhe törléstől borzalmasan néz ki a képernyő. Akkor más megoldás nincs, mint tologatni a felhőket és ott hagyni ahol a legkevésbé zavar. Ha esetleg van valamilyen bevált ötlete a dologhoz azt megköszönném.
(#38070) blakey válasza monty78 (#38069) üzenetére
Másik tv (márka) választása, Sony, Panasonic, Samsung tv-knél nincs ilyen, hogy egy enyhe törléstől nyoma lesz a képernyőn.
-
gfery7602
újonc
Üdvözlet mindenkinek!
Egy nagy segítséget szeretnék kérni. Vettünk egy LG 55UJ6307-es UHD TV-t. A problémánk, hogy nagyon pocsék képe van. Azt jelenit hogy gyári képteszt szuper felbontás, de a színek azok nagyon gyatrák olyan fakó minden élettelen . A TV adásoka kapcsolva meg nagyon durva, A HD adások is felbontásra jók, de a színek azok nagyon otrombák, a sárga inkább zöl, a kék sem szép kék, a zöld is gagyi. Azért én többet vártam ettől sokkal többet, arról nembeszélve az egész olyan mintha egy szürkés köd lenne elötte, a legnagyobb fényerő mellett sem tökéletes. Mit tegyünk, a bolttal már eggyezkedek, hogy mivel neten rendeltük visszaküldöm, mert ez igy nagyon zavaroan pocsék. Itt írtak több beállítást hozzá de azzal sem lett jobb sőt még rosszabb színtelenebb minden. Most minden ilyen TV ilyen , eladó azt mondta ez belépő szintű UHD, mondtam azt értem de ez akkor is nagyon rossz. Ha esetleg tudnátok megoldást rá nagyon megköszöném, vagy ha cserére kerűl a sor akkor mire. Nagyjából ebben az árkategóriában, vagy 55 helyett jobb a 49 vagy uhd helyett hd. Nagyon elbizonytalanodtam, csak gyorsan kellene döntenem mit tegyek.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv Feri
-
törölt tag
válasz
pityaa23 #84267 üzenetére
Ne ott nézd, mert ott sok a téves infó, mindegyik smart-ban van DLNA, viszont a Local Dimming csak bizonyos mérettől tartalmazzák egyes típusok, és más mérettől függő tétel is van. Ha lenyitod itt a Téma Összefoglalót,(a DLNA jelentése is megtalálható ott) görgess a végére, az már pontosabb, vagy a gyártó honlapja is jobb.
Gazdaságos megoldás a 2016-os szériából a 49UH610V(most lett 155k). vagy a magasabb szintű 49UH664V, ami a mostani 49UJ670V-hez hasonlítható, de jobb árban(175k).fireproof Az ismertebb és népszerű formátumokat biztosan kezeli, mint minden LG. Az elődje ilyen volt, szerintem hasonló formátumtámogatása van ennek is. De nem tudod ki próbálni? De 99k sok érte, annyiból már 32LJ610V-t érdemes venni.
-
fireproof
őstag
Ebben valaki tudna segíteni?
-
JJJ
csendes tag
válasz
tim3xo #84250 üzenetére
Igen, de megmondom őszintén hogy ez csak most tűnt fel, hogy a kérésedre jobban szemügyre vettem.
Kb 2mm-re tényleg eláll a kijelző a kerettől a sarkakban, de (nálam) csak akkor észrevehető ha élből belenézek.A Gamefly elszíneződésével kapcsolatban pedig dobok egy email az LG-nek ahogy Pumma is javasolta, hátha tudnak érdemben válaszolni mi okozhatja.
-
melanieevi
csendes tag
Sziasztok! HBO GO másnál is vacakol? Egyes filmektol alapból meghal az egész, másoknál csak nyelv váltáskor. Csak a tévé app adta megy magát, a többi eszközön minden oké.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Lacielvtárs #84262 üzenetére
köszönöm szépen, a tiéd is jól néz ki. ahogy látom, jobban fel vagy szerelve mint én
találtam még egy előnyt tegnap este, sötétebb jeleneteknél is simán beletalálok a tortilla chips-szel a salsa szószba, már csak ezért is simán megérte
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok 2 tv-t nézegetek ismerősömnek. olyan 170 lenne a határ, de ha megéri a felárat lehet lehetne 180-190 is, de ez a top.
Megéri a felárat a drágább modell? Itt nézegetem az összehasonlításokat.
Csatlakozók (-1 HDMI), PMI (1600 vs 1900), valamint az olcsóbb nem tud DLNA-t és valami Local Dimming-et, bármi is legyen az.
Még esetleg ajánlhattok akár más modelleket is, én hirtelen ezt találtam. Méret minimum ez kellene, ha nagyobb az sem gond.
Köszönöm!
-
Tybee000
aktív tag
válasz
Tybee000 #84265 üzenetére
Ahogy nézem vannak megoldások arra, ha a kép külső forrásból érkezik. Ott egy HDMI splitterrel és egy RaspberryPi-vel oldaják meg, de ez még nem segít azon, ha a tartalmat a TV állítja elő (pl.: Netflix). Milyen jó lenne, ha a TV-ken lenne HDMI bemenet mellett HDMI kimenet is
(sőt sima analóg is elég lenne)
-
Tybee000
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #84264 üzenetére
Igen erre gondoltam.
ez esetben menjenek a francba.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Tybee000
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #84262 üzenetére
Azt tudjátok, hogy lehet adaptív háttérvolágítást készíteni, kell hozzá TV támogatás is? Mennyire drága ilyen boltból illetve DIY stílusban?
-
törölt tag
válasz
Bull Boss #84257 üzenetére
Amit te linkeltél, az képátló.
Nem linkeltem képátlót, van ott 2 tv, mindenféle méretekkel, 43" és 49"-es, A képátlót ki lehet számolni belőle, pl.: 49 x 25.4= 1224mm.
Találtál egy bakit a keresőn, mert 1105 mm-es az a tv, itt is. A 48"-os tévék is szélesebbek, csak az én 47"-os tévém és hasonló méretek férnek be oda, mert az 1059,9 mm. Ez is csak azért, mert Cinema Screen dizájn, vagyis csak 1 mm-es fém borítása van körben. De ilyen méret már nincs egy ideje. -
rwu
tag
Sziasztok.
Mr-en gondolkodom és az lenne a kérdésem, h T-s boxot be tudom tanítani az mr-nek?
49uj670v és Cisco ISB2001.
Előre is köszi! -
SVLaller
senior tag
válasz
tim3xo #84251 üzenetére
nincs rákötve a tévére, távirányítóval vezérelhető a szín és fényerő. Annyit javít csak hogy kellemesebb a szemnek hogy körbe van világítva a képernyő jobb a fekete és a bevilágítás sem annyira zavaró valóban, mert nem áll rá a szemed a sötétre.Ugyanakkor jobb így mintha egy lámpa világítana bárhol a szobában. Nekem mindenesetre tetszik
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Létezik olyan 49'-os TV ami 107cm széles helyre befér?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Politika
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Politikai mémek
- További aktív témák...
- Epson EB-1776W projektor / 3LCD / 3000 Lumen / 1280x800 / aut. trapézkorrekció / 1713 óra
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- Dali oberon 5 hangfalpár, dió színben
- Eladó GARANCIÁLIS Audio Technica ATH-M50xSTS USB
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/ 256 GB / Gyárifüggetlen / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest