-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #81146 üzenetére
Hát nagy bátorság arra az állványra felrakni.
Én egyszer használtam a beépített yt appot, elég is volt, azóta csak böngészőből indítom. -
törölt tag
válasz
Scooby #81173 üzenetére
A méret szerinti arányos távolságból szerintem mindegy hogy milyen bennük a háttérvilágítás. Egyiktől se kellene félni. Amúgy is online vétel, és x napig indok nélkül visszaadhatod, és veszed a másikat. Nézd meg ezt a videót, hogy milyen egy edge ledes 55"-os (UH7507).
-
Scooby
aktív tag
válasz
#94529552 #81169 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok! Létezik, hogy jobb a képe a kisebb méret és a direct led miatt a 49-esnek? Igazából a nagyobbat venném meg de félek, hogy rosszabb lesz a képminősége, és itt leginkább a feketére gondolok. Voltam a médiában, bestbyteban, stb de nincs sajnos kiállítva a két tv. Ha valaki látta a két tv-t tudna mondani arról valamit, hogy milyen a képe a nagyobbnak (55)
Köszönöm!
Üdv
Dani -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #81171 üzenetére
-
törölt tag
A Logitech G15 Gaming Keyboard + a Logitech G500 Gaming Mouse rá lett kötve az LG 32LF632V tévére átmenetileg, és úgy döntöttem, hogy ez a két eszköz ha megjavítják a két LG közül valamelyiken rajta lesz
-
törölt tag
válasz
Scooby #81167 üzenetére
Szia!
Szerintem azért tesznek az 55"-tól edge ledest, és több, vagy hatékonyabb képjavítót, mert jobb képminőséget akarnak elérni vele a nagyobb méretekben. Mondjuk érdekes lenne, ha rontani akarnának a képminőségen a nagyobb 55-65"-os méreteknél a kisebbekhez képest. A különbség(n-nel írd):
--Full LED [≤ 49"] - Edge LED [≥ 55"]
--Local Dimming [≥ 55"]
--PMI 1200 [≤ 49"] - PMI 1700 [≥ 55"]
--Ultra Luminance [≥ 55"]redst4r Kb. mindegy, hogy ők mit számláznak ki maguknak, vagy mit mondanak árnak egy ilyen kijelzőre, mert kisker forgalomban senki nem veszi meg, mert nagyon gazdaságtalan lenne ennyiből a javítása egy több éves tévének.
hacki87 Csinálj egy visszaállítást, és ha nem jön helyre, akkor szerviz(a honlapról online is lehet intézni, és így jobban követhető az állapot) Utána, bekapcsolva ne nagyon csatlakoztasd a vezetékeket(ok, én is csináltam
, de nem kéne, mert jobb vigyázni, főleg a gari lejárta után)
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #81160 üzenetére
Kérte, hogy diktáljam be a gyáriszámot, és a TV dobozán található egy másik számot.
Mondjuk, hogy jelenleg nincs ilyen led egyébként mennyibe kerülhet egy ilyen LED csere?! - nem tudom minek viszi el? Elég lenne az is, ha küld egy emailt stb, hogy nyilvántartásba vették, hogy időben bejelentettem, és majd amikor lesz készleten led, megcsinálják. Mert egyrészt a készülék még működik. Másrészt, ha nem lenne másik készülékem, akkor így jártam? Jó, mondjuk, nekem van itthon még egy Sony KDL-32EX650 ami már elmúlt 5 éves, és kop-kop nincs semmi baja
Plusz még egy Huawei MediaPad M3 8.4" 4 GB RAM/64 GB ROM 4G/LTE táblagép is, de akiknek tényleg csak a hibás készülék van, annak az lenne az igazi, ha vagy otthagyják nála ha működőképes, ameddig megérkezik az alkatrész, és akkor ott a helyszínen megjavítják, vagy cserélik kapásból. Például anno nekem a Logitech cserélte két MX1000-es egeret, és ugyanígy lett egyből két G15 billentyűzetem RMA keretében.
-
Scooby
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy egy UH661-es tv-re teszem le a voksom, de van egy cimborám aki győzköd engem, hogy ne az 55-öst vegyem mert az edge ledes hanem a 49-est mert az direct ledes. Utána kerestem neten és néztem ilyen összehasonlítót, de persze erre a két típusra pont nem találtam. Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban tudna nekem mondani 1-2 dolgot, hogy ennél a típusú tv-nél mi a külömbség a két megvilágítás között?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
Dani -
redst4r
tag
válasz
Lacielvtárs #81160 üzenetére
Nem feltétlen viszik el. Nekem cserélték egy éve az UB850V-ben a kijelzőt. Kijött a szerelő, hozta magával a panelt dobozban és 20 perc alatt kicserélte. Ja és közölte, hogy ha nem lenne garanciális akkor 160.000 Ft+ munkadíj lenne a csere....
-
hacki87
senior tag
Sziasztok kb 2hónapja vettem egy lg 43LH630V tv-t. Tegnap este nem jött ki hang az 1. Hdmi n keresztül. átdugtam a 2. hdmi csatlakozóba ott volt. Létezik, hogy valami megkotlott a hdmi csatlakozóban?
-
hamiska
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Péntek óta vagyok boldog tulajdonosa egy LG49uh7707-nek.
Csak néhány szóban az eddigi tapasztalatok...
Bekapcsolàs után néhàny rövid lépésben az alapbesllítàsok gyorsan lementek.
Szàmomra minden egyszerű, de legfőképp értelem szerű volt.
A Web Os3 véleményem szerint egyàltalàn nem lassú, aztàn az is lehet, hogy nincs mivel összehasonlítanom...De nekem bejön!!!
Wifi 5ghz-hasít online tartalommal nincs baj, nem szaggatt nem àll meg.
A hangja bitang jó, persze tv-hez mérten, egy kicsit több mélyt elbírna, de ez egy tv.
USB-n eddig egy Xvid és egy MKV-t sikeresen abszolvált, pillanatok alatt felismerte a külső egységet és már mehet is nézni.
Tény, a fekete nem fekete, de egy kis àllítgatàssal azért kilehet hozni belőle egy elfogadhatónak értéket.
A HDR felskàlàzàst még nem bróbàltam, erről nem tudok mit mondani.
Ellenben a színek varàzslatosak, a YouTube uhd demok làttàn le esett az àllam...
Nagyon röviden ennyi, bővebben majd ha lesz időm az i1 kalibràlàsra...
Sziasztok! -
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Ezek közül melyiket tudjátok ajánlani?49UH603v
49UH610v
49UH661v
49UH6107 -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #81152 üzenetére
Közben telefonált, hogy nincs bent olyan led ami ehhez kell, és holnap jön érte. Kérdeztem, hogy szétszedjem (mármint a talpát le és tegyem e be a dobozába), de azt mondta, hogy nem, hozza az átvételi elismervényt, de még megszeretné nézni a dolgot itt a helyszínen, hogy mit produkál bekapcsolva, és beviszi.
Mondjuk pont erre gondolva, vettem a 108 cm-es újdonságot, hogy így lesz és hetekre pápá neki
Viszont nem hiszem, hogy csere lesz, tippre, 10% alattira jósolnám a csere lehetőségét, csak a LED sornak van baja alul.
How to fix LED LCD TV black screen no backlight, TV disassemble, testing LEDs, ordering part, repair
Annyiból örültem volna ha cserélik, mert akkor már valószínűleg egy idei kiadásút kapnék
-
Ramos_
tag
mall.hu-ról megrendeltem az utso darab LB5610-et 75papírér
a 71papíros LH530V helyettszerintetek hülyeség volt?
-
süti5
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Szimpatikus ez a megoldás, lehet ilyet szerzünk be, fő a vezetéknélküliség
-
rsanyi20
tag
válasz
tobias40 #81151 üzenetére
Ne haragudj ha tévedek, de én ugy tudom az iphone nem támogatja a miracast-ot
képet/zenét/videót át tud küldeni ezzel a stickel a tévére, de ahhoz meg ott van az app storeban az LG Tv Plus alkalmazás, és ahhoz nem kell semmi plusz kiegészítő, kép és hang tükrözés ezzel nem fog menni neki
De mégegyszer elnézést kérek ha mégsincs igazam -
rsanyi20
tag
Nekem 6s-em van, én is probálkoztam, bár nem ilyen tv-vel de webos van ezen is.. Két megoldás létezik: vagy vesz egy lightning-hdmi adaptert, ez kb 15k
Vagy vesz egy Apple tv 4-et (ha már venne a 4-et éri meg venni) amire vezeték nélkül is ki lehet küldeni, erre pontos árat nem tudok mondani, de kb 50k körül van.
Más megoldás nincs, már én is sok mindennel probálkoztam -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#94529552 #81143 üzenetére
Igaz, hajszál pontosan akkora amekkora elfer rajta...
Még nem volt visszaállítás, a dobozból kivéve es inditva a legfrissebb fw volt rajta.
Nem talál újabbat, az lg oldalán sem láttam újabbat.
Remélem majd ezt az akadozast javítják, ugy mint a webos 2 lite alatt.
Nekem nagyon tetszik a képe.
A mérete elegendő.Es köszönöm a gratulációt
Te is sokat segítettél a döntésem kapcsán.
Voltam MMben, es hasonlitgattam a tévét képeit, es hát a belépő szintű 4k-ok sima sd adás esetén, eléggé érdekesek.
És még finom es nőies voltam.Igazatok volt amit anno írtatok, inkabb ehy közép kategóriás full hd, mint egy belépő 4k.
Es mára már sikerült a képet is beallitanam
A MENÜ lassusag nem zavar, oda ugyis ritkán járok
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állunk amit nézünk LG 55UH6157-ZB.
Vélemények, tapasztalatok erről?
Gyors, ha jól látom 2 magos, bár valahol 4-et írnak, elég gyors a fájl (film) kezelés, menü, tekerés stb (USB).Ebben az árkategóriában valami más modell, típus esetleg? ~220e
Köszönöm
-
süti5
őstag
Sziasztok,
kis segítséget szeretnék kérni, a bátyámnak van egy ilyen típusú LG tv-je:
[link]Erre szeretné kitenni vezeték nélkül a telefonja képét, meg hangot is, de egyszerűen sehogy sem megy, a telefon egy iphone 5s.
Azt hallotta, valami kis kütyü kell hozzá, de fogalmam sincs milyen...
Nekem lg telóm van, de gond nélkül kimegy a philips tv-mre a kép+hang dlna-val vagy miracasttal, de ez a webos kifogott rajtam.....
Előre is köszi a segítséget. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #81142 üzenetére
Így legalább nem foglal helyet, ha valaki nem használja. Grat az újdonsághoz! A talpa pont a te asztalodhoz lett méretezve.
Ám, volt-e már visszaállítás rajta. Ha belassulna, vagy más, akkor csináld meg rajta, nem árt neki, frissítés után meg főleg.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Lacielvtárs #81140 üzenetére
Hát akkor az volt a hiba, hogy alapból nem volt fent a youtube app.
Most már eszembe jutott, hogy nekünk is le kellett először tölteni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
En is erre gondoltam, próbálkozom, most fel telepítettem a tévére a YouTube alkalmazást.
Gyárilag nem volt fenn.
Ott kérte a párosítás es kódot is adott.Szerk. Upsz, ez volt a gond...
Nem volt fenn a tévén a YouTube alkalmazás, igy most már tökéletes működik.
Köszönöm a tippet -
vond
MODERÁTOR
válasz
Lacielvtárs #81137 üzenetére
Nincs első alkalommal valami párosítás szerűség? Már nem emlékszem rá, nálunk hogyan volt, de rendesen működik 3 telefonnal és egy táblával.
-
amadeus11
senior tag
Szó volt tegnap a szerviz menüről. Esetleg a Clear Plus beállítást elő lehet hozni szerviz menüből?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, jó reggelt.
Mint irtam a napokban vettem egy lg 49lh630v tévét.
A youtube alkalmazást akartam a szokott módon átküldeni a tévére.
A korábbi webos tévén lb650v ez minden beállítás nélkül azonnal működött.
Ezzel nem megy, majd egy percig gondolkodik, a tévén semmi nem történik, majd a mobil kiirja hogy hiba.
Egy belső hálózaton van a mobil es a tv.
Mindkettő wifin csatlakozik egy asus routerhez ami a tévétol 2 méterre van.
Valamit be kell kapcsolni az uj lg tévén?
Jah, telefon droid7, honor 8.
Elore is köszönöm a tippet, ötleteketSzerk. Próbáltam 5.1es droiddal, Huawei MediaPad M2 tableten, ezen is ugyan ez a jelenség...
-
törölt tag
válasz
logitech25 #81130 üzenetére
Írta OldMike is, hogy gyenge lesz a fejhallgató kimenetről a hangminőség. Ezt lehet, hogy nem olvastad.
GoodSpeed Menü-sáv útmutató, de mivel nincs MR hozzá, ezért egy sima egérrel is arrébb húzhatod. Vagy nézd meg a LG webOS 3.0 - Menüsáv személyreszabása, szerkesztése c. vidiben, csak annyival másabb nálad, hogy neki MR-je is van, de egy usb-s egér is segíthet.
Jó lett a méretezés a gépedről?lucsok Nemrég írta valaki, hogy belépett a szervizmenübe, olvass vissza, és esetleg kérdezz rá nála, vagy még ott a kereső.
-
törölt tag
Van még egy probléma. Az új távirányítója -miként a régié is- vezérli mind a két tv-t. A szobámban sűrűn megesik, hogy amikor a nagyon váltok, bekapcsol a kisebbik is. Ez ellen lehet valahogy védekezni, a húzzam ki az egyiket megoldáson kívül ?
-
törölt tag
Az LG 32LF632V-nél az HBO GO vagy egyéb applikációkat sorba tudtam rendezni, kétszer a felnyillal, majd oldalra elmozdítva vagy balra vagy jobbra, előre vagy hátrébb sorolva.
LG 43UH6207 esetében ez a módszer nem működik. Van rá mód?
-
törölt tag
válasz
logitech25 #81125 üzenetére
Szerintem is jobb lenne egy optikai bemenetes hangcucc, hogy normális hangzás legyen. Házimozi erősítő+ 2 front hangfal még használtban is húzós lenne. Vannak az optikai bemenetes mélynyomós Soundbar-ok, pl. LG SH2 2.1 , ennek itt a topikja.
Nos, találtam egy Trust GXT 638 2.1 (19755) Aktív hangfalat, ami hasonló a másikhoz, de optikaival, és még az ára is hasonló.
Azt már neked kell kinyomzni, hogy melyik ad jobb hangzást és jobb kezelhetőséget, az LG soundbar vagy ez a Trust szett. A tévéden, ha van Bluetooth, akkor azzal is menne a sondbar is. -
lucsok
újonc
Sziasztok,
egy 50UH635V tulajdonosa lettem - amit ugyan 5 nap után visszaküldtem a szatellit egység hibája miatt, de újra ilyen tv-t akarok helyette, mert összességében nagyon tetszik - és mindenhol kerestem arra vonatkozó leírást, hogy a szerviz menüt hogyan tudnám elővarázsolni, de nem találtam semmit. Az előző tv-m egy 42LH5000-es, amin a Szerviz menüben be tudtam állítani a THX mozit, és szeretném ugyanezt az új tv-n is megcsinálni. Az ott alkalmazott OK-OK gombok egyidejű megnyomása a tv-n ill. a távirányítón itt nem működik, mert a tv-n nincs sem OK, sem Menü gomb. Csak egy mini joystick az alján, amivel ki lehet ugyan választani a Menü-t, de ezzel nem jön elő a szerviz menü.
Egyéb ötlet a THX képminőség beállítására?
Előre is köszönöm! -
bufi01
tag
Sziasztok.Hát nagy malacunk volt.Bementünk a Médiába és a honlapon lévő akción felül még olcsóbban odaadták az 55UH7507-et 235200 Ft-ért
Egyenlőre még csak a csatorna állításon vagyok túl meg 1-2 4k youtube videón,de nagyon szuper
.
-
OldMike
őstag
válasz
logitech25 #81125 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás egy JACK-RCA kábel, az előbbi vége a tévé fejhallgató kimenetébe megy, az utóbbi a hangfal IN bemenetébe. A tévé Hang menüjében választhatod a Fejhallgató lehetőséget, ekkor a tévén állíthatod a hangerőt (és minden egyéb hangbeállítást is), de gyengébb lesz a hangminőség. Amennyiben a külső hangszórót választod, akkor jobb lesz a hangminőség, de a hangerőt (és a basszus beállítást) csak a hangfalon állíthatod.
A legjobb megoldás egy távirányítóval vezérelhető erősítő + hangfalak lehetne, lehetőleg optikai bemenettel, de ilyen a kereteden belül nem igazán létezik. Soundbar is lehetne, de azokból a Trust-höz hasonló hangzású is legalább 10 ezer forinttal a keret felett van, viszont kényelmesen kezelhető, és az optikai csatlakozás miatt jobb lehet a hangminősége. -
logitech25
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis szakmai segítséget.
Tvmre szeretnék kötni 2.1 hangfalatTv:
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-40UB800V-ultra-hd-tv
Hangfal:
http://mostelado.hu/Trust-Tytan-2-1-Subwoofer-Speaker-Set-white-TRUST1Arra lennék kíváncsi,hogy rá lehet kötni?
Vagy esetleg milyet tudtok ajánlani max 25-ezerig.
Várom a segítséget!
Köszönöm -
edeleny
őstag
Kérdés, újabb!!
A TV-vel 1 hónap Netflix ingyenes előfizetés is "jár"
A regisztrációhoz meg kell adni a bankkártya adatait!A kérdés, kapok e bármi figyelmeztetést, hogy innettúől, műár nem ingyenes, illetve ha mégsem kérem a fizetős szolgáltatást, kell e a bármit is csinálni, lemondani pl!
Vagy megy tovább, de vonják a számláról? -
Lacielvtárs
nagyúr
No Uraim, csak nem bírtam magammal
első tapasztalat hogy sokkal szebb a képe mint a LB650V-nek
a menü a web os 1 majd uptatelt verzióhoz képest, szerintem is rendben van.
ha nagyon belemászok a menübe, akkor akadozik, tény és való.
viszont a menü ezen részébe úgyis ritkán jár az ember.
bekapcsolni sokkal gyorsabban kapcsol be mint az LB 650V. a képe ennek a tévének sokkal élethűbb, pedig elsőre ugyan azon beállításokat próbáltam mint az elsőnél.
még ismerkedem vele, de eddig tetszik.
és tényleg nem kell nekem az 55 col, oké hogy azt mondták másik topikba hogy a szoba méretemhez a nagyobb kell, 55-65 col, de nem kell a nagyobb, pedig jöhetett volna.
egyszerűen teszteltem, papír lapból kivágtam akkor lapot mint amekkora lett volna az 55 col és azt már nagynak éreztem.
így maradt ez: 49LH630V-Zshteer : waooooo, profi lett az "új" avatar, gratula
-
törölt tag
Ma felhívtam az LG 32LF632V típusú tévém lépcsőn hibája okán az LG Márkaszervízt küldenek érte szerelőt
-
törölt tag
válasz
Ramos_ #81110 üzenetére
Ez a két tv szinte ugyanaz, és nemcsak fejhallgató, hanem optikai kimenet is van benne[link]. Az elsőt, ha még van, de az elektro akármi shop céget felejtsd el. A mall-nál is csak utolsó darab az LB5610, csodálom, hogy van még ilyen 2014-es típus. Ha nincs, akkor még ezt találtam, de csak 1 év gari, és nem tudom, hogy ez használt-e, vagy milyen.
-
Ramos_
tag
válasz
#94529552 #81106 üzenetére
értem köszönöm szépen
annyi kérdésem lenne még akkor, hogy találtam 2 ilyen tv-t is ami már tényleg megfelel minden kivánalmamnak (full hd, 32col, 20W hang, fejhallgató kimenet)
gyakorlatilag ugyanaz mint a kiszemelt LG 32LH530V, csak fejhallgató kimenettel
ezek között mi a különbség, vagy ajánlod-e esetleg vmelyiket?nagyon köszi a segítséget
-
Lacielvtárs
nagyúr
.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
rsanyi20 #81102 üzenetére
nézd az webos 3, a kettő is lassúcska, bár én magam már megszoktam.
[link]
én egy 42-es 650V cserélnék le rá, de még nem sikerült meggyőznöm magam róla
nekem sem fontos a 3D, de hogy képben jobb e a te tévédnél, azt nem tudom sajnos...
én magam csak a méret miatt gondolkodom nagyobban, bár már vagy három hónapja sokkolom a topikot, a marhaságaimmal -
törölt tag
válasz
Ramos_ #81105 üzenetére
Szia!
DAC a lehetséges megoldás, pl itt is van kínálat DAC-ból, vagy ilyen lejátszó, de ezek csak tippek, nem ismerem egyiket se. Sams J4xx, J5xx, K51xx, ezeket a szériákat nem venném a helyedben, de nekem mindegy. A legegyszerűbb egy smart tv és fejhallgató(és optikai) kimenettel, akár használtban is egy fiatalabb készülék. Több ötletem nincs most. -
törölt tag
válasz
Kecuhun #81099 üzenetére
Nem tudhatom, talán a rövid demó videókra gondolt, de kérdezd inkább tőle.
amadeus11 Felrakod a gépedre a progit, betallózod a megosztott filmeket, vagy a mappákat, és a tévéről indítod. De a wifis lejátszásnak vannak korlátai. Serviio topik? Vagy a Téma összefoglalóból az ismertető: Hálózati lejátszás DLNA-n keresztül, vagy van ott egy videó is. Vagy még a Youtube-os webos 3.0-ás videókban is lehet róla valami. -
rsanyi20
tag
válasz
Lacielvtárs #81098 üzenetére
55" 180k-ért? Hmm..
42lf652v-től miben másabb a tv? Jobb lehet? Azt tudom hogy a 630v-ben nincs 3D (mondjuk nem is kellene), viszont webos2.0 van ezen is, még egyszer nem biztos hogy szeretnék egy 2.0-at.. -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #81098 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest