Hirdetés
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Megjelent a Pulsar és a Noctua tenyerünket hűtő egere
- Jelentősen drágul az NVIDIA Jetson termékcsalád
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Unod a kompakt klaviatúrákat? Akkor talán neked szól ez a modern Zboard iteráció
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pheonix
tag
Az Emby egyszerű, magyar, nálam is sima pc-n fut (6400 film HDD-ken, pc utp giganeten/TV 5 GHz wifin), sokkal több keresési, szűrés, rendezési opcióval. Egyszer végig kell menni a beállításokon utána semmi gond vele. TV-n is beállítani az emby app.-ot (google/androidTV-n az 'emby for android' app /nem az androidTV app!/), tizen/webOS-nál pedig a sajátjukat). Lejátszója is stabil.
Szuper! Köszönöm a segítséget
-
alaves
addikt
Az Emby egyszerű, magyar, nálam is sima pc-n fut (6400 film HDD-ken, pc utp giganeten/TV 5 GHz wifin), sokkal több keresési, szűrés, rendezési opcióval. Egyszer végig kell menni a beállításokon utána semmi gond vele. TV-n is beállítani az emby app.-ot (google/androidTV-n az 'emby for android' app /nem az androidTV app!/), tizen/webOS-nál pedig a sajátjukat). Lejátszója is stabil.
-
Pheonix
tag
Abban van magyar nyelv? Ugyan olyan egyszerűen kezelhető, mint a serviio? Jah, és nem server gépre tenném, hsnem egy meglévő windows-os pc-re, hogy a letöltött filmeket külső meghajtóra történő másolgatás nélkül tudjam nézni.
Hálás köszönet a segítségért !
-
alaves
addikt
Próbálj emby-t (esetleg plex-et), azokkal megoldható (ugyanúgy direkt lejátszás transzkód nélkül). Már én is hanyagolom a serviio-t, emby-t használok.
-
Clay
senior tag
-
Pheonix
tag
Sziasztok!
Nekem a tv nem látja a gépen lévő serviio-t😐
Az esetleg okozhatja a gondot, hogy a sz.gép a garázsban található modemre van dugva, míg a tv a nappaliban elhelyett routetre csatlakozik wifin kereszül -
lacalama
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan lehet a Tunein rádióból megosztani rádiókat a Serviio online mappában?
Van egy Philips Streamium rádióm, de az csak az élő adatfolyamban lévő dolgokat látja. A kora miatt a saját net rádiója már nem működik. Kerülő utat találtam. A https://streamurl.link/ oldalon tudok keresni linkeket amik beírhatók, de a minűségük gyengébb. -
lacalama
csendes tag
Szia!
A Samsung tv-én kell a hagkimenetedet átállítani. Ha van rajta passthrough, akkor azt válaszd, ha jól emlékszem utánna lesznek kézi beállítások is. Sajnos a Samsung ilyen szempotból elmarad az LGtől.
De a Samsung topikban biztosan tudják a tutit. -
törölt tag
Sziasztok.
Az Lg tévémmel nem volt gond a dolby atmos,true hd és társai kiválasztása az erősítőn viszont mióta lecseréltem egy samsungra azóta csak a sima surroundot tudom kiválasztani. Mit tudok ilyenkor csinálni? Mit mire kell állítanom, hogy ismét rendesen működjön?
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Tegnap estig működött a Serviio, ma már nem látja a tv. Ha elindítom a serviio consolt ezt írja ki: Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running... Ez mitől lehetséges?
-
alaves
addikt
Sziasztok,
hozzáadtam néhány online forrást a serviohoz, vlc-vel tökéletesen nézhetőek is, sima http-s adatfolyam. A serviio is megeszi, az URL kiszolgáló ellenőrzése is sikerrel lemegy, de hol kellene megjelennie egy kliensen, pl tv-n ennek a tartalomnak? A sima megosztott mappák mellett nincs
Köszönöm! 
Beállítások > Megjelenítés > Video/Hang/Kép: 'Kategória megjelenítése'
Samsung 65S90C serviio online forrással (*.sob-ból importálva):
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
hozzáadtam néhány online forrást a serviohoz, vlc-vel tökéletesen nézhetőek is, sima http-s adatfolyam. A serviio is megeszi, az URL kiszolgáló ellenőrzése is sikerrel lemegy, de hol kellene megjelennie egy kliensen, pl tv-n ennek a tartalomnak? A sima megosztott mappák mellett nincs
Köszönöm! 
-
stifi82
aktív tag
sziasztok! kb 3 napja nem megy a serviio-m. Nem csináltam vele semmit. Valami tapasztalat máshol mi a helyzet működik?
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
Üdv! A konzolon az állapot lap legalján lehet leállítani a kiszolgálót. Nem akarom, hogy menjen, csak ha bekapcsolom. Viszont mindig visszakapcsol. A feladatkezelőben nem látszik, nem tudom letiltani, hogy induljon a rendszerrel. A beállításaiban nem találok erre vonatkozó lehetőséget. Mit lehetne tenni? Köszönöm!
Üdv! Erről valami információ?! [link]
-
tylerddd
veterán
Üdv! A konzolon az állapot lap legalján lehet leállítani a kiszolgálót. Nem akarom, hogy menjen, csak ha bekapcsolom. Viszont mindig visszakapcsol. A feladatkezelőben nem látszik, nem tudom letiltani, hogy induljon a rendszerrel. A beállításaiban nem találok erre vonatkozó lehetőséget. Mit lehetne tenni? Köszönöm!
-
szuwise
csendes tag
hali
nem tudom, h volt e mar, de:
serviio oke
tv-n siman nezem okeios- en mivel tudom elerni??
erre ha tudnatok vmi jo appot megkoszonom
udv
-
dbThunder
újonc
Sziasztok!
Ubuntu szerver 22.04-en szívok a Serviióval (1.1), kisebb bonyodalom volt felgyűrni is, de odáig eljutottam, hogy megy, van megosztási könyvtár, látja is benne a file-okat. De amikor az LG tévén betallóznák bármit is, nem jelenik meg az elérhető média tartalmak, csak az alábbi szöveg: Az eszköze leválaszva. Kérjük ellenőrizze a kapcsolat státuszát!
Egy hete túrom a netet a megoldásért de nem jutottam előrébb! A Log file-ban sem láttok semmi érdekeset!Valakinek bármi 5let??
Köszönöm!!
-
stifi82
aktív tag
Halihó! Vettem 1 új laptopot feltettem a serviiot 2.2 végtetelenítve. LG tvn nézek filmet ahogy szoktam de nem sikerült. Belemegyek a mappába benne a fájl rámyomok és minden filmre azt irja ki, hogy: Ez a fájl nem ismerhető fel. Vissza térés a listához. Ilyenkor mi a baj: Mi a teendő?
-
tylerddd
veterán
-
nuri
aktív tag
-
tylerddd
veterán
-
nuri
aktív tag
Lekapcsolod a klienst ami csatlakozik vagy leállítod a servicet.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Abból a mappából szeretnék TC-rel filmet törölni, ami meg van adva a Serviio-ban, hogy elérjem pl. tévéről. De nem tudom bizonyos ideig megtenni, mert a Serviio használja. Ezzel lehet valamit kezdeni? Köszönöm!
-
tylerddd
veterán
Üdv! Köszi az ajánlást @alaves!
Van-e lehetőség olyan beállításra, hogy amikor megy egy film, akkor a Windows energiabeállításai ne zavarjanak be, tehát ne menjen el a gép alvóba, mint azt egyébként tenné X beállított idő után? Köszi!
-
gywer
csendes tag
A serviio-t kellett beállítani. A csatlakoztatott eszköz samsung c-d-e, vagy valami ilyesmi és minden ok.
-
alaves
addikt
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, mert az istennek se tudom akadás nélkül lejátszani a normális minőségű 4K filmeket az LG oled TV-n! Itt van az egyiknek az infója:
Encoder........: HEVC (h265)
Resolution.......: 3840x2160
Parameters: Main10/L5.1/High
4:2:0/HDR10/BT.2020/PQ/P3
Bitrate..........: 49.7 Mbps
FPS.............: 23.976 fpsLanguage...........: hun/eng
Codec...: AC3 5.1/TrueHD 7.1
Channels...: 6 (5.1)/8 (7.1)
Bitrate......: 640/5669 kbps
Sampling rate....: 48,000 HzPlexen már feladtam (le is töröltem, mert nem kezel MKV-t), ott "lebutítva" működött, csak nyilván rosszabb képminőséggel.
A profilt már átállítottam Generic DLNA-ról LG TV / player-re, átkódolás engedélyezve van, de a proci 2-5% között ugrál csak. A számítógép etherneten csatlakozik a routerhez, ugyanez a router Wifin keresztül csatlakozik a tőle 10 cm-re lévő TV-hez 5Ghz-en (TP-Link Deco M5)Van valami ötlet erre?
Előttem írókhoz: igen, átkódolás: ki. Továbbá nálam a ~100 Mbps sem akadozik 5 GHz-en (telekom gigabit). A C1 5 GHz-en tud (a mérő szoftvertől függően) le: ~230 Mbit/s fel: 90-190 Mbit/s. (Esetleg torrent kliens okozhat ilyet, ha megy a le vagy feltöltés nagyobb sebességgel, illetve más progi.)
A TV-n teszteld a sebességet az 'Internet Speed 2' app-al. -
Biga123
addikt
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, mert az istennek se tudom akadás nélkül lejátszani a normális minőségű 4K filmeket az LG oled TV-n! Itt van az egyiknek az infója:
Sampling rate....: 48,000 HzPlexen már feladtam (le is töröltem, mert nem kezel MKV-t), ott "lebutítva" működött, csak nyilván rosszabb képminőséggel.
A profilt már átállítottam Generic DLNA-ról LG TV / player-re, átkódolás engedélyezve van, de a proci 2-5% között ugrál csak. A számítógép etherneten csatlakozik a routerhez, ugyanez a router Wifin keresztül csatlakozik a tőle 10 cm-re lévő TV-hez 5Ghz-en (TP-Link Deco M5)Van valami ötlet erre?
"Plexen már feladtam (le is töröltem, mert nem kezel MKV-t)" kerüljük a durva általánosításokat, évek óta nézek mkv -t plexen
(ami ugye csak egy konténer)Első körben kéne egyet mérni a tévén h milyen tempót tud hálózaton, és ahogy nuri is mondja transcode off.
-
nuri
aktív tag
Próbáltad transcode nélkül?
-
cadgers
aktív tag
-
Biga123
addikt
Sziasztok, régi samsung tv-m van, de eddig hibátlanul működött a serviio-val.
A régi asztali gépem tönkrement, így a céges gépemre dobtam fel a a progit, de azóta nem megy mkv-val.
Biztosan láma vagyok és majd jönnek az nem kívánatos hozzászólások, de ez most miért történik?
Előre is köszönöm az építő kommenteket.Céges gépnél, sokminden bekavarhat, hálózati oldalon.
Csak mkv val nem megy, vagy semmivel? -
gywer
csendes tag
Frissítés; pendrive-ról lejátsza a tv, de akkor serviio-ról miért nem?
-
gywer
csendes tag
Sziasztok, régi samsung tv-m van, de eddig hibátlanul működött a serviio-val.
A régi asztali gépem tönkrement, így a céges gépemre dobtam fel a a progit, de azóta nem megy mkv-val.
Biztosan láma vagyok és majd jönnek az nem kívánatos hozzászólások, de ez most miért történik?
Előre is köszönöm az építő kommenteket. -
Phobion
addikt
-
nuri
aktív tag
Kapcsold be, hogy minden hangsávot elküldjön és váltsd át a tv-n?
-
Phobion
addikt
Sziasztok!
Bárhogy, bármit állítok, a lejátszani kívánt filmet nem hajlandó angol hanggal lejátszani a TV, ami serviio-hoz csatlakozik. Beírtam, hogy azt preferálom, de mindig a magyar a default. (Igen, van angol hangsáv a filmhez.)
Valaki találkozott már ilyennel?
-
jenco73
csendes tag
Végülis távolról amit lehetett megpróbáltam de nem lett jó.
Látszólag minden oké, mégsem megy a TV-n a Serviio. Visszadugtam a gigabites switchet és a TV és a PC is erre lett dugva és innen egy kábel a szolgáltatói eszközbe. Azonnal lett Serviio. Viszont a net csak 94Mbps le és fel is a Gigabites kapcsolattal. Vannak korlátozó tényezők, de közvetlenül a szolgáltatói eszközbe dugva 270Mbps is volt. Megnéztem a switch bejövő kábelét és tesztelve minden ér ép. Gyári kábel, a sorrend is jónak tűnt. Kicseréltem egy másikra és lőn csoda, már az új felállásban is közel 300Mbps a sebesség.
Már csak az a kérdés, hogy a szolgáltató modemroutere miért nem engedi a Serviio-t a TV-re?
Beléptem a felületére, a legközelebb az UPNP van, az ki van kapcsolva, nem is javasolják bekapcsolni, de ez DLNA lenne...Szia!
Sikerült megoldani a problémát?
Hasonlóval küzdök én is.
Nem látom a Kodi-ról a Pc-n futó serviio-t.
Szintén Digi szolgáltató által bizosított Ont. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Van egy pc n futtatott serviio az itthoni hálózatban. Egy laptopon lévő vlc vel az univerzális plug n play opció alatt kéne látnom a serviiot d enem látom. Esetleg van tippetek hogy miért nem? A hálózaton lévő másik pc re telepítet vlc vel simán megy
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Olyanról hallottatok, hogy a Digi-s modemrouter csere után nem működik a már bevált Serviio-s lejátszás?
Egy Win10-es gépen fut, látszólag minden oké. A TV egy öreg Samsung, nem okos, de az USB mellett tudja a DLNA-t. Eddig egy Digis modem volt és egy Gigabites swicth volt még utána, ezen lógnak az eszközök. A szolgáltató lecserélte a modem-et egy új modemrouterrel, amin már 4 LAN port van, így a swicth kikerült. De azóta a TV-n a DLNA nem elérhető. Próbáltam másik streamelő programot, ugyanaz. Van egy másik TV-jük is, azon sem megy a DLNA.
Csak távolról tudtam benézni a gépükbe és elmondták, hogy mit látnak a TV-n. Majd lassan eljutok hozzájuk és jobban meg tudom nézni. Létezik, hogy ez az új szolgáltatói eszköz okozza ezt?Végülis távolról amit lehetett megpróbáltam de nem lett jó.
Látszólag minden oké, mégsem megy a TV-n a Serviio. Visszadugtam a gigabites switchet és a TV és a PC is erre lett dugva és innen egy kábel a szolgáltatói eszközbe. Azonnal lett Serviio. Viszont a net csak 94Mbps le és fel is a Gigabites kapcsolattal. Vannak korlátozó tényezők, de közvetlenül a szolgáltatói eszközbe dugva 270Mbps is volt. Megnéztem a switch bejövő kábelét és tesztelve minden ér ép. Gyári kábel, a sorrend is jónak tűnt. Kicseréltem egy másikra és lőn csoda, már az új felállásban is közel 300Mbps a sebesség.
Már csak az a kérdés, hogy a szolgáltató modemroutere miért nem engedi a Serviio-t a TV-re?
Beléptem a felületére, a legközelebb az UPNP van, az ki van kapcsolva, nem is javasolják bekapcsolni, de ez DLNA lenne... -
alaves
addikt
-
Inhouse
őstag
Sziasztok!
Olyanról hallottatok, hogy a Digi-s modemrouter csere után nem működik a már bevált Serviio-s lejátszás?
Egy Win10-es gépen fut, látszólag minden oké. A TV egy öreg Samsung, nem okos, de az USB mellett tudja a DLNA-t. Eddig egy Digis modem volt és egy Gigabites swicth volt még utána, ezen lógnak az eszközök. A szolgáltató lecserélte a modem-et egy új modemrouterrel, amin már 4 LAN port van, így a swicth kikerült. De azóta a TV-n a DLNA nem elérhető. Próbáltam másik streamelő programot, ugyanaz. Van egy másik TV-jük is, azon sem megy a DLNA.
Csak távolról tudtam benézni a gépükbe és elmondták, hogy mit látnak a TV-n. Majd lassan eljutok hozzájuk és jobban meg tudom nézni. Létezik, hogy ez az új szolgáltatói eszköz okozza ezt? -
taxi
aktív tag
Az utóbbi időben nem működnek bizonyos funkció gombok. Nem tudok például beletekerni
a filmbe. Tv, vagy Serviio probléma? (Plexnél működik)
(Serviio 2.1-Samu RU7102, ill. F6400) -
farkas-j
őstag
Közben találtam is rá megoldást:
C:\Program Files\Serviio\lib , átnevezni ffmpeg.exe to old_ffmpeg.exe-re , https://www.gyan.dev/ffmpeg/builds/ utolsó release letölt, ffmpeg.exe másolása C:\Program Files\Serviio\lib servio service újrainítás után látja.Köszi az infót, még jól jöhet!
-
cucumber87
tag
Közben találtam is rá megoldást:
C:\Program Files\Serviio\lib , átnevezni ffmpeg.exe to old_ffmpeg.exe-re , https://www.gyan.dev/ffmpeg/builds/ utolsó release letölt, ffmpeg.exe másolása C:\Program Files\Serviio\lib servio service újrainítás után látja. -
cucumber87
tag
Sziasztok!
Ha volt már kérdés elnézést. A gondom a következő hátha tudtok segíteni:
Serviio-t használok a gépen és így nézem a filmeket LG B9-en. A mp4 formátumu dolby vision fájlokat mappa szinten se látja. Csak külső merevlemezről tudom nézni most. Van valakinek megoldási javaslata ?
-
Fuser és Tsa
tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne serviioval kapcsolatban. Régebben is használtam, de egyiket sem tapasztaltam. Jelenleg win10, serviio 2.1.- Mi alapján listázza a filmeket a filmek kategóriába? Van egy film amit nem listáz a filmek kategóriában, csak a mappa nézetben látom. (mkv mint a legtöbb).
- Mi lehet az oka annak, hogy 80+%on pörgeti a procit az ffmpeg mikor épp megy a megosztás? Van mikor 3 is fut egy időben ebből, akkor meg is fogja a gépet.
nézd át alaposan a fájlneveket/címeket.
sajnos van, hogy a virágboltban helytelen a címfelépítés és akkor nem találja. vagy mást talál helyette.
nézz körül, hogy nincs-e a serviio listában olyan film/sori, ami nincs is meg neked.
akkor az lesz az, át kell nevezni. -
Talala
senior tag
-
farkas-j
őstag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne serviioval kapcsolatban. Régebben is használtam, de egyiket sem tapasztaltam. Jelenleg win10, serviio 2.1.- Mi alapján listázza a filmeket a filmek kategóriába? Van egy film amit nem listáz a filmek kategóriában, csak a mappa nézetben látom. (mkv mint a legtöbb).
- Mi lehet az oka annak, hogy 80+%on pörgeti a procit az ffmpeg mikor épp megy a megosztás? Van mikor 3 is fut egy időben ebből, akkor meg is fogja a gépet.
Esetleg be van kapcsolva az újrakódolás. Ha igen, kapcsold ki a beállításoknál.
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
-
nuri
aktív tag
-
dokee78
félisten
-
zapco1269
tag
Sziasztok!
ÚJ SONY GOOGLE/ANDROID TV-n is fog futni a SERVIIO?
Régi PANASONIC ZT60 plazmán tökéletesen futott. -
dokee78
félisten
Tegnap még jó volt a Serviio,ma meg nem látják a TV-k a megosztott tartalmakat.
Pedig a szerver állapotnál azt mutatja,hogy FUT!
-
stifi82
aktív tag
Sziasztok! Avast premium securityt szeretném használni de feltelepítem beregisztrálom akkor nem látja a tv.
Mit kell kikapcsolni az Avaston, hogy a tv lássa a hálózaton a serviiot? -
farkas-j
őstag
Én a 1.4.1.2 verziót használom minden gépen bekapcsolt tűzfalak mellett, és gond nélkül működnek.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy serviio üzemeltethető valahogy úgy is, hogy a tűzfal be legyen kapcsolva? Jelenleg ha bekapcoslom a tűzfalat serviio kapcsoaltot bont ha kikapcoslom visszajön. Tipp hogy mit kéne tennem?
-
farkas-j
őstag
Én is az 1.4.1.2-t preferálom XP/W7/W10 óta, mindent visz, mindent frissít és be tudom állítani a kapcsolódó eszközökre baromi egyszerűen, hogy mely könyvtárakat láthatnak (gyerekfelügyelet!), ugyanezt az újabb, mégújabb, legmégújabb verziókban már nem, eccerűen a kliens korlátozott vagy nem, a mappa korlátozott vagy nem, és az új eszközre a default a "Korlátozott hozzáférés", príma
.
Az elmúlt lassan 10 évben 6 okostévé csereberélődött alatta, és semmi gond.
Egyszer belövöm és nem foglalkozok vele, csak fut és teszi a dolgát. A felnőttek nézik a "felnőtt" filmeket a gyerekek meg a "gyerekfilmeket".
Az új webes kliensek se jöttek be, ezek böngészőből kezelt dolgok szerintem nem is igazi programok, legalább egy Delphi-.t (aka pascal) vagy c++++++-t, esetleg VBA-t megért volna egy rendes kezelőfelület.
az 1.4.1.2 pótolhatatlan
(amíg a M$ is úgy gondolja a winfo$-al)Elérhető itt a tárhelyemen.
-
tmezei
csendes tag
Én lassan 6 éve használom a Seviio 1.4.1.2-es változatát Win 7-tel, XP-vel és Win 10-zel is, és kifogástalanul működik. Kipróbáltam az újabbakat, de számomra semmi újat nem nyújtottak sőt, csak triplázódott a mérete és volt olyan eszközöm (LG TV) amivel bizonytalan lett a működése. Így visszakerült a jó öreg 1.4.1.2-es. Visszafelé frissítésnél mindent ki kell takarítani az előző verzió után (még a registry-t is)!
Én is az 1.4.1.2-t preferálom XP/W7/W10 óta, mindent visz, mindent frissít és be tudom állítani a kapcsolódó eszközökre baromi egyszerűen, hogy mely könyvtárakat láthatnak (gyerekfelügyelet!), ugyanezt az újabb, mégújabb, legmégújabb verziókban már nem, eccerűen a kliens korlátozott vagy nem, a mappa korlátozott vagy nem, és az új eszközre a default a "Korlátozott hozzáférés", príma
.
Az elmúlt lassan 10 évben 6 okostévé csereberélődött alatta, és semmi gond.
Egyszer belövöm és nem foglalkozok vele, csak fut és teszi a dolgát. A felnőttek nézik a "felnőtt" filmeket a gyerekek meg a "gyerekfilmeket".
Az új webes kliensek se jöttek be, ezek böngészőből kezelt dolgok szerintem nem is igazi programok, legalább egy Delphi-.t (aka pascal) vagy c++++++-t, esetleg VBA-t megért volna egy rendes kezelőfelület.
az 1.4.1.2 pótolhatatlan
(amíg a M$ is úgy gondolja a winfo$-al) -
nuri
aktív tag
A Serviio nálam továbbra is borzalmas. Akármit csinálok, nem frissíti le a beindexelt tartalmat. Letöltök bármit, a TV-n nem jelenik meg az új tartalom, megnyitom a Serviio-t, majd akkor észleli hogy hopsz, van új tartalom és akkor hozzáadogatja, de akkor újra is kell indítani a szervert, szörnyű. De ez is csak úgy működik ha TV-n rá vagyok csatlakozva a Serviio-ra és mikor leállítom a szervert, akkor ledobja a TV "önmagát", külön a szerver újraindításnál nem változik a megjelenített tartalom, ha nem így csinálom.
Azt szeretném kérdezni hogy akinek működik egyáltalán ez a tartalom indexelt történet, ő melyik verziót használja? Én próbáltam a 2.0-t, otthon jó, itt a lakásban nem.. Próbáltam a legfrissebbet, azzal sose volt jó, most fent van az 1.10, ezzel sem jó természetesen.
Nálam a legfrisebb működik, nincs probléma új fileokkal, igaz nem serviceként használom, hanem akkor indítom el mikor szükségem van rá és nincs benne több száz gb.
-
tothjozsi96
addikt
A Serviio nálam továbbra is borzalmas. Akármit csinálok, nem frissíti le a beindexelt tartalmat. Letöltök bármit, a TV-n nem jelenik meg az új tartalom, megnyitom a Serviio-t, majd akkor észleli hogy hopsz, van új tartalom és akkor hozzáadogatja, de akkor újra is kell indítani a szervert, szörnyű. De ez is csak úgy működik ha TV-n rá vagyok csatlakozva a Serviio-ra és mikor leállítom a szervert, akkor ledobja a TV "önmagát", külön a szerver újraindításnál nem változik a megjelenített tartalom, ha nem így csinálom.
Azt szeretném kérdezni hogy akinek működik egyáltalán ez a tartalom indexelt történet, ő melyik verziót használja? Én próbáltam a 2.0-t, otthon jó, itt a lakásban nem.. Próbáltam a legfrissebbet, azzal sose volt jó, most fent van az 1.10, ezzel sem jó természetesen.
-
szoszo75
aktív tag
-
nuri
aktív tag
-
szoszo75
aktív tag
Nem, a memória azért van hogy használd 45% az semmi. Próbálj meg egy frissítést a routeren, lehet csak valami bug +1 reboot. Ha a tévéd képes rá és ismeri dlna-t megpróbálnám azon lejátszani a filmet kihagyva bluerayt.
Qos akkor érdekes ha többminden történik a hálózaton és prioritást szeretnél adni csomagoknak, voip ilyesmi. Rá lehet arra is próbálni, de nem várnék nagy változást (hacsak nem meg 10en lógnak rajta és mindenfélét csinálnak).
A tplink megoldását nem ismerem, előfordulhat hogy a qos azt priorizálja ahonnan érkeznek a csomagok, ezesetben pedig a szervert kell kijelölni, olvasd el a helpet.Sajnos a tv régebbi nem ismeri a dlna-t a bluray ami ismeri, kezeli. Frissíteni nem tudom a routert nincs új firmware.
-
nuri
aktív tag
Nem, a memória azért van hogy használd 45% az semmi. Próbálj meg egy frissítést a routeren, lehet csak valami bug +1 reboot. Ha a tévéd képes rá és ismeri dlna-t megpróbálnám azon lejátszani a filmet kihagyva bluerayt.
Qos akkor érdekes ha többminden történik a hálózaton és prioritást szeretnél adni csomagoknak, voip ilyesmi. Rá lehet arra is próbálni, de nem várnék nagy változást (hacsak nem meg 10en lógnak rajta és mindenfélét csinálnak).
A tplink megoldását nem ismerem, előfordulhat hogy a qos azt priorizálja ahonnan érkeznek a csomagok, ezesetben pedig a szervert kell kijelölni, olvasd el a helpet. -
szoszo75
aktív tag
-
szoszo75
aktív tag
-
nuri
aktív tag
-
szoszo75
aktív tag
-
nuri
aktív tag
Ha minden kábelezve van akkor mindegy hogy milyen wifi. Ellenőrizd routerbe hogy meg van-e 100mbit duplex minden csatlakozásnak.
-
Biga123
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- BestBuy topik
- Megmutatta a DLSS 5 paraméterezhetőségét az NVIDIA
- Megjelent a Pulsar és a Noctua tenyerünket hűtő egere
- Mobil flották
- Jelentősen drágul az NVIDIA Jetson termékcsalád
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kisebb Fold és Fold Ultra is van már a Samsung kínálatában
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- GTA VI
- További aktív témák...
- Dell XPS 9510 i7-11800H 16GB 512GB UHD+ Érintőkijelző RTX 3050 Ti 1 év garancia
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6700 XT 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5395

(ami ugye csak egy konténer)