-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RockCNC
őstag
Weboson van jó internet rádió, mert nem igazán találtam.
-
den89
tag
válasz
baryll #80647 üzenetére
Nem tudom, továbbra is akkor csak a beállításokra tudok gondolni. Nem hiszem, hogy különösebben eltérne a két TV. De talán majd jön egy szakértő, és hozzászól. Mindenesetre a 32LH6047-et mindenhol dicsérik, itt is ajánlották fórumon.
Szerintem a WebOS 2-vel sem volt semmi gond, azon kívül, hogy kicsit lassú. Véleményem szerint a legjobb TV-s szoftver. Szóval túl sokat nem is lehet rajta javítani a sebességén kívül. Magához a WebOS 3-hoz van MR, csak a 32LH6047-hez nem, gondolom te is így értetted. Igazából nekem ez lényegtelen. A nagyobb LG tévémhez is csak 1 év után vettem egyet. Teljesen elvoltam nélküle is, nem nagyon netezünk a tévén, max youtube, meg pár apróság. Azért ezekhez is jól jön, nem mondom. De nekem netezésre továbbra is a gép az első, asszonynak meg a tablet. -
VaDy
tag
Sziasztok!
A segitsegeteket szeretnem kerni, van egy lg 47lb731v tipusu tvm.
Ezt lehet frissiteni web os 3-ra? Volt alkalmam "tesztelni" egy lg t az ujabb webos rendszerrel es valami isteni, fenyevekkel gyorsabb mint az en tetulassu szarom. -
baryll
tag
Szia!
Olyan volt a 32LH6047 képe, mint ha nem IPS panel lenne benne. Sokkal kontrasztosabbnak tűnt.Engem az okos funkciók nem izgatnak, mert androidos boxot szeretnék rákötni a tévére, de akivel eddig értekeztem a témában Ő azt mondta, hogy a WebOs3 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeit, főleg, hogy nincs hozzá MR.
Ha valaki meg tudná nézni, hogy mi a pontos paneltípusszáma a 32LH6047-nek, azt megköszönném. -
den89
tag
válasz
baryll #80645 üzenetére
Szia!
Szerintem képi megjelenítésben nincs különbség a két TV között. Más dolgokban annál inkább: a 6047 Smart, Wifi, böngésző, stb, a hangrendszer is valamivel jobb a leírás alapján (DTS, egyebek), több a csatlakozó. De hogy miért volt teljesen eltérő a képük, nem tudom... Nem vagyok szakértő, de akkor az lehetett, amit mondasz, a beállítások közti különbség. Én is pont a 32LH6047 típusú tévével szemezgetek a hálószobába. Még nem néztem meg élőben, mi a véleményed róla?
Nappalinkban is LG van, teljesen elégedett vagyok vele, bár ahhoz vettem hangprojektor, mégis úgy az igazi.Meg annyi, hogy a WebOS 2 kicsit lassú, de még nem zavaró szinten... Remélem azért a 3 egy fokkal gyorsabb.
Üdv!
-
baryll
tag
Sziasztok!
Adott két LG tévé.Az egyik a 32LH530V, a másik a 32LH6047.Az LG weboldalán, a képpel kapcsolatos információknál, szinte szóról szóra ugyan az van megadva mindkettőnél.Megnéztem a két tévét az MM-ben, és egészen másmilyennek tűnt a képük.Mi a véleményetek,az eltérés csak az eltérő beállításoknak volt köszönhető, vagy ténylegesen jobb az egyik mint a másik? -
törölt tag
válasz
balazska92 #80640 üzenetére
Annál is inkább, mert az UF680V már nem kapható, az
elektro.unasegy kamus cég, szerintem használt külföldi cuccokat árul. Ám az UH603 helyett inkább valamelyik magasabb számút venném [link]. Az üzletekben, pl media, elképzelhető, hogy még jobb árakon adják ezeket, mint online.
Szállító76 Nézted a válaszokat is, amit erre kapott?
peterveres A HBS szériából valamelyik? -
Milka 78
nagyúr
válasz
balazska92 #80631 üzenetére
Elméletben az uh-nak jobb az élményindexe mint a régebbi uf-nek,ellenben az uf magasabb kategória volt 1 éve mint most az uh,van pár extra képbeállítási lehetőség.
Azt tudom,hogy a smart része gyorsabb a mostani uf szériának.
Itt a gyári összehasonlítás támpontként. -
den89
tag
Sziasztok!
Második TV-nek venném az alábbi típust: LG 32LH6047
Vélemények, tapasztalatok esetleg valaki részéről? Ideális képbeállításokat, esetleg tesztet találok valahol?
WebOS 3 kicsit gyorsabb azért, mint a WebOS 2? Másik tévénk is LG, teljesen elégedett vagyok vele, csak lehetne gyorsabb a szoftver...
Köszönöm előre is!
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Tulaja vagyok egy ideje egy Lg 664v típusú tv-nek. Szeretném megkérdezni, hogy bekapcsolás illetve kikapcsolás után másnál is előfordul egy ideig kattogó, műanyag szerű hang?
Nem tudom, hogy a kezdetektől ilyen e de kezd idegesíteni, hogy elalváskor az kell hallgatni hogy percenkét kattan egyet. -
peterveres
újonc
Sziasztok! Talán nem vagyok egyedül a problémával: bluetooth-os fejhallgatóm nem kompatibilis az LG Sound Sync -cel így nem csatlakozik a TV-hez hába választom ki az "LG Sound Sync (wireless)"-et. Erre megoldás lenne az "LG BTS1" de sajnos nálunk nem kapható. (lásd: https://www.lg-store.cz/tv-prislusenstvi/151-lg-bts1-8806084518248.html). Az ausztrál ebay-on (fejhallgató nélkül) most (kb. 8e Ft) lehet venni többet is:
(http://www.ebay.com.au/itm/NEW-LG-BTS1-Bluetooth-Stereo-Headset-Headphones-Not-Included-from-Bing-Lee-/152233282120)
Viszont Magyarországra nem szállítanak. Ha esetleg valamelyikőtöknek szintén szüksége lenne rá és át tudja hidalni a szállítási problémát (pld: van rokona Ausztráliában akin keresztül meg lehetne rendelni - vagy más ötlete lenne) akkor legyen szíves dobjon egy mailt nekem (veres.peter14@upcmail.hu) és a szállítási költség máris megfeleződne. -
kutymorg
tag
válasz
huncutka1029 #80627 üzenetére
Köszi!
LG oldala eszembe se jutott....
5400? Az pontosan melyik típus?
630-nak van nem "okos" alternatívája?
Más ajánlott típus? -
törölt tag
válasz
xy2003 #80628 üzenetére
Talán a vízszintes és függőleges élesség lehet rossz értéken. Majd próbáld ki ebben a videóban lévő beállításokat is esetleg, hátha..[link]
mcmike Megvolt a tv visszaállítása alapra a fw frissítés után? Nemrég volt szó róla. Itt teljesen rendben van a 05 05 35-ös verzióval. Vagy lehet az éljavítót be kell kapcsolni. -
törölt tag
válasz
huncutka1029 #80621 üzenetére
Lg 7707 Ha ki van kapcsolva a Local diving és a dinamikus kontraszt akkor is csinálja, pl: amikor teljesen sötét háttér van és csak a tv csatorna logója van jelen akkor a képernyő azon sávban világosabb, elég szembetűnően.
De mindezáltal hogy ez a két opció ki van kapcsolva a feketét el lehet felejteni mert az valami gyalázat sajnos.
Tudtam, hogy gyengébb lesz a Samsungnál(ku6400) de hogy ennyivel arra gondolni sem mertem volna. Sajnos.
Nem tudom mivel küszöböljem ki ezen képjavitó technológiák hiányát, mert ha be vannak kapcsolva egy olyan filmnél ahol sok jelenet van sötétben ott bizony nagyon zavaró tud lenni. -
xy2003
tag
Az a baj,hogy csak nagyjából
Ha a háttérfényt leviszem 50körülre akkor elég sokszor nagyon sötét és a fehér se fehér lesz.Azt mitől lehet,hogy az ember feje nem tökéletesen éles(kicsit mosott mint a gyengébb minőségű adóknál) ,de ami előtte meg mögötte van az igen? Tegnap és ma is láttam ilyet az rtl híradójában(ok tudom,ilyen tv-n nem ezt kell nézni
) HD felskálázása miatt?
-
huncutka1029
addikt
válasz
kutymorg #80625 üzenetére
Az elvárásaidnak az 510 tuti nem felel meg, mert 1 usb, és 1 HDMi portja van összesen.
Képminőségben pedig az 5400-hoz képest egyik modell sem jobb az általad felsoroltakból
Az LG oldalán össze tudod hasonlítani a két tipust...
Többek között a 630 nak 900, az 510 nek csak 300PMI a képfrissítése, 510 nem támogatja a DTS-t,És még egy csomó különbség, ha megnézed az összehasonlítást rájössz. -
Milka 78
nagyúr
válasz
balazska92 #80624 üzenetére
A VA-nak jobb a feketélye,viszont hamarabb invertálódik a szín ahogy mész oldal irányba.
A ku 6000 nem egy ajánlott darab még a Samusoknál sem,nekem sem jött be.A gyors mozgások megjelenítésénél nem volt az igazi és volt némi bevilágítás is,igaz nálam 50ku6000 vs 49uh661 játszott. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Több száz hozzászólás elolvasása után teljesen összezavarodtam....
Milyen készüléket ajánlotok az alábbi elvárásoknak megfelelően?
- képátló: 40 max 43"
- Felbontás : FHD (UHD-ra és 3D-re nincs szükség) szép képpel
- USB: LED világítást probléma mentesen lehessen róla üzemeltetni, filmnézési lehetőség előny
- Smart: nem fontos, ha szükség van rá kap egy droidos mbox-ot.
- felhasználás: UPC Horizon box (HDMI), PC (HDMI, elsősorban film), később konzol opció
- panel: falra lesz felszerelve ( képközép 135-150cm körül lesz)
- 2-3 HDMI csatlakozó, 2 USB
- MM vagy Edigital (esetleg Expert) előny.
- Ár értékben a legjobb (fentieknek megfelelően), irányár 110k FtEzek fényében a 43LH510 mennyire ajánlott? Kinek milyen tapasztalata van vele?
A 43LH630V Smart funkción kívül miben tud érdemben többet a 510-től?Köszönöm!
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Új tv-t szeretnék venni, a következők szerint: a jelenlegi tv-nél (LG 32LN5400), lehetőleg mindenben legyen jobb. Nagyobb képátló, felbontás stb. Hangszóró minősége, és hogy mit játszik le az nem érdekes, ugyanis filmezésre számítógépre lesz kötve hdmi-n keresztül, a hangról pedig 5.1 felel. Használt garis, jóárasított is szóba jöhet. Max 120 ezret szeretnék rászánni. Gyors apró nézegetés után 3 típust találtam, ami érdekelhet:
LG 43UH603V, LG 43UF680V, illetve Samsung UE43KU6000. 43 col, 4k, led mindhárom, viszont az LG IPS a Samsung VA paneles. Mit ajánlotok, illetve ezen három közül melyik lehet a jobb?
(nem tudom mi különbség van va és ips között, de a mostani LG-m is elvileg IPS, és nekem megfelel)
Remélem tudtok segíteni -
mcmike
őstag
Sziasztok,
Van egy LG 47LB670V TV-m, amit az 5.10.01 fw-el vásároltam. Szinte soha nem ajánlott fel hozzá frissítési lehetőséget, amit elkezdtem furcsálni. Kicsit utánajárva láttam hogy most az LG oldalán az 5.05.35 az aktuális változat. Itt a fórumon utánaolvasva találtam meg a downgrade lehetőséget, amit meg is csináltam, hogy felmehessen rá a legfrissebb(?) driver (5.05.35). Fel is frissítettem erre a változatra, de a gond az az hogy rosszabbnak látom a képet...
Sokkal recésebbek a TV adások, mintha nem lenne élsimítás, eddig pedig volt. Lehet hogy kár volt hozzányúlnom? Honnét tudom letölteni a legfrissebb 5.10.xx változatot? Vagy rosszul látok valamit? Van valakinek tapasztalata?
Előre is köszönöm.
-
pety27
tag
Sziasztok!
LG 55UH7707-nél normális hogy fekete háttérnél bevilágosodik a kép, ha valahol van egy fehér szöveg vagy kép?nálunk az egesz kép ott függőlegesen kiszürkül ... beállítás probléma vagy ilyen a tv?? -
lanikai
aktív tag
sziasztok,
elsősorban az LG 43UH664V/668V-ről, illetve a 49LH630V-ről tudna valaki írni egy pár sort? ebben az árkategóriában megéri egyáltalán az UHD, vagy csak "parasztvakítás"?
-
Akelaus
senior tag
válasz
huncutka1029 #80613 üzenetére
Köszi!
Akkor neki sem állok pc-n a dolognak. Kár, hogy az Lg ezt ennyire szigorúan veszi. Mondjuk elnézegetem én azon a tv-n is, csak jó lett volna ha megy másik tv-n, pc-n stb..
Ma reggel ismét ránéztem, és ott volt az éjszakai felvétel, most felvette a nem hd-csatornáról is. Már beadtam magamnak, hogy csak álmodtam a beprogramozást. -
huncutka1029
addikt
válasz
Akelaus #80604 üzenetére
sajna nem volt időm még megnézni a videót.
most néztem, ez igazából a 2011-előtt gyártott tv-k esetében működött.
Ott még más titkosítást használtak.
2011-utáni tv esetében nem sikerült ezzel sem működésre bírni.
Az a baj, hogy a titkosító algoritmust a tv egyedi azonosítójában tárolja, így nincs header file a felvételen, amimből vissza lehet fejteni. Ehhez magát a tv szoftvert kellene meghekkelni, és írni bele egy kis algoritmust, ami kikapcsolhatóvá tenné a titkosítást.
Ha van stb-d, akkor azokon általában nincsen titkosítás, a felvételek simán másolhatóak, nézhetőek szoktak lenni.Megcsinálhatod a 2 partíciót a tv-n. kezelni fogja
Felvételnél nem számít, hd, vagy sd csatorna amit fel akarsz venni.
sőt külső jelforrásból (HBMI) AV bemenet is tud felvenni. Ott valami más prücök lesz.
DE egyelőre lövésem sincs miért nem vesz fel bizonyos csatornákról. Én még nem futottam bele ilyenbe. -
xy2003
tag
válasz
huncutka1029 #80598 üzenetére
Hát nem tudom,de én 80 alá nem igazán tudom vinni a háttérfényt mert sötétnek találom,viszont felhősödést nem látok hiába keresem
Küzdök még vele hátha vagy valaki aki a napokban vett 668astmondhatna egy jó beállítást hátha nekem is bejön.TA68
Azért én ennél egy kicsit előrébb járok(néztem filmet is meg koncertet),de mivel a 14 nap köt így most az első napokban próbálom eldönteni,hogy jól döntöttem-e,mert ha nem most még könnyű korrigálni -
törölt tag
válasz
Tigerclaw #80602 üzenetére
Pontosítsunk egy kicsit. Az alap táv pont az alap tévézésre jó, azt használom amióta megvan a tv. Kicsi, és könnyű, már sötétben is megy a kezelése, nekem tökéletes, de gondolom az emberek 99%-ának is pont jó, akik csak tévéznek. A csoda MR meg pont a smart okosságokhoz jó, azt nagyon ritkán használom, de tök jó a smart részhez, vagy pl. tetszés szerinti helyre pörgetni egy filmben, ha a tv lejátszóját használjuk. Nem az egeret váltja ki, hanem az MR-t lehet egérrel kiváltani, de csak részben.
rob83 A klasszikus problémamegoldás megvolt: fw frissítés, majd a tv visszaállítása(ilyenkor a tv nulláról indul, a beállítások és a csat lista is elveszik, a listát esetleg le lehet menteni penre), és min. 20 perces áramtalanítás. Ha ezeket megcsináltad, és továbbra is ugyanaz, akkor jöhet a javítás igénylése.
-
rob83
aktív tag
Hali.
Decemberben vettem LG 49LH630V tv-t. Már 3x csinált olyat,hogy bekapcsoláskor ki alszik a piros fény a tv alján,de nem kapcsol be ilyenkor nem tudok semmitt kezdeni vele. Ezután csak áramtalanitás után tudom bekapcsolni.
-
Akelaus
senior tag
válasz
huncutka1029 #80598 üzenetére
huncutka1029! sikerült valamit a videó alapján megtudni a felvételek más eszközön való megnézésének lehetőségéről?
A tv-ről aminek sikerült rendesen leírni a típusát, lehet tudni azt hogy megy-e vele a két partíciós dolog, vagy nem? Írtam ma az éjszakai bénázását, azon gondolkoztam lehet az a baja, hogy nem a hd csatorna volt kiválasztva? Eddig én úgy gondoltam az itt olvasottak alapján ez neki mindegy, a lényeg az hogy az "antenna" kábel a tv-be legyen dugva és ne a boxba pl. majd onnan a tv-be. -
Milka 78
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
LG smart tv irányításához használ valaki ilyesmi, vagy pont ilyen billentyűzetet?
Az alap távirányító szinte semmire sem jó, a magic remote se visz közelebb a megoldáshoz, mert csak az egeret váltja ki, a billentyűzetet nem, ezért keresnék valami ilyen kombinált megoldást, csak nem tudom, hogy mennyire kompatibilis a TV-vel. Működik-e a billentyűzet és a touchpad rész is teljesen, van-e lehetőség konfigurálni ezeket. (pl másik karakterkiosztás, vagy a touchpad érzékenysége) A speciális billenytűk, pl. hangerő szabályzás használható-e rajta.
Kicsit fura, hogy egy fapados magic remote képezi a LG-nél a periféria csúcsát.
-
törölt tag
válasz
Bigmasterl #80589 üzenetére
Az a gond, hogy nem is kezeli a MR-t és még Bluetooth sincs benne, vagy még elképzelhető az is, hogy ki van kapcsolva rajta, de ez csak elmélkedés tőlem. De használható hozzá egy USB-s egér is, egy próbát megér. Amúgy vélemény a tévéről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest