Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gnoll
csendes tag
válasz
Ravenloft #31464 üzenetére
Ezek az opciók vannak a TV-n amiből tudunk választani a hang beállításakor. Csatoltam a képeket amik mutatják is.
Az AM-re két vezetéket antennának bekötöttük és jön vele az URH. Bár az FM Coax-ra nem tudtuk mert eléggé érdekes bemenete van.Optikai kábelnél statikus vörös fény jelez egyik bemeneten sem jelenik meg hang ( az optikai bemeneten be van állítva az engedélyezés mind az 1-esen és 2-esen próbáltuk de semmi )
TV-n a legújabb szoftware is fent van!
Ez már sosem fog megszólalni? =D
-
Gnoll
csendes tag
Ezek az opciók vannak a TV-n amiből tudunk választani a hang beállításakor. Csatoltam a képeket amik mutatják is.
Az AM-re két vezetéket antennának bekötöttük és jön vele az URH. Bár az FM Coax-ra nem tudtuk mert eléggé érdekes bemenete van.Optikai kábelnél statikus vörös fény jelez egyik bemeneten sem jelenik meg hang ( az optikai bemeneten be van állítva az engedélyezés mind az 1-esen és 2-esen próbáltuk de semmi )
TV-n a legújabb szoftware is fent van!
Ez már sosem fog megszólalni? =D
-
regvoltrossz
aktív tag
Nekem egy ilyen [link]NAB-75 van a két jel közé iktatva, de ha a tv kiadja az 5V-ot, akkor Lehet használni [link]PMSW-210-et, vagy PMSW-220-at is (az egyik erősíti az antennát is, a másik nem). Sajna az én tévém nem ad 5V-ot, így csak az első megoldás jöhetett szóba.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Watt25 #31486 üzenetére
Megnéztem, hdmi és komponens kábelről nem lehet, rca és scartról elvileg igen, amin most ismét meglepődöm, mert azt hittem, hogy csak a tv tuneréből származó jelet engedi felvenni.
No nem mintha használnám a scart/rca bemenetet, csak a digitálisakat veszem igénybe, de erről eszembe jut a vhs időszak, amikor két videó, scart és koaxxal fel lehetett venni a tékás kazikat.
bim: egy ilyen kell neked, nekem is ez van upc analóg csomag melletti mindigtvzéshez.
-
Watt25
veterán
Azért van így, mert itt biztos, hogy nem olvastad, hogy egy sima T osztóval ez megoldható, hiszen nem.
Átkapcsolót/közösítőt kell venni. (Közösítőkkel vigyázni kell, mert a régi MindigTV-s frekikre vannak tervezve, az átkapcsoló kényelmetlenebb, de biztosabb megoldás!) -
bim
veterán
Régóta van egy LG LH32-es tévém. Megy szépen csak szerettem volna ha az UPC alapcsomag mellett tudnám nézni a mindigtv-t is. Olvastam itt hogy egy sima T elosztóval meg lehet oldani a dolgot. Van egy erősítős antennám amit bekötöttem a T egyik felére és a másik felén van az UPC. Ez egy alapcsomag amibe 30 csatorna van ha jól emlékszem. Érdekes hogy keresésnél megtalálja a DTV 29 ch.-n lévő 15 adót de a 30-as ch.-n lévő dolgokat csak akkor ha kihúzom az UPC.-t. Megtalálja és rögzíti és amint visszadugom a kábeltévét azonnal ki is üti a jelet. Van erre valami más megoldás is mint kihúzni a kábelt ha mondjuk HD-ban akarom nézni az M1-et?
-
Watt25
veterán
válasz
Zirowe #31483 üzenetére
Qrvajó! Írhatom át a blogbejegyzésem!
Ezek szerint akkor kimondhatjuk, hogy a 2013-as modellek tudják az analóg rögzítést? (Mert ugye az LA sorozat az 2013-as, ugye?) Azért ez tényleg fura, hogy ezt az apróságot nem mondta el eddig senki, de most már van róla bizonyíték. Ami engem még továbbra is érdekel, hogy minden analóg jellel hajlandó-e ezt megtenni? SCART-ról kompozitról, komponensről is? Ez utóbbi főleg azért lenne érdekes, mert ugye komponens videón akár HD adás is átmehet. Ezt is tudja rögzíteni? -
Zirowe
nagyúr
[link]
videó még feldolgozás alattJé, analóg adás rögzítése, jé, egy pendrivera..
-
Watt25
veterán
A SCART analóg. Tökmindegy, hogy honnan jön bele a jel, analóg és ez a lényeg.
Tehát a te esetedben analóg módon megy a tévédbe a jel. (Ez egyébként kerülendő, mert ront a minőségen.) Szükséged van egy vinyóra amin nincsen semmilyen adat, amire még szükséged lenne, mert a tévé törölni fogja. Dugj rá egy ilyen vinyót a tévére és a képen látható ablakban nyomj az Igen-re. Várd meg, amíg megcsinálja. Ez után próbáld meg azt, hogy a tévé távirányítóján megnyomod a Pause gombot.
Ekkor megáll-e a kép? A Play gomb megnyomására folytatódik-e onnan a műsor, ahol megállítottad? A Rev (visszatekerés) gomb megnyomásával vissza tudod-e tekerni a műsort odáig, amikor elkezdted nézni? A Rec gomb megnyomásával tudod-e rögzíteni, amit nézel? Utána vissza tudod nézni a felvételek között?
Természetesen mindezt úgy, hogy semmit sem csinálsz még véletlenül sem a Set-top-box távirányítójával. (A félreértések elkerülése végett írom!) -
snooze
veterán
sziasztok!
van egy lg 23mn43d tipusu ledtv/monitor..
falra van szerelve kb 190cm magasba..
ha bizonyos szögböl nézzük,(alulrol inkább és oldalrol)akkor a konturokon olyan feketés árnyalat van..ez normális?beállitások változtatásával sem változik..amugy szemböl meg gyönyörü kèpe van.. -
baro32
aktív tag
válasz
APeti73 #31463 üzenetére
Helló
Nekem is 42lm640s tv-van a tv-menü be nincs ilyen opció de én bd670-lejátszót használok és abban van 24p és 50p-s állítási lehetőség.
Mikor a lejátszott tartalom közben megnyomom a tv-infó gombot ki is írja hogy 24p-ben van.
Tudtommal ha jól emlékszem akkor a 42la640s-ben már benne ez a funkció.
Remélem segítettem szia. -
kelly7
aktív tag
válasz
choco01 #31470 üzenetére
Az én tv típusomhoz a UPC oldalán a 02.21.04 szoftot írja A tv-n alapból magasabb verziószámú szoft van, és hibátlanul működik a media card. Az oldalon azt írják, hogy a fentebb említett szoft feletti újabb kiadásokkal működik a kártya. Úgyhogy elvileg mindegyikkel mennie kell. Én is most fogom frissíteni, kíváncsi leszek. Nálad valami más lehet a gond.
-
Lacinavi
tag
Ami a képen van az még nem feltételezi, hogy analóg adást is rögzít. Ez csak a rácsatlakozott háttértár saját formátumúvá formatálását jelzi!
A scart bemenet mióta digitális? Szerinted a sok milliónyi régi tv mind digitális átalakítókkal volt felszerelve, hogy analóg módon jelenítse meg a képet. Scart csatlakozó egy összetett rendszert alkot. Egy csatlakozóba integrálták a videó bemenet, kimenet audio bemenet, kimenet. Ill. amelyik készülék támogatta RGB bemenet kimenet. Így nem kellett egy kazal vezetéket használni az analóg készülékek összekapcsolásához. -
choco01
addikt
Hali.
A UPC mediacard nem kompatibilis ha nekem frissebb a TV szoftverem mint a upc oldalán? -
sixpak
nagyúr
Hi. Szerintem más készülék van beállítva az adott optikai bemenetre.
Nem ismerem az általad használt modellt, de zongorázd végig a csatlakozókhoz rendelhető készülékeket és meg fog szólalni az...ha a tv is külső hangszóróra van állítva.
Én is Denont használok (régóta) és semmi gond nincs vele. -
Ravenloft
tag
Én is "hasonló" (AVR-1604) erősítőt használok optikain egy LA660S-el, és nincs semmi gond vele. Nem lehet, hogy (bár..lehet hülye kérdés) nem a megfelelő bemenetre van csatlakoztatva a hangfal? Vagy esetleg (mint alább írták) hogy a Tv-nél nem a Külső hangszóró(Optikai/HDMI ARC) van beállítva?
-
APeti73
újonc
Üdvözletem!
Szeretnék venni egy LG LM640-t. A forumon és az LG honlapján sem derült ki számomra, hogy a 24p real cinema funkciót támogatja-e.
Nagyon megköszönném a gyors választ,
Péter
-
B.i.L
senior tag
Ma ecsettel leportalanítottam a 42LM620ast,és megált bennem az ütő!Az LCD alsó része vagy 2 centit bement...aztán ahogy visszavettem az ecsetet a felületröl visszajött.Hogy van benne rögzítve,megőrülök.Kb a közepén a legalján a kijelzőnek
-
Watt25
veterán
válasz
Zirowe #31450 üzenetére
Átfutottam az LA620S doksiját és valóban van olyan megjegyzés benne, hogy akár analógot is tudhat. (Bár, az továbbra is benne van, hogy csak HDD és SSD támogatott.)
Ez a téma engem nagyon érdekelne, úgyhogy jó lenne, ha más is megnézné, hogy valóban lehetséges-e már LA sorozatú tévével analóg adást is rögzíteni. Meg akkor már részletezni is kellene. Pl. valóban minden analóg forrásból lehetséges a rögzítés? A leírás szerint állítható a minőség. (Ez gondolom, hogy erre vonatkozik.) Észrevehető a különbség a két beállítás között? Stb...
Illetve továbbra is kérdés, hogy ezt eddig miért nem mondta senki? -
Watt25
veterán
Én most már inkább nem nyilatkozom a témában. Edenyke hozzászólása elbizonytalanított.Ha igaz, amit ír, akkor az LA sorozatnál már máshogy vannak a dolgok. Bár, ezt eddig még senki nem írta, szóval, én most várakozó állásponton vagyok.
Szóval, a kérdés mindenkihez: Igaz, hogy LA620S tévé már hajlandó analóg forrásból is rögzíteni az adást és esetleg még a TimeShift-et is tudja? Eddig ezt miért nem mondta senki? Azért ez nem egy olyan lehanyagolható információ... -
OldAkita
aktív tag
"Farkas-J" -tól kaptam ezt a linket amely arra figyelmeztet hogy nem szabad a 04.20.29-es legújabb szoftverre frissíteni.
http://www.tarr.hu/hirek/hbo_go_valtozasok -
Gnoll
csendes tag
Ilyen TV-t ( LG 47LM620S ) kötöttünk össze egy Denon 1801-es erősítővel. Hosszas próbálkozás után sem tudtuk a TV hangjával megszólaltatni.
Sem az INPUT MODE sem az INPUT SIGNAL ledjei nem világítanak pedig be van kötve az optikai kábel!Ez az első házimozi erősítőnk és nincs vele tapasztalatunk.
Azt szeretném megkérdezni hogy mi lehet a probléma és hogy lehet ezt megoldani?
-
Jabby
őstag
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Eléggé speciális a kérdésem, mert valószínűleg egyszerre LG tévé és Telekom IPTV.
A tévé egy 42LM660S, és HDMI-vel van összekapcsolva a Cisco STB-vel.Eddig a Magic Remote MyApps gombjával valóban az appok ikonjai jöttek be. Ma újraindítottam az STB-t, mert akciósan más csatornákat is lehet nézni, mint az előfizetésem, és ehhez kellett. Ezzel nincs is semmi baj.
Azonban azóta ha megnyomom a MyApps gombot, akkor csak két ikon jön fel (bemenetek+beállítások), valamint lejátszásvezérlő jelek látszódnak. A kép jobb alsó szélén létszik egy szövegmező: "saját alkalmazások". Amikor erre rányomok, akkor előkerül a többi alkalmazás ikon is, és - ez az új - egy "simplink" szövegmező. Biztosan kitaláltátok, hogy ha erre rányomok, akkor az előbb leírt lejátszásvezérlő jelek jönnek elő.A tippem az, hogy az STB újraindításakor a tévé valószínűleg simplink eszközt akart felismerni - persze nem sikerült neki - és úgy maradt. Próbáltam a Simplink ikonra nyomni, ott vannak is beállítások, de kikapcsolni az egészet nem tudom.
Ezzel most már együtt kell élnem?
31448 _Roy
Ha arra gondolsz, amikor egy 4:3-as csatorna 16:9-es műsort ad, és körben fekete sávok vannak, akkor a javaslatom a következő:
Az STB távirányítóján a "9" billentyű alatti gombot megnyomod egymás után háromszor. Ekkor egy olyan nagyítást kapsz, amikor a kép majdnem teljesen kitölti a kijelzőt (kétoldalt marad egy-egy alig észrevehető sáv), viszont kb. ennyi elvész alul és fölül. A "normál" állapotra ugyanennek a gombnak négyszeri megnyomásával lehet visszatérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest