- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Egérpad topik
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz
kisp113 #11223 üzenetére
Hát már én se tudom hova tenni ezt az anomáliát. Nálam minden jó volt, most a ki-be kapcsolásnál megint bezavarják egymást.
Szerintem veszek a másik 2 TV-hez is koax csatis szűrőt, mert így közelebb lesz a TV-hez, aztán hátha...
Hálózati szűrőnek az Alces-t tudom javasolni, ezt sokan dicsérik. Ha nálam nem lesz változás akkor spórolok esetleg én is egy ilyenre. -
Con Troll
senior tag
válasz
Watt25 #11244 üzenetére
Köszönöm az útbaigazítást, akkor áthuppanok a digis topikba.
De a releváns kérdésekre továbbra is itt keresem a választ, úgy mint:
- DVB és sima, nem digitális kábeltelevíziós (PR-Telekom) csatornákat be tudok majd hangolni egyszerre a készüléken?
- A 42LW5590 ad-e/képes-e leadni annyi feszültséget, hogy az egy tápellátást igénylő x antennát elláson árammal? (5V)
-
delinner
csendes tag
válasz
Gergoe 007 #11226 üzenetére
Szia! Megnéztem, nekem is van csík, szerintem ez normális. SBS filmnél is kipróbáltam a 3d-t, ott viszont a teljes képernyő ki volt töltve.
-
Watt25
veterán
válasz
Con Troll #11240 üzenetére
Ha látod a tornyot az ablakodból, vagy legalább majdnem látod, akkor 4km-es távolság esetén majdnem mindegy, hogy milyen antennát veszel... (Bár a 3D-s adást csak 1kW-tal sugározzák, de azért így is esélyes lehet. Gond szerintem csak akkor lehet, ha nagyon takarásban van a hegyek miatt az adó.)
De ez a kérdés itt offtopic. Itt relevánsabb. -
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
A 3D tesztadáson felbuzdulva 42LW5590-hez szeretnék venni valamilyen digitális adás fogására alkalmas antennát. A Széchényi-hegyi torony 4 km-re van itthonról (Budakeszi), bár a környező hegyek-dombok miatt kissé takarásban van. Elvileg fogható, tetőantennával.
Ezt és ezt néztem ki lehetséges jelöltnek. A kettő közül melyiket ajánljátok? Mindkettő igényel 5V-os ellátást, ezt a TV biztosítja, vagy külön áramforrást kell beiktatni?
Esetleg más márka, hasonló árkategóriájában tudnátok tanácsolni egy-két alternatívát?Bár erre elég lenne majd kitérni akkor, ha meg van az antenna, de elöljáróban is meg szeretném kérdezni: DVB és sima, nem digitális kábeltelevíziós (PR-Telekom) csatornákat be tudok majd hangolni egyszerre a készüléken? Vagy még mindig él a "vagy egyik vagy másik" átok?
Köszönöm előre a segítséget.
-
pomk
őstag
Igazából nem csináltam semmit, csak annyit, hogy elkedztem antennás keresést, így a kábeles keresés beállított adatai vissza álltak alap helyzetbe. Ezután a kezdeti frekvenciát hagytam 360000-en, a hálózati azonosítót beállítottam, és most jó.
Lényeg, hogy jó. Köszi mindenkinek! -
Csabesz1
csendes tag
Sziasztok.
Ma vásároltam egy 42LM660S készüléket. Az lenne vele a problémám, hogy amikor az Amiko Allien típusú beltérit, HDMI kábelen keresztül csatlakoztatom hozzá akkor a tv. nem látja a beltérit.
Valaki találkozott-e már ilyen problémával a beüzemeléskor?
Mi a teendő ilyenkor? -
pomk
őstag
-
pomk
őstag
LG 42LW4500-on hogy tudok gyári beállítás-t elvégezni?
Opciókon belül Gyári beáll. szürke, Módbeállítás szürke. -
wocsok
tag
válasz
BloodRay #11160 üzenetére
Itt a prohardveren tesztelték a 47LM765S-t, és ott írták, hogy nem kezeli a .TS fájlokat (pontosan nem indította el...), így gondolom az olcsóbb verziók sem... Amúgy melyik jobb vétel szerintetek? A LM660S, vagy a LM620S? Sok különbséget nem látok, Magic Remote van hozzá alapból + micro dimming talán, de az sem túl jó állítólag, szóval +40e megér a 660-s? Nekem az, hogy nincs keret, nem is nagyon jön be. Lehet hülyeséget kérdezek, de a Magic Remote helyett valami vezeték nélküli billentyűzettel még nem próbálkozott senki.
-
Kovi71TM
tag
Zjunior nálad is van ez a felhősödés?
[link] -
Gergoe 007
csendes tag
válasz
huncutka1029 #11188 üzenetére
Köszönöm a választ
kipróbáltam ...de sajnos eredménytelen volt a dolog....
Valaki aki sűrübben találkozik ezzel a tìpussal megtudná mondani , ez normális vagy nem hogy a 2D->3D re konvertáláskor a jobb és bal szélen fekete csík jelenik meg? (nem tölti ki a képernyőt) 47LW5590-es -
kisp113
tag
válasz
benvolio #11122 üzenetére
Vettem ma F-csatis izolátort, bekötéskor megszüntettem a bejövő kábelen egy kis gányolást is (1 felesleges toldás + egy vak 2-es elosztó). Annyival lett jobb, hogy a véletlen kimaradás már nem jellemző. az egyik lámpára és a szellőzőventire még mindig kimarad.
Jöhet az szűrőkondis APC elosztó?Másik: (42LW5590-ről van szó)
Összekötöttem a PC-mel is közben DVI-HDMI kábellel és valami botrányosan szar képe van! Nem is 1920x1080, vagyis a gép annyinak írja de a kép nem tölti ki a képernyőt, az átméretezés miatt pedig minden szarul néz ki!!! Hogy van ez? -
Zoty4
őstag
BP420 3D Bluray lejátszó. E-digitalban ilyet adnak a TV mellé
ez mit tud? Mi értelme van a beépített lejátszóval szemben?
Illetve erről vinyóról le lehet játszani filmet. ha összedugom ? -
tomyka74
senior tag
üdv!
na nekem meg olyat mondjon meg valaki,hogy a pólusi MM-ban vettem múlt csütörtökön 42LM660s tv-t és ugye Lg telefont küldenek hozzá!
én rögtön az nap este regisztráltam az LG oldalán ahol kell elküldtem minden adatomat a vásárlással kapcsolatban, képeket a számláról, gari papírról, bizonylatról! másnap pénteken még elküldtem a megadott címre mindennek a másolatát sürgősségi ajánlott levélben na és azóta semmi!!!!
se egy válasz levél vagy valami ,hogy mikor küldik a telót semmi!
kellene aggódnom? mik a tapaszatlatok emberek, mennyi idő mulva kapom meg a telcsit?
a MM-ban azt mondta az eladó egy héten belül kiküldik! -
-
pomk
őstag
válasz
Zjunior #11213 üzenetére
Akkor most hogy is?
1. 43120 csak 5 jegyű, és 6 jegyű számot kell beírni.
2. A többi helyre mit kell beírni? Hagyjam úgy, ahogy az előbb beállítottam?Így jó lesz:
Frekvencia(kHz): 346000
Symbol rate(kS/s): auto
Moduláció: auto
Hálózati azonosító: 43120
Induló frekvencia: 346000
Záró frekvencia: 431200De jó, hogy ennyi félét lehet állítani.
Szerk.:
Így nem jó. Keresés után ua. az minden. -
synar
őstag
Ingyenes 3D csatornát hoz az olimpia
Tudom, hogy volt már, de ez a cikk új információkat is tartalmaz.
pl.:
"Első körben a Mindig Tv felhasználói élvezhetik a térhatású meccseket – így a foci EB döntőjét is -, mivel július elsejéig csak az Antenna Hungária Zrt. fővárosi szolgáltatásán lesz elérhető a csatorna. Július másodikától azonban már a többi kábelszolgáltató kínálatában is megjelenhet az m3D, így Budapesten környékén kívül is megtekinthető lesz az adása. Habár az MTVA képviselője nem kívánt kábelszolgáltatókat megnevezni, információnk szerint a UPC és a T-Home kínálatában is a partnerek között lehet."
Remélem az olimpiára a Digi is összekapja magát!!! -
PLaci58
addikt
válasz
kenand #11209 üzenetére
Egy olcsó megoldás : [3,5 mm stereo jack elosztó]
Ilyet dugsz a TV-be. Az egyikbe a fülhallgatót, a másikba a PC felé menő kábelt.
Lehet, hogy a TV figyeli a fülhallgató csatlakozóba dugott eszköz ellenállását. A fülhallgató 2x16 Ohm, a PC bemenet több KOhm. (Az is lehet, hogy rossz a kábeled, rossz helyre dugod, a PC-n a keverőben le van véve a bemenet hangereje ...) -
Sziasztok!
Van egy yLG 42LW5900-as-s TV-m.
Szeretnék a TV-ről hangot rögzíteni. fejhallgató kimenetet (digitalis audiot nem számítva) találtam csak. A fejhellgetót csatlakoztatok megy is, de ha 3.5 jack kábellel PC hang bemenetéhez kötöm még sem szól.
Tudna valaki segíteni?
Tudok a TV-ról valahogyan hangot rögzíteni? -
ccs2929
senior tag
Szia! Köszi,tudom,csak válaszként írtam,amúgy én Avidemux-al szoktam a hangot babrálni!
-
pomk
őstag
válasz
Zjunior #11206 üzenetére
Én így csinálom:
Kártya ki.
Auto hangolás -> Kábel -> Gyors hangolás
Beállítások hangolásnál:
Frekvencia(kHz): 346000 (UPC füzet hátulján 346 MHz van, ezt átváltottam kHz-re, ezért adtam meg ennyit)
Symbol rate(kS/s): auto (nem is tudom állítani)
Moduláció: auto(nem is tudom állítani)
Hálózati azonosító: 43120 (Veszprém-et kinéztem UPC füzet hátuljából)Induló frekvencia: 114000
Záró frekvencia: 862000OK
Keresést követően 31 csatornát talál, 1-en csak fekete képernyő van. Itt nem írja ki, hogy "Kódolt adás" vagy bármi. Semmit nem ír ki, csak fekete a képernyő.
Ezen a csatornán dugtam be a kártyát, de semmi nem történik.Remélem, mindent jól csináltam.
-
Zjunior
veterán
Nem jól csinálod!
A kártya adatait látja meg a beállításokat!
Figyelj!
Kártyát vedd ki...
ÚJ csatornálat keress automatikus hangolásnál!
Írdd meg a frekvenciát alulra felülre meg már nem tudom a 43600 vagy vmi ilyesmit!
Amint megtalálta az adókat utána keresd meg az M2-őt és vagy vmi kódolt csatornát akkor told be a kártyát!
Fogja kérni az irányítószámot és 5 perc alatt regisztrál meg letölti az EPG-t
Azért mert nem jól adtad meg a frekvenciát a körzetednek!
Én is így jártam 6órát basztam vele! -
pomk
őstag
válasz
Zjunior #11204 üzenetére
Nem raktam be előtte a kártyát. Mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban van. Keresés -> kártya be...na és itt nem történik nekem semmi. De látni látja a kártyát, mert a CI beállításokba be tudok menni, viszont ha kiveszem a kártyát, akkor ide nem tudok belépni.
Szerk.:
És csak 31 csatornát látok. -
Cocos
tag
válasz
ccs2929 #11197 üzenetére
Másodikra sem fogsz találni!
Először pl. TFM Audio Tool-al csinálsz Ac3-at, majd TsMuxeren kiveszed az eredeti hangfile-t, és beteszed az új Ac3-at.Ha kell ,akkor állítasz a levelen is, majd indítod.
Így a kapott file elvileg lejátszható lesz,mind kép-mind hangügyileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest