Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt ha leszedem, vissza tudom ragasztani, vagy felkunkorodik/nem ragad? Ha kell megbaratkozom vele, de a fejemet fogtam mikor megláttam. Egyébként remek móka haszáltan vásárolni, még jó hogy megkértem valami osszegyurt ujsagpapirral rakjak tele a dobozt, hogy ne seruljon, sikerult egy nagyobb papirt osszegyurni es melletenni, gondolom egyebkent meg annyi se lett volna. Leiras romokban, par ejszaka alatt remelem kisimul. Hibatlan dobozrol ne is beszeljunk, nem sok jora szamitottam, de boven alulmulta . Éa s remek matricazas...
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
törölt tag
válasz Throme #37788 üzenetére
Én megmondom őszintén egyik se.
Nálam az ideas egy dolog miatt megy. Azok pedig az egyedi festett elemek, figurák, matricák. Vagy ha nagyon jó az elemszám/ár arány.
A kalózos csak a kalózok és a hajó / vitorla miatt jön be
A kovácsműhely a black falcon miattitt nem tartom valószínűnek, hogy bármi újat nyomtatna miatta a Lego, ezért is kapta meg a bricklink.
-
LÁZ
Topikgazda
véder május, 70 ojró, 834 elem
droid május, 70 ojró, 683 elem2TTOYS jutubján prömier 5 nap múlva....
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz maross #37782 üzenetére
Nekem is feltűnt, de nagyon tetszenek az ilyen jellegű épületek. Viszont nincs annyi hely, drágák, és nagyok.
Viszont ez a lényeg, hogy van esély a megjelenésükre. Engem pont nem érdekel, hogy Ideas, Creator, City....mittomén mi, csak a jobbak megjelenjenek.
Trabi azért hiányzik (ha jól láttam).#37786vzarmo
Winter Chalet-tel szemeztem, de k...va drága lesz ha megjelenik... 26xx darabos. Winter village-be beférne. -
Ereshkigal
őstag
válasz HUN_Sector #37784 üzenetére
Ez a nyusziház engem TOI TOI WC-re emlékeztet.
-
törölt tag
válasz maross #37782 üzenetére
Mondjuk olyan sok opció nincs tetőre. Lapos vagy nyereg. Utóbbinál max a szöget lehet változtatni és régebben az előbbi nem is volt jellemző.
Az pedig szerintem teljesen rendben van, hogy többen is folytatják a fishing store vonalat. A készlet népszerű volt és egy kikötőváros nem csak egy épületből áll. Egyik se koppintás, max a témakör egyezik. -
HUN_Sector
őstag
Kockánál megint van 75254 at st "radír"
Nyusziházzal -
-
zsuha
aktív tag
Ha jól olvasom, nem.
Ez most egy egyszeri bricklink - lego ideas collab alkalom, ahova 31 designt hívtak meg, és 13 lesz kiválasztva, majd gyártva, crowdfunding modellben. A 31 design ott a linken. [link]
Persze lehet később is, évente ilyen collab alkalom, nincs kizárva. Bár kétlem hogy ilyen évente lenne. Most is az összes eddigi lego ideasból válogattak, amik elérték a 10k-t.
Ez kicsit hasonló ahhoz, mikor 2 éve volt Bricklink AFOL designer program, akkor adták ki a Löwenstein Castlet pl. Az is egyszeri alkalom volt.[ Szerkesztve ]
-
Llew
senior tag
-
adalbert1
veterán
válasz maross #37731 üzenetére
Nekem is az a legnagyobb problémám, hogy ha eltűnne alkatrész, akkor zavarna a hiánya.
A gyerek sikeresen szétbontotta a Flinstones ideas készletet, össze is keverte a saját készleteivel, szerintem az életben nem lesz újra kiválogatva/megépítve.
Emiatt erősen gondolkozom, hogy mikor építsem meg a kovácsműhelyt és a barracuda bayt, mikor lesz elég érett ahhoz, hogy értelmesen megbeszéljük, hogy azokat nem kell lebontani.
Illetve pont a gyerek miatt sok olyan készletet veszek, aminél van play value, kb. a kovácsműhely és baraccuda együttes értéke alatt be lett szerezve tűzoltóság, rendőrség, síüdülő, kombájn, kukásautó, illetve egy rakás kisebb készlet, ezekkel azért már el tud játszani.A micimackó készletet azért tartom drágának, mert ugyan elemszámban nagyobb, mint pár régebbi készlet, de a Flinstones, Friends, TBBT mind 15-25k közötti áron kerültek hozzám, ehhez képest az nem ér 40k-t.
wrrs: én múltkor számolgattam ezt bontatlan készleteknél, és arra jutottam, hogy olyan 10-15 kisebb készleten nyernék olyan 100k körüli összeget - ez igazából semennyire nem mozdítaná előre az életemet, ráadásul ennyi darabot egyesével eladogatni annyira meg sem éri az idő ráfordítás miatt.
-
Throme
veterán
Ez most tényleg? Lesz esély ezek megjelenésére?
.. BL-en a 10k-s ideas jelöltek közül pár darab....#37773thomeef
Akkor megdőlt az elméletem
Magamból indultam ki...--- o ---
Ma másodjára építettem meg a bonsai fát.
Elsőt ajándékként...
Most magamnak.
Tavaszi lombkoronára esett ismét a választás. (rózsaszín békák b+ halálos ).
Előre tudtam, hogy mi vár rám az ismétlődő műveletek kapcsán, de nyugizenét hallgatva lányommal legózgattunk (ő aztán átpártolt a VW bogárra, a Creator-ból).
Remélem ebben a botanika vagy milyen sorozatban jelenik még meg bonsai fa[ Szerkesztve ]
-
Mandi99
csendes tag
Ismerős érzés. Kockabank áll bontatlanul idő és hely hiányában. Legalább kisebb a doboza mint az újabbaknak.
Amik megépültek vitrinben vannak, négy éves onnan kölcsönzi ki. Nagyobb épületekkel közösen játszunk (figyelem mi hova kerül), kisebbeket meg elkéri , majd mielőtt elrakja a saját Legoit hozza lelkesen vissza. Másik szabály, hogy meg kell várnia, hogy kész legyen. Karácsonykor Simpsons házat raktam össze, jó videó lett, hogy gyorsan szét is szedhető.
-
thomeef
őstag
válasz Throme #37771 üzenetére
Hehe, én megjelnéskor vettem egy 75181-es Y-winget eladásra. Nem annyira vagyok oda azért a hajóért SW fanként sem. Így hát ment a padlásra. Erre most karácsony előtt nézelődtem mit kéne összerakni, és mikor megláttam, mondom ezt most azonnal össze akarom rakni Megtetszett, ennyi. Nem tudom mi történt
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
-
Throme
veterán
.. én is hozzászólok ...
Szerintem bontatlanul add el, ahogy van.
Ha eddig meg tudtad állni, hogy nem nyitod ki és nem építed meg, akkor azok nem a Te szettjeidAmikor veszek egy szettet, az azért történhet meg, mert kell! Mármint a doboz tartalma, nem a lezárt dobozos mivolta.
Élmény építeni, élmény kirakni a vitrinbe/polcra és nézegetni. Nosztalgikus, gyermeki izgalommal nyitom a dobozt és belevetem magam az építésbe...Azon veszem észre magam, hogy telefonálás közben nyitogatom a lambo ajtaját, vagy a chargerét, porsche-ét...stb .
Nem vagyok a helyedben, ezért fura, ha azt írom, hogy a helyedben eladnám
szvsz persze
#37757ayo
Szerintem nem egy-egy szettből, vagy régi, mára "kulttá" vált cuccból fogsz meggazdagodni.
(nyilván vannak olyan tárgyak, amik önmagukban vagyont érnek, de ez írtó ritka eset).
Egyetértek, az élményt nem lehet ma pénzre átszámolni.#37768ayo
Nappaliban van kirakva a "hajó a palackban" Ideas sett.
Gyerekkel játszottam és 'profi labdarúgói tehetségemet' bemutatva egy ikeás szivacslabdával simán lerúgtam az említett szettet. Az egy dolog hogy szétesett, de a benne lévő, közel 200 db 1 bütykös "vízimitácíó" szanaszét repült.
Én nem szoktam szétszedni és újraépíteni, de most nem volt mese. Igazából az építés jó volt, csak nem így gondoltam, hogy ráveszem magam -
Lebobgo
újonc
"Add el APA": a családi költségvetés egy feneketlen kút, biztos lehetne jobb dologra költeni.
"Bontsd fel": Biztos keményen dolgozol, próbálsz megadni mindent a családnak. De mégis, Neked nem jár ennyi?
"Add el Nepper": tudsz belőle venni 2 másik szettet Balck Friday alkalmával amit majd nézel megint 3 évig, utána azokat is eladod és veszel az árukból majd 4 szettet!!!
Hol álsz az életciklusodban? Még mindíg "építed az életed és felhalmozol", vagy már elég ami van és élni akarsz egy kicsit.. stb.
Én nemrég bontottam ki és raktam össze egy 42055 Bucket wheel Excavatort. Nem bántam meg !!!! Nézegettem egy darabig, én is agyaltam mint Te, hogy dobozban többet ért mint összerakva. De nagyon örülök, hogy összeraktam. Sok helyet foglal. Ha megunom, majd eladom (a vételi ár vissza fog így is jönni) És jöhet egy új szett :-)
Ha az a szett 127.000 bontatlanul, egyszer összerakva és eldva sem buksz rajta és kapsz egy élményt:-) Pláne 2-3 évig nézegetés után.
És valóban általában a környezetünk megnyugtatására használjuk a "jó befektetés", "milyen sokat ér majd", "többet profitál mint egy bankbetét" kifejezéseket.
De igazából ,mindannyian össze akarjuk rakni, hisz ezért vettük -
ayo
veterán
sikerült fél méterről úgy leejteni a legót, hogy egy darabot a kis szoba elnyelt. nem kell ide gyerek
http://jateknaplo.blog.hu
-
törölt tag
Erre szerintem csak az adott illető tudja a választ. Azt pedig azután kapja meg, hogy letisztázta magában mire vette a Legot. Én amikor ez a “később eladom” dumát puffogtattam azt úgy vettem eszre, hogy inkább csak önmagam és a család megnyugtatására mondogattam. Itt a család alatt ősöket értem, mert unokát még nem láttak tőlem, így gyermeknevelési tanácsot se fogok osztogatni, de azt se akarom hallgatni, hogy “32 éves vagy miért veszel magadnak legot?”. “Hát mert később eladom”
Ha most felteszed a fenti áron valahova, semmi se garantálja, hogy záros határidőn belül elviszi valaki. Azonban ott a másik oldala is. Ha elviszik abból még több Legot tudsz venni.
Én amúgy nem őrzöm meg bontás után a dobozt. Bevallom a modular és a ninjago city vonal esetében azért picit sajnáltam is őket, de a fenének kell egy újabb porfogó. Lehet mert, amúgy tetszenek a dobozok az oka, hogy egy hegynyi bontatlan készlet áll most éppen a szomszéd szobában. Tervezem őket kinyitni, de már csak az új lakásban, ahova jelen állás szerint egyedül költözöm. Aztán az is lehet hogy nem, bevallom az utóbbi időben sokat gondolkodtam, hogy mi lenne ha eladnám mégis csak őket. Rebrickable szerint most is már 5 számjegy felett van az értékük frankban. -
Koszi, meghirdetem ezekben a folos repahazat es egy ameliat. Masik repahaz majd megy husveti dekornak.
-
Melyik facebook lego csoportban eri meg hirdetni? Benne vagyok vagy haromban, de olyan tokegyformak, nem tudom hogy van-e tutijo ajanlott, vagy megeri mindharomban hirdetgetni...
-
balint82
senior tag
válasz Freddy76 #37759 üzenetére
55e körül van a bontatlan. 😉
wrrs: én is így vagyok velük, egyáltalán nem befektetési céllal vettem az Legokat, aztán ha most rámjönne az ihlet, hogy nosza rakjuk össze a Tumblert (76023),hááát eléggé elgondolkodnék, meg itt van még a Creator Ferrari (10248), annak is brutál ára lett.
Szerencsére a Fishing Store-t (21310) egyszer összerakottan vettem, csak mert bontatlanul még mindig ott figyelne a szekrényben
LÁZ : ugyanezt vettem észre én is, nen is értem nálunk miért fogyott el egy óra alatt a 40450 március 15-én...
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
-
Freddy76
addikt
Ez teljesen más szitu, mint amit fent tárgyaltunk. Ott alapvetően a összerakott készletekről volt szó, itt pedig egy dobozos, "eltett" készletről. A kérdésed pedig elég nehéz megválaszolni úgy, hogy nem tudjuk, milyen készletről van szó, van-e hozzá valamilyen kötődésed, és - elnézést - milyen az anyagi helyzeted... Nekem van egy bontatlan 42039, kaptam ajándékba, valahogy soha nem ezt vettem le, amikor építkezni akartam... Nem tudom, mennyit ér, ha sokat, eladnám. De pl. a modularjaimat akkor sem adom el, ha az utolsó ötöt (az Assembly Square-től kezdve) nem volt időm még építeni...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
wrrs
tag
Ha kiveszem a sztoriból a gyerekem, akkor itt egy történet, várom a tanácsokat:
2-3 éve vettem egy x készletet, jó áron, blekkfrájdéj, stb. mindegy. Bekerült a szekrénybe, ahol ezen kívül még van vagy 10-15 hasonló készlet. Mondjuk anno volt 35k, most meg 127.990.-
Ott állok előtte, nézegetem, bontatlan. És akkor felteszem a kérdést magamnak: most mit csináljak? És akkor megszólal belőlem az apa, a férfi és a kenyérkereső, nameg a koldus, hogy ADDEL!!!
Ez nem egy marhajó érzés, mert amit írtok is, elveszem az élményt magamtól. De könyörgöm, hát ki szokott ilyet csinálni, hogy letépi a a dobozt és összerakja?
-
ayo
veterán
válasz Throme #37752 üzenetére
jó gyerekkorom lett volna, ha a nintendo nem bonthattam volna fel. persze most lenne pár sokat érő cuccom, de igazából 2-3 havi fizetést nyernék most rajta, ami szépnek hangzik, de ha azt nézem, hogy milyen élményekből maradtam volna ki és hogy mennyi feszkó lett volna belőle, hogy mindig vigyázni kell vele, nem bonthatom ki... na akkor már annyira nem is nagyon izgalmas
-
LÁZ
Topikgazda
válasz bobafett #37750 üzenetére
ntom, nem rendeltem, de utána irtam is postban, hogy nálunk /hun lokál/ qrva sóherek, mert nálunk már kb 15-30 perc után nem került a kosárba, a német lokálban meg még tegnap is adta a kosárba a dupla ajándékot....szal kezdünk a béka segge alá csúszni itt is... , de pl nálam az összes ilyen alkalomkor törölték az ajándékot a rendelésből kb instant...
ps. örültem volna, ha a micimackó 17én jött volna, mert akkor annak ellenére rendeltem volna, hogy sztem is túlárazott a 40k-val /mondjuk ez meg kb a trágya huf miatt is van, de ugye a 100 ojró az nem 40k/. szóval elengedtem, majd fészbukról később.
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
Throme
veterán
válasz balint82 #37747 üzenetére
Nálunk a VW Kisbusz az egyetlen tabu, pont azért amit írtál. Pedig nagyon klassz, zeg-zugos, kinyitható, lehajtható ... szett
Szerintem, ami nekünk dísz, az a gyereknek játék...
Gyerkőcnek van duplo-ja, de ha "apa legójával" akar játszani azzal sincs gond, csak kértem, hogy vigyázzon rá, és ha lejön valami, akkor szól.
Ne vagyok bizniszelős, viszont elég kib@szásnak tartom a gyerekkel szemben, ha valaki megépít valamit, de a gyerek látja és nem nyúlhat hozzá, vagy folyton rászólnak, hogy ne ütközzön, ne érintkezzen...stb mert egyszer az el lesz adva és karcosan apának kevesebb Matyit nyomnak a kezébe.
(nem is hiszek benne, hogy 10-20 év múlva még menni fog a lego biznisz, úgy meg pláne nem, ha nagyon bekorlátozzák lego ügyileg a mostani ifjúságot) -
Lebobgo
újonc
válasz kbalage2 #37744 üzenetére
Osztom az álláspontot.
Nálunk, minden készelettel játszhatnak a gyerekek. De tudják, minél magasabban van a polcon, annál jobban kell rá vigyázni :-)
Az építésbe is bevonom Őket. Megvannak a saját készeleteik, elvannak azokkal. Még a Feleségemnek is megvan a saját témaköre amit szeret építeni.
De mi értelme a gyerekeket kizárni ebből? Nem ez a hobby fogja kiváltani a nyugdíjmegtakarítást.
Az, hogy mi drága és mi olcsó, relatív. Pont a LEGO az ami biztosít készelete 2000 és 200.000 HUF között is. Az, ha a vágy tárgya a drágább készelet az ne a cég hibája legyen :-) Az EUR árfolyamot pedig tessék máson számon kérni :-)
Gyerekkoromban két nagyszülő és a szüleim dobták össze a
6270-es "Forbidden Island " kalóz készeltre a pénzt. Most nem évi egy készletet veszek, hanem sokat. Mert ez a hobbym. Ami költséges :-) Minél előbb megbarátkozunk ezzel a gondolattal annál előbb tudunk fókuszálni az élményre amit a LEGO nyujthat.[ Szerkesztve ]
-
bobafett
tag
válasz stickermajom #37732 üzenetére
Nekem ma jött meg a 40449, el is adtam rögtön 5500 Ft-ért.
-
ayo
veterán
Saturn a budaörsi Auchanban sincs, más minden volt.
-
balint82
senior tag
válasz Throme #37745 üzenetére
Azért a játszós és a business között van még pár kategória.
3 gyerkőcöm van, meg sem fordult a fejemben, hogy a polcon lévő Lego szettek és a gyerekvállalás között kapcsolatot keressek.
Ezek a mostani nagyobb szettek sokszor már inkább díszek, mint játékok.
Camper 10220 ahányszor leveszik, leveszem a polcról szétesik, kb a Mini Coopet is ilyen, a dísz Mickey & Minnie egérrel meg ha akarnának sem tudnának játszani.
Pl. SC szettekkel játszhatnak, mert azokkal játszhatóak is(gurulnak, nem esnek szét, figurák is vannak stb..),de pl az ideas szettek pont nem játékra vannak kitalálva. Micimaci 40e-ért? Kb nézegetésre jó, másra nem...
Egy jó kis space flotta kellene, vagy a 90es évek klasszikusai (city-k, castle, Monorail stb), mondjuk ahhoz már költözni kellene, mert azok külön szobát kívánnának terepasztallal, utakkal...[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
kbalage2
aktív tag
válasz thomeef #37740 üzenetére
Nálunk is kb az a helyzet amit Freddy76 leírt. A fiam 13, a lányom 4 éves, egyikük se volt tiltva sose egy készlettől sem. Van rengeteg ömlesztett lego amiből lehet szabadon építeni, de az összerakott szettek közül se tabu semmi, max van rájuk külön ésszerű szabály. Szerintem azért a "bármit lehet" és a "nem nyúlhatsz hozzá egyáltalán" között elég sok értelmes megoldás létezik.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
4000-et mondanék ra, de lehet lesz 5 is.
-
Freddy76
addikt
válasz thomeef #37740 üzenetére
Nem feltétlenül ez a két véglet létezik. Amint írtam, nálunk játszhat, de megtanulta, hogy milyen keretek között. És tökéletesen tartja is.
Úgy nevelni egy öt éves gyereket, hogy mindenért meg kell dolgozni, vagy türelmesnek kell lenni, szerény véleményem szerint hülyeség. Bár nekem csak egy gyerekem van, lehet, hogy neked több, és ez vált be...
-
thomeef
őstag
Hát ez már csak egyéni nevelési preferencia kérdése, semmi más Nyilván egyszerűbb engedni, mint tiltani, ezt embere válogatja. Nekem az az elvem hogy a gyereknek nem pottyantunk mindent az ölébe amit szeretne. Meg kell tanulnia hogy mindenért meg kell dolgozni, vagy épp türelmesnek kell lenni, és hogy vannak szabályok. És ezt nem lehet elég korán elkezdeni. Most azt mondod 5 éves, aztán azt veszed észre hogy 15 éves és már rég semmi beleszólásod a jellemébe.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Freddy76
addikt
Én 2014-ben indultam el a lejtőn egy modular készlettel, ez volt a Párizsi étterem. Karácsonyra vettem, igazából "nekünk" hozta a Jézuska, a lányom akkor volt 3,5 éves. Mielőtt megvettem a készletet, sokat gondolkoztam a boltban a polc előtt. Számomra az egyszerűen nem volt alternatíva, hogy összerakom a készletet, majd felteszem egy polcra és a gyerek nem játszhat vele. Így azon gondolkoztam el, hogy lehet-e játék egy ilyen készlet.
Megvettem, majd utána iszonyatosan elindultam a lejtőn, Mini Cooper, T1 Camper, korábbi modularok, majd jöttek a Technic-ek, abból is nagyobb készletek. Eleinte ezekkel együtt játszottunk, olyan helyen voltak a legók, ahol a gyerkőc nem érte el, de ha kérte, levettük, és játszottunk. 2015-ben lakásfelújítás után újra kikerültek a polcokra a készletek, és akkor elmagyaráztam a kislányomnak (akkor volt négy éves) az alapvető szabályokat: nem keveri a készleteket, nem visz el semmit a saját készleteibe (neki is van sok, régebben Duplok, most már Disney és Friends készletek), és ha bármi leesik, szól. Azóta ezt tartjuk, és bármivel játszhat, semmi sem tabu. Karácsonykor rengeteget játszik a téli falu házaival, járműveivel, de ugyanígy játék a lombház, vagy éppen a kovácsműhely.
De kötött már házasságot a Lego Elsa és Lego Darth Vader, miként az is előfordult, hogy a délutáni szundikálásomból azzal a kérdéssel keltett, hogy Darth Vadert le tudja-e győzni hét ninja...
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #37735 üzenetére
A kérdés pont az, hogy az ötéves gyereknek hogy magyarázod el azt, hogy sírás nélkül megértse: habár ez csak játék, mégse nyúlhat apa legójához, mert az későbbi befektetésre van elrakva a szekrény tetejére?
Ismétlem: a Lego kaland c. filmben is elhangzik, hogy de végül is ez csak játék. (Igen, de milyen kurva drága játék! Jobban kamatozik, mint a svájci bankban az arany!)
QNX is cool!
-
Gergőke88
addikt
MArketplacen már 5e Ft környékéne is láttam hírdetve.
-
Llew
senior tag
Nézd meg a korábbi hasonló készletek árát a bricklinken, abból lehet következtetni.
Azt tippelném, hogy egy darabszámra hasonló átlagos készlet ára.
#37735 kbalage2
Azért lehet azt is érdemes nézni milyen készletről beszélünk. Nem vagyok Technikes így csak feltételezem, hogy a komolyabb készleteik azért strapabíróak, kevésbé sérülékenyek egy 3 éves általi játéknál, mint teszem azt egy moduláris ház vagy hasonló system készlet.[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
kbalage2
aktív tag
válasz thomeef #37730 üzenetére
Szóval szerinted a normális alaphelyzet az hogy apunak ott áll hegyekeben a menő lego amit csak ő rakhat össze, csak ő játszhat vele (mert ugye a legozás nem csak építés), a gyerek nem nyúlhat hozzá mert csak, neki legyen elég a max 5 ezres készlet mert arra nem kell vigyázni?
Nemt'om, mi inkább onnan közelítjük meg a dolgot hogy ez játék és nem befektetés, tök mindegy hogy éppen ki a névleges tulaj. Persze vannak szabályok mit lehet és mit nem, de tuti nem cérnakesztyűben kell nekiállni a játéknak...
Asszem jó lesz felvilágosítani a lányomat mekkora mázlista hogy alig 3 évesen már szabadon tologathatta az összes Technic supercart és a Liebherrel is vígan pakolhatta a rakományt a BWE-be... előtte nem igazán érdekelte, bár a BWE-vel apró játékokat szállítatni korábban is jó móka volt.
-
bandus
veterán
jó kérdés, én pl. nem tudom elképzelni, hogy valaki fizessen azért külön
én azon gondolkodom, hogy mit kezdjek az összeszerelt modellekkel (egyelőre egy jeep van és egy mentőhelikopter), hely nem nagyon van nekik, de szétszedni darabokra meg lusta vagyok, baromi sok idő lehet, főleg, ha figyel rá az ember, hogy ne guruljon el egy kis építőelem se, és esetleg az útmutató szerint visszafele szétszedve csomagolja el a megfelelő zacskókba.
és ezek kicsi készletek. bele se merek gondolni mibe fog fájni egy range rover szétszedése. vagy esetleg a lombházé/kovácsműhelyé amik még nagyon megtetszettek.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Engem az zavar, hogy elveszik belole alkatresz/elkeveredik olyan helyre, ahol max a porszivo talalja meg. Persze egy baromi bonyolult keszletnel az is kellemetlen, hogy hopp apa kiesett ez itt ni, es akkor epitsd mar vissza fel-masfel ora alatt miutan lebontottad a negyed kocsit.
Onnan kezdve hogy ki van bontva, nalam mar used, es a tovabbiakban batran lehet hasznalni, felteve ha nem tunik el belole semmi. De ezert is jatszunk inkabb 5-20k-s keszletekkel, kevesebb a problema, es nem kell pszichologushoz jarni a balesetek utan .
De most hasznaltan fogok venni ket keszletet, es akkor lehet jatszogatni + bontok egy minionst valamikor disznek + minimalis jatekra, attol fugg mennyire jon be a gyereknek.
-
thomeef
őstag
válasz kbalage2 #37729 üzenetére
De ne menjünk már át nettó hülyeségbe. Miaz hogy játék vagy fekete zsák? Ez a topic pont 3., általad fel nem sorolt kategóriából áll 90%-ban, azokból az emberekből, akik szeretnek legozni, gyűjteni és kiállítani azokat. A gyereknek szerintem mindenhol van elég saját játéka, konkrétan folyik ki a szobájából a sok kacat. Ha valamelyik szülő úgy látja, hogy a gyerek komolyabban érdeklődik/fog érdeklődni a legok iránt, akkor szépen be lehet vezetni a világba kisebb saját készletekkel. Stb.
[ Szerkesztve ]
-
kbalage2
aktív tag
Erre mondtam hogy ha befektetés akkor irány a szekrény teteje fekete zsákban, gyerek ne lássa nap ne érje, aztán ennyi. Egyéb esetekben pedig játék és úgy is kezelendő
Gondolom biciklit se úgy vesz az átlag a gyereknek hogy csak napsütésben sík terepen pukifóliával körberagasztva használhatja nehogy megkarcolódjon és aztán kevesebbet érjen eladáskor...
-
Pötyi
őstag
válasz kbalage2 #37727 üzenetére
Pld. van pofája a gyereknek és _kibontja_ , már nem lesz MISB.
(Mínusz 30-40 % áresés.)Vagy játszik vele és az állapota nem az lesz, hogy NEW, hanem USED, SCRATCHED
(Mínusz 20-30 % áresés.)Na most pont ez volt a témája a 2014-es Lego kaland c. filmnek, ahol a fater épített egy több négyzetméteres dioráma-várost, a gyerek meg vette a bátorságot és _játszani_ mert vele.
Elhangzott a filmben ez a mondat: de végül is ez csak játék. De ahoz képest meg kurva sokba van. Márpedig ha később el akarod adni, akkor igenis fontos az, hogy jó állapotban maradjon.Nehéz elvonatkoztatni a topic kereskedő-vénájától. Minden hetedik-nyolcadik kérdés ez: melyiket tegyem el későbbi nyerészkedés céljából, melyiket ajánljátok befektetés céljából eltenni?
QNX is cool!
-
kbalage2
aktív tag
Igazából érdekelne hogyan tud egy gyerek leamortizálni vagy ad absurdum tönkretenni egy LEGO készletet. Ha már nem abban a korban van hogy megrágja akkor mi egyéb baja lehet? Nagyon extrém játék mellett max pár darab eltörik (bár nálunk ilyet se láttam nagyon), azokat meg pótolni pár száz forintos tétel. Elsősorban az új és nem 30 éves gyűjtői készletekre gondolok aminél az alkatrész pótlás is más kategória.
Persze ha kiállítási tárgyként és majd egyszer eladandó befektetésként tekint az ember a készletekre akkor más a helyzet, de akkor az meg ne kerüljön gyerek kezébe.
-
Ereshkigal
őstag
Azt tudom, hogy mi nagyon vigyáztunk a játékainkra, talán azért, mert közel se volt annyi, amennyi egy mai gyereknek van.
Amit ő kap majd, azt nem adom el, így az értéke annyira nem zavar. A kérdés az, hogy az enyémeket el tudja-e majd kunyerálni, és hogy bánik majd velük. -
Pötyi
őstag
válasz Ereshkigal #37722 üzenetére
Igen, talán így volt a legpontosabban megfogalmazva: a gyerek nagyon könnyedén leamortizálja az amúgy kurva drágán beszerzett játékot. Talán ez fáj a legjobban, a túl gyors értékvesztés. Dehát pont ez mutatja a legjobban, hogy túl van árazva.
QNX is cool!
-
Dareiosss
senior tag
Osztrák Intersparban 20% lego akció van, az akciósokra is.
Például:
Sian :231 euro,
dom : 64 e
Ferrari 488: 111 euro -
balint82
senior tag
válasz Throme #37720 üzenetére
Dettó. Én többek között minifigurákat is gyűjtők, így farsangkor amikor a gyerekek favágónal és unikornisnak öltöztek, adta magát, hogy adok nekik egy gyűjthető favágót és egy unikornist.
Rossz nézni, ahogy játszanak velük, pedig azok csak minifigurák, még ha ritkábbak is.Már pedig ezek elvileg csak játékok
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Throme
veterán
válasz maross #37716 üzenetére
Lányom birtokba vette a Porsche-t (10295).
Általában kisebb figurákat passzíroz be a járgányokba.
Hát kb 10perc és már látom, hogy a verda mellett ott az egyik ülés fele . Persze
mondtam neki, hogy ilyet nem szabad csinálni és többet nem kapja meg.... nyilván oda fogom neki adni, csak érezze, hogy nem szép dolog szétgyalázni a legót.Egyébként jó teszt, hogy adott szett gyenge pontjait megtalálja a ember
Ez is milyen már, hogy egy gyerekjátékot nem adunk gyerek kezébe , amellett. hogy értem a problémádat.
Hol a határ játék, és vitrin tárgy között?
Így aztán nem lesznek legóval fertőzöttek... pedig belőlük lesz/lenne felnőtt korukban a fizetőképes legó vásárlók#37717Pötyi
Lego mikor volt olcsó játék?Inkább egyre dráguló, drága játék....
nna, ezzel megelőztek...#37719Napfénysüti
Eléggé belecsaptak a licenszelt témákba, szerintem ez az egyik oka a drágulásnak.
Itt sokan nézik az db/ár értékarányt, azért régen is többe került egy nagyobb db számú szett.[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
Eddig volt drága játék /hobbi. Most már inkább kezd luxuscikké válni. Legos pályafutásom alatt ha nagyon tetszett egy készlet azt mindig megvettem, nem is néztem az árát, a lego drága tudtuk mindig is. De az elmúlt 1 évben megtörtént velem az, ami az azt megelőző 15 évben egyszer sem. Több készlet is ami egyébként azonnali buy lett volna, inkább elengedtem. Elértünk egy olyan ársávhoz, amit már nem vesz be a gyomrom. Nem azért mert nem tudom megvenni, egész egyszerűen már nem akarom ennyiért. Remélem ami iden jön SW ucs AT AT minimum 300k lesz, mert akkor megint megmarad a pénzem...
[ Szerkesztve ]
-
Engem az zavar, hogy alig lehet mar jatszani veluk, egyre inkabb csak kiallitani valo darabok. Mar egy 30k-s dodge is olyan lenne, hogy nem tudnam rola levenni rola a szemem amikor a gyerek jatszik, hát még ha egy 100k-s lambot tologatna, rosszullet kerulgetne.
-
wrrs
tag
Jaaa, jó lett az árazás! Köszi, akkor ezt SEM!
Komolyan mondom, "kezd elmenni a kedvem a LEGO-tól."Értem én, hogy 0day készlet, stb. de 40k? Nemár?!
Szeretem, imádom a LEGO-t, de úgy vegyek 1-2 készletet/hónap, hogy vérig legyen lelkifurkám, hogy képes vagyok ennyit kiadni értük? Aztán meg összerakva a saját gyerekemet is zavarjam el tőle, mert nehogymár karcos/stb. legyen, mert jajj akkor oda az értéke...
Franc már ebbe. Tényleg egy valamire való, hasznos, kreatív hobbi és szó szerint aranyáron van. Jól van, lenyugodtam. Köszi a lehetőséget.
-
-
ayo
veterán
válasz HUN_Sector #37709 üzenetére
köszi, múlt héten jött tőlük legutóbb, nagyon korrekt volt, csak azt hittem mázlim volt
savoya auchan fotó alapján úgy láttam, hogy le van már fosztva a készlet. volt valaki ott v esetleg budaörs mostanság? be kéne váltani a pontjaimat
-
-
válasz adalbert1 #37703 üzenetére
Ha sertetlen kell, tuti ne emagrol, kocka.hu + ajandek lego, amit eladsz/orulsz. amit nekem kuldtek, bo 50%-at visszakuldtem, es a tobbibol is alig volt hibatlan. El is engedtem, remelhetoleg egy eletre.
[ Szerkesztve ]
-
balint82
senior tag
válasz adalbert1 #37703 üzenetére
Én kerestem a szürke lapot, azazhogy ismerős, de letett róla, inkább máshogy valósítja meg a az elképzelését.
Emag-ról óvatosan nagy készletekkel, nekem a barracuda bay-t vissza kellett küldenem, most fog érkezni, remélhetőleg az ép csomagolású.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
adalbert1
veterán
válasz balint82 #37700 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de az árazása annyira nem tetszik, szerintem elég drága lett - majd talán ha lesz valami jobb promóció, akkor megveszem.
Egyelőre azon gondolkozom, hogy a kocka.hu-ról mit vegyek a nyusziházas promó keretében.
Az emagon ismét van -10% szupermarket kóddal az általuk forgalmazott lego készletekre, van szürke alap is náluk, valaki talán pont azt keresett.
A héten összeraktuk a 60250 - Postarepülő készletet, nekem nagyon tetszik, ráadásul a repülő farkán nem matrica van, hanem festett az elem.
Megérkezett a középkori kovácsműhely is előző héten, már csak szabadidőt és helyet kellene keresni majd :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest