- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhw
addikt
Random idétlen kérdés:
Melyik ma a legdrágább(/-nak tartott) ismert bontatlan készlet?
Esetleg van valami kalandos története, vagy ritkasága miatt. -
LÁZ
Topikgazda
ps. a garázsvásáros csoportban majdnem bolti áron akad egy saturn
-
Pötyi
őstag
válasz
Djuree #15587 üzenetére
Hát ja, létezik erre kábé több, mint tíz éve módszer, ami ráereszt egy pixelesítő szűrőt a képre. Mondjuk én tuti nem a BL-ről vásárolnám össze az alapanyagot. Amikor például a nagy, 24 négyzetméteres képet csináltuk hasonló mozaik módszerrel Gagarin űrrepülésének ötvenedik évfordulójára, akkor a Lego Hungária adta kilóra az 1x1-es kockákat. Ingyé'.
-
Djuree
félisten
mosaick: [link]
képből mozaik, árat is kiszámolja, bár sztem rosszul.... -
doggie
aktív tag
-
vhw
addikt
Ez önmagában egy víz alatti dioráma, kis kék hangulatfény, csak vízi járművek, figurák, domborzat.
Amivel nincs gond, de ha egy víz feletti területet is szeretnék megjeleníteni, akkor nem igazán mutatós ha kék fényben úszik minden.
Kék fény nélkül, csak szimplán szürke alappal összeépítve a szárazfölddel meg ismét nem az igazi... mint egy kiszáradt meder.
Valamit az átlátszó kék elemekkel kell varázsolni, hogy megadják a víz alatti illúziót.doggie: igen valami hasonló működhetne. Esetleg a tengerfeneket is lecsempézni átlátszó világoskékkel. Olyat is láttam már, ahol megvolt ugyanígy a víz alatti rész, és a víztükröt csinálták meg fölé mintegy "tetőnek" lapos átlátszó elemekből. És ez volt ~egy szinten már magával a szárazföldi talajjal. Csak ez meg limitálja a betekintési szögeket a víz alatti résznek...
Viszont a szikla-víztükör találkozást, hulámokat igen szépen meg tudják oldani egyesek különböző árnyalatú kék elemekkel. Lehet, hogy elég lenne a látványhoz ha csak a vízből kiemelkedő sziklák köré épülne egy ilyen "víztükör gyűrű" és elég lenne az optikai illúzióhoz. -
doggie
aktív tag
Esetleg ötletként a víz alatti részhez, egy szinttel hátrébb meg mehetne a víz fölötti rész, így még jobban 3d-s hatást keltene.
Ha nem is így valósítod meg, de hátha egy kis gondolatébresztő. -
balint82
senior tag
válasz
Djuree #15577 üzenetére
Főleg, hogy itt van eredeti is ugyanennyiért.
-
vhw
addikt
válasz
Djuree #15576 üzenetére
Bonyolult a történet, mert nem csak egy szimpla tengerpart/víztükör lenne az ötlet.
Hanem egy vízalatti "világ" megjelenítése is. A fejtörést az okozza, hogy lehetne látványos módon megcsinálni ezt a vízi-szárazföldi átmenetet, utána már lehet bővíteni mindkét oldalt ha megvan az elv.
Egyelőre valami kisebb design, nem tudom... 32x32-es lapon elférő. Lehet, ebbe csak maga a víz alatti részlet férne bele, egy keskeny partszakasszal.Most láttam, hogy készülőben van egy ideas öreg halász épület - ami éppen tengerparti téma lenne. De első pillántásra olyan lovecraft-os benyomásaim támadtak a használt színek miatt - de ettől meg a "bájos napfényes lego city"-s vízivilág/part egycsapásra sötétebb, romlott halászfalu elképzeléssé vált, ami átszabja a színvilágot
-
Djuree
félisten
[link]
lepin beetle 19k....pofátlanság ftw. ennyiért doboz nélkül legóból is megveszem...komolyan nem értek egyes embereket, ekkora pofával nem buknak orra ezek a f@szok?
és ezekkel van tele a jófogás mostanában....nem kicsit fel tud cseszni ez. -
Djuree
félisten
én is ilyesmi vizet néztem az airjutzu templom alá, bricklinken olcsóbb lényegesen, ott nézz szét. de amúgy 1x1-es laposokból kirakva is jól mutat, ha tó kell pl. mert az nagyjából sík víztükrű, míg a tenger azért nem. világoskékből jeget is lehet pl., sötétkékből meg tengert akár...
-
Fr0z3n
őstag
Találtam egy új újdonságot creator space vonalon
31066
Engem elkényeztet a lego idén -
vhw
addikt
Nézegettem vízi/tengerparti összeállításokat. Szeretik használni vödörszámra a kerek, lapos 1x1-es 1x2-es különböző árnyalatú kék átlátszó elemeket, akár ömlesztve "vízként", akár sík felületet "lecsempézni" vele. Tényleg jól néznek ki.
Dehát csődbe vinne a 40-50 ft-os darabár, amiért találtam ilyen elemeket webshopban -
Peathee
senior tag
-
Throme
veterán
Összefoglalóról már beszélgettünk itt a fórumon.
Szerintem a kocka rendelés az egyik ilyen sarkalatos dolog.
Esetleg LDD alapfokon.
Tudom, mindkettő esetében van help, talán az utóbbinak youtube-os tutorial-ja is.
Valami kapaszkodó a kezdőknek (pl nekem)
Egy kategorizálás, hogy milyen típusú legók vannak, kinek (korosztály) melyik való.
Amúgy engedélyezhető lehetne az eladandó legók itteni 0-dik napos megszellőztetése, a hivatalos apró hirdetés előtt
Mondjuk én nem nagyon kereskedek, de ki tudja...szvsz
Végül... mennyit könyörögtél a címért, vagy mit kellett tenned érte?
.. már ha publikus -
bozig
tag
Erről én is lemaradtam rendesen, pedig Porsche-ra, meg Simpson készletekre beneveztem volna
LÁZ: Nagy gratula
-
thesound
addikt
Feljövök, 26 új hsz. Na momdom tuti valai jó akció. Porsce-ra beneveztem volna. Rest in piece.
LÁZ: gz
-
LÁZ
Topikgazda
A mai naptól határozatlan ideig a kötelező megszólítás Admirálisgeneráliselnökminiszterelnök
Egy összefoglalót a köz javára majd összedobhatunk /pl javasolt webshopok,alkatrész rendelés help, meg amit még érdemes beleírni/. Várom a javaslatokat a tartalmat illetően
-
lord.lakli
őstag
válasz
doggie #15533 üzenetére
kockaarhuhaz.hu-n van 14 féle, árakat nem tudom, hogy jók-e.
-
-
Throme
veterán
válasz
bobafett #15545 üzenetére
Hasonló a helyzet, és még albérletbe se kéne menni..
Még ki is izzadnám az Assembly Square-t, meg a halász házat, de kinyírnának, hogy hova tesszük, meg már így is sok a "kacat" ...
Pedig nem is vagyok annyira építményes beállítottságú... és akkor jöhetne a porsche is....
Van előnye az agglegény életnek is... persze nem cserélném vissza... -
balint82
senior tag
válasz
Freddy76 #15536 üzenetére
Én a Batcave-n gondolkodtam, de mire majdnem eldöntöttem, addigra elfogyott.
Mikor először felmentem (mikor írtatok az akcióról), akkor még volt templom is, na arra beneveztem volna, csak hát volt nincs.
Azért itt minden igen-igen jü áron volt, azon morfondíroztam, hogy ezeken az árakon még mennyi hasznuk lehet...
-
doggie
aktív tag
Srácok!
Tudom kicsit offtopic, de azért mégis bátorkodom megkérdezni, hogy fiamnak vettünk lego dimension starter packot, eléggé beszippantotta és most kéne pár plusz kiegészitő minifig hozzá (ninjago, harley quinn..stb)
Tudom, hogy ezt Magyarországon nem forgalmazták, de valaki tudna segíteni, hogy honnan lehet ezt nem 10k-ért beszerezni (akár használtan is)?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Freddy76
addikt
Reggel kaptam hírlevelet, a kockajátékon elég jó akciók vannak (voltak). Sok minden kifogyott már, de azért lehet, hogy van még érdekesség (pl. Porsche 60-ért...). Én még behúztam egy Porschét és egy Óriáskereket...
-
balint82
senior tag
Nem én vagyok, de ha valaki nem bír várni, ez egész jó áron van (38 500). LEGO SATURN
-
balint82
senior tag
Lesz új london busz is (Creator - állítólag 10258 lesz a cikkszáma), de sehol egy fotó, csak pár cikk kering a neten.
+ SAH: sales and deals: nagyobb kedvezmények lettek az eddigiekre & van már új tétel is.
-
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Lehetőleg magyar eladóktól vásárolj a postaköltség alacsonyan tartása miatt. Valamint próbálj meg 60-70k vagy több alkatrészes boltokat nézni, hogy ne 20 helyről kelljen összerendelgetni mindent. Bal oldalt tudod állítani hogy szín vagy kategóriák szerint rendezze neked az alkatrészeket. A többi magától értetődő.
-
Djuree
félisten
beírod hogy lego seacoast moc pl. és kapsz csomó találatot. aztán elkezdesz összerakásit keresni ahhoz amelyik tetszik, ha megvan, onnan már csak egy lépés az alkatrészlista, aztán irány a bricklink.
persze ha akarod majd módosítod, de előbb egy alapot muszáj keresned, magadtól baromi nehéz és sok idő, tervezgetés ldd-ben. én ninjago mocot csinálok, 3 nagy 48x48-as alapra, mocsaras vidék szerűséget, de lesz benne tavacska is, hát nem egyszerű, és kurva sok pénz.
a nagy készletek már megvannak hozzá legalább...
-
vhw
addikt
Milyen "kényelmes" lehetőség lenne egyszerű általános építőelemek színek szerinti beszerzésére?
Nem konkrét darabokat keresnék, csak úgy kvázi ömlesztve.Felvetődött egy olyan könnyelmű, kósza ötlet, hogy mi lenne ha elkezdenék építeni egy kis diorámát, milyen lehetőség lenne a kivitelezésére.
Így elsőre kezdésnek egy sziklás tengerpart körvonalazódott, amihez leginkább szürke, barna, homokszín elemek kellenének.
A víz és vízalatti formák megformálásához kéket viszonylag egyszerűbben be lehet szerezni, akár egy halom kis kék kreatív készlet is megtenné.
Viszont a szárazföldhöz már normál forgalomban kapható készletekből trükkös megoldani...
A nagyobb Classic dobozok szivárványszínei elég kis arányban tartalmaznának a célnak megfelelő színeket.
Pár Minecraft készlet járhatóbb útnak tűnik - ezeket még nem is "sajnálnám" nem rendeltetésszerűen összerakni, mert utasítás alapján is úgy néznek ki mint egy random ovis alkotásEgyéb ötlet esetleg?
(Sandcrawler-t ajánlani azért nem ér
)
-
Freddy76
addikt
Összeraktam a Saturn-t, aztán ma folytatom
.
Pozitívumok vannak bőven. Szép készlet, egyáltalán nem egy fehér oszlop. Kifejezettem mutatós, a nyomtatott elemekkel, hajtóművekkel. Látványos, ahogy az egyes fokozatok szétvehetők. Stabil a szett, álló helyzetben sem nyaklik, kézben stabil, nem esik szét. Azt hittem, tele lesz technic elemekkel, de nem, szinte alig vannak, hagyományos stud-os megoldással van építve jelentős részben. Tele van érdekes építési megoldásokkal, nagyon érdekes, ahogy a "váz" épül fel.
Én ott tértem el az útmutatótól, hogy nem a fehér "csúccsal" fejeztem be, hanem a nyomtatott kabinnal. így nem is került a polcra a kabin a vízen.
Kisebb negatívumok vannak azért. A szett építése érdekes, de elég sokszor kell négyszer ugyanazt építeni (ez persze a formából értelemszerűen adódik). Nem egyszerű a fokozatok szétszedése, ez persze valahol jó, mert masszív. De a legalsó (legnagyobb) fokozat leszedése kifejezetten erőt igényel, ha ilyenkor megrántod, a másik fele könnyen szétesik (vagyis leesik az utolsó fokozat a középsőről), erre érdemes figyelni.
Nálam volt még egy baleset, az összerakott rakétát a legalsó fokozatnál fogtam, és egyszer csak szétesett. Lehet, hogy nem bírja el a saját súlyát az illesztésnél, lehet, bizonyos "kilengésnél" kifordítja magát az illesztésből, lehet, hogy nem pattintottam rendesen össze, a lényeg, hogy a második és a harmadik fokozat leesett a padlóra. Az pláne érdekes, hogy a harmadik fokozat egyben maradt, de a középső darabjaira esett szét, szóval építhetem újra, de így legalább nagyobb építési élményt kapok a pénzemért
.
-
LÁZ
Topikgazda
ebből viszont lehet egeret meg kutyát vagymit csinálni
majd a hivatalos shopban lesz ajándék készlet júliusban elvileg, adott összegű vásárlás után. Itthon valszeg meg lehet majd venni magában is a Store boltokban 5-7k-ért..
ps. brickfan, de ha beírod a gugliba, hogy upcoming lego sets 2017, úgy is kiköp még 5-6 oldalt
-
vhw
addikt
Létezik valami félhivatalos/nem hivatalos oldal is akár, ami megszellőztet új téma/készlet terveket a jövőre nézve?
Érdekelnének a történelmi témák (mostanában ez nem igazán divat), vagy a jelenlegi kínálaton felül más licenszelt témák; pl. további autók, vagy egyéb cégek nevével kihozott szettek. Vannak erre nézve már konkrétabban körvönalazódó elképzelések?
-
vhw
addikt
Hát talán elég lesz egy malac
Bár ez egy kicsit jobban néz ki. Miféle promo keretében lesz ez a készlet?
Mondjuk ennek gömbölyű a háta, a pirosnál már elterveztem, hogy végső elkeseredésemben, ha nem találok számomra érdekes készletet, akkor néha meglepem magam egy csomag minifugárával és a nagy sík hátára lehet belőlük pakolni.
De nem feltétlenül csak ilyen "használati tárgyakra" céloztam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest