Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Javasoljatok mar vmi termeket kitoltonek, 20k elereshez.
At st limitalt lesz ugyis, sztem 2re. -
-
Djuree
félisten
válasz
DeckardCain #14387 üzenetére
nagyon kezdő koromban még én is minden egyes alkatrésznél megnéztem vagy 10 helyet hol a legolcsóbb és írtam papírra és ahol a legtöbb olcsó volt onnan rendeltem. na de ez max 100 elemnél működött, 6000 elemnél itt őszülnék meg.
az a dtm nekem is tetszik, de az is elég sok rész ahhoz hogy megérje várni, hátha lépnek vmit.
én nem értem a BL-et, nekik a vásárlókért, a legózókért, az építőkért kellene lenniük nem a haszonleső boltokért.b12gege: nagyszerű.
nem akarom befejezni a mocolást, de így lehet az lesz, nem vagyok milliomos. ha 1-2 ezret spórolok nekem az is számít... -
b12gege
csendes tag
válasz
Djuree #14386 üzenetére
Itt volt, de ha jól látom már elvetették!
DeckardCain: Most én is egy közel 400 fajta elemből (azt sem tudom pontosan, mennyi kocka, de nagyjából 1000-1500) álló listát készülök megrendelni. Komoly meló lesz.
Djuree: Ezen a linken kérdezte egy srác és jött rá egy csomó válasz, többek között eladóktól is.
-
Gabika75
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Magyarországra a shopból nem lehet euróval rendelni, csak forinttal? Biztos én vagyok a bèna de nem találtam erre opciót. -
DeckardCain
senior tag
válasz
Djuree #14385 üzenetére
Sajnos én is észre vettem hetek óta..
Az elem listát kibővítettem a legolcsóbb 20 eladóval pl csak itthoni eladókkal, és úgy kezdem nézni egyesével. Mondjuk egy 200+ elem típusú moc-nál már rém gáz. Az elemeket a szükséges mennyiség szerint rendeztem csökkenő sorrendben. Ami elem drágább azt megnézzem eu-ban máshol is.
Manuális Mercedes DTM moc-ot nézném de így hagyom a francba egyelőre. -
Djuree
félisten
válasz
b12gege #14383 üzenetére
nem mindent olvasok én se itt.
hát akkor kapják be, nagyon érik már a brickowl használata, nem ismerem azt, de kitanulom, lehet jobb. teljesen elkurvult a BL sajnos, mióta meghalt az alapító srác. úgy jár mint az apple mióta meghalt Jobs.
most akkor mégis honnan tudjam mit honnan éri meg venni? épp ezért volt értelme a BL-nek hogy kiírta...most akarom majd elkezdeni rendelni az alkatrészeket a nebulonhoz, közel 6000db, de inkább várok akkor... -
b12gege
csendes tag
válasz
Djuree #14381 üzenetére
Ha figyelmesebben olvasnál, akkor láthattad volna, hogy hetekkel ezelőtt feltettem ugyanezt a kérdést, de mindenki átsiklott felette.
A válaszom: Igen, a BL leszedte...
Utánaolvastam és azt írták, hogy ezen funkció olyan irreális helyzetbe kényszerítette az eladókat, ami miatt egyre olcsóbban kellett adniuk a portékát. Gondolom emiatt panaszkodtak és sajnos nem süket fülekre találtak. A BrickLink pedig eltávolította a %-okat.
De, ha jó láttam, valaki már indított szavazást, hogy visszahozzák. Nem tudom, lesz-e eredménye... -
Djuree
félisten
na nem tudom mit b@sztak a bricklinknek de nálam már nem mutatja az egyes shopokban a kiválaszott elemek átlagártól való eltérését.
eddig mutatta %-osan mennyivel jobbak vagy rosszabbak az árak, de most semmi. pedig semmit nem állítottam. remélem nem szedték ki a legjobb funkciót mert agyf@szt kapok.
-
Grillo
őstag
válasz
unclefucka #14370 üzenetére
Azt a Soros-motorok részt nevezd át, nehogy baj legyen.
-
LÁZ
Topikgazda
bazz, snowspeeder backorder
-
unclefucka
senior tag
Korábban érintőlegesen téma volt a LEGO Technic motor.
Készítettem néhány Technic motort LDD-ben. ( Engines.lxf ) Van mögötte kutatómunka, ezért külön kiemelem az eltéréseket a való életbeli és a LEGO által modellezett (modellezhető) típusok között.
Alapvető "probléma", hogy a LEGO főtengely "gyárilag" csak síkforgattyús (flatplane) lehet. Ha térforgattyús (crossplane) elrendezést választunk, az nem lehetetlen, de akkor több helyen kell "csapágyazni".
Van néhány általános eltérés, amit az ésszerűsítés szült:
- Az igazi főtengelyek néhány kivételtől eltekintve -még- több helyen csapágyazottak, mint a LEGO-ban épített társaik. (általában henger/hengersor + 1)
- Az igazi (V-)motorok hengerszögei alkalmazkodnak a hengerszámhoz (V8->90°, V10->72°, V12->60°, 120° (180°-> Ferrari Testarossa, nem boxer!)).
(Ha nem így lenne, akkor osztott főtengelycsapot kellene alkalmazni, pl. VW VR6)
A LEGO 106.14°-os hengerszöggel operál (brrr.).
- A páratlan számú hengersorú motorok főtengelyei nem 90, illetve 180 fokosak. (3-6-12 henger: 120°, 5-10 henger: 72°)A file -ban található motorok:
V-motorok:
- V2*
- V4 (3 csapágy kellene)*
- LEGO V6
- LEGO V8
- V8 (crossplane, "amerikai")*
- V8 (flatplane, "Ferrari")
- V8 (flatplane, "rendes csapágyazással")*
- LEGO V10
- LEGO V12
- LEGO V12 (2x LEGO V6)
- LEGO V12 (2x LEGO V6, +1 csapágyazással)
- LEGO V16 (több főtengely csapágy kellene: 9)*Soros-motorok (Inline):
- I1*
- I2 (4-ütemű, pl. Kispolski)*
- I2 (2-ütemű, pl. Trabant)*
- LEGO I3
- LEGO I4
- I4
- I4 (+1 csapágyazással)*
- I4 (Yamaha-féle, crossplane főtengelyyel)*
- LEGO I5
- LEGO I6
- I8 (létezett 5 és 9 csapágyas is, most már nem készül ilyen moci)**Ezek a motorok hasonlítanak leginkább a való életbeli társaikra.
-
ridvor
csendes tag
válasz
Zsmester89 #14321 üzenetére
Szia.Megkoveznek lehet de en nem birtam kivarni a Falcon UCS-t es berendeltem az Alirol.Mit mondjak kellemes csalodas volt.A keszlet hatalmas az osszeepites nekem 1 het volt kenyelmes tempoban.A minosege okes nem 100% lego olyan 90% tippelnem de azert az ara sem az...En nem bantam meg hogy megvettem ,hiany nem volt a keszletben viszont rengeteg + alkatresz.Szerintem erdemes megrendelni ha nem akarsz varni az ev vegeig illetve ha ujra kiadjak a Falcont, az szerintem siman lesz 800-1000 euro ami azert nem keves...
-
balint82
senior tag
Akciós Lego 75149 volt nincs.
-
Djuree
félisten
na megvan az 5700 darabos nebulon b alkatrészlistája, elkezdem szerkeszteni. az alap lista 270k körülre jött ki. ez elég jó, ezt kb. le lehet majd faragni 200k körülre sztem. nekem megér ennyit, egy 1500 darabos custom nebulon b-t adtam el ebayen 100k-ért. ez 4x akkora lesz...
-
r.levente75
addikt
Pécs Árkád legókiállítás. Sw többségben, nagyon szépek.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Dtamas82 #14355 üzenetére
ahogy irta a kollega, vmit csapjál hozzá, hogy meglegyen a 20k, és lesz R2,
ha nem vagy vip, akkor a vásárlás után kérni kell, vagy a lego oldalán egy emailben, vagy felhívod a magyar supportot, de az leghamarabb kedd ugye, az 'éljenmájus1' miatt, és megkapod /a pontokat is jóváírják/, elvileg kártyát is küldenek postán, bár én személyesen voltam a bécsi shopban, igy kaptam ott.
azt meg utána már az account-odon fogod látni, hogy mennyi az annyi, minden 100 pont1500 ft-nyi kedvezményt ér.
-
balint82
senior tag
-
Dtamas82
csendes tag
Sziasztok,
A shop.lego.com-ról szertnék rendelni:
Ha jól értem, akkor:
- minden nap 1 SW termékre van 40% (és ez így olcsóbb, mint bárhol máshol kapható újonnan)
- 20.000 Ft feletti vásárlás esetén jár 1 db. R2 (tehát, ha a mai xwinget rendelem, akkor nem jár)
- jár VIP pont is.Az lenne a kérdésem, hogy
Mennyi a postaköltség?
Illetve a VIP pontok adásának mi a feltétele.Köszönöm a válaszokat.
-
Freddy76
addikt
válasz
unclefucka #14347 üzenetére
Egyszer egy haver elhozta az új barátnőjét kocsmázni. Szóba került a vega életmód, és a csaj a vita hevében közölte, hogy ő nem hajlandó a szájába húst venni. Az asztalnál ülő pasik rögtön sajnálkozóan néztek a haverra, de a csajoknak nem esett le...
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #14343 üzenetére
az is csak a szállítási címre vonatkozik, szóval 20k felett jár 1 db, szóval ha 100 külön címre vásárolok az account-ommal, akkor 100at adnak mellé
. ergo én rendelhetek akármit a te címedre, és ha 20k felett van, kapsz mellé R2-t, 40k-ért nem jár 2, csak 2*20ért
@Janaboy: lehet véletlen volt, vagy ámerikai vonalon már adják, de a naptár szerint majd csak 4-7ig lesz, ajánlom nekik, hogy maradjon snowspeeder
-
bobafett
tag
-
unclefucka
senior tag
válasz
hulp01 #14338 üzenetére
"Sajnos" nem minden kutyus ehető. Ami igen, azt külön ezért tenyésztik.
Ja, nem azért nem ehető, mert mérgező, vagy ilyesmi, csak rossz az íze, kemény a húsa, stb.
Szerintem ez nem gáz.
Csak úgy, mellékesen: Az igazi Bécsi szelet azért különleges, mert olyan borjú húsából készítik, ami még nem evett zöld növényt, csak tejet (szopós borjú), ettől különleges ízű... Na erről ennyit.Munkatársam felesége: "Semmi olyasmit nem vagyok hajlandó megenni, ami korábban cuki volt."
Természetesen a silány másolatokat készítő kínaiak rohadjanak meg!
-
echterion
nagyúr
Melyik boltról van szó, srácok?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Ereshkigal #14343 üzenetére
Elméletben így van, gyakorlatban nem.
-
balint82
senior tag
válasz
Ereshkigal #14340 üzenetére
Szerintem ha minden nap veszel egy 20e hufos szettet, minden nap kapni fogsz egy R2-t.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
Ereshkigal #14340 üzenetére
vásárlásonként jár, eu-ban 20k felett, de persze tegnap előtt már egy itthoni store-os elkezdte árulni 6-8kért külföldi csoportban...
-
hulp01
senior tag
válasz
Freddy76 #14333 üzenetére
Szerintem nem ennék meg ezeket a cuki kiskutyákat. Megvárják míg megnőnek, és aztán eszik meg. Mi se az édes pici csibéket meg a cuki kismalacokat esszük meg, hanem amikor már megnőnek és nem is annyira cukik. A tányérodon meg úgyse látszik mondjuk egy rántotthúsnál, vagy bélszínnél/csirkemellnél, esetleg darált húsnál, hogy az korábban állatként hogy nézett ki.
Ettől függetlenül rohadjanak meg a kínai másolócégek. -
Freddy76
addikt
válasz
Fr0z3n #14323 üzenetére
No, akkor én is mondom a mantrámat.
Mindenki az alkatrészhiányt és/vagy az illesztések problémáját veti fel Lepin esetében. Engem sokkal jobban zavar az, hogy nem tudom, milyen műanyagból van, milyen festékkel. Kínai gyárról van szó, ha adva van egy festék, aminek gallonja 1 dollár, és teljesen biztonságos, és adva van egy másik, ami radioaktív, mérgező, rákkeltő, de gallonja 0,99 cent, tuti, hogy az utóbbit választják.
És akit még ez sem rettent vissza, az gondoljon arra, hogy ezeket a tündéri cuki kiskutyákat a Lepin gyár dolgozói, ott Kínában, képesek lennnek megenni:
-
azka79
aktív tag
Ha valakinek lesz van elado R2-se privatban keressen
-
-
Djuree
félisten
válasz
az szanaszét fog peregni neked. annyi alkatrésznél már ha minden alkatrész picit is pontatlanul illeszkedik, akkor ennyinél már a sokadik egymásra pakolt elemnél nagyon nagy pontatlanságok lesznek az illeszkedésben. márpedig lesznek hidd el, ezek nem a minőségről híresek...
-
Fr0z3n
őstag
válasz
Szia
Sokat olvasni alkatrész hiányról ezeknél a készleteknél, főleg ilyen sok ezer darabosnál. Próbált megér valami egyszerű és olcsó készlettel, de nagyba én nem mennék bele. Nézem én is őket és bevallom, 16 dolcsiért rendeltem egy batpodot. Ami még tetszik a camper meg a mini ilyen 12-13000 Ft átszámolva, de ha megunod kinek fog kelleni? Valószínűleg senkinek, ha meg eredetiben veszed meg és pár év múlva megunod, ugyan annyiért ha nem többért el lehet adni mint amennyiért vetted. De ugye ezek csak kis készletek, a másolt SW Ucs más kategória, az hála istennek nem vonz egy kicsit sem. -
unclefucka
senior tag
válasz
Igen, itt csak 100% eredeti LEGO-val foglalkozunk.
Ha mégsem, akkor általában azt állapítjuk meg, hogy mennyivel silányabb minőségű a koppintott cucc.
Van egy-két kivétel (1% alatt), de speciel a lepin nem az!A másik kivétel a BrickArms.
lepin:
-
Zsmester89
őstag
Ahoy!
Srácok ti itt csak 100% origi legoval dolgoztok? Aliexpresszen szemezek egy 5000+ darabos Millenium Falconnal (meg csillagrombolóval, stb..). Olyat rakott már össze valaki?
-
Gabika75
csendes tag
Vagy 200ojro...
De tènyleg a forint árak miért magasabbak ennyivel?
Azasszony letépné a fejem értre😆
A falconba már belement😊😊 -
balint82
senior tag
Kíváncsi vagyok hányan rendeltek 0:01-kor Snowspeedert. Jelentkezzetek!
-
hulp01
senior tag
válasz
Freddy76 #14315 üzenetére
Valóban elég sok ismétlés volt a Tower Bridge-nél, de én akkor is élveztem az építést is. Összeépítve meg annyira jól néz ki. Lassan két éve már, hogy össze van építve és még most is nap mint nap rácsodálkozok, hogy milyen szép.
Amúgy meg legoból hengert építeni amúgy sem hétköznapi dolog. Szóval újabb 100 eurónak mondhatok búcsút.
Ja, igen. Nem nagyon szokott érdekelni a doboz, de ez tényleg nagyon jól sikerült.
-
Jim-X
őstag
Az enyem lesz, oh yes, az enyem lesz!!!
Annyira jo a doboza is...mindjart elcsoppenek (ha mar Wayne vilaga)
-
Freddy76
addikt
Meglehetősen repetitív lesz az építése szvsz... Ugyanez volt a bajom a Tower Bridge-dzsel is, egyben jól néz ki, de büntetően unalmas rakni.
-
thomeef
őstag
válasz
Ereshkigal #14312 üzenetére
Henger élletörésekkel
De nekem is nagyon bejön, maga a téma is, és a kivitelezés is. Ez baromi jó lett. Csak azt nem értem hol fér el a 2000 darab lego elem.
Amúgy ha megnézed a cikket, akkor láthatod hogy fekve is kiállítható lesz a cucc.
-
Freddy76
addikt
Én csak amiatt izgulok, hogy ez milyen Falcon lesz. Ha a régi (a kör antennával), akkor kell. Ha az új (a szögletes antennával), akkor nem. Ez az Ébredő Erő nekem nagyon nem adta, nem begyere.
Szerk.: és még mielőtt valaki beírná, hogy vegyek egy régi antennát - az nem ugyanaz.
-
LÁZ
Topikgazda
-
hulp01
senior tag
Eredetileg nem akartam ezt a készletet megvenni, mert gondoltam csak egy henger, aztán kész. De ez így baromi jól néz ki. Itt azt kell mondanom, kitettek magukért legoék. Ezt sajnos be kell szereznem. Az a szerencse, hogy legalább nem foglal sok helyet (legalább is horizontálisan). Pont be tudom állítani a hangfal mellé.
-
LÁZ
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Peugeot, Citroën topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Nintendo Switch 2
- Nők, nőügyek (18+)
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest