Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• soldier2

őstag

válasz CB #99076 üzenetére

Elfér, bár elég magas. A lendkeréknek kell hely természetesen, de ha elég erős vagy le is szerelheted, de kerékkel is elfér a 37 cm mély részén a konyhapultnak (másra úgy sem jó ez a rész).
    Mennyire stabil? A gyári talpával nem valami stabil, hajlamos elmászni ha világos pörkölést őrölsz presszónak, én beszereztem alá az amazonról egy kb 20*20 cm-es tapadós szilikon lapot (sajnos már nem tudom milyen néven találtam), azzal stabil, és ha akarom simán mozdíthatom is (nem ragasztós, nem hagy nyomot, újrahasználható stb csak le kell mosni).
    A munka egyáltalán nem macerás, volt némi popcorning de 1-2 szem ugrott ki max, majd a gyerek csinált ikeás műanyag vasalható gyöngyből kupakot, azóta ilyen probléma sincs.
    Az őrlemény állítása bár fokozatos, de elég aprók a fokozatok (kb 5 s a lefolyásban).
    Pangó nem marad semmi, olajosabbra pörkölt kávéból hajlamos némi kávé szatikusan feltöltődni és feltapadni a késre, de 2 csepp víz darálás előtt a kávéra ezt a problémát is kiküszöböli (vagy egy istenes pofon darálás után).
    Tisztítani nem szoktam, minek. A kések vágó részén nem tapad meg semmi, és onnan a kávé kihullik a gyűjtőedénybe, nincs ahol elakadjon.
    Újonnan vettem, és az első kávék után megfordult a fejemben, hogy kivágom a sunyiba annyira rossz volt vele a kávé (erre a gyártó is felhívta a figyelmet, de nem hittem, hogy ennyire szar lesz). Aztán a késeket bejárattam kb 10 kg olcsó kávéval (ez ment melóba a szarvasiba) de még legalább ennyi rendes kávé is kellett mire elérte a maximumot. Remélem azóta bejáratott késekkel árulják, mert ha nem csak fanatikusoknak ajánlanám. Évek óta megvan, és egyre jobban szeretem. Legnagyobb hibája talán, hogy a tengely viszonylag vékony és a késtől távol van rögzítve, így üresen lehet koncentrikus, de darálás közben vsz ennyire nem j a helyzet, de mivel az egész gép mozog, ilyenkor század mm pontosan mérni nem tudsz. Alternatívája esetleg a Malwani Livi németországból. Vastagabb tengely, a késhez közelebb rögzítve, áttételezett fogaskerekekkel, így tekerni is könnyebb. Lehet azt vettem volna, de még tervei sem voltak, mikor a HG-1-et vettem, és most, hogy végre tökéletesen működik eszem ágában sincs cserélni. 10 másodperc alatt tol le 14g kávét presszóhoz, az izmaim már megszokták, minek :D

Új hozzászólás Aktív témák