Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nibiru

    tag

    válasz hcs57 #80967 üzenetére

    "a szarvasi főztjét csak hígan lehetett bevállalni."
    A melóban egyszer nagyon siettem és nem mentem el az automatáig, hanem az egyik irodának fenntartott Szarvasi-ból ittam kávét. Mivel nálam általában alap a dupla, hát csunáltam magamnak. A céges, olcsó őrölt Segafredo Intermezzo bele az elvileg hatszemélyes szűrőbe és vár. Mivel hamarosan kezdődött egy tárgyalásom, azt csináltam, hogy a két és fél decis bögrémet közel félig engedtem kávéval egy félreértés miatt, amit mindjárt részletezek és utána gyorsan alátettem a gép kávékiöntöjét, hogy a maradék abban folyjon ki. Felöntöttem tejjel a kávémat és mentem a dolgomra.

    A tárgyalás első 5 percében le is nyomtam az egészet. Amikor hadarni kezdtem, meg elkezdett gúvadni a szemem és remegni a kezem, rájöttem, hogy baromi nagy hülyeséget csináltam: Gyakorlatilag
    6 db ristrettot nyomtam magamba néhány perc alatt abból a robusztás, tehát eleve magas koffein tartalmú sz.ból. Még 6 óra múlva is remegett a kezem. ;]

    A félreértés abból adódott, hogy a Szarvasi elvileg 6 személyesnek mondja magát, ám 30 ml-es adagokat számolva, pontosan dupla annyi, azaz 12 személyes adagokat főz! A 6 személyes kiöntőbe 600 ml kávé fér és ha a kazánját megtöltöd, ennyi is jön le belőle.
    Utána megnéztem, hogy én kb 100 ml-nyit, csapoltam le maganak az elejéből, de az olyan erős volt mint az Isten nyila. Kicsit megdőlve éreztem azt a tételt, hogy a ristretto-ban kevesebb a koffein mint a hosszabb kávékban.

    Szóval aláírom, hogy csak óvatosan azzal a Szarvasival. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák