Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• paljoc

tag

válasz ronin s8 #33327 üzenetére

Ehhez nem tudok hozzászólni, én ennek kapcsán szinte kizárólag TAPASZTALATOKAT írtam, ezirányú ismeret híján nem tudományos oldalról közelítettem.
    Hogy mi miért meg merre oldódik, meg milyen láthatatlan molekulák hova kerülnek melyik anyagból arról fogalmam sincs, nem vagyok kémikus.:-)
    Viszont az is tuti, hogy most gyorsan megnéztem itthon, az összes evőeszközön a solingen 18/10 germany, míg az edényeken multy-ply18/8 usa felirat van, de rozsdát még nagyon halvány foltokban felületi jelleggel sem láttam soha egyiken sem. Érdekes, hogy réz meg alu edény nincs itthon, de lehet hogy csak a spórolás miatt. :-)
    Viccet félretéve, tényleg nem ismerem kémiai szempontból, meg kioldódás szemponjából ezt az acél témát, hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel, de az tuti, hogy az acél kávéfőző kar olyan amilyet fentebb írtam, meg a többi is. Ezt tapasztaltam. Nem mondom hogy jobb, mint a réz, de az említett okok miatt nekem jobban bejön ez az anyagválasztás így hogy paralel használom egy réz bojleres La Scala géppel.
    Ha esetleg majd egyszer megműtenek, azt is inkább orvosi acél szikével tegyék, mint rézzel vagy aluval. :-)

Az még érdekes lehet, hogy maga az anyag mint olyan réz esetében drágább mondjuk, de profin megmunkálni,a csöveket hajlítgatni, vagy egy bojlert készíteni belőle melyik anyag esetén macerásabb?

Új hozzászólás Aktív témák