Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• z-csongor

csendes tag

Sziasztok!

Tudom, hogy itt az espresso a favorit, de megis a segitsegeteket kernem, meggyult a bajom a french press-el. Has Bean Philter 2015 MK1 es Has Bean Blake 2015 MK1 blendeket probaltam french pressen elkesziteni (Espressot keptelen vagyok kesziteni, mindenfele praktikat probaltam a Delonghi EC155 gepemmel, nincs benne nyomasfokozo szelep, temp. surfinggel is probalkoztam, megvan a 25mp/30ml, viszont mindig minden kaveval kb az 5. masodpercnel kb mar viz jon, igy feladtam szerintem egy eletre), viszont iszonyatos lett. A Philternek konkretan nem volt ize, a Blake-nek pedig bar ne lett volna, teljesen tulextraktalt volt.
    A recept a kovetkezo:
    - 10g kave, Graef CM702 daralo legdurvabb fokozatan oroltem, kiszitaltam belole a nagyon finom szemcseket.
    - Vizforralo bekapcs, forral, 20mp varakozas forras utan hogy kb 95 fokra lemenjen a homerseklet
    - 40ml viz kavera raont, 30mp varakozas, keveres
    - maradek 100ml viz, 3:30 perc varakozas (Tehat 1:14 aranyt kovettem kave:viz-re)
    - Tetejen megtorom a felgyulemlett kaveorlemenyt, kiskanannal kiszedem egy mozdulattal amit tudok
    - Lenyom, kiont, :F fej az iz miatt

Esetleg valaki tud valami tuti tippet, hogy ezt a receptet hogy lehetne finomitani, hogy ihato kavet kapjak? :(

Nagyon szepen koszonom a valaszotokat, es bocsanat amiatt, hogy meg egy french presses fozest is el tudok rontani :( :B

Új hozzászólás Aktív témák