- Milyen TV-t vegyek?
- 240 Hz-et ígérő, ultraszéles okosmonitor jött az LG gondozásában
- Jobb alternatíva a Logitech G305-re, ráadásul nagyon olcsón!
- Projektor topic
- Tanévzáróra igyekeznek a hardverek
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
-
himpike
aktív tag
Minecraft simán megeszi az 5800x-et egy gtx970-nel is.
Remek példa az egy szálon futó javás sz@r valóban, ezekre érdemes gépet venni...
-
dabadab
titán
Oh, az jóval több, mint amit kinéztem belőle (mert a specifikációkban gyanúsan csak homályos "sokáig bírja" volt
) -
b.
félisten
Egyetemen átlagos használattal kb 1 hetet kibír jegyzeteléssel,olvasással,tanulással,aktív wifivel.
Szerintem olyan 40- 50 óra aktív használati állapot benne van. Persze elmarad ebben az alap ebook olvasóktól. -
dabadab
titán
Az nem könyvolvasó (annak nagyjából alkalmatlan a súlya meg a pár órás akksiélettartama miatt), inkább egy tablet e-ink kijelzővel.
-
RobbyJr
addikt
-
PThun
csendes tag
Ez a cikk:
"A héten egy asztali géppel kezdjük piaci körképünket, ami igény esetén bővíthető, és 3 év jótállással 439 900 forintért vásárolható meg. A Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V11 névre keresztelt konfiguráció ASUS Prime A520M-E alaplapjában 8 magos/16 szálas, 4,7 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 5800X processzor telepedett meg, és munkájához 32 GB, 3200 MHz-es effektív órajelre hangolt DDR4 memória asszisztál."2025 november 11 :
"Aktuális írásunkat egy asztali PC-vel indítjuk, ami igény esetén természetesen bővíthető, és 1080p-ben megfelelő teljesítményt nyújt modern játékokban. A 3 éves garanciával 329 900 forintbe kerülő, Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V3 névre keresztelt masina ASUS Prime A520M-E alaplapjában 8 magos/16 szálas, 4,7 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 5800X processzor serénykedik, és a 32 GB, 3200 MHz-es effektív órajelre hangolt DDR4 memória mellé 1 TB-os Kingston NV3 NVMe SSD-t kapunk."Azt hiszem egy jó darabig nem fejlesztek gépet.
Nem csak a ram mennyiségét duplázták meg hanem az ssd méretét is. Nyílván 1 terrabyte +16gb nem ért tavaly még 110 ezer többletköltséget, most sajna igen

Az az ebook olvasó nettó rablás. Ha ebook, akkor csak amazon paperwhite. Az is drága, de közel sem ennyi
-
Depression
veterán
-
himpike
aktív tag
Meglepő lehet, de bizonyos játékok töltőképernyőinél, másodperceket lehet spórolni.
Kutyát-macskát.. 5060 alá aztán nagyon kell AMD Ryzen 7 5800X...
-
worxland
addikt
Meglepő lehet, de bizonyos játékok töltőképernyőinél, másodperceket lehet spórolni.
Meglepő lehet, de ez a játékok minimális százalékát érinti és a másodpercek az 1, nagyon ritkán 2 másodpercet jelent. Kevered a SATA vs PCIe 4.0 jutub videókkal.
-
antikomcsi
veterán
-
wasd.hu
senior tag
-
HantekDSO
aktív tag
" Előbb kiszúrod, aztan megszokod, majd igényled."
Biztos lehetsz benne, hogy nem!

-
wasd.hu
senior tag
Olyan voltmár. Kérem kapcsolja ki. Ez most Synthwave style. Előbb kiszúrod, aztan megszokod, majd igényled.
"relatíve pénztárcabarát, balján edzett üveglapot viselő"
Picit meghökkent, változatos, én így szeretném
Ne bántsátok
-
worxland
addikt
Lehet, hogy kicsit túlzásba viszem néha a dolgokat, de soha nem kényszerítenék egy 5800X-et egy ASUS Prime A520M lapba, vagy semmiféle 520-as lapba. Meg úgy eleve nem árulnám Game PC-ként. Ha már vannak ezek a villámgyors PCIe 4.0 ssd-k ne fogjuk már vissza 3.0-val. És itt most szó nincs arról, hogy ne lennének használhatóak ezek az 520-as lapok, csak én más felhasználási jelleget képzelek el hozzájuk. Egy Gamer gépbe tegyünk már legalább egy B550-et vrm hűtővel.
"Ha már vannak ezek a villámgyors PCIe 4.0 ssd-k ne fogjuk már vissza 3.0-val" - az ugyan nem fogja vissza.
-
antikomcsi
veterán
Lehet, hogy kicsit túlzásba viszem néha a dolgokat, de soha nem kényszerítenék egy 5800X-et egy ASUS Prime A520M lapba, vagy semmiféle 520-as lapba. Meg úgy eleve nem árulnám Game PC-ként. Ha már vannak ezek a villámgyors PCIe 4.0 ssd-k ne fogjuk már vissza 3.0-val. És itt most szó nincs arról, hogy ne lennének használhatóak ezek az 520-as lapok, csak én más felhasználási jelleget képzelek el hozzájuk. Egy Gamer gépbe tegyünk már legalább egy B550-et vrm hűtővel.
-
KROK640
félisten
Ez a cikk:
"A héten egy asztali géppel kezdjük piaci körképünket, ami igény esetén bővíthető, és 3 év jótállással 439 900 forintért vásárolható meg. A Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V11 névre keresztelt konfiguráció ASUS Prime A520M-E alaplapjában 8 magos/16 szálas, 4,7 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 5800X processzor telepedett meg, és munkájához 32 GB, 3200 MHz-es effektív órajelre hangolt DDR4 memória asszisztál."2025 november 11 :
"Aktuális írásunkat egy asztali PC-vel indítjuk, ami igény esetén természetesen bővíthető, és 1080p-ben megfelelő teljesítményt nyújt modern játékokban. A 3 éves garanciával 329 900 forintbe kerülő, Foramax AMD Ryzen Game PC Gen5 V3 névre keresztelt masina ASUS Prime A520M-E alaplapjában 8 magos/16 szálas, 4,7 GHz-ig boostoló AMD Ryzen 7 5800X processzor serénykedik, és a 32 GB, 3200 MHz-es effektív órajelre hangolt DDR4 memória mellé 1 TB-os Kingston NV3 NVMe SSD-t kapunk."Azt hiszem egy jó darabig nem fejlesztek gépet.
A V3 és a V11 között nem sok változás volt. De legalább az újabb már nem csak 16GB RAMmal van, mondjuk az szép, ugyanaz a gép 110 ezer ft-ot ugrott felfelé árban 2 hónap alatt. Szép meglátás.
Azért az még éppen az nem baj, hogy még 2 hónap múlva is ugyanazt a gépet ajánlják, a 110K-s drágulás viszont annál inkább.
-
HantekDSO
aktív tag
Ez a cikk:
Csak tudnám, miért kell "jópofizni"??
Miért nem lehet normálisan leírni:- Alaplap: ASUS Prime A520M-E
- Processzor: AMD Ryzen 7 5800X
- RAM: 32 GByte DDR4, 3200MHz
- SSD: Kingston NV3 NVMe 1 TByte -
Depression
veterán
Ez a cikk:
-
b.
félisten
Ez nem igazán könyvolvasó, inkább egy laptop és tablet és papír alapú notesz keveréke.
Mondjuk képregényekhez a színes mivolta és mérete miatt én kifejezetten imádom.
Aki a gyártótól akar olvasásra eszközt talál kisebb méretben is, pl a Go és a Palma kifejezetten kisebb méretben jók. -
himpike
aktív tag
6-7 colnál nagyobb eszköz túl nagy és nehéz ahhoz hogy az ember hosszabban kézben tartsa.. ekkora tepsinek nincsen értelme, az árát meg hagyjuk is szerintem..
-
b.
félisten
nem szégyen rajta amúgy a 13 -as Android. Nekem évek óta csak Boox cuccaim vannak és teljesen egyedi a felhhasználói felülete, a 13 nem probléma ennél.
Az egyik legjobb cucc amúgy , példás a kézírás felismerése, még az én macskakaparásomat is felsimeri és átalakítja hibátlanul. Nekem céges értekezleteken és megbeszéléseken ez lapul a táskámban és nem a laptop, kb fele fele arányban használom őket. -
flexxx2
őstag
Olvasni még jó a 6", tartani nagyon jó. De mindig elgondolkozom, hogy van rengeteg képregényem és olyan jó lenne olvasgatni, de ahhoz kellene egy nagyobb. Ezért szívesen megnéznék 1 hétre egy 13"-ost, a szín az csak egy plusz, nem biztos, hogy ragaszkodnék hozzá. Amúgy is sok régi magyar képregényem van, amit még nem volt időm elolvasni...
a 6" sokkal jobb szerintem is olvasni,
képregényre nekem ott a notebook, 14"os full visszahajtható, állítva kispárnára rárakom, teljesen jó, és igaz drágább a cucc de ugye sokoldalúbb, de egy tablet is tökéletes rá, és az még olcsóbb is -
pusszycat
nagyúr
-
laed
senior tag
de ez nem zavarja a hardvereket
De csak ha nem folyik rájuk az olvadékvíz.

-
JohnyX
tag
"A 8 GB GDDR7 VRAM-mal megfejelt ASUS GeForce RTX 5060 videokártyával szállított masina" Úgy látszik még senki nem mondta a szerzőnek, hogy 8GB VRAM max. pasziánszra elég 4K-ban
. Vagy Ő is realista és nem hiszi el a 8GB VRAM "hisztit". -
headhunter
addikt
-
headhunter
addikt
-
törölt tag
Most annyiba kerülnek a ramok, mintha Apple gépet bővítenél.
-
HantekDSO
aktív tag
Ha ez lenne az első hiba, egyet is értenék Veled. De ez a sokadik - a bicskanyitogató, jópofizós stílusról már nem is beszélve...
-
Sz_Imre
senior tag
Nem kioktatásként, de valószínűleg megírta a cikket, igaz nem mindenben van képben, mert nem mindenki érthet mindenhez. Ha valami hibát észlelsz jelezd neki, biztos utána néz és kijavítja. De azért így leszólni... lehet ezt szebben is megoldani, főleg egy fórumon.
-
koby11h
őstag
Olvasni még jó a 6", tartani nagyon jó. De mindig elgondolkozom, hogy van rengeteg képregényem és olyan jó lenne olvasgatni, de ahhoz kellene egy nagyobb. Ezért szívesen megnéznék 1 hétre egy 13"-ost, a szín az csak egy plusz, nem biztos, hogy ragaszkodnék hozzá. Amúgy is sok régi magyar képregényem van, amit még nem volt időm elolvasni...
-
koby11h
őstag
-
freeapro
senior tag
-
Yodafon
őstag
Ez vmi eszméletlen kemény! Kb 1 éve vettem
-
Cyone
tag
-
janeszgol
félisten
Nekem is megtetszett az a könyvolvasó. Amit már nehéz klasszikus ebook olvasónak nevezni. Az android 13 szégyen.
Én is szemezek a 10-13 colos ebook olvasókkal, de drágák nekem. A 6-7 colosak kicsit, a 8 col körüliek elmennek. -
HantekDSO
aktív tag
Nem ugyanaz a kettő. Fórumokat én is monitoron olvasok, de pl. adatlapokat már kinyomtatok és úgy olvasom. Irodalmat pedig csak könyv formájában. Persze én egy vén majom vagyok!
(70) -
pusszycat
nagyúr
-
koby11h
őstag
Az a könyvolvasó, nem utasítanám vissza, ha kapnék egy ilyet. De ennyiért venni, kicsit drága mulatság. De ha nyerek a lottón, akkor nem hagyom ki.
-
HantekDSO
aktív tag
"USB Type-A-s DAC 113 dB-es hangnyomásra képes"
Megszoktam, hogy dilettáns, hozzá nem értők jópofizva osztják az észt - de azért ez már ezen a bulvár szinten is durva!!!!
-
Cyone
tag
"USB Type-A-s DAC 113 dB-es hangnyomásra képes"
1. USB Type-B csatlakozó aljzat van rajta
2. A 113 dB nem a hangnyomás értéke, hanem a DNR, a Dynamic Noise Ratio (Dinamikus Zaj Arány) értéke -
icon
senior tag
-
KROK640
félisten
"Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket" --- NEM-e? Nézd már meg a RAM (SSD, VGA) árakat!
Totál zavarodottak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- A belépőszintű PC-k halálát vizionálja a Gartner
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Metal topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- Könyvajánló
- Pajac: Kiszámoló
- iPhone topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Új 27% - ASUS TUF Gaming TF120 ARGB 3-pack FEKETE (90DA0030-B09030)
- LG SMART 32SR50F-W IPS Monitor! 1920x1080 / 8ms / 60hz
- HP Elitebook 850 G8 15,6" i5 1135 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
)

Totál zavarodottak!