Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz Zen42 #139332 üzenetére

    https://europeancoffeetrip.com/coffee-freshness-science/
    Az idevágó tartalom gépi fordításban:
    Fagyasztás
    A kávé frissen tartásának jó módja a kávébabok „lefagyasztása”. A pörkölt kávébabok nagyon kevés nedvességet tartalmaznak, így a kávé fagyasztóban való tárolása valójában csak a kávé hűtését jelenti, nem képződik jég, ezért az anyag nem változik a fagyasztás során. A kávé fagyasztóban való tárolása körülbelül 10-szeresére hosszabbítja meg a kávé frissességét. Ez azt jelenti, hogy ha azt mondjuk, hogy egy kávé körülbelül egy hónapig friss, a fagyasztóban tárolva akár egy évig is meghosszabbíthatja a frissességét.
    A pörkölt kávé fagyasztásakor néhány dologra érdemes odafigyelni:
    A kávét jól záródó zacskókban tárolja, hogy a fagyasztóban lévő más élelmiszerekből származó nedvesség és szag ne vándoroljon át a kávébabokba. Az egyirányú szelepeket le lehet ragasztani, nem fognak működni, ha a zacskó hideg helyre kerül, mert a gázmentesítés folyamata lelassul.
    Amikor kiveszi a kávét a fagyasztóból, mindig hagyja, hogy a kávébabok szobahőmérsékletűre melegedjenek. Ha a zacskót kinyitjuk, és a benne lévő kávébabok hidegek, a nedvesség lecsapódik a kávébabokon, és ez a kávébabok gyorsabb öregedését okozhatja. Javasoljuk, hogy egy 250 g-os zacskót legalább 1 órát, egy 500 g-os zacskót pedig legalább 2 órát hagyjon kint a kinyitás előtt. A babok rossz hővezetők, és hosszú időbe telik, amíg felmelegednek - még ha a zacskó kívül már száraz is, a benne lévő babok még mindig hidegek lehetnek!
    Translated with DeepL.com (free version)

Új hozzászólás Aktív témák