Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Jó is lehet, viszont kell némi mazochista hajlam hogy minden alkalommal kézzel darálj. Hosszú távon csak fanatikusoknak.
-
Pé
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
10 körül vehetsz kézi örlőt egy darabig jó az, legalább megdolgozol a kávédért.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem Hario Skerton van , 2-3 perc alatt le lehet darálni egy adagot, úgyhogy nem vészes -
krx21
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Azért lesz különbség! Az őrlőt meg ráérsz később is megvenni...
-
-HajTömeg-
őstag
Igazából a választható gépeket már sokszor átbeszéltem.
Általában Gaggiát ajánlották, ha 20-körül szánok rá,akkor abba max az EVO fér bele.
Tudom,hogy fontos az őrlő, a dolgoknak igyekeztem utánaolvasni,de sajnos egy jó ára 30 körül mozog, ez meg így együtt nekem sok.
Elgondolkodtam,hogy ha viszont ennyit nem tudok rá szánni,akkor a gépet is hagyjam a túróba,mert nem lesz érezhető a változás a mostani 2dl-et lefőző ufesámhoz képest?
-
krx21
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az őrlő, mondjuk elég fontos... De azért lehet készíteni egész kellemes kávét, olcsóbb készülékekből is...
Hagyományos karos eszpresszó gépet válasz... -
-HajTömeg-
őstag
Bár lehet a másik fórumról is sokan írtok ide, itt is felteszem a kérdést.
Ha szeretnék a lehetőségekhez képest jó eszpresszót inni itthon, de nincs rá 80-1000 ezrem, csak kb. 20-30, mondjuk egy GG EVO-ra, akkor bele se kezdjek az egészbe, mert őrlő, tamper, pid stb. nélkül nem érdemes?
Vélemény?
-
Pé
senior tag
A Metróban most ezek a gépek vannak akciósan:
Profi Cook ES1008 19.000 Ft
Saeco Focus HD8323 24.000 Ft
Ezek közül melyiket érdemes megvenni? (már ha egyáltalán ..
) -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Technosystem Blitz COFFEE & CAPPUCCINO 510 PRO típusú olasz kávégép. Van esetleg olyan aki ismeri ezt a gépet, illetve mondana róla pár szót? Esetleg magyar nyelvű használati van valahol a neten, vagy kizárt? Csak angol német olasz..?
Köszönöm

-
d@minator
addikt
Szerintetek ez eredeti? [link]
-
No.01
addikt
válasz
Musicbox
üzenetére
Ja ertem mar. Hat ha mondasz hasonlo gyumolcsos aromaju mindig frissen porkolt (max 1 honap, de volt h 1 hetes volt csak) kave forrast olaszbol aki ilyen gyorsan es megbizhatoan szallit akkor azt mondom ok.
Nekem az a keves tapasztalatom ami volt az olasz webshopokkal az finoman szolva is csapnivalo.
Igergetes az megy rendesen, de a valosag sajnos sokszor kiabrandito... -
No.01
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
Olasz? Minek? Ezt csekkold mar rendeltem parszor. nem olcso, de van 1-2 igazi gyongyszemuk

-
Musicbox
tag
Punto It Marrone szemes kávé eladó 1900,- ft/kg áron, személyes átvétel :
1048 Bp. Bőröndös u. 12 Gyöngy ABC -
Atesz 666
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
-Értem ,akkor én pont egy csend fázist kaptam el.
-Én arra lennék nagyon kíváncsi,hogy vajon Ausztriában is csak ilyen vagy ennyi a Tchibo kapszula kínálat(a) vagy választék mint nálunk...?
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Üdv.
-Értem..
-Akkor ezek szerint én a legutolsó előtti pillanatban csatlakoztam be...

-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-Nagyon kivan halva ez a topik...
-Amikor rá találtam erre a topikra azt hittem pörgősebb lesz...

-
krx21
nagyúr
Én úgy látom, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mögött nem a környezetvédelem áll, hanem az csak ürügy...
Az igazi motiváció az, hogy az egyébként veszélyes hulladékot gyártó multik, így visszakapnak a nyersanyagból valamennyit! Szerintem ez az egésznek a mozgatórugója! A környezetvédelmi részét (persze ebben is van igazság) meg előadják nekünk, hogy szinte akarjuk is csinálni! Minket tesznek felelőssé, hogy a multik környezetszennyező anyagokat bocsájtanak ki... Ez olyan, mintha a szennyezett levegőt légtisztító berendezésekkel akarnánk javítani, közben az autók füstjével meg nem foglalkoznánk! Nevetséges nem? A problémát a gyökerénél kell kezdeni, a többi csak felületi kezelés... Gyorsan lebomló anyagokkal dolgozni már megoldott, de ez olyan mint az olaj, addig szennyeznek vele, míg el nem fogy, vagy míg meg nem fullad mindenki, mert így kényelmes...Kalandor: ok
Kávé! Az jó!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
No.01
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez mar eleg OFF de halkan megjegyzem h a tolunk nyugatabbra levi civilizaciokban ezek a dolgok lenyegesen jobban mukodnek. Nalunk pl 5 fele kell szelektalni a szemetet papir, uveg, muanyag, zold szemet es normal ugye.de igazabol van egy 6. is megpedig a fem flakonok (az elemekt, festekeket es a textil dolgokat mar megsem emlitem mert alapveto)
Az, h a tejfolos dobozt nem csak kidobod a kukaba, hanem eloblited leszeded a zaro foliat ill eltavolitod a papir csomagolast, h tenyleg csak a muanyag maradjona vegere mindnekinek normalis dolog, de amig a fejekben gond van addig nincs mit tenni. -
-HajTömeg-
őstag
Hát én a magam részéről Freinek azt se hiszem el,amit kérdez

Persze ettől függetlenül biztosan léteznek jó kis szemét újrahasznosító üzemek,de melléktermék mindig keletkezik.
Tehát valamennyire ezek is szennyeznek.
Ráadásul ahogy írtad ezek az üzemek a világ szemetének kis részét képesek visszaforgatni
Nem vagyok bigott természetvédő, egyszerűen csak idegesít,ha azt látom,hogy tök fölöslegesen termeljük a szemetet...bbuffy És újrahasznosítják?
Meg hát ki fogja ezt visszavinni...?
Gondolom az E.U. ban így le vannak fedve, ők nem szennyeznek, mert visszavennék...
Ha lenne olyan elvetemült,aki pénzt és időt nem sajnálva visszaviszi hozzájuk.De nem akarom szétoffolni a totyikot,csak egy meglátás volt.
-
bbuffy
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A nespresso például visszaveszi a patronokat, ha összegyüjtöd.
-
Dorien
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
OFF:
"Kezdeném egy, a magyar fül számára értelmezhetetlen mondattal. A városban, amelyről szó lesz, kevés a szemét. Szó szerint! Nincs elég belőle. Úgyhogy a város vezetése szemetet importál. Részben Angliából, elég sokat Svédországból, de most már Amerikából is – hajón szállítva.
Szemetet!
A tengeri transzport ugyanis olcsó, így aztán ezertonna-szám érkezik a szemét a norvég fővárosba. Oslóról van szó, most már elárulom, ott panaszkodnak arra, hogy nincs elég szemét.
Az észak-európai mentalitás, az újrahasznosítás, a jövőbelátás mostanra ugyanis azt eredményezte, hogy Oslóban a központi fűtés, például az iskoláké, mind-mind szemétégetésen alapszik. Arrafelé újrahasznosítják és energiává alakítják még a mérgező szennyezőanyagokat is, olyan futurisztikus technikával, hogy a város levegője a világ egyik legtisztább lélegzetét ajándékozza az ott élőknek.
Az észak-európaiak „szemétből energiát” programnak hívják azt a fejlesztést, amely vészes hiányhelyzetet okozott. A svéd, a norvég és a finn szemétégető és energiaellátó rendszer évi 700 millió tonna szemetet képes elégetni, miközben ennek a három országnak a lakossága együttvéve is „csak” 150 millió tonna szemetet termel. A „csak” szót azért tettem idézőjelbe, mert a probléma tényleg súlyos. Hiszen az energiaellátó és fűtőrendszer kapacitásait arrafelé az elmúlt években úgy alakították ki, hogy azt feltételezték: jön majd szemét bőven.
Micsoda probléma, ugye?
Azért lesz hideg a norvég iskolákban, mert apu és anyu nem szemetel eleget otthon. Így aztán az oslói városvezetés jobb híján szemetet vásárol, a már említett helyekről. A szemétimport lebonyolítói azért szervezik gőzerővel az amerikai szállítmányokat, mert hosszú távon egyelőre csak az a „piac” tűnik stabilnak. A norvégok lebiggyesztett ajakkal panaszolják, hogy most már a németek is kezdik túlépítkezni magukat szemétégetőkből, az osztrákokról pedig már jobb nem is beszélni. Lassan nem marad Európában elég szemét ahhoz, hogy legyen mit újrahasznosítani.
Kelet-Európa, a mi térségünk egyelőre nem került szóba, mert innen túl drága lenne szemetet szállítani. Pedig vihetnék, csak sajnos teherautóval, a jelenlegi benzinárakon, nem gazdaságos. Az óceánon át viszont megéri, a tengeri szállítás gazdaságosabb, olcsóbb, ha szeméttonnákra vetítjük. Amerika dobálja csak nyugodtan továbbra is ki minden kávézó összes papírpoharát, műanyag kanalakat és tányérokat az olcsó étteremhálózatokban, éljen, éljen, jól jön mindez Norvégiában.
Ide jutott a világ.
A szemétről most már úgy beszélnek, mint értékes „nyersanyagról”. Olvasom a külföldi lapok gazdasági hírei között, hogy a szemétpiac növekvő ágazat, érdemes belefektetni, szemétgyűjtő vállalatokat létesíteni, logisztikát szervezni, országhatárokon átívelő cégeket alapítani. Az oslói panaszok legbizarrabb vetülete valószínűleg az, hogy Norvégia amúgy tele lenne másféle energiahordozókkal is. Az Északi-tenger olajkészleteinek köszönhetően olajexportőr, óriási gázkészletekkel rendelkezik, miközben a hegyekben 1100 vízerőmű áll a rendelkezésére.
Ki gondolta volna a mai, környezettisztaságért aggódó korban, hogy néhány európai város vezetése lassan azt kéri majd a polgáraitól, hogy szemeteljenek sokat és bátran.
Ha télen nem akarnak fázni…" (Frei Tamás)
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Atesz 666
üzenetére
Hát ez a kettő együtt jár szóval le kell tépkedned róla a fóliát ha szelektíven akarod gyűjteni,de nekem úgy az egész rendszerrel van gondom.
Munkahelyemen kapszulás van és rossz látni,hogy mennyi szemetet termelünk csont fölöslegesen ezzel a sok üres kapszulával...
De ez lehet,hogy csak az én hlyeségem..
-
Atesz 666
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Üdv.
-Egyáltalán nem várom el senkitől ,hogy ezt vagy azt ajánlják csak a tapasztalatokra vagyok voltam kíváncsi..

-És a sok szemét alatt mit értesz..?
-Mert tudtommal a kapszulák tégelye műanyagból van a záró fólia meg asszem alumínium,tehát szelektíven lehet kezelni..

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Atesz 666
üzenetére
A kapszulás gépek és a Tchibo kávé kommersz kategóriába tartoznak.
Ne várd,hogy ezeket ajánlják...
Viszont ha nem vagy nagy kávé fogyasztó, akkor neked jó lehet.
Nálunk pl kb 2 nap alatt fogyna el egy 10es kapszula csomag, az meg kicsit drága.
Arról nem is beszélve,hogy engem speciel baromira idegesít a kapszulás gépek okozta környezetszennyezés.
Azon csodálkozom,hogy ezt még senki se tiltotta be.
Nevetséges,hogy mennyi szemetet termelnek... -
Atesz 666
aktív tag
-Mindegy, én holnap délután bemegyek az Árkád-ba a Tchibo KV-zóba és meg kóstolom,annyit szerintem megér a történet,bár régebben a családban sokszor ittuk a Tchibo kv-it és egész jók voltak..
-
bbuffy
senior tag
Csibó kapsulás kb. Raklap sz@r, a neszpresszo meg a lavazzablú ér vmit. De egyik sem nagy varázslat, ennek fejében legalább piszok drága.

-
t256
őstag
válasz
Atesz 666
üzenetére
Hirtelen nem tudom, melyik kapszulás géphez, de lehet kapni egy kiegészítő kapszulát, amibe őrölt kávét tölthetsz, berakod a kapszula helyére és lefőzi Neked ugyanúgy.
Hogy pontosan melyik gyártó kiegészítője, egy nálam tapasztaltabb kolléga mindjárt megválaszolja (remélem).
Abba töltögethetnéd a segafredo espressot.
Egyébként az egyik szupemarketben láttam segafredo intermezzo podot, vagy kapszulát. sajnos annyira nem értek a kapszulás/podos rendszerekhez.
Felmerül a kérdés, hogy ha nem akarsz lemondani arról a kávéról, akkor miért kell neked kapszulás kávéfőző?
-
Atesz 666
aktív tag
A kapszula ujratoltes az mar csak vacakolas szamomra... akkor tenyleg azt mondom, h vegyel inkabb egy egyszeru karos espresso gepet. Azzal tobbre mesz.
-A kapszula utántöltés azért érdekel mert jó pár éve már Segafredo Espresso kv-t iszom és arról ha lehet nem szeretnék lemondani ,viszont a Tcibo Cafissimo Classic KV főző masina formavilága is nagyon bejövős nekem,a túl gömbölyű formákat nem szeretem a készülékeknél.
-
No.01
addikt
válasz
Atesz 666
üzenetére
A kapszula ujratoltes az mar csak vacakolas szamomra... akkor tenyleg azt mondom, h vegyel inkabb egy egyszeru karos espresso gepet. Azzal tobbre mesz.
Ha viszont maradsz a kapszulasnal akkor azert nezz korbe. Nekem volt Nescafe gepem es Nespresso gepem is ill a csaladban van egy Tschibo kapszulas is. ezek kozul a Nespresso a legjobb viszont egyben a legdragabb is...
Napi egy kavenal - hacsak nem vagy kave orult - akkor tenyelg erdemesebb egykapszulas gepben elgondolkodni. Egyszeru, gyors, kenyelmes. Muterek is csak reggel kaveznak vagy neha-neha delutan megegyet es nekik maximalisan megfelel a kapszulas gep. (Persze ha hozzam jonnek mindig megdicserik a cappuccinomat, pedig azt sem en csinalom csak a gombot nyomom meg
de ez egy mas kategoria) -
Atesz 666
aktív tag
Üdv.
-Nagyon köszönöm a gyors választ..
-Ha most lenne felesleges 80++ ezrem ,akkor persze egy frissen őrölős eszpresszó kávé főzőt vennék,de mivel éppen nincs így kénytelen vagyok olcsóbb gépet venni és ki próbálni valami újabb kávé készítési formát..
-Én általában 1 kávét iszom naponta kora reggelenként, hétvégén persze valamivel később..
-A Tcibo-nál van házhoz szállítás azaz nemigazán kellene mindig az üzleteket járnom ha kávét szeretnék rendelni vagy venni tőlük és nem azért mert "lusta lennék",de ezt nagyon hasznos szolgáltatásnak veszem..-Viszont a YouTube-on láttam pár videót ahol újra töltenek használt kapszulá(ka)t, ezeket mennyire érdemes alkalmazni a mindennapokban..?
-
No.01
addikt
válasz
Atesz 666
üzenetére
A Tchibo nem rossz, de nem osszehasonlithato a valodi espressoval. Lustaknak (nem rosszindulatbol mondom) es nem igazi kaverajongoknak szerintem ajanlhato felteve ha nem zavarja az embert, h a kave kg ara magasabb a normal kavekenal es ugye a beszerezhetoseg teren sem art ha legalabb munkaba menet van egy Tchibo bolt v.hol.
-
krx21
nagyúr
-
Atesz 666
aktív tag
Üdv mindenkinek.
-Mostanában szeretném lecserélni 23 éves Szarvasi Eszpresszó KV főző készülékem..
-Kapszulás:(Tchibo) [link]
-Illetve eszpresszó:(Electrolux) [link] KV főzőkben gondolkodom...-Ezek közül volt már valakinek valamelyikkel bármilyen tapasztalata..?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm mindenkinek.
-
törölt tag
Megvettem az Iberital Challenge automata darálót. Nagyon tetszik! Szuper kis szerkentyű.
Segítség kellene, Primitiv kérdés: Hogyan kell a darálási időt beállítani?? Valahogy mindig túltölti a kart. A leírás nem mond semmit erről. Ha az óramutató járásával megegyezően csavarom nőni vagy csökkeni kellene a darálási az időnek? Nekem úgy tünik mintha tökmindegy lenne merre csavarom
... A használati útmutató sajnos nem írja, -
radi8tor
MODERÁTOR
-
jookomak
őstag
Sziasztok! Tudnátok írni pár oldalt, fórumot, ahol elég jól pörögnek a használt kávégépek?
Már-már elhatároztam magam egy gaggia espresso pure mellett, de ahogy olvasom, az a műanyag rész hibalehetőség lehet, így inkább a nagytesóra, a classicra mennék rá. De az sajnos bolti áron erős. Használtan viszont bevállalnám.
(Röhej, hogy az angol, német amazonon az ára 20-30 rugóval kevesebb)
-
tariattila
veterán
a quick mill-t kellett volna választanod!
örök élet! ellenben ezzel a 'játék' gaggiával...
a piroska egy ismerősé volt (másik fórumról)
meg is vettem...ha gondolod van egy ugyanilyen 0625-ös gépem csak barna színben...
(ehhez is csak szimpla szűrő van)
28eFt...
új ulka szivattyúval... -
Pé
senior tag
Én mostanában találtam ezt : Sandalj Paganini
Nekem nagyon bejön. (meg úgy általában a családban mindenkinek.) Aki még nem próbálta, szerintem próbálja ki.
-
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Kezdő gépnek eme szerkezet megfelelne?
Ahogy elnézem ez is hasonló a philips hez, hogy valamiféle nyomásfokozó van a kar kifolyójában.
a philips saeco hd8323 től azért eme Gaggia jobb választás?
-
RBJ
addikt
Laikusként azt mondanám, hogy ez egy nagyon szép kávéfőző.
[link] -
krx21
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nekem van egy XP5280 Elektronikus-ből egy... Én elégedett vagyok vele... (talán eladó is..)
-
krx21
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
50-es sorozat van már régóta...
-
-HajTömeg-
őstag
Kávéológián ajánlják a " Krups XP40x0 " készüléket.
Ilyet hol kapok?
Gugliba beütve se találom ezt a gépet...
20-30 körül esetleg más ,amit ajánlanátok?
Lassan aktuális lesz már a gép vásárlásom, igazából egy felújított Via Venetot tervezek,csak elég nagy és ronda
,ha van jobb ötletetek,ne tartsátok magatokban. -
RBJ
addikt
Mordphy Richards 47505 gépről tud valaki valami infót?
-
RBJ
addikt
Philips /SAECO Focus HD8323 t keresek én is. anno még a vaterán újonnan láttam jóval olcsóbban mint 25e.
most nem találok sehol.
TUd ez a gép 1 személyest is főzni?
Kezdem unni a martello kapszula tömködést .
-
törölt tag
Szerintem a behozatal szállítási költsége (disztribució), az ÁFA-különbség, valamint az itthoni garancia-kötelezettség "bevállalása", a magyar forgalmazó haszna (árrés, amit a piac elbír) okozza a jelentős árkülönbséget.
-
No.01
addikt
válasz
üzenetére
Igazad van. Sajna az otthoni araknak nem neztem utanna es mint sokszor maskor most is racsodalkoztam, h ami a nyugati civilizacioban hazhozszallitva 110EUR-t megveheto az mikent is kerul odahaza bo 40EUR-val tobbe.
Azert ezt a linket csekkold le.

Vagy keresgelj tovabb Iberital utan. Bar mielott megvettem az automata gepemet en is keresgeltem es sajna meg az E-bay-en is ritkasag szamba megy vagy ha epp elerheto akkor meg nem olcso es ugye a gari kerdese sem megoldott.
-
törölt tag
Köszi a segítséget! Sok hasznos tanácsot kaptam.
Megnéztem a két gyártmányt, sajnos Giraef lényegesen drágább:
- GIRAEF CM90 ára: 42.643 Ft akciósan!
- Iberital Chalenge chrom autt. 37795 Ft , (ha majd kapható lesz..)
A CM90 nagyon jól, masszivabbnak néz ki amúgy, tetszik a dizájnja, de 1200 ford/perccel őröl, az Iberital pedig mindössze 600 ford/perccel, ez előnyösebb talán.
Szerintem az Iberital a nyerő, hiszen a kettőnek a zaj szempontjából történő összehasonlításról semmi információ nincs. Az Iberital nagyon hangos, 2-3 emelettel feljebb még igen jól hallani, de gondolom a CM90 még erre is rátesz egy-két lapáttal, szóval sokkal zajosabb lehet a magasabb fordulatszám miatt. -
törölt tag
Megvettem egy új Philips Saeco Poemia-t a Mediamarkt-ban 27900 Ft . Jobb híján egy jugoszláv késes darálóval használom egyenlőre. A főző nagyon tetszik, hibátlanul működik..
Sajnos nem kapok Iberital Chalenge darálót. Megrendeltem (profimat.hu), de ma megírták, hogy nem tudják leszállítani. Helyette egy LUX fedőnevű darálót ajánlanak, de arról semmilyen tesztet nem találok a neten, csak annyit hogy valahol Tajvanban készül. http://profimat.shop.hu/product_info.php?products_id=386
Érdemes ezt megvenni, vagy kutassak tovább az Iberital után?
Köszönöm a segíséget! -
krx21
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem túl jó ötlet.... A kapszulás gép, csak kapszulához jó igazából...
-
biker
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
nespressó hoz van coffeeduck, de tré lesz mert kevés kávé fér bele
-
-HajTömeg-
őstag
A kapszulás gépek közt van olyan,amelyikbe valamiféle adapterrel sima őrölt kávét is lehet tenni?
Valami üres, utántölthető kapszulára gondolok. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tudom hogy a fórumon nem szabad árulni, de úgy néz ki ma lesz lehetöségem ilyen gép beszerzésére:

Itthoni áron ha jól láttam olyan 28e körül van, ha valakit érdekel tudok hozni jóval olcsóbban.
Többet nem is írok, ha valakit érdekel pm-ben keressen!Még annyit hogy én tavaly vettem egy ugyan ilyet, kb napi használatban van.Semmi gáz nem volt vele eddig.
Elnézést az offért, meg hogy szabályt sértettem, de az apróhirdetésre már nem lenne idö. -
BlacKSouL
addikt
Miért árul "relatíve" jó nevű kávés cég előre csomagolt őrölt kávét? Ki veszi meg?
-
t256
őstag
Anyám vett a Bosnyák téri piacon 1 Kg szemes Felber Backt Selber kávét 1600 Forintért.
Sok reményt nem fűztem hozzá a származása és az ára miatt, de miután felnyitottuk a csomagolást és tényleg kávészemek voltak benne egész finom aromával már bizakodó voltam.Darálás után főztem egy adagot és kellemesen meglepődtem, mert jó. Nagyon jó az íze és az illata.
Már már olyan, mint azok a Segafredok, Illyk és Dallmayr kávék, amiket kávézókban főznek.Lehet csak azért érzem így, mert ez az első szemes kávé, amit iszom?
-
biker
nagyúr
vettem egy agyonajnározott Pilvax kávét, hogy milyen jó, meg nosztalgia, meg végre ismét kapni.
eszméletlen durvára van őrölve, inkább csak zúzva kicsit, mint a sóder, a kávé híg, crema 5mp alatt elbomlik, és a durva őrlemény miatt nem is préselhető
rém gagyi, a bravos finomabb nála

Szemesben, normál őrléssel nem tudom, milyen lehet
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szinte új, ABUS AirDrop MIPS sisak (szürke-zöld) L-XL eladó!
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Skagen 816xswxc1 Ceramics White női karóra
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- DJI Mini 4 Pro Fly More Combo RC 2 távirányítóval/ Új 2 Év Garanciás
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung A17 mobiltelefon
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)