Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t256
őstag
válasz
Vadasz03.24
üzenetére
Nekem a napi második kávé után elkezd durrogni a gyomrom. Úgy puffadok mintha tejet ittam volna. Konkrétan a laktóz intolerancia tüneteit produkálom.
Biztos vagyok benne, hogy ha szünetet tartanèk a kávèval ès a mindennapjaim részét képezbèk a zöldségek, akkor helyrejönne az emésztésem. -
t256
őstag
válasz
H74Bo
üzenetére
Hoffmannal fekszenek Hoffmannal kelnek
Úgy érted LSD-vel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Részemről ez is csak egy hobby. Valaki (én) minden évben új kotyogót vesz, valaki aprólékosan kitakarítja a sajátjtát. Nézz meg más hobbykat. Ki mennyi mechanikus billentyűzetet épít vagy mennyi egere van, hogyan tanítja trükkökre a kutyáját.
Mi egyébként nagyon jó kávékat ittunk szarvasi eszpresszóval is (aminek a bekapcsológombja megegyezett az Ikarus buszok leszállásjelzőjével) DE Karavánnal.
-
t256
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
Én használtam a kotyogóst Aeropress szűrőpapírral és a gyomorégés, puffadás, sűrű wc-re szaladgálási inger nem változott.
Aeropressből naponta két-három adag 100 ml adagot iszom, sokkal enyhébbek a tünetek.
Igazából kéne pár nap szünetet tartani, hogy kitisztuljon a gyomrom, de nem megy.
Amúgy esténként Salvus vizet szoktam inni (50-100 ml) az helyre teszi a savakat. Erős savlekötő hatása van. -
t256
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
Akárhogy tisztítom, olyan rossz állapotba kerül jobbnak látom lecserélni.
Amúgy az ember vágyik az újdonságra. Bialetti után a G.A.T. sokkal minőségibbnek tűnt. Utána az új Bialettiben főzött kávénak sokkal jobb volt az íze, de az elektromos tűzhelyen nem működött tökéletesen. Nem adta le az összes kávét.Most az Aeropress-t fogom kitapasztalni. Az az igazság, hogy a kotyogós nagy szerelem, de a gyomrom már nem bírja. Ugyebár az Aeropressben van szűrőpapír és úgy tűnik az én szervezetemnek most ez kell.
Egyre inkább húzók a csepegtetős kávé felé. A Hario V60 papír szűrője azért meg fog elég sok olajat és kafesztolt, valamint kaveolt amik emelik a koleszterinszintet.
Változatos, akár minden főzetnek más az íze.Egyébként most Origami drippert vagy Hario V60-at fogok beszerezni.
-
t256
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
Az igazság odaát van...
Redditen időnként előfordulnak képek mosogatógépes kaland után.
Én azt mondom ne használj mosogatószert. Meleg vízzel mosd el. Ha a belsejét akarod kipucolni, akkor őrölt kávé nélkül csak vízzel rakd fel a tűzhelyre. Meglátod, hogy mennyi "koszos" vizet fog lefőzni. A résekből, kiöntő csőrből pedig bevizezett fülpiszkálóval tudod kipucolni a kávémaradványokat.
Szokták ajánlani, hogy az új kotyogóban 1-3 alkalommal főzni kell jó minőségű kávét, ami aztán mehet a lefolyóba. Ez a 3 főzet egy réteget képez a kotyogó felületén. Én meg szoktam csinálni egy főzettel, de nem tudom, hogy valójában van-e értelme.
Sosem fogjuk megtudni, hogy ez a módszer honnan származik. Úgy tudom Olaszországban az espresso gépek bekapcsolása és bemelegedése után az első 1-3 főzet szintén a lefolyóban végzi. Talán innen származik...Én egyébként évente le szoktam cserélni a kotyogómat.
Persze a Karácsonyra kapott Aeropress most megváltoztatott mindent. Lehet vele kotyogó ízvilágú kávét főzni, ráadásul sokkal gyorsabb a folyamat. Csak vizet kell forralni. -
t256
őstag
válasz
gippazoid
üzenetére
A Fiammetta jó választás. Acélból van. Én is meglepődtem a minőségén 20+ év aluminium Moka Express, Forever Italia, GAT használata után.
Én Timemore C3 ESP Pro-t használok. Neked csak kotyogóhoz szerintem elég a sima C3 Pro. Ha van hasonló árban, akkor a Kingrinder K2 is nagyon jó. -
t256
őstag
Sziasztok,
Az AVX-nél kapható AVX-CDC001 csepegtető ugyanaz, mint az Origami dripper?
Árban sokkal jobb az AVX ráadásul tartó is van hozzá. -
t256
őstag
Lassan kidobom a kukába a 7000 forintos Dyras kávéfőzőt.
Ma reggel ugyan sima kis méretű fazékban csináltam egy adag török kávét. Fényévekkel jobb, mint az olcsó kávégép.
Az áldozat Segafredo Espresso Casa frissen darált kávé volt. Nagyon finom csokis íze lett, amit a gép eddig eltitkolt.
Egyenlőre rendeltem egy Bialetti Moka Expresst, várom az értesítést, hogy mehessek érte.
Lehet rendelek egy Dzsezvát is.
-
t256
őstag
Éppen a Bialetti hivatalos weboldalát nézegettem, amikor rátaláltam erre a gyönyörűségre. Kár hogy itthon ilyet nem lehet kapni.
Egyébként Bialetti kotyogóból hány személyeset ajánlott venni? Egyedül használnám.
Itt azt írják érdemes egy számmal nagyobbat venni, mert itthon hosszabban isszuk a kávét.
Én viszont nem vagyok a hosszú kávé híve. -
t256
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Világos. Az zavart meg, hogy itt ajánlott a Via Veneto.
-
t256
őstag
Skacok!
Használt Saeco Via Veneto félautomata gépnél mire érdemes figyelni? Öt éves a gép.
-
t256
őstag
Lehet mások az igényeink, illetve amíg nem iszom tényleg jó kávét, addig beérem a rosszabbal is. Nekem az eddig kipróbáltak mind bejöttek.
Az ajánlott kávézókat megnézem, ha arra járok.Otthon jelenleg Segafredo espresso casa szemes kávém van. Mi lenne a következő lépés?
Sőt! Bialetti kotyogóhoz mit szoktatok javasolni? Gondolom maradjak a szemes kávénál. -
t256
őstag
Sokszor írtok a daráló állításáról. Amatőr vagyok a témában, milyen gyakran kéne állítani a vendéglátósoknak?
Én elég sok helyen kávéztam már itt Budapesten, azt mondom 80%-ban meg voltam elégedve.Az Astoria felé a Rákoczi úton volt egy hely, ahol volt egy szép termetes kávégép, de a hölgy lefőzött nekünk két adagot egy Szarvasival. Talán a legrosszabb kávézós élményem volt.
A körúton van egy kocsma, ahol nagyon finom Dallmayr kávét szolgálnak fel, amit egy Simonelli géppel állítanak elő.
Manapság a kocsmákban is elég komoly kávégépeket bérelnek, bárhol lehet inni egy jó kávét.
Ezeken a helyeken jobban aggódom azért, hogy rendszeresen tisztítsák sörcsapokat. -
t256
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Értem, visszaolvasva látom, hogy a Brikka az ajánlott.
Ettől függetlenül megpróbálom a Moka expresst. Végül is a legtöbb olasz háztartásban van egy ilyen, szóval rossz nem lehet.
Jó lehet a "Brikka-hab", de engem annyira nem nyűgözött le.
Melóban most egy ilyen Azkoyen gép van:

A kép sajnos kicsi, de a lényeg látszik. A cafe creme fantázia nevű opció elég jó "espressot" készít.
Nem véletlenül raktam idézőjelbe, ránézésre eszpresszó, de anál vizesebb, de a crema egész jó. Valamint 35 ml, helyett, inkább 50-60 ml a főzet.
Ami nagyon lerontja a minőséget az a Jacobs Krönung.
Már a hideg ráz tőle. -
t256
őstag
Sziasztok!
Régebben már írtam ide, kotyogó vásárlás kapcsán.
Elfelejtődött a dolog, de most hogy egyik ismerősöm vett egy huszon párezer forintos Saeco gépet, ami nagyon finom kávét főz, úgy határoztam az ünnepek után végre veszek egy kotyogót.
Később pedig egy Saeco-t vagy komolyabb gépet.Tehát első körben egy személyes Bialetti Moka Express-re gondoltam vagy Forever Italia Miss Moka Prestige-re.
Árban nagyon szimpatikusak.
Melyiket ajánljátok?Megmondom őszintén még sosem ittam kotyogóval készült kávét. Mire számítsak egy ilyen mezei gép után?
Kellemes Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
-
t256
őstag
válasz
Atesz 666
üzenetére
Hirtelen nem tudom, melyik kapszulás géphez, de lehet kapni egy kiegészítő kapszulát, amibe őrölt kávét tölthetsz, berakod a kapszula helyére és lefőzi Neked ugyanúgy.
Hogy pontosan melyik gyártó kiegészítője, egy nálam tapasztaltabb kolléga mindjárt megválaszolja (remélem).
Abba töltögethetnéd a segafredo espressot.
Egyébként az egyik szupemarketben láttam segafredo intermezzo podot, vagy kapszulát. sajnos annyira nem értek a kapszulás/podos rendszerekhez.
Felmerül a kérdés, hogy ha nem akarsz lemondani arról a kávéról, akkor miért kell neked kapszulás kávéfőző?
-
t256
őstag
Anyám vett a Bosnyák téri piacon 1 Kg szemes Felber Backt Selber kávét 1600 Forintért.
Sok reményt nem fűztem hozzá a származása és az ára miatt, de miután felnyitottuk a csomagolást és tényleg kávészemek voltak benne egész finom aromával már bizakodó voltam.Darálás után főztem egy adagot és kellemesen meglepődtem, mert jó. Nagyon jó az íze és az illata.
Már már olyan, mint azok a Segafredok, Illyk és Dallmayr kávék, amiket kávézókban főznek.Lehet csak azért érzem így, mert ez az első szemes kávé, amit iszom?
-
t256
őstag
Kávé főzésének legegyszerűbb módja:
1 kis fazékba tegyünk az eszpresszónál kicsivel több fizet. Kezdjük el melegíteni a tűzhelyen. Mehet bele a kávé (1 adagolókanál eszpresszóhoz), ízlés szerint cukor.
Folyamatosan kevergetni kell.
Ahogy el kezd forrni és habosodni levesszük a lángról. Lekanalazzuk a habot, majd visszatesszük hadd forrjon még egy kicsit.Hagyjuk állni fél-1gy percig, hogy leülepedjen a zacc. Kitöltjük és kész is.
Nevezzük török kávénak.Sokkal jobb ízű így a kávé, mintha egy 10000 Forint körüli eszpresszó géppel csinálnánk.
-
t256
őstag
válasz
Musicbox
üzenetére
Járok kávézóba, értem mire gondolsz. Azok a kb félmillás gépek nagyon jó kávét tudnak főzni.
Mostanában egy olyan helyre járok, ahol Dallmayr kávét főznek Simonelli gépen.
Próbáltam már több helyet, ahol Segafredot és Illyt szolgálnak fel.Sajnos azt a minőséget elég drága otthon előállítani.
-
t256
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Sok múlik a kávéfőzőn. Pár éve munkahelyen egy régi szarvasival fõztük az intermezzot. Az nagyon jó volt.
Vettem otthonra szintén szarvasihoz, de ugyanolyan volt az íze, mint az összes többi kávénak. Az új Dyras gépünkkel már jobb a helyzet, de még nem az igazi. Emozioni, espresso casa, Lavazza suerte stb között nem is tudok különbséget tenni.Majd ha meglesz a Bialetti Brikka!
Tchibo exclusivehoz még nem volt szerencsém.
-
t256
őstag
válasz
Musicbox
üzenetére
Akkor érdemes lenne beruházni egy kotyogóra.
Kicsit utána olvastam a témának. Ha egy adagot főzök, akkor vegyek két személyeset, mert az olaszoknál nagyon kicsi az eszpresszó. Tehát ami Náluk két adag az Nálunk egy.
Vagy próbálkozhatok egy személyes Bialettivel?
Vagy menjek biztosra és vegyek egy Musa Elegance-ot?
A Forever Miss milyen? Árban szimpatikusabb, például a Miss Moka Prestige.
-
t256
őstag
Üdvözletem.
Jelenleg egy 6000 forintos Dyras presszó kávégépet használunk otthon. Illetve leginkább én. Egy adagot szoktam főzni, sikerült kitapasztalni mennyi őrölt kávé és víz kell hozzá.
Éppen annak jártam utána, hogy hol lehetne jó áron szemes kávét beszerezni, amikor megakadt a szemem egy Bialetti Musa kétszemélyes kotyogón.
Eszembe jutott, hogy nagymamám a telken mindig kotyogóson főzte a kávét (gondolom valami régi Szarvasi).
Még gyerek voltam, de emlékszem milyen jó illata volt a kotyogóssal készült kávénak.A mostani gépünk ezt az aromát nem adja vissza.
Érdemes lenne beszereznem egy Bialettit?
Másik kérdésem az lenne, hogy hol lehet kapni elfogadható áron jó minőségű őrölt/szemes kávét?
Most rendeltem egy műszaki webshopból egy 250g Dallmayr kilimanjarot és egy 250g Pellini Orot egész jó áron.
Darabja 900 Ft.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Router gondok
- One mobilszolgáltatások
- Vicces képek
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Energiaital topic
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Már a hideg ráz tőle.