Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sapizee
csendes tag
Ma egy Robot boldog tulajdonosa lettem
Tudnátok ajánlani olyan kávét, amin jól lehet gyakorolni, elsajátítani az első lépéseket?
Eddig csak filtereztem itthon, ez az első presszós próbálkozásom. Minden új még, a WDT-től kezdve a tamperelésig
Kinu Simplicityvel darálok, és egy bonsai rögrémet is sikerült beszereznem a Robot mellé Kávékalmártól.
Első próbálkozásom egy Bagira hondurasi fermenttel volt, meglepően jól sikerült (bár csak másodjára sikerült eltalálnom a megfelelő őrleményfinomságot (elsőre lisztszerű végeredményt kaptam, amivel inkább nem is próbálkoztam). A nyomás felépült, 15g-ból egy hosszabb, 42g-os kávét sikerült gyártani, ami jobb ízű volt, mintha kotyeszban főztem volna le.
Másodjára már délután egy kisebb adag (12g) CM mosott Gahahe (Burundi) volt a terítéken. Ez filterre van pörkölve, de tettem egy próbát vele, azonos őrlő beállításon viszont szinte semmi nyomáson átzubogott a pohárba, így a végeredmény sem lett értékelhető.
Eddig a mellékelt shower screennel próbálkoztam, előmelegítés nélkül, tanácsokat szívesen fogadok
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Filmvilág
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gitáros topic
- Robotporszívók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tudnátok ajánlani olyan kávét, amin jól lehet gyakorolni, elsajátítani az első lépéseket?
Kinu Simplicityvel darálok, és egy bonsai rögrémet is sikerült beszereznem a Robot mellé Kávékalmártól.