Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreadloord
senior tag
Sajnos nem, én most szívtam meg, mpeg-ből először mp4-et kellett csinálnom PC-n, mert air 5 nem volt hajlandó még lumafusionben sem megnyitni, sem konvertálni:(
A PC-m meg 2 óra alatt konvertálta át és lett 3 gigából 12 giga, de lehet ott már én szúrtam el valami belállítást:) -
mr.tamasbiro
őstag
Air 3 vagy iPad 9?
Asszonynak lenne csak nem tudok dönteni melyik lenne jobb vétel.
Sokat játszik és egy csomó Facebook és Tik tok.
Segítsetek pro kontra. Köszi -
moleculez
veterán
válasz Sordoran #39597 üzenetére
Külsőre exportál és onnan dolgozik. Ezt viszont még nem próbáltam, de az oldalukon is írják, és changelogban is benne van. Ha nem órás műveket raksz össze, akkor elég lehet alkalmi munkára a 128, de ha belefér akkor vegyél 256-t.
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Sordoran
addikt
válasz moleculez #39596 üzenetére
Ez jól hangzik, akkor akár be lehet érni a 128 GB-os verzióval is. Bár gondolom az amit éppen vágsz azt felmásolja belsőre, és oda is exportál, nem?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
moleculez
veterán
válasz Sordoran #39594 üzenetére
Szia, én is szoktam videót vágni iPaden, de nekem még csak nem is M1-van, hanem "csak" A14-es iPad Air. Szintén hobby videók, nyaralások anyagaiból, leginkább iPhone a forrás (4K 60pfs hdr), és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, akadás nélkül, real time minden Luma Fusion app mondhatni a legjobb elérhető videós app, és az tud külső ssd-ről dolgozni. Szóval anélkül, hogy felmasolnad előtte az iPadre. Én iCloudból dolgozom, és csak azokat a klippeket töltöm le onnan, amik épp kellenek, és így is összerakok egy videót a 64GB iPadon. Nem a legkényelmesebb, de ezt pont annyira ritkán teszem, hogy belefér ez a kis kompromisszum, csak ezért ma sem vennén nagyobb tárhellyel. (Ellenben a következő laptopom ).
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
R a y
senior tag
válasz Sordoran #39594 üzenetére
Szerintem a LumaFusion mindent megeszik. De majd aki használta már, az úgy is fog válaszolni érdemben a kérdésedre! De a LumaFusion árából kiindulva mindennel meg kell bírkóznia!
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
Sordoran
addikt
Igen, gondoltam hogy az M1 miatt az erő megvan. Videó formátumokkal nincs amúgy probléma? Meglepődnék ha lenne, de inkább előbb kérdezek. Amikkel dolgoznék az ugye Sony kamera nyersek, és PS5-ös felvételek. 128 GB háttértár gondolom elég lenne szűkösen, de hosszú távon érdemesebb 256 GB-ban gondolkodni. SD kártyáról felrak, szerkeszt, kész, aztán feltöltés NAS-ra. Esetleg külföldi úton majd egy külső HDD vagy SSD biztonsági mentésnek.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Amilo02
aktív tag
válasz koxkids #39580 üzenetére
Szia! Én tavaly ősszel vettem [magic keyboardot] (ha erre gondolsz) az M1Pro-hoz. Igaz, ez a 12.9-es verzió.
Nagyon meg vagyok vele elégedve, nem bántam meg, h megvettem. -
R a y
senior tag
válasz Sordoran #39590 üzenetére
Elvileg a Canon R5 4K meg se kottyan az M1 Prónak. Nyersanyagot gyorsan tudsz rá mozgatni, hisz az USB C csatlakozó már Thunderbolt, ami tényleg veszett gyors rajta (tapasztalatból írom).
Ha olyan releváns találatokat akarsz látni, mint amilyeneket a 2000-es években kaptál, akkor használd a Yandex-et. ~ Pro Bono Publico ~ | Ephesians 6:10-18 |
-
mr.tamasbiro
őstag
Air 3 vagy iPad 9?
Asszonynak lenne csak nem tudok dönteni melyik lenne jobb vétel.
Sokat játszik és egy csomó Facebook és Tim tok.
Segítsetek pro kontra. Köszi -
Sordoran
addikt
Sziasztok!
Kacérkodok egy iPad Pro 11" 2021 beszerzésén, és ehhez kérnék segítséget, tapasztalat megosztást. Legtöbb dolog tiszta, médiafogyasztás, képszerkesztés lenne fő irány, de ami ezeken kívül különösen érdekelne az hogy mennyire használható videó vágásra. 4K-s anyaggal dolgoznék néha (tehát sima hobbiként, 1-2 havonta egy projekt), de ezek nagy méretűek (100 MBit/s, akár 30-40GB nyersanyag). A szerkesztés teljesen alap szintű lenne, vágás és 1-2 effekt, felirat.
Ha jól tudom meg lehet oldani az SD kártya és külső HDD közötti átmásolást vele, de a vágáshoz belső tárhelyet kell használni. Van már esetleg olyan app amivel ez kikerülhető? El lehet férni 128 GB-on, vagy többen érdemes gondolkodni?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Rage47
veterán
Valaki hasznal itt Magic Keyboardot? Külsős, nem a dragabb 120ezres, hanem a 40e forintos. Nem mukodik a Caps Lock, a cmd+Tab, Backspace. Valami beállítás vagy mi lehet ez? Ennyit tudna?
[ Szerkesztve ]
-
Semin
senior tag
Régebben már leírtam 1x, de megkerestem neked. 2021-es modell van nem 2022.
(A régebbi 2020-as)Egy kis édekesség.
Sajna az egyik Apple – Magic Keyboardunk balesetet szenvedett, így lecserélem.
Nézegettem a fehéret, mert hát legyen egy kis változatosság. [link]
(iStyleban pont 10% kuponos kedvezmény van így miért ne)
Amint kiedült csendben frissítette az Apple (bár nem nagyon reklámozták)
Összefoglalva:
könnyebb, erősebb zsanér és több mágnes, extra légrés. [link] [link] .
Ha valaki venni akar ennek tudatában tegye.[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
válasz moleculez #39581 üzenetére
Bolttal az a baj, hogy csak állva tudod próbálgatni, nem az asztalodnál ülve De kb. látható, hogy mennyire állítható presze.
Én most valami külsős bill.-en gondolkodom, mert a 6ezer forintos Blow márkájú bill. olyan két évig bírta és nem használtam intenzíven.
Magic Keyboard szimpi, mert magyar és könnyű és kicsi és rajta van minden gomb, ami kell, másik versenyző a Logitech MX Keys Mini, aminek van háttérvilágítása, olcsóbb kicsit...
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz koxkids #39580 üzenetére
Én még csak boltban próbáltam, meg haveromnál, de ha Próm/Air-em lenne már vettem volna és eladom a Macbook Air-t. De nézd meg, mert viszonylag szűk tartományban lehet állítani a dőlést!
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
őstag
Sziasztok!
Aki használ hosszabb ideje Magic Keyboard-ot iPad PRO-hoz, mennyire elégedett vele?
Erősen gondolkodom hogy beszerzek egyet a 11-es masinámhozJól állítható a kijelző szöge?
-
addikt
válasz milkabrams #39577 üzenetére
Ez a kép így nem sokat mond, telefonnal fotózd az ipadet, akkor talán mi is látjuk a fekete sávot.
Megoldani pedig nem tudod, a játék készítőinek kell megoldani. Jelezd nekik a store-on hogy nem jó a képarány.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
milkabrams
őstag
Sziasztok
Adott egy 4g. gen Air, ahol a játékok, jelen esetben Diablo Immortalnál, úgy oldja meg a 16:9 vs ipad képarányt, hogy levág a két oldalából. Meg lehet valahogy oldani, hoy távolabbról mutassa a karaktert? Jelen esetben [így] néz ki.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
őstag
-
kezo0
addikt
Hát ha úgy érted a „mindegyik csatornánál érzékeled” kérdést, hogy az RTL Klub nézésekor melegszik, miközben mondjuk a Eurosport adásai közben nem, na, ilyen különbséget nem vettem észre – igaz, nem is figyeltem. De szerintem elég fura lenne. Szerintem mindegy, melyik csatorna, bármit nézek, egy idő után felmelegszik. Nem azonnal, inkább szép fokozatosan. Ha már egy órája megy a Giro d’Italia közvetítése, akkor már jó meleg.
De mostantól még alaposabban próbálom majd kifigyelni.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
R a y
senior tag
-
dave182
senior tag
Sziasztok, cellular ipad-en sms és hívás megy ipad-be helyezett sim-ről? Vagy csakis icloud és iphone segítséggel és az ipad csak data sim-ként kezeli?
-
Semin
senior tag
Az létezik, hogy a kb egy éves apple pencil hegye mintha kissé felkeményedett volna, valahogy nem olyan fluid, mint anno.
Vagy csak beképzelem -
consono
nagyúr
válasz Amilo02 #39559 üzenetére
Amúgy ha ez IPS beégés, akkor azt elméletben ki lehet szedni (bár amit én láttam az nem így nézett ki, hanem ott volt halványan a beérett tartalom): egy nap, vagy egy hétvége full fehér képernyő kell hozzá. Pl. Egy hófehér kép a képnézegetőben full screen. Nálunk működött egy Acer tableten...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
addikt
válasz Amilo02 #39559 üzenetére
Szerintem mágneshez nincs köze, sokkal inkább az extrémebb hőhatások okoznak ilyet. Volt egy surface pro 1st genem aminek besárgult egy foltban a kijelzője, az pont a töltőcsatlakozónál történt.
Ezek a tabok tömve vannak mágnesekkel, nem tudom elképzelni hogy azok ilyesmit tudnának okozni, pláne nem a kijelző szélén.
A 2018-as pro például full fényerőn igencsak fel tud melegedni a kijelző alján (fektetett módban) mert ott van a kijelző vezérlője. Ha ezt még kiteszik egy jó napos és forró környezetnek simán megfőzi magát.
Persze ez csak az én feltételezésem.
Nem garis készüléknél én viszont ezért nem fizetnék 150-et egy új kijelzőért az fix..
Nyomott áron eladnám és jöhet az új pro szeptember/márciusban.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Amilo02
aktív tag
válasz norbertoth #39553 üzenetére
Szia!
Mágneses tokban volt/van?
Láttam olyat, hogy egyik rokonom tokban hordta(igaz az Samsung volt), és valamiért nem kapcsolt ki a kijelző mikor ráhajtotta a tok fedelét, vagy a mágneses része tönkretette a kijelzőjét vagy "beégett" neki.
[ár][ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz norbertoth #39556 üzenetére
Az iPadben ha jól tudom nem cserék kijelzőt gyári technológiával... Minden ilyen csere utángyártott alkatrésszel történik...
-
norbertoth
senior tag
Igen magánszemély, Telekomnál lett vásárolva 2020.02 hóban, nem az enyém haveromé. Kérdezte ez normális-e, mondom neki szerintem nem, gondoltam írok ide, hátha van valakinek valami tippje. Egyébként egy új bőven 400k felett van, akkor inkább szerintem egy 150k-s kijelző csere.
Köszi a tippeket![ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
nagyúr
pontosan hol vásároltad? mikor? számlán magánszemély van?
igen, kijelzőcsere kb egy gazdasági totálkár, jobban jársz ha eladod így és veszel egy másikat
-
Semin
senior tag
Sajnos látom
Azért kérdezz rá az Applenél, mert ezt biztosan nem te okoztad. Hátha[ Szerkesztve ]
-
norbertoth
senior tag
Látott már valaki ilyet ipad-nél? iPad Pro 12.9” 2020-as modell.
Körbe az ipad körül egy vastagabb sárga sáv jelent meg. Főleg fehér hátterű tartalomnál látható és a gari persze lejárt februárban
Azt is látom hogy 150k egy kijelző csere, jól látom?[ Szerkesztve ]
• iPhone 15Pro Max • Macbook Air M1 • LG OLED 55” CX • BOSE • Asus AX92U • WD Blue SSD • Xbox One S
-
veterán
-
kezo0
addikt
Azoktól kérdem, akik használnak valamilyen iPaden Vodafone TV appot: nálatok is nagyon melegszik tőle az iPad? Tartom a kezemben a mini 6-ot, és szabályosan süti a tenyerem…
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
R a y
senior tag
válasz hszilard666 #39545 üzenetére
Hiba a mátrixban, novemberben cseréltem ipad 8at m1 prora, eskü most erre nem emlékszem
-
R a y
senior tag
válasz ittakary #39540 üzenetére
Persze, már az original ipadon 5.0.1en is volt gesztus. De home gombos ipadon egy újjal akkor se tudsz főképernyőre jutni.
-
R a y
senior tag
válasz devilzero #39538 üzenetére
ha nem fog zavarni a nem laminált kijelző, illetve a gesztusvezérlés hiánya, akkor tartalomfogyasztásra biztosan jobb a 9.
-
devilzero
tag
Sziszatok!
Tavaly vettem egy iPad Mini 6ost (netflix, netezésre és hordozásra). Cimbora pedig megvette a 9. generációs alap iPad-et. Megtetszett a picivel nagyobb kijelző. Szerintetek mennyire merész dolog lefele váltani rá, ha csak tényleg a fenti dolgokra használjuk, illetve semmilyen kiegészítő nem használunk? -
OldAkita
aktív tag
Kösz a tájékoztatást. Azért hajlanék az air felé mert a nagyobb háttértárral talán több ideig, azaz nagyon sok évig ki lehet húzni mielőtt kevésnek bizonyulna. Gondolom az se hátrány hogy a proci gyorsabb. Szóval eldöntöttem. Ahogy nézem 600 nit fény erőt ad a pro az air meg csak 500-at de elég lesz az
-
Pano
addikt
válasz OldAkita #39533 üzenetére
A (alap) háttértár nagyobb, nem a ram.
Pro előnye elsősorban 120 Hz-es kijelző.
Persze, felhasználás függő, de szerintem csak elég speckós esetekben van értelme a Pro-ra (pl munka) költeni, vagy ha valaki szeretné élvezni a 120 Hz adta előnyöket.Hardverben meg jelenleg ott tartunk, hogy még az air 5-ben is akkora erő van, amit az iPadOS ki se tud használni. Az M1 még nagyon sokáig ütős marad, 8 GB rammal. Főleg egy tabletben.
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
OldAkita
aktív tag
Ajándékba vennék 11 pro-t vagy air5-öt. Úgy nézegettem hogy az air 5 256Gb-al és 3.2Ghz procival van. A 11 pro 128 RAM és 2.1Ghz proci. Viszont ahogy olvasgattam a pro 11 képernyője jobb. Hajlanék rá, hogy az erősebb proci és a több RAM értékesebb mint a kicsit jobb képernyő. Mi a véleményetek?
-
sompetike
aktív tag
válasz ittakary #39516 üzenetére
Azért ezt te sem gondoltad komolyan, hogy 464ft lesz 1€…
n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM
-
veterán
-
Chereiose
addikt
válasz consono #39524 üzenetére
Nekem is ez lett volna a cél. Erre látom, hogy amíg 2 éve én is annyiért tudtam megrendelni a 7. generációsat és ugyanannyi volt mint máshol, most egy alap díjcsomaggal aranyosan felemelték az árát 180 ezerre Szóval kenjék a hajukra, inkább megveszem egyben 120-ért az emagnál.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Chereiose #39515 üzenetére
Az alap kérdésre visszatérve, én ebben a pillanatban rendeltem meg egy ezüst iPad 9-et a kislányomnak. Sokat malmoztunk rajta, de havi 5000 Ft a Telekomnál az asszony előfizetése mellé...
-
-
nagyúr
válasz Chereiose #39515 üzenetére
az akutális árfolyam szerint fogják megállapítani az összes újonnan megjelenő eszköz árát
iszonyatos áremelkedés lesz idén szerintem nyugodtan meg lehet venni most is a dolgokat
csak hogy példát mondjak, ha MOST adták volna ki, akkor a 330 USD a kinti árat úgy kell átkonvertálni magyar HUF-ra hogy 330 USD -> 330 EUR (130k HUF) -> +27% -> 165ezer HUF lenne
vagy megfordítva az egyenletet -> a horribilisen fosszar forint miatt jelenleg az USA nettó árnál is olcsóbban tudod megvenni itthon ha tényleg 120k az alap wifis modellemlékeztetőül JELENLEG 375 USD és 400 EUR
szeptember környéke óta
USD +30%
EUR +16% -
Sziasztok
használ valaki RSS olvasót? Tudnátok ajánlani? -
veterán
-
consono
nagyúr
Nem biztos, hogy őket köpnék szembe, hanem a többi korábbi tulajt. De én annyira nem lennék meglepve az M1-en... M1, 64 GB, 10.5", 4-6 GB RAM, 200kHUF...
-
Chereiose
addikt
Segítettél
Igazából ha jön is új, itthoni tartalomfogyasztásra nem kell több nekem, csak egy kis +kakaó ami kéne. 120K-ért meg jobb nincsen. És az új ha lesz, akkor ahogy írod gondolom majd 160-190 ezer lesz, főleg ha behoznak több újdonságot, elég megnézni pl. az új macbook airt, konkrétan a duplája lett az ára, ezt eltudom képzelni itt is, hogy megszűnik az olcsó vonal. Szerintem már az eleve megdobja majd az árát, ha belekerül egy A14 proci, ha meg esetleg kukázzák ezt a házat akkor biztos, hogy 200 körül lesz az ára. -
addikt
válasz Chereiose #39502 üzenetére
Szerintem jön szeptemberben az új.
Ezt érdemes megnézni: [link]
De persze biztosat senki nem tud mondani, illetve ha jön is új, a jó magyar forintnak hála még drágábban is nyithat. Ha megfelelne a 9-es akkor bele lehet ugrani akár most is.
Segítettem?5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
Chereiose
addikt
Szerintetek megéri most az Ipad 7-et lecserélnem a 9. generációra? Érzem már, hogy ez az iphone 7 hardver benne nem a leggyorsabb, 2 éve van nálam és a 9-esben az A13 proci azért jó lenne, és most emagon jó árban is van. Igazából azért kérdezem, hogy nem-e jön esetleg ősszel egy frissítés megint belőle és kap egy erősebb procit, bár ha jól emlékszem nem olyan rég jött ez a 9-es is, szóval így tippre szerintem nem jön még ősszel belőle új.
-
HARDVERAPRÓD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPad 9., Space Gray, új állapotú, 64GB, Wifi, 10.2'' Retina kijelző + ajándék Pencil
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy TAB S8 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Purple, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest