- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Léghűtés topik
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Google Chromecast topic
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Roland0224
üzenetére
mindenképpen üvegfólia - nem befolyásolja a Pencilt, mehet rá nyugodtan
-
moleculez
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Üveg nem nagyon befolyásolja, a foliának viszont van némi "tapadása" és az elég zavaró. Legalábbis nekem.
-
Roland0224
senior tag
Fólia vagy üvegfólia ?
iPad 9-re pencil mellé melyik a jobb vagy nincs különbség?
Mindig is üvegfóliát használtam most a toll miatt gondolkozom csak a simán -
lorcsi
veterán
ipad 9-re keresek tokot, de mindenütt olyat találok aminek a hátlapja az a rideg könnyen tör műanyag. 2 iylet már elhasználtunk az air 2-vel...és vacak
utána találtam egy fasza szilikon hátlapost+hajtogatható fedő tokot..ceruza tartóval...tökéletes. Ehhez hasonló: [link] ..de akkor 2k volt...
ezt keresem 10,2' méretben
használ valaki iylet? -
_ak_
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Talán meg valamikor az iOS elején, az is működött, hogy hogy ha egy másik reggel léptél be ez azzal töltötted le az appot (ukrán vagy orosz bankkártya legyen kéznél). De ezt csak akkor próbálnám ki, ha tényleg nagyon fontos. Legutoljára amikor kiléptem az iCloud fiókból, majd vissza elég sok dolgot, (Wallet, banki appok) újra be kellett állítani és ez az ezer éves megoldás már lehet, hogy nem is működik.
-
Micsurin
nagyúr
Akkor itt is mivel Iphone topikban nem volt túl sok szerencsém válaszra a droid vs ios vita elmosta a kérdést...
"CarX Street még régiózáras (Ukrajna - Orosz o.) ha régiót váltok és letöltöm majd visszaváltok akkor ugye futna a játék, de ha előfizetésem van (Music és TV, Arcade is pereg jelenleg) akkor nem tudok régiót váltani. Át lehetne ezt valahogy hidalni?
" -
Amilo02
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
És a tavalyi prot már nem lehet kapni.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Azért elég sok minden a Pro javára.
-120Hz kijelző
-FaceID
-4 hangszóró
- plusz kamera+Lidar…
Nem csak az alap háttértár a különbség,
nem eléggé néztél utána
-
CharlieDrop
veterán
Most hogy az Air 5 kb egy árban van a tavalyi 11-es Pro-val kérdezném, hogy mi a két eszköz közti szignifikáns különbség?
saccra csak a háttértárt láttam
köszi a válaszokat.
illetve kérdezném, hogy mennyire kezeli jól az aktív hubon lógó dolgokat? Pl. Billentyű, külső HDD, monitor? Akár ezek egyszerre? -
PTomi92
aktív tag
Érdekes hogy az Air5 illetve ipad 9 billenytúzete is más, pedig ott aztán minimális a méretbeli különbség
-
Amilo02
aktív tag
válasz
fateless
üzenetére
Igazából én csak a 12.9 Pro “részlegről” tudok beszélni, ott ez az ékezetes virtuális bill. alap beállítás(fekvő módban). De persze simán beletehették volna a többi padba is (ha jól emlékszem a felbontásra és vagy a kijelző méretére panaszkodva nem tették bele a többibe…)
-
Kapanyél
őstag
A miniLED a 12,9-es egyik legnagyobb ereje.
Munkára, tartalomfogyasztásra tökéletes méretű. Nekem 256G-s van, ezzel már lehet rendesen videókat szerkeszteni (60-80G nyersanyag és a kiexportált vágott verzió is elfér rajta)
Cellularon érdemes spórolni, mert net általában mindenhol van, vagy tudsz neki osztani. A GPS nekem sosem hiányzott. -
charg
tag
Sziasztok!
A 11"-os IPad pro tabletből melyiket lenne érdemes venni? Gondoltam beszerzek egyet amíg lehet ésszerű áron kapni.Melyiket lenne érdemesebb venni?
128 GB + cellular vagy 256 GB + cellular?
Nem volt még tabletem, így nem ismerem az alkalmazásokat, se azoknak a helyigényét. Általános felhasználásra lenne. 60k a különbség.
A 12.9"-on is gondolkodtam, de annak a képaránya annyira nem tetszik, és túl nagynak tűnik. Tabletként használnám, nem tervezek vele laptopot kiváltani. Van valakinek jó érve, hogy miért lenne érdemesebb a nagyobbat venni? -
Sziasztok,
Egy technikai kérdésem lenne. 2021-es Ipad Pro-val működik egy 5TB-os külső HDD? (átalakító kábellel persze, csak az áramfelvétel miatt kérdezem) látja ezt a méretet?
-
válasz
SharpSA
üzenetére
Megvettem, mert szükséges
Én elvárnám az alap használathoz a magyar lokalizációhoz a magyat billentyűt. Androidnál külső fejlesztők adnak hozzá, reklám nélkül.
Még meg kell szoknom, hogy az almás cégnél minden (is) pénzbe kerül.Szóval nem, nem azt várom, hogy valaki írja meg, hanem hogy a készülék gyártója vagy külső, vagy saját háttérből biztosítsa a vételárért, nem ingyen.
De nem akarok ebből hitvitát csinálni, csak meglepett, hogy még ez sincs. De mivel a régi tabletem már roppant öreg volt 4:3-as kijelzővel, most meg már csak az apple csinál ilyet, el kell viselnem vagy az androidos hülyeséget, hogy nincs ilyen méretarány, vagy az almás hülyeségeket. Ezt még mindig inkább vállalom, míg nem készít valaki ilyen képernyőarányú droidosat megint.
-
lorcsi
veterán
válasz
Roland0224
üzenetére
Vegul sikerrel jartam az intersparban
Tx a tippet
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Van olyan jegyzet app, amivel a kézírás átalakítható nyomtatott betűre? Ráadásul nem apple pencilem van (ipad air 5). Mondjuk, gondolkodom nagyon, hogy apple pencil vagy logitech crayon lesz belőle.
-
Teszla_
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A nyíregyi Tescoban már nagyon rég beszántották az ilyen részt, pedig anno rakás számra vettem a 400ft-os PC-s játékokat
mára maradt pár adatkábel, headset, billentyűzet, egér
-
lorcsi
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mindig nezegetem az ilyen reszlegeket…
meg sosem talaltam semmit (szeged)roland0224
bar erre talan csak kisebbek vannak, de azert teszek egy probat.. hatha -
Roland0224
senior tag
válasz
lorcsi
üzenetére
Fogjuk rá
Nagyobb sparban van egy sor nálunk Érden azt hiszem ez a legnagyobb itt van egy sor ahol vannak kábelek, billentyűzet meg ilyenek meg szekrény ahol a nagyobb értékű dolgom vannak telefonok stb.
Nem ilyen auchan szintű elektronikai részleg de vmi olyasmi kevesebb "kütyüvel" inkább kiegészítők
(iPadet nem láttam de az iPhone SE-t igen) -
Teszla_
senior tag
Hónapok óta volt nekik iPad 9, valamint iPhone SE, de nem igazán vitték őket, főleg mikor 200 és 260ezerre voltak felárazva, még az Apple áremelés előtt jóval. De amúgy igen, sose a műszaki cikkeikről voltak híresek.
Én még a supershop pontokat is beváltottam, így csak 126ezerbe került az iPad
-
Kapanyél
őstag
Bestbuy topicból:
[Apple iPad 9 régi áron a SPAR-ban]szerk: el is fogyott, de érdemes visszanézni
-
Kaba
veterán
Eddig korlátlanul tudtam hozzáadni a gmail címeket. Most az új iPadnál már csak tizet engedett hozzárendelni. A tizenegyediket csak úgy engedte volna, ha előtte valamelyiket törlöm. Ez most egy új limit lenne, vagy meg lehet valahogy kerülni?
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy Ipad air 5-t. Mennyire tükröződik a kijelző? Tettem rá egy védő üveget, és az nagyon, csak ezért kérdezem, előtte nem is használtam, így nincs összehasonlítási alapom. Köszi!
-
Sumptuous
senior tag
Most ingyenes egy igényes Remote PC/Mac (Pro) app, ha kell valakinek, zsákolja!
[link] Van ebből alapból ingyenes is, de ez a Pro verzió. -
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem egy iPad 9-et még 135-ert, de idő közben mégsem lesz rá szükség.
Ha valaki kéri, a veszprémi Euronicsban péntekig átvehető.
Keressetek üzenetben, ha érdekel valaki, és mondom a részleteket
-
trobi28
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Ilyen
A telefon egy Baseus autós tartóban van, erről megy a CarPlay.
A 11 -es iPad Pro egy műanyag sínben ül (ezt én csináltam, nem lett csúnya, olyan, mintha gyári lenne), mögötte egy Pitaka mágneses autós tartó rögzíti, hogy ne tudjon mozdulni. Nem kellett plusz fémlapkát vagy mágnest alkalmazni, mert az iPad-en is Pitaka tok van (az egyetlen, ami támogatja a Magic Keyboard -ot is), és az abban lévő mágnes megfogja. Töltés is rá van kötve, így hosszú úton sem merül le. Az iPad hangja Bluetooth-on megy át a fejegységre, a telefoné vezetéken a CarPlay -el együtt. A fejegységen váltok, hogy minek szeretném a hangját hallani a Beats audio hangszórókon keresztül, ami nem szól rosszul
A kábelezésre is odafigyeltem, egyetlen vezeték látható az iPad töltőkábele), ami igényesen rögzítve van, nem lóg semmi. -
válasz
trobi28
üzenetére
nekem meg egy 20 éves E46-om van, amibe ilyen 100-200ezer körül kerül egy normális CarPlay-es fejegység + a beszerelés, kábelezés stb
eredetileg innen indult, hogy legyen egy Mini is itthon, valami 40-45ezerért vettem egy Mini 2-t? és onnan szépen upgradelgettem felfele, egyesével, 2-3-4-5-6 mindezt valami 2-3 év alatt

-
trobi28
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Én is használom az iPadet autóban navira + autópályán médiatartalom fogyasztásra

Persze én vezetek, a család nézi
Lősz egy képet, hogy néz ki az autóban a helyén?
Ha nem zavarja a többieket és érdekel, akkor én is lövök egyet az autós setupomról
Frissítés: lejjebb tekertem, látom a képet
-
válasz
Roland0224
üzenetére
Pedig lehet -> [link]
de szerintem iPad-re relatív felesleges, ez talán nem annyira "veszélyeztetett" termék, mint mondjuk egy telefon
És az akku sem romlik olyan gyorsan, hogy megérje. 2 éven belül főleg nem lesz vele gondod. Azt a 30-40ezer forintot inkább költsd el mondjuk Apple Pencilre vagy csak simán maradjon a zsebedben.
-
Roland0224
senior tag
Sziasztok Apple Carest lehet utólag kötni?
Emagon vettem az iPadet gondoltam revoluton kötök rá biztosítást de már nem lehet nincs ilyen opció pár éve volt mégAkkutól tartok azért gondoltam.
Vagy éljek az emag lehetőségével és mielőtt lejár a gari ki lehet terjeszteni 1 vagy 2 évvel inkább legyen az?Vagy teljesen fölös, mik a tapasztalatok?
Origami tokban van így a leejtés stb nem valószínű (bár ki tudja) csak az akku miatt megéri?
Szerk.: Illetve kinek milyen fólia vált be ami jó apple pencillel?
iPad9 de gondolom minden márka árul minden készülék típusra -
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vettem is egyet, 1 év gari van még rá, kb mint az új

-
Ádám16
addikt
válasz
consono
üzenetére
[egy ilyet] ráraknék, úgyis tele van velük az autó
-
válasz
Ádám16
üzenetére
Hát mondom, 2-3 éve így navigálok
2 db ilyen csiptetős van a rácsba dugva, 2 db mágneses lap van felragasztva az iPadre (sajnos kétoldalúval kellett, mert a fémlapon a ragasztóréteg valamiért mindig elengedett pár hónap után)
Szerintem teljesen jó. Beleraktam egy DIGI-s kártyát havi 1000 forintért 50GB net - navigáció, spotify, plex, youtube - MINDEN megy rajta pöccre
-
válasz
F.E.K..
üzenetére
A maga korában teljesen jó volt az
Nálam is drón távirányítóba és autós navigációs célra lett vásárolva 
A legrosszabb az a Mini 3 volt
a Mini 2-höz képest nem változtattak semmit, csak kapott egy TouchID-t - olyan csiga lassú volt rajta Waze futása közben az alkalmazásváltás, hogy alig vártam, hogy találjak egy jó olcsó aprós Mini 4-et. Azon már teljesen fluid volt a maga korában az iOS.
Persze a Mini 5 volt az igazi megváltás, az már tudta a Waze Spotify osztott képernyőt akadás nélkül.most megnéztem, mert emlékeztem rá, hogy jó pár évig tartott mire jött a Mini 5 - de arra nem emlékeztem hogy NÉGY év volt a két gen között

-
F.E.K..
senior tag
Úgy látom, hogy az öreg iPad min 4-emmel mázlista vagyok... ugyan eredetileg drone vezérlésre lett vásárolva, de még ma is elvagyok vele pl. ágyban youtube nézegetésre.
Még mindig hibátlan (a teljesítménye meg eleve nem volt lenyűgöző, szóval az, hogy a mai tabletekhez harmatos... hát, eleve az volt
) -
Biqci
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy lehet hülye kérdésem. Elöljáróban csak annyit, hogy teljesen járatlan vagyok az Apple univerzumban, szinte a kezemben is alig voltak a termékei.
De most arra gondoltam, hogy otthoni médiafogyasztásra vennék egy kisméretű tabletet, nem túl drágán, mert lehet sokáig elő sem venném, de lehet, hogy néha ezen lenne a Netflix, Yt és társai.
És akkor már miért nem egy használt iPad...
Árban 200€ körül nézegettem. Találtam több céget is, akik használt de felújított gépeket kínálnak garanciával. 1-2 akár 3 év garit is adnak, készüléktől függően.
Szóval amit kinéztem az iPad 4 Mini 200-250€ körül, tárhelytől és állapottól függően. Megéri egy ilyen gépet még venni? Lehet még néhány évig használni?
Ha nem, mi lenne az a minimum, amire érdemes lenne pénzt kiadni?
Előre is köszi! -
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem még legalább egy frissítés benne kell hogy legyen jövőre, így legalább 2 évig minden menni fog rajta. Aztán hogy egy, vagy két frissítést kap még azt nem tudjuk előre.
-
szabonagyur
félisten
-
válasz
ittakary
üzenetére
Mini 5 második készüléknek szerintem tökéletes lenne még pár évig biztosan. Egyedül az zavar benne hogy pencil 1-es, ezért külön ceruzát kellene hozzá vennem. Cserébe nincs jelly scroll.

Ezt már tegnap leírtam, csak valahogy bezártam a tabot és nem volt kedvem újraírni.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nyáron cseréltem le az Mini 5-öt Mini 6-ra, de úgy emlékszem teljesen jó volt - gyors, fluid, tudta a dolgát - csak azért cseréltem mert kifogtam egy jó dealt
szerintem jó készülék, és kis szerencsével apróról 100 alatt ki lehet fogni a wifist
-
féldekás
aktív tag
iPad Air 5-ön tapasztaltam 2 hibát. iPadOS 15.7
Az egyiket már írta valaki a napokban, egyszer előfordult, hogy nem vette a töltést, másik alkalomkor meg tölt-nem tölt állapot váltakozott pillanatonként.(Újraindítás megoldja)
Illetve osztott képernyőnél vagy multitaskingnál ezt már nem tudom pontosan. Facebook és jegyzetek alkalmazást használtam és 2 szer lefagyott a rendszer(nem kellett újraindítás, visszaállt magától).
Valaki tapasztalt még ilyesmit?
Ez gondolom nem nagy dolog, majd frissítés orvosolhatja?
Ezekben az esetekben kellene írni az Applenek? -
Szotyi222
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
🤔 lehet hogy nem az de 276 k [link] M1
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
iPad Mini 5-t vennetek meg? 2019-es megjelenesu, lehet benne meg mondjuk 2-3 ev frissites. Van egy iPad 9 itthon de az meretben nagyobb, es maradna is.
-
válasz
szabolcs.sz
üzenetére
Azt mondjuk adhatnák az ipad mellé (révén semmi máshoz nem kell csak ehhez az egy típushoz), nem pedig a ceruza mellé, amit majd novemberben szállítanak..

-
válasz
Carasc0
üzenetére
semmi köze a vásárlói kényszerhez - senki sem kényszerít senkit
de álszentek ne legyünk, ez egy tech fórum, tech cuccokról dumálunk főleg és ilyenkor mindig szóba kerül az árazás - márpedig az itteni emberek 99%-ának rosszul esik egy 2-300ezer forintos terméknél egy laza +100ezer forintos ár egyik napról a másikra - senki nem vág mosolygós fejet hozzá, azért van most ez a kapkodás
egy normális országban nem kellene attól félni, hogy 1 év alatt 30%kal romlik a pénz vásárlóereje - itt kell
ez van
-
mazsiii92
senior tag
válasz
Carasc0
üzenetére
Nekem semmi szükségem nem volt váltani iPad Air 4-ről Air 5-re, vagy bármi más iPadre, illetve a Beats fülesemet sem kellett lecserélni Airpods Pro 2-re. Viszont ha hosszú távon gondolkodok, akkor megérte, főleg ilyen konstrukcióban. Az asszonynak (megkapta az Air4-em) és nekem is (Air 5) letudtuk hosszú évekre az iPad kérdést, mindkettőnknek van egy jó fülese amit gyakran használ munkához illetve kényelmi faktor. Ha jövőre akarnám letudni az iPad kérdést akkor valószínű többe fájna, mint most. Miután eladjuk a most számunkra már nem használatos kütyüket a végeredmény elég hízelgő lesz. Ettől a héttől vagy például jövőre sokkal jobban fájna anyagilag, ha ugyanezeket az eszközöket használnánk.
De persze az igaz valahol, hogy ez luxus lépés volt, mert én elvoltam az Air 4-el és a Beats fülessel, a feleségem meg elvolt az iPad 6-tal.
-
Alex91
félisten
válasz
Carasc0
üzenetére
A jelenlegi helyzetben ez is egy strategia. Megvetted az iPadet 135k-ert és eladod kesobb bontatlanul tobbert. Lehet, hogy a penzed jobban tartja igy az erteket, mint a bankban... Arrol nem is beszelve, ha esetleg kesobb megis kell neked, es nem akarod/tudod az akkori arat kifizetni.
-
Carasc0
őstag
Azért picit mekkora ocsmány világban élünk, hogy a vásárlói kompetenciák közé most már beékelődik az is, hogy "gyorsan meg kell vennem, mert az új horror áron van és ha nem veszem meg most az előző generációt, akkor vagy felviszik az árát vagy leveszik a kínálatból!"
Tökéletesen vásárlói kényszer....
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
150ért vettem Cellular Mini 6-t aprón pár hónapja... hát azt is jókor sikerült még behúzni

Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Viccrovat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

"
De igen nem sok minden van.
mára maradt pár adatkábel, headset, billentyűzet, egér