- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
pc-ről másolnék ipad-re .mkv fájlokat type-c kábelen keresztül
lehetséges valahogy konvertálás nélkül?4. generációs ipad air
15.4.1ha wifin egyszerűbb akkor az is jó lesz (bár gondolom az úgy nagyon
lassú lesz kábelhez képest)
gépre kötve egyenlőre csak a képeket látja (DCIM mappa)köszi előre is!
-
válasz
Noukoum
üzenetére
Ez világos, de átlag esetben azért nem tud így koszolódni. ezt meg elég nehezen tudom elképzelni: konkrétan a kijelző tartalmát tudta befolyásolni a sok szennyeződés. 1-2 óra használat után.
Ehhez már extrém körülmények kellenek szerintem. Van hogy több órát tabletezem, de naponta még egy eszközömet sem kellett takarítani. PEdig azért én is rendszeresen takarítom.
Mindegy, persze kinek mi, de amit írsz akkor is estrém szerintem. -
consono
nagyúr
válasz
Noukoum
üzenetére
Ti hogy bántok az iPad-del? Sok szennyeződés???? Hát nem tudom, én hetente, két hetente letörlöm a kijelzőről az ujjlenyomatokat, de sosem volt ennél több gondom vele. Nyilván jobb a laminált, ezt nem is vitatom, de messze nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy itt többen beállítjátok.
-
bostone
addikt
Az rendben van, hogy a laminált egyértelműen jobb kijelző, de a normál iPad is köröket ver egyes monitorokra. Simán lehet élni vele és nincs olcsó hatása. Megjegyzem egyes mobilok oled kijelzője is elbújhat mögötte.
Akkor gondolkodnék a mini és a normál között, ha szállítás/utazás is szempont. -
Noukoum
veterán
-
HardRic
addikt
válasz
üzenetére
A nem laminált kijelzőket egyedül az Apple csinálja már, senki más nem enged meg magának már ilyet, maximum a legeslegolcsóbb árkategóriákban. Annyiról van szó, hogy a kijelző üvege és a panel között van egy légrés, mint a legelső okostelefonoknál 2007-2010 körül. Ez azzal jár, hogyha törik az üveg akkor elméletben könnyebb javítani mert nincs egyben az LCD panel és az előlapi üveg, cserében a légrés miatt a kontraszt jelentősen rosszabb, ha nem vaksötét szobában használod. Emellett kopogósabb-üregesebb hangja van amikor taperolod, és van egy ilyen “horpadós” effektus amikor erősebben benyomod. Ceruza használatnál is picit úgy tűnhet, hogy nem ott rajzol ahova teszed a hegyét hanem picit arrébb.
Igazából ez senkinek nem jó, egyedül az Apple-nek, mert baromi olcsó így gyártani nekik az alap iPadet. De már 2013 környékén is gáz volt amikor az Air 1 ilyen pannellel jelent meg. Air 2 már laminált volt, aztán csak visszahozták később a “gagyit”.
-
Noukoum
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Mi a különbség ha laminált a kijelző vagy ha nem laminált?
-
Drenadar
veterán
a minihez ha jól láttam max vezetéknélküli bill van, és kicsit sokallom érte az 50 ezret
főleg hogy ennek max asztalon van értelme
tartani a tabletet plusz a billt az nem túl értelmes megoldás
-
Én több mint két évig írtam az 12.9-es ipaden, annyiban szerencsésebb hogy itt teljes ékezetes bill van ellenben a kisebbekkel. Bár ez csak cset és fórum posztok volt. Magic keyboard tok viszont nagyon kényelmes, kicsit hangos talán, de jó írni rajta. Az árát továbbra sem éri meg..

-
válasz
Drenadar
üzenetére
Nekem a 11"-os van, de írni nem szeretek rajta én se, ha a képernyőn kell. Ahhoz pont nagy, hogy álló helyzetben két oldalról írjak rajta kézben tartva, ahhoz pedig pont kicsi, hogy fektetve a billentyűzet ne takarjon ki túl sokat. Külső billentyűzettel használom "desktop" módban, ha olyanom van. de a képernyőjén nem szeretek írni. (Mármint gépelni, mert pencillel való jegyzetelésre meg kiváló.)
-
Drenadar
veterán
szerintem ez tökre egyéni... én a Minit használom nekem bejön, játszok rajta, munkahelyen van hogy filmezek is rajta, web, stb... egyáltalán nem zavar a mérete sőt bejön, sok esetben tök jó hogy kicsi, de azért egy telefonnál meg jóval kényelmesebb.
ami zavar engem hogy nagyon szar rajta írni de gondolom az összes tablet ilyen
(ha valamit írni akarnék valakinek ami nem egy két szó szívesebben fogom kezembe a telot) -
törölt tag
Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget!

-
törölt tag
Sziasztok!
Ipaden hogyan tudom megjeleníteni a pendrive tartalmát? Csatlakoztatom de semmi -
g@bo
nagyúr
válasz
üzenetére
S mégegy, bármelyik gépet veszed, akkor nézd meg minimum az árukereső ajánlatait (mert a ph “nepperei” gond nélkül adják itt a termékeket 1 év fogd és vidd gyári garanciával bolti áron,) - ahol egy iPad 9 re is 2 évet kapsz, és számlát.
Internetes dzsunka cégek árai nem mérvadóak (mm és szintje) a túl olcsó helyek, mint itt is, 1 év kötelező és gyári garanciát adnak mindenre. -
g@bo
nagyúr
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
üzenetére
mini 6 kisebb viszont erősebb ,fejlettebb ,jelenlegi legújabb mobil apple chip (A15)-el van felszerelve és 4gb rammal rendelkezik.
iPad 9 nagyobb de mindene régebbi fejlesztés (kijelző ,home gomb ,stb.) és lassan 3 éves apple mobil chip-el
van csak ellátva (A13) + 3gb rammal. -
Noukoum
veterán
válasz
üzenetére
Erre mindkét készülék tökéletesen alkalmas. Fizikai méretben teljesen más a kettő, azt vedd amelyik neked szimpatikusabb.Összehasonlítás.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni az iPad 9 és iPad Mini 6 között.
Ti melyiket javasoljátok Messengerre, Facebookra, e-mail olvasáshoz és YouTube videók nézéséhez? -
78zolika
senior tag
Köszönöm a válaszokat .
-
78zolika
senior tag
Nagyon köszönöm a válaszokat

Mivel hogy átlagos használatra lesz lehet hogy ipad 9 lesz , Vajon meddig lesz elég 3 GB Ramm , A 13 CPU ?? -
aram01
nagyúr
Sziasztok kis segítségre lenne szükségem.Vettem ma egy ipadet. Szeretnék bejelentkezni az id-vel. Kéri a kétlépcsős hitelesítését. Vagy a telefonszámomra küldene kódot. Nos a probléma a következő a másik iPad Angliában van egy bőröndbe zárva. Én eurpában vagyok. A telefonszám ami megvolt adva már sajnos nem él.
mit tudok tenni?
köszönöm -
válasz
78zolika
üzenetére
Szia!
Én most vettem 11" Pro 2021-t M1 procival.
Egy régi Air2-t váltott le, de a mai napig nem bántam meg. Óriási élmény használni, mind a 120Hz, mind a jobb hangzás miatt is (ebben 4 hangszóró van).Az új Air is M1-es, igy ebben nem lenne hátrány. Neked kell döntened megéri-e neked a Pro felára, nekem megérte a dupla tárhely, a kijelző, a hangszóró és a FaceID miatt.

-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Kérdésem átlagos használatra ( netflis , youtube ,böngészés , néha játék ) meg éri megvenni a ipad pro 2021 .11 “ ? Vagy elég lehet a ipad air 2022 ?
köszönöm a választ
-
g@bo
nagyúr
urak
ipad air 4 vagy ipad 9?
általános felhasználásra, semmi meló, pár farmozós játék és tartalomfogyasztás.
-
válasz
ballington
üzenetére
Én egy ideig használtam az iPad-es loghtroomot, de aztán rájöttem hogy arra amire én használom bőven elég a gyári Fotók tudása, így lemondtam a lightroom előfizetést, nekem nem adott hozzá annyit.
-
Kapanyél
őstag
válasz
dave182
üzenetére
Már csak megszokásból is: Kensington UH1400P. Drága, igen, de mindene megbízhatóan működik minden platform alatt és bitanggyors. 4k60, Gigabit LAN, sok port, kártyaolvasó… Thunderbolt 3.
(TB4-esek, amin van is sok port, azok 100k fölött indulnak, HDMI 2.1 nélkül pedig nincs értelme azt választani)
-
Kapanyél
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
A 2018-as pro 12.9-emen üveg volt, az M1-en paperlike. Utóbbit sokkal jobban szeretem! Az üvegfólia úgy csúszott és úgy gyűjtötte az ujjlenyomatot, hogy már majdnem letéptem róla inkább… de végül eladtam.
A matt fóliák tulajdonsága, hogy "kásásabb" a kép, de a színeken nem ront, sem a felbontáson. A kásásság a moiré-ből fakad, ami jobb fóliánál nem zavaró. Ja, és nem tükröződik, mint a picsa… -
moleculez
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Affinity photot használok (én is csak néha, mostmár inkább videózok), Air4-n. Sztem nézd meg storeban egymás mellett a kettőt, mennyire látványos a különbség, és neked ez mennyit ér.
-
xhege
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Használok, de nem gyárit.
-
xhege
veterán
válasz
ballington
üzenetére
Nem tudom milyen programot használsz, de én gond nélkül szerkesztgetek fotókat Lightroomban az iPad 9-en.
-
ballington
addikt
Sziasztok!
Szeretek fényképezni (hobbi szinten) és ha utazom, csak hazaérve tudom őket feldolgozni. VIszont szeretnék ebben tovább menni ezért utazáshoz ipad-et vennék, amin a fotókat fel tudnám dolgozni. Kinéztem magamnak az Ipad9-et és az ipad air 4-et, mindegyik mellett van pro és kontra.
Tanácsot szeretnék kérni abban, hogy megéri e az air 4 (ha azt 190e-ért tudnék venni) azt a plusz ktg-et, ha csak a színhűséget veszem figyelembe. Teljesítmény, képméret, a pencil 2. gen támogatottsága annyira nem mérvadó számomra.
Köszi -
zoli62
addikt
Egy bizonyos ingyenes alkamazás az Apple áruházban hirtelen elérhetetlenné vált. A hibaüzenet a következő: ez az alkalmazás jelenleg nem érhető el az ön országában. Mi a teendő ilyenkor? Régiót nem szívesen váltanék.
-
dave182
senior tag
Hello, HDMI-t tartalmazó dock-ból mi az ajánlott? Baseus?
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Eliott
üzenetére
Szia!
Én is Spigen üvegfóliát ajánlom. Én 12.9" pro-ra tettem (Spigen "Glas.tR SLIM" Apple iPad Pro).
Valóban kicsit jobban tükröződik mint fólia nélkül, de szerintem teljesen jó. Az illeszkedése is megfelelő.
Igaz, nekem nem adtak hozzá felhelyező keretet, de semmi extra nincs a rátétellel.... -
Eliott
tag
Sziasztok! 11” Pro-ra keresek normális, de nem arany árú kijelzővédőt. A pencil már úton van, sokat lesz használva rajzolásra (ha ez számít). Mik az ajánlottak?
-
zoli62
addikt
IPaden mi az új levél érkezésének alapértelmezett értesítési hangja? Nálam most a semmi szerepel alapértelmezettnek, de azt hiszem, hogy valamit elállítottam.
-
gabor1974
tag
Sziasztok.
Fiamnak vennék valami minőségit, nyilván elsősorban még csak játékra, illetve hogy ismerkedjen a másik oldalal is. Jelenleg egy 5 éves huawei m3 4/64 van neki ami még biztos jo lenne 1..2 évig, de már szélesíteném a látókörét. Tehát nem feltétlenül drága s legimádnivalóbbat keresem, de a réginél legyen erősebb... Ha nem is ram ban... de élmenyben mindenképp. Segítenétek ajánlással? Köszönöm
-
UX
tag
válasz
merqree
üzenetére
Ez erősen szubjektív.
A szórakozás minőségének az igényétől függ. Ezt pedig a képi és hanghatások erősen befolyásolják.
Az én szememben ha a pro-t választanád szórakozásra, azt sem érezném túlzásnak. A 4 hangszóróról például már nem tudnék lemondani.
Kérdés hogy milyen beállítottságú vagy. Ha már elbizonytalanodtál, akkor Air, ha perfekcionista vagy, akkor pro.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Samsung Book Cover tok
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z270 i7 6700 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG 400W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szerintem messze a leggyengébb pontja a sima ipadnek.