- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomics
addikt
Sziasztok! Kellene egy ipad, de nagyon elszálltak az árak illetve a kínálat is elég szerteágazó lett az utóbbi években.
Használtpiacon gondolkodok, szerintetek melyik az a típus illetve árban melyik éri meg legjobban (mondjuk 200k alatt)?
Amire használnám, főleg tanulás, olvasás, böngészés, esetleg később jegyzetelés (műszaki felsőoktatásban), szóval jó lenne, ha menne az apple pencillel is akár majd ha későbbiekben szerzek be hozzá. Illetve tartalomfogyasztás, játék, ha van rá lehetőség akkor akár doksi gyártás/szerkesztés, így lehet hogy később billentyűzetet is szereznék hozzá. Tehát kvázi egy notebookot váltana ki, hogy ne a telefon képetnyőjén kelljen hunyorogni.
Jó lenne, ha több évre lehetne tervezni vele, a telefonjaimat sem cserélem 3 éven belül (jelenleg iphone11-et használok 2+ éve, most cseréltettem benne akksit és még legalább 1-2 évig tetvezek vele).200e körüli árkategben használtan megfelelhet valamelyik típus a fentiek figyelembe vételével, úgy, hogy évekig nem cserélném le, vagy többet áldozzak rá?
Előre is köszi!
-
válasz
szabonagyur #41178 üzenetére
iPadet vigyél és kipróbálod, illetve a külalak hogy ne kutyarágta legyen - nagy trükkje nincs
-
Micsurin
nagyúr
Hát na Több Balaton, kevesebb Adria és mindenre is lesz, aki meg nem keres eleget az keressen többet
Mint a mondás, kinek mit…
-
DGery
aktív tag
válasz
CharlieDrop #41194 üzenetére
Sajna igen
Nekem is nagyon fájt, hogy az MBA ára 100al több lett most, hogy a régi gépet cserélni kellett -
-
oba
addikt
Nálam sincs gond ezzel. De hogy választ is kapj a kérdésedre 🙂
Innen tudod letölteni most még az egyel korábbi firmware-t. Válaszd ki pontosan a te ipaded és amelyik letöltés mellett zöld pipa van az még alá van írva az Apple által, tehát telepíthető. Töltsd le az .ipsw filet. iTunes fog kelleni hozzá a gépre. PC-n a shift gomb nyomvatartása mellett kattints a restore (visszaállítás) gombra és tallózd be a letöltött .ipsw file-t. MAC-en azt hiszem az options-t kell nyomvatartani a billentyűzeten nem a shiftet. Persze az ipad legyen csatlakoztatva a géphez, legjobb ha kábelen.
-
Már kijött a public béta is, azt egyszerűbb beszerezni.
-
NGA
addikt
16.1 éjszaka 20% merült. Ez elég vacak.
Vissza lehet állítani a 15-öst? -
CharlieDrop
veterán
válasz
sityupityu #41179 üzenetére
Köszi. Közben kipróbáltam. Működik.
-
válasz
CharlieDrop #41126 üzenetére
M1 air van nekem, de én úgy tudom, hogy a régebbi gépeken is van. Bár ebben nem vagyok teljesen biztos.
-
válasz
szabonagyur #41174 üzenetére
Hasznaltan egy 20aat meger, barmikor el tudod annyiert adni
-
zoli62
addikt
Kiderül, hogy a Stage Manager nem is olyan nagy vasziszdasz.
-
szabonagyur
félisten
iPad Mini 5-höz milyen ceruzát ajánlanátok? Igazából hobbi célra lenne, szóval ha van rá opció nem vennék gyárit
Ebből nem is mernék használtat venni
-
kurion
senior tag
válasz
CharlieDrop #41166 üzenetére
16.2 megy az is, ma próbáltam
-
Amilo02
aktív tag
válasz
CharlieDrop #41166 üzenetére
Nem teszi ki teljes kijelzőre.
smc: Igen, 12.9" M1 Pro
-
Roland0224
senior tag
válasz
szabonagyur #41159 üzenetére
Jaa igen
Upsz elfelejtettem,hogy 2 fajta béta van
Sorry
Így már érthető -
válasz
szabonagyur #41159 üzenetére
Dev béta van igen. public nem tudom mikor jön, szerintem kedden már lesz az is.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Roland0224 #41158 üzenetére
-
R a y
senior tag
válasz
Ronaldohun #41150 üzenetére
Ne legyen meggörbülve a ház.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roland0224 #41158 üzenetére
Dev béta hamarabb szokott megjelenni mint a public, lehet ezért (ebben a beta programban nem vagyok most benne, így pontosabbat nem tudok).
-
-
szabonagyur
félisten
Na itt is van a Mini5 64GB, 80e volt, 26 ciklus van benne és kb. mint a gyári darab, ennyit megért úgy gondolom. Kell hozzá még tok, stb.
-
válasz
külsőleg rendben legyen, ha lehet vásárlást igazoló számla legyen meg, hiszen a 2021-esre vonatkozik, hogy 250k feletti termékekre 3 év gari van ha hivatalos helyen vették
ha tudsz, vigyél laptopot: macOS-en CoconutBattery / Windows-on 3uTools szoftverrel tudsz akkut nézni
igazából ennyi
-
Kaba
veterán
válasz
Legyen mindenhonnan kijelentkezve és gyári állapotú legyen.
Celluláros verzió esetén legyen teljes áron kifizetve, részletmentesen és kedvezmények nélkül. -
Ronaldohun
tag
Sziasztok. Használt iPad Prót (2021) vennék. A garanciaidőn túl mire érdemes figyelni egy használt iPad vásárlása esetén (akkuállapot esetleg?).
-
zoli62
addikt
iPadOS 16.x bétában van Stage Manager iPad Air 2020 modelleken?
-
Egy dolog hiányzik nekem belőle amit már nagyon megszoktam, messenger nekem mindig slide over-ben figyel, egy mozdulattal előhozható vagy eltüntethető. Stage manager-ben viszont ez nincs meg.
Böngésző fullscreen, youtube pip, messenger slider over-ben. Ezt nem tudom benne reprodukálni csak úgy ha a böngésző ablakban fut, de a messenger úgy nekem szélesebb mint a slider over-ben.. HOWKNOWSWHY.. nem lehet ugyanolyan keskenyre összehúzni, pedig jobb lenne mert magasságot legalább lehet állítani. -
R a y
senior tag
Persze, hogy van megkötés, de ezerszer szabadabb vagy.. Bele lehet kötni mindenbe ezzel az erővel. De itt most úgy lehet használni, hogy a felhasználó dönti el mit szeretne. Ha épp több ablak kell, akkor csak a sarokból föl kell tolni az ablakot. De teljesen ki is lehet kapcsolni a stage managert, szóval ha úgy nézzük nincs radikális változás, annak aki nem akarja ezt használni.
-
Itt is csak megkötéssel lehet módosítani a méretet.
Az viszont poén hogy a böngészőt pl be tudom lőne pont akkorára mint egy ipad mini lenne, így meg lehet nézni hogy mutatna azon a kijelzőn egy weboldal pl.No meg ezzel végre lehet portré módban is szabadabban garázdálkodni, ami korábban vérszegény volt.
-
R a y
senior tag
Nem tudom, nekem az M1 iPad Prom az 11 colos.... És van értelme, mert sokat drag&droppolok mailbe, illetve engem a split view idegesített, hogy csak megkötéssel lehetett módosítani az ablak mértetét. Mint említettem, én fenntartásokkal kezeltem a 16os főverziót, iPhonera egy darabig nem is rakom fel.
-
Ha jól olvastam, akkor ezek szerint a mostani iPad os-ben a teljes képernyős külső monitor támogatás még nem jelent meg?
-
Polc, vagy mi a tököm.
Én monitoron el tudom képzelni hogy hasznos, de még a 12.9-es pron is nagyon helypazarló.
Próbáltam egy böngészőt, egy jegyzet/messenger/táblázat mellette, és egy videó.
Ezt ugyanúgy elérem a korábbi osztott képernyővel. Procreate-ben is van már referencia ablakocska, oda sem kell nagyon.
Szóval egyelőre én semmi hasznát nem látom magán az ipaden.
De várom az ötleteket, mert érdekesen hangzik, de még nem jöttem rá hol és mire lenne praktikusabb mint a korábbi megoldás. -
Coulson
tag
Mindenre.
A teljes vagy osztott képernyős virtuális asztalok helyett egy szabadabb megvalósítása az ablakok (alkalmazások) kezelésének. Balról elérhető alkalmazásokkal vagy alkalmazás csoportokkal.
Bár a hasznos képernyőterület pazarlásának tartottam, és talán az is, de mégis kényelmesebb a használata. Nekem tetszik a koncepció. -
CharlieDrop
veterán
válasz
sityupityu #41122 üzenetére
Macen is M1-től van ez a funkció?
-
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok!
Ipad 9-hez milyen ár-értékben megfelelő billentyűzetet ajánlottok?
köszi -
jófejsrác
senior tag
válasz
Coulson #41119 üzenetére
Szerintem sokkal intuitívabb a régebbi ablakkezelés azaz: felezed a két ablakot vagy negyed és háromnegyed részre osztod őket. Többnyire én ezt kis ablak valamilyen chat program, nagyobb ablak Safari, YouTube vagy bármi mással szoktam használni.
Az új verzióval szerintem ezt megoldani körülményesebb vagy csak én nem jöttem rá miként lehet okosan kezelni.
-
-
Coulson
tag
Kövezzetek meg, de szerintem a porondmester hasznos. Pedig idegenkedtem tőle, de meggyőzött.
-
válasz
btudos #41111 üzenetére
Van olyan gomb, hogy "launch meeting", de arra sajnos nem reagál, illetve nincs "átdobatás" funkció, de a hagyományos mód működik, hogy "copy link", majd safari megnyitása, beillesztés, aztán pedig felső sorban a megnyitás a zoom appban.
Reményledtem benne, hogy megy úgy, hogy klikk a linkre, és a zoom appban nyitja meg.Vajon hol érdemes ezen integritás hiányát jelezni? Messenger vagy zoom app fejlesztőinél, esetleg apple fejlesztőknél?
-
NGA
addikt
Nekem az a mókás, hogy az Ipad 10 sem kapja meg.
Egyébként ez szándékos az Apple-nél, ha akarsz új ficsört, vegyél drágább, újabb készüléket. Ha nem örülj annak is, hogy kaptál frissítésben egy időjárás appot.
De a lényeg, hogy a heaterek tudják mondani, hogy lám, 5 évig kap frissítést az ipad. -
-
Rövid kérdés azok felé, akik használnak zoom-ot és messengert is.
A messengerben átküldött zoom linkre kattintva nem nyitja meg a zoom alkalmazásban, hanem külön be kell lépni az alkalamzásba, és beírogatni az id-t és jelszót. Van erre valami megoldás, hogy megnyissa a linkre kattintva az alkalmazásban, mint az androidnál, vagy ilyen fajta együttműködésről ne álmodjak?Előre is köszi.
-
Gzolo
senior tag
válasz
Roland0224 #41092 üzenetére
A félmegoldás az Edge
Operát használnék, ha lenne Opera Sync, de valamiért ide a degenerált Touch verziót hozták, nem a normált.Köszi nem, elég volt a droid egy időre
-
válasz
modd3r #41105 üzenetére
Ezt mondom én is. Lehetne rajta macos + ipados is ha akarnák, valami komolyabb billentyűzet hozzá és side car support a régebbi ipadekkel. Nagyobb mérettel pedig még jobban rámehetnének a grafikusokra, mert így már bármilyen program elérhető lenne hozzá.
M2, 16 gb memóriával untig elég lenne hozzá. Persze árban ez inkább 2000 dodó lenne Apple-t ismerve. -
válasz
modd3r #41105 üzenetére
Legyen igaz, még ha milla környékén is lesz az anyagi veszteségem... De sajna ilyen hírek már évek óta jönnek (de most már igazán tök szuper lesz a pro, aztán jön a következő Ferrari motoros bicikli).
szerk: mondjuk így hogy egyre kevesebb időm van játszani és megoldják jobban a játékokat a mac-ra ahogy arról is hírek jönnek akkor már számítógépben is megfelelő kompromisszum lehet és akkor el is nyelt az ökoszisztéma teljesen (most "csak" mini teló és mini ipad van...). Pedig szívből utálom az apple-t
-
válasz
CharlieDrop #41102 üzenetére
Egyébként amilyen drága a pro vonal nem tudom miért fájna rá egy teljes OP. Csak arra kell vigyázni hogy nem menjenek képernyőméretbe 13 fölé és az igazi drága 16-osokat és asztali masinákat nem veszélyeztetik (hűtés + képernyőméret miatt), a kisebb mac-ek haszonkulcsa meg a pro ipadeken is meglehet...
Teljes OP-vel nekem is rögtön lenne 11-es pro-m (nekem éppen teljes office miatt), minden plusz kütyüvel (magic keyboard pl) hogy biztos meglegyen adott évben a yacht-ra való a teljes apple vezetőségnek...
-
válasz
ittakary #41101 üzenetére
Én már leírtam itt pár napja, csak azért nem idegesítem magam rajta, mert az enyém már 4 éves, eddig megkapott mindent és továbbra is használható ugyanúgy.
Ami egy jó meglepetés lenne, ha az októberi mac bemutatón benyögnék a fapados macos-t az m2-es prókra és hoznának egy 14-15 colos ipadet is.
-
CharlieDrop
veterán
-
konkrétan az lett volna az egyetlen újítás, amit vártam - néztem egy YT videót amiben egy 2018 11" volt, hogy VÁÁÁÓ MÉGIS MEGKAPTA!!! gyorsan feltelepítettem a bétát, erre nekem (12.9) nem jelent meg... rá pár napra olvastam Redditen, hogy azért, mert állítólag a felbontás túl sok lett volna a CPUnak ...
ezt szerintem már ők maguk se hiszik el ... iszonyat felháborítóak ezek a kifogások...
ez a Porondmester is...
ez nem feature, hanem egy büntetés
annyira szánalmasan erőlködnek azon, hogy nehogy véletlenül jó ablakkezelés és értelmes OS legyen belőle, mert akkor a MacBook eladások rovására menne...
gond nélkül, röccenésmentesen tudná futtatni a macOS-t bármelyik jelenlegi iPad, de NEEEm nem adják ki rá, inkább dollármilliókat költenek el egy újrafeltalált ablakkezelésre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- iPad 10th gen (2022) - Silver - 64GB - WiFi - BONTATLAN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest