-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Andrew10
üzenetére
Egy [ilyennel] biztosan működnie kell. Csak ebbe sd, micro sd való.
-
Amilo02
aktív tag
válasz
Andrew10
üzenetére
Elvileg [működnie] kellene…
-
Andrew10
aktív tag
Üdv mindenkinek. Azt szeretném kérdezni, hogy az iPad tudja az otg? Pendrive-ot szeretnék csatlakoztatni hozzá. Szeretnék venni hozzá egy otg csatlakozót.
-
Rebelf
aktív tag
Van Szerintetek Ipad Pro 12,9 (M1)-hez olyan cibzáros bőr tok amit csak ki kell cibzározni,belebújtatni és vissza? Szóval nem tartó kell hanem bőr tok. köszi előre is (linket pls)
-
erdoke
titán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Az iPaden akarsz hálózati tartalmat fogyasztani? Erre sok alkalmazás van. Én mindenre (letöltött/stream) az nPlayert használom már sok éve. Még régen vettem meg, azóta ezt a verziót átkeresztelték nPlayer Plus-ra. Van belőle alap és Lite verzió is.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Van egy jó kis alkalmazás Androidra bubbleupnp.
Sajnos Ipad-ra nem elérhető.
Tud valaki valami hasonló programot iOS alá? -
tuzpenge
őstag
Sziasztok. Van a lebegő billentyűzet nézet. Ezt hogy lehet áthelyezni? Nekem most a képernyő közepére teszi de nekem jobb lenne lentebb (sokkal lentebb), de egyszerűen nem tudom lentebb húzni. Mi a trükk? Köszi.
-
szipipeti
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az Air 5 (cell- 256Gb) Egy kérdésem van: van-e opció beállítani - és hogyan - a billentyűzetet úgy, hogy 2 billentyű (mondjuk "option"+"A") együttes lenyomására írjon egy "@" jelet?
A többivel látszólag boldogulok... -
ntomi0730
senior tag
válasz
SingleFrench
üzenetére
Ezekre már 3 év gari van, és ha probléma van biztos hivatalos helyen van javítva. Ha "sufniba" veszed, akkor az 1 éved biztos, mert az gyári gari. A maradék 2 év bizonytalan...
-
bostone
addikt
válasz
SingleFrench
üzenetére
Ekkora értékkel bíró cuccokat inkább csak hivatalos partnertől vásárolok. Ha bármi van, akkor a "csak" 25 ezer, bármennyi is lehet a végén.
-
SingleFrench
csendes tag
A legolcsóbb árukeresős ár jelenleg 300-301 ezer forint: netmobil, bravomobil, planetgsm stb.
Tudom, hogy "csak" 25 ezer ráfizetéssel már ott a 325 ezres pl istlye, de eltekintve ettől, milyen kockázat lehet, ha az előbbiek egyikéről rendelem? Mennyire para? -
Amilo02
aktív tag
válasz
Rebelf
üzenetére
" Az USB Type C bizonyos esetekben együtt jár az úgynevezett USB PD-vel (USB Power Delivery), vagyis a magasabb töltési teljesítménnyel. Az USB PD akár 100 W-os töltési teljesítményt is jelenthet (20 V és 5 A)"
Pontosan nem tudom, hogy mekkora töltési teljesítménytől indulnak az alap/olcsó C kábelek, de vannak különbségek.
Szerintem 20W-os töltésre szinte bármelyik C alkalmas (egy darabig).
Ha nagyobb teljesítménnyel szeretnél tölteni-adaptered megvan hozzá- akkor érdemes Power Delivery (20 V/3 A) C kábelt keresned. -
Amilo02
aktív tag
válasz
Rebelf
üzenetére
Szia!
12.9 M1:
-8GB nekem elég. Attól függ, hogy mire akarod használni.
-Nekem van egy gyári [30W] os apple usb-c töltőm. Megmértem, fel is veszi a 30W-ot, tehát a gyárinál(20W) tud az többet is felvenni. De egyébként szépen tölti a húszassal is.
Kábel jó legyen. Én vettem egy 100W-os 10/20Gbps USB 3.2 GEN2 kábelt.
-Apple pencil 2 a legújabb jelenleg.
Én az Emagon vettem, 3év gari van rá. -
Rebelf
aktív tag
Sziasztok. A 2021 es iPad pro M1 tabletra lenne pár kérdésem. az egyik hogy a gyári töltő adapter az olyan sebességen tölti a tablettát amire a tablet képes ,vagy esetleg a tablet az többre képes ?ha igen akkor itt egy linket kérnék hogy melyik adapter maximalizálja ki a töltési sebességet esetleg. A másik kérdésem pedig az lenne hogy a 128GB és az 512 GB közötti modellek mind 8 GB RAM mal rendelkeznek az felettiek pedig 16 GB RAM mal? A 8 GB mindenre elég lehet? jelenlegi legújabb kompatibilis pencil hozzá a pencil 2? A vásárlás helye mennyire számít a tablet nál? Hivatalos szakszervizben kérnek esetleg számlát vagy csak IMEI alapján garanciáztatnak és csak a készülék kell hozzá?
-
DGery
aktív tag
15.4.1 kintvan
Szokásos minimális frissítés, hibajavítások, biztonsági frissítés -
"Törvénykönyv alapján felmerült szavatossági igények esetén:
A 100-250 ezer forintért megvett termékek esetében legalább 2 év a jótállási idő.
A 250 ezer forintnál drágább termékek esetében pedig minimum 3 év a jótállási idő."
Hivatalos Apple oldalról rendelve is van szavatossági garancia? -
Amilo02
aktív tag
A glicerintől még kevésbé félek sőt, lehet jót is tesz annak a bőr/műbőr vagy miféle anyagnak.
Itt ami problémás lehet ennél az anyagnál az az alkohol
Van fent YT-on videó, figura mutogatja benne mennyire kényes ezt az MK-t burkoló "anyag".
Én úgy vagyok vele, hogy sima víztől nedves képernyő tisztító ronggyal áttörlöm ha koszos/poros, aztán kész. Nem hiszem, hogy túl kellene ezt bonyolítani. -
Köszi mindenkinek, szerintem egyelőre elég lesz nekem a nedves mikroszálas törölgetés

-
válasz
Amilo02
üzenetére
Nekem orvosi ultrahang géppel van tapasztalatom, ami nagyrészt műanyag, és alkoholos törlővel szigorúan tilos fertőtleníteni. Elvileg minden cég ad egy ajánlást, hogy milyen törlőkendővel/szerrel lehet tisztítani a fejeket és a gépet.
Amit mi használunk az ez: Hartmann Mikrobac
Rendszeresen törölgetek vele ultrahang fejet ami műanyag, valami gumi-szerű akusztikus lencsével, az ultrahang gép műanyag részeit, gombjait, fogantyúit, érintőkijelzőt. Használtam már Samsung, Philips, GE és Mindray ultrahang készülékekhez, néha a telefonomat is áttörlöm vele, soha semminek nem volt még tőle baja.
Az alkoholos törlőkendő (pl. Hartmann Bacillol) csak felületekhez ajánlott, pl. asztal, tálca, szék, ágy, ilyesmi.
Nem tudom, hogy ez segít-e valakinek, és nyilván az iPad, meg a Macbook nem ultrahang gép, de egy Samsung érintőkijelző egy tablettől nem tudom, mennyire különbözik, talán nem nagyon. Telefonjaim bírták. Monitoron még nem próbáltam, azt nem szoktuk tapizni. -
B.i.L
senior tag
-
B.i.L
senior tag
Kemikus jóbarátom a pandémia alatt kevert be : alkohol.desztillált víz,és glicerint.Otthon higgítottam,mert nagyon töményet kaptam….Amúgy a szappan,vagy valami mosogatószeres viz + puha szövet,esetleg szivacs,és óvatosan körkörös tisztítás.Ezek a nálam bevált módszerek.Sajnos a fehér nagyon kényes,szinte minden meglátszik rajta.A belseje óhatatlanul is gyüjti a retket,iszonyú mértékben,ott szintén az alkoholos-glicerines megoldás jöhetett szóba,de így sem maradéktalanul sikerült a tisztítás.
-
Kapanyél
őstag
Van mágneses full fold tokom, ami rázár a cerkára is, de néha kiveszem, hadd meztelenkedjen, és ezért gondoltam, hogy valamit tennék a hátára is.
Az oldalára meg sem próbálok tenni semmilyen fóliát, mert az tuti lekunkorodik pár hét alatt.
Szóval csak fólia vagy üveglap izgat most, az is csak hátra, mert elöl paperlike van, ami meglepően jól bírja. -
B.i.L
senior tag
válasz
Kapanyél
üzenetére
Esr-pakkot (fekete tok+üvegfólia)vettem innen apróról picit olcsóbban,mint a bolti ár,ennek ellenére megteszi.
A kijelzövédő fóliát persze elrontottam,mert a segédkeret nem illeszkedett rendesen valamiért,és 1 kis pötty került alá. Tokkal együtt volt,az viszont nagyon hasznos.kijelző ébresztős is egyben,tollnak is van helye,kellőképpen vékony. Mondjuk nekem van rá biztosításom,de szeretem óvni is a dolgaimat. Érdemes lenne neked is kipróbálni ezt az összeállítást.Gondolom a cél az állagmegőrzés,és biztonság.A MK’most pihen,meg le kellene takarítanom,dirrekt fehéret vettem,hogy lássam mennyire piszkolódik,hát eléggé.Covid miatt is szerettem volna látni,hogy a piszok mennyire hagy nyomot. Fertőtlenítő sok fogyott. -
Létezik, hogy az ipad pro-m csinált egy icloud biztonsági mentést úgy, hogy nem volt töltőn? Ugyanis ezt írja. :/
-
Kapanyél
őstag
12.9-es gépsárkányra szeretnék hátlapi fóliát vagy üveglapot.
Lehet valahol (itthon) kapni ilyesmit? -
törölt tag
válasz
szipipeti
üzenetére
Air 60Hz LCD panel, szemben az összes Pro-val. Azt hittem nem látom a különbséget(TV-n kívül nem volt 120Hzre alkalmas kijelzőm, meg hát sz…tam is a témára)Sajnos egy alap IPhone 12/13/Mini után észrevehető a különbség
+70ért kapsz meg egyéb dolgokat is(kamera+vaku, 4 hangszóró, Face ID 128GB Br.tárhely
) Gombok nekem nem lötyögnek, súlya az van. 50%ot merült 4:30ora Safarival. Pro 2022 ami őszre várható, biztos hogy drágább lesz.,, IPhone 14 alapján +100$=€ tippelek. -
SharpSA
veterán
válasz
Adee_91
üzenetére
Neked lehet, hogy nem hiányzik, de például nekem már sokszor jól jött, mert a képernyőn nem volt lehetőség visszalépni, csak az ESC segített (például az előbb is, amikor felajánl egy szót és hogy azt ne írja be ahelyett, amit írtam, az ESC gombbal lehet megtenni). Nekem meg a folyamatos nagybetűre nincs szükségem.
-
szipipeti
tag
Köszi szépen a válaszokat!
-
+1 a 64GB kevés lesz re.
-
szipipeti
tag
Szervusztok! SURFACE Pro 3-ról tervezek átállni. Az új M1 procis Air gyenge hátlapja kicsit visszariaszt. Tényleg fura! A 11"-os új PRO jobbnak tűnik. A kérdésem: mindkettőnél "cellular"-ban gondolkodom, hogy átlagos használatban nem lesz kicsi 5-6 éves távlatban a 64 Gb az Air 5-nek? Sok alkalmazást nem de doksit 10-15GB-ot biztosan fogok rajta tárolni, de az mehet felhőbe is. Vagy érdemes a nagyobb tárhellyel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
így van beallitva jelenleg
Szerintem még lötyögni is fog benne.

+70ért kapsz meg egyéb dolgokat is(kamera+vaku, 4 hangszóró, Face ID 128GB Br.tárhely
) Gombok nekem nem lötyögnek, súlya az van. 50%ot merült 4:30ora Safarival. Pro 2022 ami őszre várható, biztos hogy drágább lesz.,, IPhone 14 alapján +100$=€ tippelek.