Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ck0kiE
üzenetére
Elnézést, nem láttam hogy m1 airről van szó. Nekem 128 pro van, azt hiszem a kettő között még különbség a 4 hangszóró. Ha a kettő között gondolkoznék jelenleg akkor én valószínű a 256 airt venném a 128 pro helyett, a tárhely mindig jól jön. Bár azt nem tudom fejből hogy rammal hogy áll a két gép.
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, de az 5 AIr is M1-es, csak ott ugye az eredeti témához visszakanyarodva aggódom a 64GB tárhely miatt a basic confignál, a 256GBs verzió helyett meg akkor inkább már 128-as Pro.
Arról nem beszélve, ha októberben jön az 10-es Ipad és az új Pro-k nálunk megint korrigálják (felfelé) az árakat az előző szériánál...
-
ck0kiE
csendes újonc
válasz
zioncsabi
üzenetére
Jogos a felvetés, viszont az ökoszisztéma miatt nálam az icloud már adott, így emiatt a háttértár miatt annyira nem aggódok. Inkább az időtállóság nyugtalanit, hisz minden app folyamatosan nő és nő, plusz a frissitések, aztán ott van offline módban a sorozatok, zenék, a pencil miatt pedig megint tonna olyan app, amire gyorsan rákattan az ember. Folyamatosan stresszelni és törölgetni nem szeretnék. Az 11'-os M1 Pro 128GB-vel nagyon overkill a maga nemében? Sok portál arra húz inkább, nyilván más kategória és a jobban fáj anyagilag, de a jővőt illetően talán jobb megoldás? Köszi!
-
zioncsabi
tag
válasz
ck0kiE
üzenetére
Hello,
kb a bejelentese ota hasznalok egy ilyet. Szinten, mint Dreedloord, Lumafusion-el vagok neha (bar csak magamnak, nem cegnek, szoval nem annyira van hasznalva , mint neki), fotokat szerkesztgetek magancelra, szinten altalanos tartalomfogyasztas es altalanos hasznalat van meg nalam. Kicsi odafigyelessel nem fog megtelni a tarhelyed. Viszont en a masik iranybol kozelitettem meg ezt a problemat, kulso tarhellyel az icloud helyett. A 64 es a 256 kozotti arbol siman veszel egy terras ssd-t es akkor ez a problema szinte teljes egesze meg van szuntetve. -
oba
addikt
ipad 8ra jött a 15.7-es frissítés az előbb...nem a 16.0-nak kellett volna jönnie?
-
BlackJack21
tag
Mi nemrég nagyon jó akcióban(143eFt-ért) vásároltunk egy Samsung Galaxy Tab S7 FE-t. A "nagylány"- nak online oktatásra, ha kell. Eddig egy Air2 volt, ami mint egy igásló dolgozik még mindig. Az S7-el eddig semmi probléma, a pen kifejezetten tetszik, mondjuk nincs összehasonlítási alapom, a hangjára sincs panaszom, a kijelző is megfelel. A 12" feletti méret is könnyen megszokható. Ami negatívum, hogy nehéznek érzem a karomra téve egy idő után. Ha nem jön be hosszabb távon, akkor a 3. tablet ismét Ipad lesz. :) A 2 ökoszisztéma között meg a onedrive/ googledrive mozognak a cuccok.
-
Pano
veterán
Tablet fronton -szerintem- nincs rendes hosszútávú alternatívája egy iPadnek. Ebben a szegmensben minőségileg abszolút egyeduralkodó az Apple még mindig.
Én se voltam apple ökoszisztémás, google-t használok 99%-ban. Egyedül a hívásokat szeretem lebonyolítani a tableten (iPhone csörög lehet fogadni ott is a hívást), ha éppen az van a kezemben.
Gyári appok közül csak a safari-t, de azt se állandóan. Ha szeretnél ceruzát is használni, akkor a laminált kijelző miatt érdemesebb az air szériában gondolkozni.
-
shagy
tag
Szinte egy árban van egy galaxy tab s6 lite(2022), mint egy 9. gen ipad 64Gb. De a két eszköz támogatottsága és hardveres képessége is az ipad felé billenti a mérleget... csak mennyire szívatom meg magam, ha Google One, drive, Classroom, Sheets, Photos, Keep, Chrome Maps, ebben a sorrendben elég fontos, mivel a többi platformon is ezeket használom... Nyilván egyiket sem volna jó böngészőből használni.
-
Parson
addikt
Hello, én ugyanezt csinálom, már évek óta. Apple HW + Apple OS a rendszerstabilitás miatt, de Google szolgáltatások, szinte minden: Mail, Calender, Map, Chrome, Drive, etc... Egyszerüen a google szolgáltatások jobban átjárhatóak, mert platformfüggetlenek, a mac-en és a sima windows PC-ken is gond nélkül müködnek, stb... A platformok közti átjárhatóság pedig kifizetödöbb számomra...
-
Drenadar
veterán
válasz
üzenetére
ár/érték arányban sokkal jobb az ipad sztem. elsőre fura lesz neki is, de ha megszokja hogy nem android, jobban jár. Androidnál jóval drágább az ami igazán használható cucc. (én is ezért vettem)
és oké hogy az apple appok a pláne, de működnek a google szolgáltatásai is. -
Drenadar
veterán
én ugyan már nem tanulok de én is a googlet használom az ipademen és minden maximálisan működik ahogy kell. nem kell feladnod vagy váltanod bármit szerintem. (De lehet én csak az alap google szolgáltatásokat használom mint gmail, a drive tárhely naptár, meg ezek az alap dolgok előfizuval)
-
shagy
tag
Sziasztok.
Otthon tanulásra készülök venni tabletet. Eddig sem és eztán sem tervezük apple terméket venni (az árazás miatt), de az ipad9-nél meginogtam.
Jó hardver, hosszú támogatás stb. Mennyire élhető egy ipad, úgy ha nem használok csak google "ökoszisztémát" és nem is szeretném feladni a google előfizetéseimet?
Tanulás, tartalomfogyasztás a cél, viszont nagyon sok google terméket használunk, androidos telefonokat és windowsos gépet. -
SeatZola
őstag
Srácok!
Egy Ipad Pro 12.9 5.gen készülékem van, ami angol vásárlás volt és most 2 nap múlva jár le az 1 év hivatalos garanciám. A kérdés: hogy tudok rá hivatalos Apple garanciát venni még? Eddig az iStyle AppleCare protection Plant találtam meg. Az 31990Ft lenne. Ez jó nekem vagy van más lehetőségem is?
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy iPad-et. Szeretnék hozzá venni egy ceruzát, a Pencil alternatívát.
Nem szeretnék annyi pénzt kiadni a gyári Pencil-re, ezért gondolkodom valami másik eszközön.
Nem grafikai munkára lenne használva, illetve csak nagyon minimálisan, nagyrészt írni szeretnék vele.
Tud valaki ajánlani valamit helyette, ami be is vált neki? -
Dr.NX
addikt
-
SharpSA
veterán
És mi a baj azzal a "fekete csíkkal"? Döntsd el, hogy azt nézed, vagy a videók tartalmát...
Egyébként most komolyan... Mégis milyen megoldást vársz két eltérő képarány egyesítésétől? Vagy fekete sáv lesz, vagy nem lesz fekete sáv, de akkor a videó tartalma lesz vágott, azaz a levágott részt nem fogod látni. Döntsd el melyik fontosabb neked. -
oszlopos
csendes tag
Sziasztok!
Ipad air3-mam van.
Tud valaki ajánlani olyan működő szoftveres billentyűzetet, ami dedikált ékezetes betűket is tartalmaz, amihez nem kell hosszan nyomva választani.
Androidnál én az anysoft-ot használom, azon a platforon az egy zseniális progi, de íos-hez nem találok semmit.
Köszönöm előre ulis -
Dreadloord
senior tag
válasz
ck0kiE
üzenetére
Szia, nekem 64 gb air 5-öm van, tartalomfogyasztás mellett FHD céges videókat vágok vele Lumafusionban, meg grafikákat, oktatási anyagokat rajzolok, jegyzetelek, szóval használom munkára, de így is fele tárhely üres. Amikor végzek egy anyaggal, megy a céges hálózatra, és törlöm. Illetve vettem hozzá alap Icloud tárhelyet, pár száz forint havonta, oda mennek még mentések.
Szóval, ha nem ebből élsz közvetlenül, akkor bőven elég, ha ebből, akkor prot kell venni komoly tárhellyel

-
nonsen5e
veterán
Megnéztem pár note programot, egyik okosabb mint a másik, de a legtöbb valahogy nem az igazi.
Vagy csúnyábbak a karakterek, vagy az íráskép, vagy nem elég folyamatos, nem tudom.. Talán még a OneNote az ami kellően jónak tűnt.Érdekes amúgy, hogy ismerősöknél körbekérdezve az iphone-os gyári Notes app nem csinálja ezt a hülyeséget, hogy kilép a jegyzetből ha alkalmazást váltasz...
-
bgyg1
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy iPad 9-t! YouTube -on a teszt bemutató videóban láttam, hogy a filmeket csak 4:3-s képarányban lehet nézni. Lehet ezen változtatni valahogy, hogy 16:9-s legyen?
Köszönöm válaszaitokat! -
ck0kiE
csendes újonc
Sziasztok! Kinek mi a tapasztalata a 64GBs Ipad Air 5-el? Mire elég ez a tárhely? Olvastam már ezt azt, hogy inkább tartalomfogyasztás stb, de személyes véleményekre lennék kiváncsi, akinek van. A 256GBs felárnál már ott a 128-as Pro szóval ügyesen taktikázott megint az Apple. Köszi!
-
Pano
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
"Az mondjuk kegyetlen zavaró, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni a jelszó kérés vásárláshoz a store-ban."
Beállítások -> Touch ID és jelkód - >A touch id használata a következőkhöz -> iTunes és App Store bekapcsol.

"Ahogy az is, hogy fix rácsban vannak az ikonok és nem lehet üres tér köztük de ezek nüanszok...."
Az nem csak téged zavar, ez mostanában változott meg. Régi apple-ösök többségének se tetszik.
-
DGery
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a gyárin kívüli normálisan használható lightning - hdmi átalakítót? Nem gond, ha nem lehet közben tölteni.Köszönöm
-
Micsurin
nagyúr
Eddig tetszik ma értelemszerűen ezt nyomkodom éjjel üresjáratban és tetszetős, megérte jó vétel volt.

Az mondjuk kegyetlen zavaró, hogy nem lehet teljesen kikapcsolni a jelszó kérés vásárláshoz a store-ban. Ahogy az is, hogy fix rácsban vannak az ikonok és nem lehet üres tér köztük de ezek nüanszok....

--
2019/2020/2021-es 10.2-es képernyőfóliák jól látom, hogy teljesen kompatibilisek / azonosak?
Már csak arra szeretnék rájönni miért dobálta el délután otthon az Edifier R1700-asaimnak a BT kapcsolatát. S10 és párom S20FE-je is nevetve de a 2017-es Pro-ja is vígan el van a hangfallal, ez nem ellenben a realme fülessel tökéletes.
-
-
kuntics
aktív tag
Hali
Apple music hol tárolja a gépről felmásolt zenét? Minden készüléken megjelentek az adott számok, kikapcsolt nettel le sem játsza őket, szóval biztos nem tölti le a készülékre. Viszont icloud fióknál sem latom, hogy foglalná a helyet.
-
nonsen5e
veterán
A gyári Notes appban az feature, hogy kilép a jegyzetből ha ablakot váltok, vagy csak nálam van valami probléma? Opciót ennek kikapcsolására nem találtam, különben pedig tökéletes lenne az igényeimnek.
Benne vagyok a jegyzetben, írogatok, kimegyek a főmenübe, esetleg átlépek egy másik alkalmazásba, aztán visszamenve a Notes-ba jobb esetben csak kilép az összes jegyzet közé, rossz esetben még az aktuális jegyzetet is visszapörgeti a legelejére és ettől a falra mászok...
Alternatívaként ki, milyen (ceruzával is használható) (ingyenes?) jegyzetelő appot használ?
-
Pano
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
Tablet szinte nem kell sok idő, hogy megszokd. Ha el tudod engedni a széles személyre szabási igényeidet [ami ugye a droidon elég széleskörű], akkor hamar fog menni.
Anno én is eléggé bele voltam épülve az andoridos világba, de hosszabb távon nagyon elkapott az Apple.
Bár, egyedül a Macbookot voltam képtelen megszokni. Nem a rendszert, hanem főként a barom billentyűzetkiosztást és a normális egér lehetőségének hiányát. Úgyhogy, laptop fronton skippeltem. De nem is baj, mert amire használtam volna arra az iPadem is tökéletes. Talán még kényelmesebb is. -
Micsurin
nagyúr
válasz
golyós
üzenetére
A héten 4x éjszakázok ha a futár engem kelteget mikor egyetem és meló közt alszom akkor hamar bedobozolnám.
Meg jó lenne a héten, már barátkoznék az IOS-el. Sosem volt szimpatikus az ökoszisztéma csak droidos flagshipjeim voltak de tablet fronton nincs alternatíva. Fog kelleni a barátkozási idő.Köszi ránézek a fóliára, de ez mattos papír hatású?
Elmentem az oktogoni Notebook.hu-ba volt nekik bolti készleten, legalább mociztam egy jót és itt a tablet is.
-
moleculez
veterán
iCloud tarhelyem főoldalán vannak az iOS/iPadOS-n telepített alkalmazásoknak a mentése (már amelyik szükséges, nem minden van engedélyezve). Arréb rakhatom onnan, vagy akkor nem fog működni a backup?
-
-
-
Micsurin
nagyúr
Aqua az hivatalos viszonteladó gari szempontból ugye?
Lerendeltem egy 9. gen asztrot.
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Tii találkoztatok már olyannal hogy ha az iPadre Bluetooth hangszóró van csatlakoztatva akkor nem működik az Apple Pencil?
-
Amilo02
aktív tag
Kicsit elgondolkoztam, hogy esetleg beleteszik-e ezt az újfajta dinamikus notch-ot az új Pro-ba is. Voltak már cikkek korábban arról, hogy a 2021-es Pro notch-ot át akarják variálni. Kíváncsi leszek meglépik-e
-
oba
addikt
Csatlakozom egy 8. generációs modellel hozzátok 🙂 Sejtem a választ de azért rákérdezek, hogy reklámmentes YouTube kliens létezik e jailbreak nélkül? Mint androidon a Vanced pl.
-
Micsurin
nagyúr
Köszi

Csak a Hw érdekel, a Mini csak amiatt került a képbe maga a méret nem tetszene alapból nem nyerek effektíve vele eleget az S10-hez képest. (6,1' vs 8,3')Ha játszok az ~90%-ban kontrollerrel lesz úgyis. Filmnézés meg úgyis tokban állítva.
Azt nem tudom az A13 vs A15 és a mínusz 1GB ram mennyivel csapna meg. Legalább egy 3 évet szeretném ha kihúzna az új játékokat nézve is. Pont egy esetleges A14 + 4GB ram miatt vártam a 10. gent de ha ugrik akkorát az ára mint az i13-on saccolták, hogy fog most akkor belenyalna a 200-ba szóval inkább kompromisszum...
Szóval vehető még mindig ilyen célra a tavalyi alap Ipad?
consono Köszi! Milyen beállításokkal?
-
PTomi92
aktív tag
Van arrol info hogy mikor mutatják be az új iPadet? Én is azt tervezem hogy előtte rendelek valahonnan egy iPad 9-et és bemutatóig nem veszem át, 200 ezret már nem adnék egy sima iPadért..
-
Süvi
őstag
válasz
golyós
üzenetére
Nagyon jó döntés volt.
Valószínű nálunk is hasonló lesz a helyzet Ipaddal is. (Watch s7-re pont most adtam le a rendelést
)
A feleségem épp mondta, hogy már nem az igazi a 2016-os Ipad Pro, szerintem nem várjuk meg az októbert és veszünk egy 2021-es Pro-t.
4-5 évig jó lesz. -
Micsurin
nagyúr
Ipad 9 mennyire lehet még elég játszogatni egy 2-3 évre? Genshin és társaira gondolok.
Elnézve a tegnapi ár korrigáció miatti emelkedést árban nem hiszem, hogy kivárnám a 10-est.Vagy veszek most egy Minit vagy egy 9-est. Előbbiben tetszik az A15 és a 4GB utóbbiban a méret és a home gomb + a jack. Pro-Contra játékra/streamingre és egyetemi jegyzetfüzetként?

Lesz vagy 200-220 az új 10-es nem hiszem, hogy annyit kiadnék rá akkor már már ott lenne egy Galaxy Tab S8 300 körül megint.
-
golyós
addikt
Az árakat látva azonnal rendeltünk a gyereknek egy Ipad 9.gen-t, Pencillel.
Istyle-on már nem is volt, szerencsére az Apple-nél még volt, ma már jött is az email, hogy szállitás alatt -
tuzpenge
őstag
válasz
Drenadar
üzenetére
Az a szomorú, hogy egy 400 ezres telefonnak örülni kell hogy még annyiért vehettél, mert mostantól 570 ezer.....csúfos világot élünk....
Ui: az idei event egy rakás f*s volt szerintem....semmi újdonság csak az örült nagy duma tartalom nélkül....A kamera körüli kivágá + effektek jópofa meg minden de hogy 150 ezret nem ér, meg az AOD....pfff. 2022-őt írunk hahóóó apple!, de a hatalmas nagy innovációból (akksi % kijelzés) az XR, 11 és minik kimaradnak...Hát kösse fel az összes programozója magát az apple-nek, ekkora szégyent. -
Na akkor mindenki vegyen ipadet még október előtt aki kicsit is árérzékeny, mert a tegnapi beárazásból kiindulva itt sem lesz jobb a helyzet

-
NGA
addikt
Egy kis segitseget kernek. Ha messengeren hivnak, akkor ugye kicsorog az ipad es a telefonom is. Ha felveszem a telefont, az ipad ugy marad kicsorges allapotban, es meriti a hulye magat. Ez regebben nem vol, ha felvettem telefonon, az ipad lerakta. Most nem. Mi lehet a gond?
beakadt a hülye, ujrainditottam, jo lett
-
Sordoran
addikt
Semmi nem gátolná, hogy több ugyanolyan kábelt is tarts otthon/magadnál. Viszont amikor nem egyszerre merülnek le, akkor mégis csak jobb ha egy kábelt használhatsz hozzájuk, mint hogy keresni a sok között azt amelyik jó.
Első körben jó ha eszköz oldalon lesz egység, utána jöhet adapter oldalon is. Bár utóbbinál csak type-A és type-C a választék. Nekem szerencsére a hordozós töltő adapterem és a power bankom is rendelkezik mindkettővel.
Nálam most a telefon lóg ki a sorból a lightning miatt, amúgy ipad, kamera és fejhallgató is type-C.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Gyári appok közül csak a safari-t, de azt se állandóan.
Én is így vagyok vele, illetve vannak olyan szolgáltatások, amik számomra sokkal jobbak is pl. Google Fotók vagy a Térkép.

akkor MM, még ők írnak normális szállítási időt.