- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antibá
tag
Igazából meg vagyok elégedve
,de ha hamarabb szóltál vólna akkor nekem kellett vólna a 950-esed.
Most már mindegy,nem akartam egy szarabbul húzható 930-at kifogni ezért vettem meg a D 940-et.
Abban biztos voltam ,hogy a 940 megy 4000Mhz felett és nálam ez volt a fő szempont.
A 930-940 között volt kemény 4000+Áfa külömbség ez is a 940 felé billentette a mérleg nyelvét,és mint mondtam én le tudom íni az áfát.
Igazán jó és árban nem elrugaszkodott alaplapot meg nem lehetett találni.
Az Asus P5WD2-Premium sem rossz,sőt semmi gond sincs vele,kivéve hogy számolni kell a feszejtéssel és a hőmérséklet felfelé mérésével.
Amúgy köszönöm a sok tanácsot sokat segített a vásárlásban. -
Fori23
őstag
Ez akkor is nagyszerű. Vagy valami különlegesen hideg van nála
Nekem ez van
-D920, Pack date: 2006.01.06
És itt használom 24/7 [link] 1.3625V-on. Itt minden próbát eddig kiállt, de majd, ha 30 fok lesz kiderül, kell-e még neki több.
Őszintén szólva meg vagyok vele elégedve. -
Petya25
őstag
Találtam egy Intel táblázatot, ahol jól látszik melyik stepping mennyit eszik. [link]
Érdekes, hogy a 940-nél már jelentkezik előny a C1 verzióban.
Nem találok sehol külön értéket megadva maximumra és tipikusra, ez inkább értelmezés kérdése lesz. A lényeg, hogy egy irányszámot ad a procc fogyasztására, és ez a max értéket utal, mivel egyéb fogyasztást nincs értelme mérni. -
-
Fori23
őstag
Sajnos a helyzet nem ennyire rózsás. Egy szint után már 2MHz emelésnél is kell neki 0.05V, és akkor is max a SPi 1M fut le.
Vízzel nem növekszik olyan drasztikusan a hőmérséklet, a linkelt beállításnál egy- két rövid tesztnél 45C-ig ment fel. Szerintem 50C alatt maradna huzamosabb terhelésnél is. De két különböző lap értékeit felesleges hasonlítani, úgyis össze-vissza mutat mind. -
_Gudella
senior tag
Igen, így van. Nekem 266os fsb-nél a 667 3-4-4-5 -nél kicsivel jobb a 800Mhz 4-5-5-5
Everest szerint átvitelben is kicsivel, meg késleltetésben is kicsivel. Leginkább olyan 667es RAM-ot érdemes venni ami jó eséllyel megy 800on. De ha jó áron van 800as nem kell habozni, tekintve hogy tuningolni akarod a procit -
klepto
addikt
Na ma kaptam a jó hírt, a boltosom talált olyan nagykert, akitől úgy tud hozni procit, hogy nekem 54K br.-ért adja
De bevallom elbizonytalanodtam
Megéri a D930 az 54K-t, vagy ennyi pénzből van jobb proci a piacon
Netén olcsóbban kisebb, ami jobb ár/érték mutatóval rendelkezik? -
klepto
addikt
Köszi
Más, mindenkinek:
Hogy lehet az, hogy itt a PH!-n a kiskerből származó procik, és a neten kiskeres eáűrlistákon is bruttó 40K krül árulják a 820-as CPU-t, és 50K körül a 920/930-ast, de a boltosom meg néz ki a fejáből, mert ő drágábban kapná nettó nagyker áron ezeket, mint amennyiért a neten (itt, és más hivatalos boltokban) hozzá lehet jutni.
Csak 1-2 nagyker adja ennyire olcsón, és a többi meg teljes áron, vagy csak a boltosom béna pacák, az öszes többi dunaújvárosi boltossal együtt
Melyik nagykerben, nagykerekben olyan olcsók ezek a procik, hogy a legális kiskerek is 51-53K között tudják adni bruttó kiskeráron a D930-at -
AirBooms
addikt
Ez komoly???
És azt hogy döntöd el, hogy melyik monitorozó program mutat jól, mondjuk úgy, hitelesen???
Én hárommal néztem mostanában az értékeket, de gyakran 0,3-0,5 volt különbséget is képesek mutatni egymáshoz képest! Ez nagyon komoly eltérés. Melyiknek higgyek? Milyen alapon nevezzem ki a lapomat ''alulfeszelőnek'', vagy ''felülfeszelőnek''?
Ráadásul az egyes programverziók is képesek egymáshoz képest eltéréseket produkálni.
Ez így szerintem nagyon tudománytalan - amit hinni akarok, ahhoz igazítom, hogy melyik a hiteles???
Valaki tud valami hiteles mérési metódust?
A tesztekben hogyan mérnek? (Vagy csak én hiszem naívan, hogy ott nem ezeket a kommersz monitorozó programokat használják?) -
AirBooms
addikt
Köszi!
Most már csak az a kérdés, hogy melyik program által kijelzett érték minősül hitelesnek, ha egyáltalán valamelyik az...
Az Everest sokkal alacsonyabb értékeket mér, mint a CPUZ. A Speedfan általában a kettő között van.
Az Evereset kivéve mindegyik progi jelentősen többet mutat, mint amit a BIOS-ban beállítok. A BIOS-ban igényelt értékekhez a legközelebb az Everest van.
Ja, mindez egy Asus P5WD2-E Premium deszkában. -
Petya25
őstag
Látom, tényleg lementek az árak. Nem rossz, odaver az X2-nek rendesen.
Ma élnek az új árak, de szerintem ez a következő szállítmányra érvényes, mert az Intel most adott ki új árakat. Ami készleten van, az elvileg nem lesz olcsóbb, ha mégis, akkor a bolt bukik de nagyon rendesek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Revolut
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- Ford topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- AMD Ryzen 7 9800X3D A csúcsteljesítmény új definíciója! 3év garanciával
- i3-8100 -4 x3,6 ghz
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest