- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Veriakilis
senior tag
Így, hogy egyenlőre nem tudom elindítani (és bemenni a BIOS-ba), így hogyan lehet megtudni, hogy milyen verzíó számú a BIOS?
Az alaplapon a P5LD2 felirat alatt ez van: Rev 1.02.
Ha tudnám, hogy régebbi BIOS van az alaplapon, akkor legalább nyugodt lennék addig, amig kérek kölcsön egy másik LGA-s procit (amivel elindul), és lefrissítem a BIOS-t.
Remélem nem a procinak van baja, és csak a BIOS miatt nem indul.
Egyébként, ha a BIOS miatt nem indul, akkor teljesen normális, ahogy a 'gép reagált' (mint ahogy fent leírtam)?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Veriakilis
senior tag
-
raszputyin
senior tag
nem is lehetne jobban igazad... ha megnézed az adataimat, láthatod, hogy én sem hagytam szűzen a bios-t
csak sztem a stabilitás, a kényelem, a halkság és a takarékosság után csak az ötödik szempont az a pár százalék plusz...
sztem jó kompromisszom egy leheletnyi cross overclock, és fesz. lefelé. persze akinek isteni AMD (R) Cool and Quiet (TM) processzora (netán Intel (R) Pentium M) van, annak az ilyesmi nem olyan érdekes, elvégre az a havi pár óra 100%-os nyúzás nem a világvége
[bocs az offért, több nem lesz] -
raszputyin
senior tag
Pedig szerintem 10-20 dB hangerő lényegesen nagyobb változás egy számtóban, mint 10-20% tuning
Főleg nekem, miután nincs se rádióm, se magnóm/cd-lejátszóm
Arról nem is beszélve, hogy az anyatermészetet és a honi gazdaságot is kiméli valamelyest a takarékosság, nem?
Abit lapban asszem Tbred (A. xp) proci ment 1,6 helyett 1,4-en, de az amúgy is hideg proci. Asus A7N8X-X nem támogatja csak fölfeléés 1,65 helyett 1,69V-n küldi alapból, pedig a Bartonnak használna!
NW Pentiumok és Venice A64-ek nagyon durván lenyomhatók, úgy tudom, teljesen kommerszek a 0,9V-os példányok -
robyeger
addikt
A CPU üzemi hőmérsékletét kell figyelemmel kisérni, főként 100% terheltség mellett ne haladja meg a 70C. Tehát elméletileg ''akár mekkora'' magfeszülség adható neki...
A Coolink BAT-jével nem sok hűtő képes felvenni a versenyt, például:
Scythe Ninja
CoolerMaster Hyper6+
Thermaltake Big Typhoon -
-
robyeger
addikt
Igazad van egyre több progi fogja támogatni a DC procikat, sőt ott van a 4 logikai mag esete is.(840XE), viszont egy programból nézve a HT és a szimpla 2 fizikai mag között nincs különbség, mivel az op. rendszer mindkét esetben két magot láttat az alkalmazások számára. Gyakorlati különbség csak a végrehajtási sebességben jön ki.
-
robyeger
addikt
Ez azért fogósabb kérdés, mint első ránézésre tünhet
Hiszen ott van a Hyperthreading(HT) az 1magosnál. Szerintem ez programja válogatja, hogy mennyie tudja kihasználni a HT-t és mennyire 2 fizikai magot, mert dualcore biztosan gyorsabb, a nagy kérdés mennyivel?
Máshonnan megközelítve van 1ötletem:
Ha tuningolni is akarsz akkor:
Intel P4 3.6 GHz/800MHz 2Mb Socket 775
Ha nem akarsz tuningolni akkor:
Intel P4 3.0 GHz/800MHz 2X1Mb Dual Core Socket 775
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Október elején jön a Bye Sweet Carole
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- E-roller topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Microsoft Excel topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest