Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #5998 üzenetére
Jo az a lap, mondjuk en inkabb a Gene-t valasztanam. Nagy arkulonbseg van koztuk ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #5996 üzenetére
Kedves ?!
Meg nem ismernek az a baj ., viccet felreteve, szerintem most a legjobban a 4670K eri meg. Milyen VGA es alaplap lesznek a tarsai ?..
-
Bacusuz
őstag
én még mindíg azt mondom hogy szedj le egy linx 0.6.5 avx-et.A románról szedd nekem arról sikerült.
nézzük azzal a hőfokot és a stabilitást.
itt a fórumon általában ezzel méri mindenki össze a prociját.
ilyen beállítások mellett kell tesztelni:
mindannyian kíváncsiak vagyunk ezzel mit mérsz ilyen fesz mellett. -
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #5989 üzenetére
Welcome
ha segíteni tudunk csak bátran
ÁdiBá: ugyanez a véleményem, de még a 4670K is könyebb eset, mert kevésbé melegszik. Persze ez nem érint Téged
1.248v 4300mhz-en nem olyan rossz érték. 1.200 körül csak a mákos db-ok tudják.
-
ÁdiBá
veterán
Egyenlőre csak kísérletezek.
Elég érdekes tapasztalataim vannak a processzorral kapcsolatban, az IVY sokkal könnyebb tuningolni, vagyis jobban enged a plussz feszültségnek mint a haswell.
Most elkezdtem gyári értékeken csak a szorzót emelni.
Alaplapban a vcore is auton maradt így előfordul hogy a deszka picivel többet ad a magnak. -
ST05
őstag
válasz
jó az a batch szám 3333 !!! négynégynégy
gratula a Costai csajszihoz
-
NFree
addikt
válasz
Üdv a klubban , sok szerencsét majd a szerkezethez
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én is bejelentkezem a csapatba.
Egyelőre még gép nincs, csak proci, úgyhogy az eredményekre várni kell.
-
Carcassonne
csendes tag
válasz
Picturemaker #5943 üzenetére
Koszi mindenkinek a segitseget! Az aidaban mar kvazi valos ertekeket ir a cputinre (~29), 100%os terheles alatt pedig a legmagasabb 55 fok korul, az atlag meg ~48. A vicc az egeszben, hogy a Hwmonitorban idle allapotban is 41 fokot ir a procira es 100%os terheles alatt is. ( a magok ertekeit a hwmonitor is rendesen kiirja)
-
ST05
őstag
válasz
Trailblazer #5966 üzenetére
Nitro szerintem tuti megkapja a nyákon a gyantát vagy minek is nevezik...
-
NFree
addikt
(#5983) h1mpi
Valószinű más értékű rajta a kondi, mivel más az áramkör a fogyasztás lehet kissebb sokkal, az meg nem jó me elfüstöl, ha viszont sokkal erősebb akkor valszinű maga az áramkör ég le mert nem bírja , a nagy áramfelvételt, vagy maga a proci nyiffan ki, pontosan érteni kellene ezeket mérnöki szinten csak akkor mehet a buhera
Gondolom azért van ezekbe a procikba a kondi meg másokba is , hogy a hirtelen fesz ingadozást kicsit kisimítsák vele , ezáltal kicsit tehermentesíti az áramkört , magának a magnak meg jobb , mert egyenletesebben kapja a delejt, namost ha kicsi a kondi akkor nem bírja , lehet elfüstöl, lehet ezáltal olyan mintha ott sem lenne, nem dolgozik, ha meg túl erős akkor olyan tartalékok lesznek benne , hogy ha a mag hirtelen éhes lessz ugye a kondiba bevan töltve a delej, s megküldi akkor maga az áramkör megy el, Nem tudom , ez csak azén hülye agyamból patant ki hirtelen -
NFree
addikt
Én ezt értem, csak vázoltam , hogy mi volt a válasz az én kis információ kérdésemre, a lényeg kérdeztem valamit , és teljesen más választ kaptam, mondja azt hogy ezt az információt nem akarják velem közölni, és vegyek másik cpu-t. de nem jönnek olyan szöveggel ami miatt nem is irtam.
Az a baj ezekkel a kondikkal, hogy ebben a méretben van vagy 30 tipus, modjuk azon agyalok , hogy mivan akkor ha kicserélném az összeset sokkal erősebre, ? a nagyobb kondi mindenhol jól jönCsak az a baj nem találok olyan szakit aki ezzel foglakozna.
be kellene méressek egy kondit , de az meg majdnem annyiba kerül mint a cpu, borzalom, nem nagyon aggaszt a dolog, mert működik teszi a dolgát , csak így ha eladom akkor tényleg töredékét kapom az árnak. Habár lehet megnitrózom s lessz ami lessz, csak marha drága mulatság lenne. -
laychi
veterán
Azért nem összehasonlítható a két eset.
Egyébként meg szerintem más gyártó is így reagálna erre.
Ez egy olyan dolog,hogy ha a laptopot szétszeded akár csak azért,hogy kitakarítsd azt a nyamvadt ventilátort,meg a bordát,amihez természetesen csak úgy férsz hozzá,ha ripityára szeded,akkor ugrik a gari.
Ha egy csavaron már látszik,hogy ki volt csavarva(külsérelem),akkor "old meg magad,vagy jó pénzért vállaljuk a szervizet" jeligére lehet jelentkezni. -
NFree
addikt
válasz
Erdei88 #5973 üzenetére
Én írtam az intelnek, hogy ugyan mondják már meg milyen kondenzátor található, a kupak mellett , küldtem képet is , erre azt írták vissza , mivel fizikai a sérülés, nem garanciás.
Erre azt írtam neki , én ezzel tisztába vagyok nem is a garancia érdekel , hanem a kondenzátor tipusa.
Mondom csak egy kis jóindulat kell hozzá nem garancia, na nem jött válasz azóta se , nagyon haragszom rájuk, meg magamra.
Nagyon sajnálom , hogy nincs versenytársa a piacon az intelnek , mert nem kicsit el vannak szálva maguktól, nem tagadom a haswell egy nagyon erős cpu, de hogy direkt beszopatták a népet a válogatott procikkal azért ez gusztustalan volt. most meg mindenki örül ha 4.4ghz környékén kupaktalanítva nem gyullad kia cpu , a magas fesztől. bezzek a tesztre kiszórt darabok , nagyon menetek mindenhol. -
Erdei88
veterán
Én is így raktam vissza a 3770K-ra. Tökéletesen illeszkedett és a hűtőse is kiváló volt.
Más: Kivettem a 4670K-t az alaplapból. Mit látok? Ahol a proci lefogató fogja, mindkét oldalon benyomta a kupak szélét. Találkozott már valaki ilyennel? Ugye ez külsérelmi nyom, remélem nem jár garancia vesztessel, mert megmarom magam
-
laychi
veterán
Én mivel az ivy-n lekapartam teljesen kép alapján visszaragasztottam,illetve a socketlefogatóhoz is be lehet lőni,hogy két oldalról a füleket egyenletes távolságban elosztod,illetve a nyákhoz be tudod nézni az alsó felső pozíciót.
De ha megfogod,akkor érezned kell,hogy felfekszik a magra a kupak vagy el van billenve. -
laychi
veterán
válasz
Trailblazer #5966 üzenetére
Nem tudom,nem próbáltam.
Nem akartam megmaratni semmivel a nyákot.
Nem szükséges olyan patyolat tisztára takarítani.
Sőt,ha nem ragasztja vissza az ember akkor lehet,hogy megérné rajta hagyni a gyári ragasztót.Lehet,hogy pontosabban vissza lehet helyezni,illetve megtámaszkodik a ragasztón a fedél,nem billeg a magon -
h1mpi
félisten
A nyákról mivel szeditek le a ragasztót?
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Egy 4770k-t meddig tudnám húzni egy Scythe Mugen 4 hűtővel? -
ÁdiBá
veterán
Szerintem megéri 1,36V nem tudom jó formán 70 fok fölé fűteni.
Ez így már mindjárt más.
Egyenlőre még csak direktbe beállítottam 4,5 GHz- majd szépen elkezdem visszafelé pakolni a feszültségeket.(#5954) viktor82 Nem is rossz ötlet...
Maszekolunk ám mi is rendesen ahogy olvasom itt a kollégák tapasztalatait.
Jó lett volna ha az Intel vette volna a fáradságot erre...
Persze ő nem arra tervezi a termékeit hogy 1-2GHZ húzzuk túl. -
ÁdiBá
veterán
Pontosan így csináltam én is, melegítettem szépen hajszárítóval.
Elsőnek ott vágtam körbe ahol nincs feszültség szabályzó, majd legvégén kezdtem nagyon óvatosan a másik oldalt, lehet érezni mikor könnyen kezd csúszni a penge és kezdi engedni a ragasztó a sapkát.
Ott megállsz és leemeled a sapkát mert már szinte akkor semmi nem fogja.
Én így csináltam.
Mindenesetre ezzel a művelettel nem érdemes kapkodni, inkább tartson 10 percel tovább szerintem. -
h1mpi
félisten
-
ÁdiBá
veterán
A mellékelt képen látni milyen pasztát használtam.
Nem ragasztottam vissza a sapkát. Szerintem felesleges is számomra, lehet sokáig megmarad ez a proci és utána egyszerűbb cserélnem alatta a pasztát.
Viszont a hűtő és a cpu sapka fölé nem tudtam már ebből a pasztából rakni mert elfogyott, így maradt a coolermaster gyári pasztája. Mérges is voltam magamra mert oda is ezt a speckost szerettem volna.
De számomra meggyőzőek a hőfokok. -
ÁdiBá
veterán
Megérkeztem. Most már nem telefonról vagyok, hanem PC-ről.
A műveleteket befejeztem.
Kupaktalanítottam a processzort.
Előtte.
Utána.: -
Picturemaker
őstag
válasz
Carcassonne #5939 üzenetére
Üdv!
Az Everest már régi, nem ismeri az új cuccokat. Igen, az AIDA-t kell feltenni, az fogja mutatni amit kell (általában
)
-
ST05
őstag
válasz
majd észhez tér, látni fogja pár ujrainditás után, vagy amikor fent van minden: pl alaplapi driverek..
aida ilyen szempontbol "rugalmas"
ha ott nézed, hogy számitógép- érzékelők, ott viszont mutatnia kellene... -
katt777
félisten
válasz
Változó lehet, ill. minél messzebb vagy a tjmaxtól, annál pontatlanabb a mérés. HwInfo-val nézd meg, esetleg tedd ki asztalra a grafikonokat, és főleg tesztelj. A biztonság kedvéért először Aida stress-teszttel.
-
Carcassonne
csendes tag
Sziasztok!
Egy i5 4670-nel normalis, hogy indulas utan 41 fokot ir a cputinre? A magok 25 korul vannak. Frissen pasztazott procirol van szo Cooler Master Hyper 103 hutovel. Az everest home szenzor resze nem latja pl a proci hofokokat. Esetleg valami bug okozhatja? Vagy ez lenne a normalis? -
h1mpi
félisten
-
ÁdiBá
veterán
ennyi volt
-
NFree
addikt
Igen sajna, vittem volna eladni, s későn este szétkaptam a gépet ,mondom letakarítom a magot a pasztától kislányom , meg az asszony is sürgetett, én meg kapkodtam s le is törtem , észre sem vettem csak sokkal később, és el is hagytam azt a mütyürt , ezért keresk most másik rossz procit , hogy levegyem az smd-t.
A proci köszöni szépen azóta is jól van 2 napja csak trémarkolok 4,8-4,9ghz enszegényt még jól meg is büntetem. dehát ezért vettem, nem azért,hogy nézegessem.
Valszinű igen , hogy van egy nagy beszállító és onnan látják el a kereskedőket de azért akad nagyritkán egy jó darab.
-
h1mpi
félisten
Kíváncsi leszek mennyit hoz? Mit teszel a kupak alá illetve vissza is ragasztod?
NFree: szerintem ide ugyanolyan procikat hoznak, mindegy hol veszed. Gondolom az elosztó egy hely.
Max ha valakinek van lehetősége válogatni 10 közül, de az is időígényes...
Te kupaktalanítás után törted le az smd-t? Azt hittem közben! -
NFree
addikt
Hát én a helyedben nem szedném szét , mert nem lessz jobb 4,4ghz-nél többet akkor sem fog menni linx stabilan , max 4,5 de azért meg nem éri meg, én is ebbe a hibába estem.
[itt van egy kép] kupak nélkülHa sikerül szerezz alacsony vides procit, ami 1.2v alatt megy 4.6-ot azt már érdemes lenne kupaktalanítani,, de ezeket a magas vides procikat nem éri meg. Ráadásul az smd-ket nagyon könnyű letörni.
(#5926) Erdei88
Szerintem, attól , hogy a proci kupaktalanítva van és nincs gari , az nem kéne , hogy befojásolja annyira az árat.
Én is el tudtam volna adni az enyémet 60k ért , csak sajnos pont eladás előtt csináltam marhaságot letörtem az smd-t, és így nem ment el. -
ÁdiBá
veterán
i7 4770K 4,4 GHZ Teszt, CoolerMaster Nepton 280L Liquid cpu cooler
Akkor neki is álltam szét kapni a procit! Igaz még nincs egy hetes....
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Gondoltam neki állok és kupaktalanítom ezt az újonnan beszerzett 4770K processzoromat ahogy az i7 3770K tettem.
Hogyan tudom megállapítani hogy melyik oldalt vannak a feszültség szabályzó alkatrészek a nyákon? -
ÁdiBá
veterán
Értem.
Akkor végül is azt mondod hogy nincs a memóriavezérlőnek külön feszültsége amit lehet szabályozni a BIOS-ból.
Mindenesetre azért próbálom stabilizálni minél alacsonyabb feszültségeken a memóriákat.
Csak nem lesz vele gond.
Eddig volt 2600K/3770K/4770K most, eddig sehol nem volt gond... az 1,6-1,65V. Mai napig üzemelnek a procik. -
NFree
addikt
Majd ha veszek ssd-t akkor kipróbálom addig marad a vin7, jobban bejön nekem , de köszönöm
(#5913) ÁdiBá
Szerintem itt ilyet ne keress. Adj a ramoknak annyit amennyit kell és kész , de jó lenne ha ha 1.5v környékén maradnál, állítólag ennyit szeret a hasi , fölötte károsodhat, habár töb helyen olvastam , hogy mehet itt is 1.65v a ramnak, de nem nagyon szoktuk 1.55v nál feljebb használni.Cpu System Agent
Cpu Analog I/Q Voltage
Cpu Digital I/Q VoltageEzeket a feszeket memória tuningnál szokták babrálni , kicsit max 0.30v, de nem hinném , hogy memória oc-z ni akarsz vagy 2600 mhz en vagy felette, 2400 ig elmegy simán nem kel hozzányulni csak a ramnak kell megadni a megfelelő feszt.
Asszem
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Melyik feszültség jelöli a VTT, Haswell memória vezérlő feszültségét biosban?!Cpu Core (Tiszta, tudom mit jelent)
Cpu Cache
Cpu System Agent
Cpu Analog I/Q Voltage
Cpu Digital I/Q VoltageÉn ahogy eddigi processzoraimnál is a megszokott 1,65-1,6V közötti memóriákkal használom a rendszert.
Ez miatt szeretném felemelni a memória vezérlőnek a feszültségét 0,1V hogy ne legyen gond vele véletlenül se. -
Gery15
addikt
Régebben már tárgyaltátok, hogy a ramok jobban mennek, ha nem XMP-ből vannak betöltve, hanem kézzel beállítva. Kérdésem az lenne, hogy ugyanazokat az értékeket állítjátok be, mint ami XMP-ben van vagy pedig lazábbakat?
-
NFree
addikt
Valószinű ki de a hőfokok miatt, nem nagyon használja fölötte senki. nem ismerem a lapod ird be légyszi minen feszeket lehet állítani, meg hogy autón kivűl van e más beállítási lehetőség a feszeknél.
A lényeg minden fesz normálra kéne állítani és csak a cpu feszt kellen növelni, max 1.25v hacsak nincs valami brutális hűtés a procin. -
lukgab
tag
Rengeteg a komment és érdeklődnék, hogy ASROCK Z87 Exterme 4 - 4670k prociból ki tudott hozni valaki többet mint 4,3GHzet és ha igen, akkor hogy ?
-
h1mpi
félisten
válasz
Trailblazer #5902 üzenetére
Igen ezt írta, hogy megváltozott valami... De semmi extrát nem láttam
-
h1mpi
félisten
válasz
Vaszil76 #5900 üzenetére
Nem, de már két bios frissítésem volt és az oc profilom ment a levesbe. Ez azért idegesítő, mert általában 3-4 is el volt mentve. Persze meg tudom csinálni, de akkor is...
Szerintem váltok egy Maximus Formula VI-ra, persze nem ez miatt csak kíváncsi vagyok mit hoz tuningban?
a Deluxe lapod mit tud, ami miatt ezt választottad?
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Egyéni arckép OFF
- Subaru topik
- Bluetooth hangszórók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest