- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
Ha kevés lett a gflops valószinű kevés a fesz , vagy sok, tegnap ezzel szórakoztam amig nem hozta nállam a legjobb eredményt addig álítgattam ez olyan 150-160 körül van nállam. A bug miatt.
Tesztelj régebbi nem avx es linxel is valameik 6.4 es , és az megteheli annyira aprocit , hogy a nem avx es alkalmázások futatásakkor is stabil rendszert kapj, én így toltam tegnap , sima linx ,ibt , avx es linx stb. macerás tudom.vga
-
JanR
addikt
Na igen, addig tudtam vele szórakozni, míg IBT "csak" 1.2V-t csikart ki belőle, de 4.2-höz. Inkább megpróbálom magasabb órajelen és inkább adjon neki 1.2V-t, csak ne hibázzon. Stabil rendszer a cél, csak egyszerűen nem volt még úgy időm mostanában, hogy akkor "na, most leülök és órákat tesztelek", pedig most erre lenne szükség. Csak attól félek offsetnél is, hogy oké, plusz feszt. dob még a procira LinX alatt, de mondjuk egy IBT-nél, vagy hyperPI-nél meg amit ad, alapvetően kevés lesz.
Amit meg észrevettem, hogy offset-s beállítással kevesebb GFlopsom lett. 178 helyett olyan 160 körül értéket dobott, bár lehet, hogy throllingolt a CPU.
-
NFree
addikt
Igen előfordul hogy alulfeszeled offsettel, s nem indul, de lehet 4.3-on 4.4 en már be lehet szépen állítani.
mondjuk keresd meg mi az a fesz ami kell hogy elinduljon 4.2-őn s ha egy kicsit többet kap a végén, terhelés alatt, az akkor sincs annyi mintha autón hagysz mindent , s úgy mennek az energiatakarékos ficsőrök, egy kis áldozat belefér. Pl nekem autón alapórajelen ad a procinak terhelés alatt.1.255v ot , alpon. ez elég nekem 4.3 -on is. ugyhogy ha 4.2, annyit kell adjak neki , hogy 1.2v ot kapjon akkor is jobban járok mint alapon, s megmaradnak szépen az energiatakarékos funkciók.(#4769) Picturemaker
A lényeg hogy nem csak autó beállítás létezik, állítgasd keresd meg meik lehet a normál. A lényeg hogy tuti benne van a te lapodba is ez a funkció sztem[ Szerkesztve ]
vga
-
JanR
addikt
Ahogy én tudom az LLC-vel a v drop-t lehet szabályozni. A szintektől függően kevésbé, illetve nagyon szigorúan veszi a beállított feszültségeket. Nem szeretem Auto-n hagyni, mert akkor nagyon drop-ol a lap (bár ezt is gyártó válogatja), így elég könnyen tüskét kaphat a CPU. Tuning kezdésénél mindig megkeresem a középutat és utána igazítom hozzá.
Na most lap válogatja, hogy melyik LLC szint a szigorúbb, valahol van LLC 1-től 5-ig, ahol az 1-s a legszigorúbb, máshol meg mondjuk az LLC 5 a legszigorúbb. Gyakorlatban minél pontosabban akarsz fesz.-t adni a procinak annál szigorúbb LLC-t kell beállítanod.
-
Gery15
addikt
Na akkor pont jó vagy teszt alanynak, megnéznéd nekem? Illetve megnézem én is, hogy kinyomom a C-Stat-ot. Viszont akkor így nincs értelme az offsetnek, ahogy Te is mondod. Nekem nincs problémám, hogy te offsettel tuningolsz szíved ügye, mindenki a saját prociját gyűri. Mesélhetnél nekem az LLC-ről.
HyperX
-
JanR
addikt
Mivel a C-Stat energiagazdálkodási dolgaid be vannak kapcsolva, így tuti visszaveszi. De ha ez meg tényleg így működik, akkor sok értelme nincs az offset-nek.
Amúgy értem, hogy sokan leírták, hogy elhanyagolható különbség van az offset és a fixV mellet, de amikor ötödszörre is ezt kapom a segítség helyett, kicsit nehezebben tolerálom. Én ki fogom próbálni és stabilra fogom tesztelni, mert egyszerűen nem szeretném fix feszültséggel használni és punk tum. Elég régóta tuningolok és az első i7 (920) óta minden generációból volt 1-1 példányom, de ez eddig valahogy kifogott rajtam. LLC-t mindegyiknél használtam, sokat tud dobni a tuningon
-
Gery15
addikt
válasz FrozenThrone #4787 üzenetére
Így van, rengetegszer leírtam már, ezt is csak már unom, mert mindenki leszarja. ;D
Egyébként ST05 kolléga volt, az én kérésemre, mert sok volt a hitetlenkedő.JanR: Én meg suliba lassan... Egyébként nálam 24/7-ben megy a gép és 800mhz-en fix feszen is 29-30°C körül van. És a venti sem teker, mint az állat sőt nem is hallani szinte, mert a HDD-k hangja mindent elnyom. Nem olyan brutális dolog ez, mint ahogy Te illetve sokan mások hiszik. Régebben pedig linkeltem, hogy fix fesszel belőve CPU-Z szerint fix viszont AIDA-val ugyanúgy 0,760v körül írja. Szóval nem tudom milyen anomália van itt. Ezt egyébként megnézhetnéd te is.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
aktív tag
Senki nem mondta hogy ne használd úgy a számítógép ahogy te akarod, csak a tényeket közöltem
Én is próbáltam belőni offset a procit, de egyszerűen asrock lapnál nem lehet normálisan beállítani, így letettem róla.
[ Szerkesztve ]
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
JanR
addikt
válasz FrozenThrone #4787 üzenetére
ST05 volt és tudok róla. Ettől függetlenül sem szeretném, hogy 1.14V-t folyamatosan felvegye a proci, ha nem szükséges. Szerintem mindenki úgy használja a számítógépét, ahogy akarja. Nekem eddig mindig offset-es beállításaim voltak, ez után is szeretném ezt a szokásom megtartani.
-
aktív tag
-
JanR
addikt
"Spread Spectrum: Mekkora pontossággal fogadja el a beállított órajelet.
Tehát ha 5%, és az FSB meg 133, akkor 126-140 között ingadozhat az órajel. "Csak ugye itt már nem FSB van, hanem BCLK. Na majd otthon kipróbálom.
Azért is szeretnék offset dolgokat, mert a lehető legtöbb energiatakarékos megoldást használni szeretném. Éjszakánként nekem sűrűn megy a gép, így fontos lenne, hogy egyrészt ne feszelje agyon a CPU-t, meg ne is legyen meleg, hogy a hűtő ne tekerjen.
szerk: lassan tényleg ott vagyok, hogy behozom melóhelyre a gépet
[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
spread spectrum
Rendben megérthető a Te felfogásod is. Egyébként én is offsettel tolnám, ha valahogy lehetne kalibrálni a + feszt, mert 4,4GHz-en mikor + rátol még az 1,25v-ra majd 0,1-et azzal már 1,35v-ot nyalja a proci, ami szerintem nem éppen a legbarátibb.Nálam ilyen nincs a biosban, hogy spread spectrum, de [ezt találtam gyorsan. És pont, ez kell neked a BLCK ingadozásra szerintem.
HyperX
-
JanR
addikt
Én biztos, hogy offset-l tesztelem ki stabilra a rendszert. Inkább adjon LinX alatt 1.2V-t a CPU-nak és nyaldossa a 90 fokot, de ne feszelje agyon akkor amikor 800 Mhz-n "döcög". Az, hogy meg később majd a játékok és egyéb programok kihasználják majd ezeket az új utasítás készleteket még odébb van, addigra szerintem még 1 generáció biztos ki jön. Ha meg a pletykáknak hinni lehet a haswell refresh már forrasztott lesz és nem "8km rés van a mag és a kupak" között Jó lenne.
SpreadSpectrum: Mire is jó? Mit művel a procival?
BCLK: Miért van az, hogy nem pontosan adja meg az órajelet a procinak? 100-ra van állítva stabilan, de ha fut a linx, akkor is ugrál 4199,8 Mhz és 4201 Mhz között. Nem lehet valahogy fixálni, hogy pontosan 100 legyen és ne kapjak ilyen tizedes értékeket?
-
Gery15
addikt
válasz Picturemaker #4782 üzenetére
Jelen pillanat nincsen még más tesztprogram sem, ami így főzne, mint ezek. De ugyebár, ezek is csak az új utasításkészlet miatt fűtenek így. Igen, ilyen felállásban érdemes lenne használni, de gondolom itt a Linx nem fut le. És az idő előre haladtával egyre több olyan program, játék lesz, amik kifogják használni ezeket az új utasításkészletet akkor jön a cumi, mert random lefagy, kékhalál lesz a beállítás vége. Így én még mindig maradok szépen a fix fesz mellet illetve a 20 körös Linx mellet, ha az fasza akkor elviekben semmi nem fogja meg és nem is fűti úgy fel. Nálam 2 beállítás van az alapon kívül: 1. 4GHz 1,15v-on fix fesszel itt asszem 80°C körül alakul Linx alatt jelenleg ez is bőven elég játékok alá, a 2 pedig 4,4GHz 1,255v-on szintén Linx stabil 95°C fok környékén, ami már magas, de játékok alatt meg sem közelíti a 65°C. Aztán van egy találom 3., ami 4,2GHz 1,175v-on pontosan nem tudom hogy ez mennyi Linx alatt, de 80-90°C között lehet, de ez is bőven elég gamek alá, továbbá ha valahová kevés a 4,2 akkor oda már a 4,4 sem lesz elég, 4,4-ről pedid 4,5-4,6-ra meg már biztos nem elég, és szerintem felesleges is szét feszelni érte mind a procit, mind a lapot érte. Nekem ez a véleményem erről.
Milyen játékkal teszteltél? Mert volt asszem, Grid 2 meg Crysis 3, ami alatt is feltolta offsettel a + feszt.
HyperX
-
Picturemaker
őstag
Köszi.
Van bármi igazából hasznos dolog, ami képes annyira terhelni a procit, mint a Linx, vagy a Prime (mondjuk ez közel sem fűt annyira)?
Csak azért kérdem, mert most 4,2GHz, auto fesz, offset -0,01V. Így semmi (Lightroom konvert, Cinebench, játék) nem kap többet 1,128V-nál, a proci nem megy 50 fok fölé.A Prime, LinX, AIDA kap 1,236V-ot. A Prime így megáll 77 fokon. A LinX nem, de az egy állat és azzal nem játszunk. , AIDA 68 fok.
Ilyen felállásban nem biztos, hogy érdemes fix feszt használni.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Gery15
addikt
-
Stitch
őstag
válasz katt777 #4764 üzenetére
Extrém alatt melyik végét érted az LLC-nek? Pl. Asrock lapnál Level 1 - Level 5 az intervallum. A terhelésnél kevesebb feszültséget visszavevőst?
-
Gery15
addikt
Két módja van, sehogy és dehogy...
Szóval... még anno amikor én ide tévedtem az i5 4670k-mal meg az UD4H lapommal, akkor végig futottam röpke egy hét alatt mindent, és maradtam a fix feszültség melletti tuninggal. ST05 kolléga ki is mérte nekem, hogy 1-2w különbség van az offset illetve fix feszes tuning mellet, amikor visszaveszi az órajelet 800mhz-re 0,700v helyet kap 1,100v na bumm... biztosan nem árt neki annyit, mint amikor felkúrja neki a feszt 0,700v-ról 1,2-1,25v-ig. Szóval én még mindig, azt mondom, hogy inkább kapjon fixen feszt, minthogy tüskéket kapjon mindig... Offsettel egyébként jól lehetNE tuningolni, de a probléma, hogy az új utasításkészlet miatt pluszba rátol még... mert akkor egyértelműen pöpec lenne 800MHz-en kapna 0,700v-ot mondjuk 4,4GHz-en meg 1,2v, de ugyebár ez nem ennyi, hanem rátol még majdnem 0,1v-ot, ami már 1,300v körül van és persze, hogy elfő Linx alatt...
Kíváncsi vagyok kat777 kolléga írására majd, az LLC basztatásával, mert elviekben azzal lehet valamit babrálni. Megnézném én is, de a vizsgák miatt nincsen időm leülni a gép elé és órákat eltölteni megnézni minden apróságot, amiket eddig megnéztem és tudok/tapasztaltam azokat leírom és ennyi.[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Picturemaker
őstag
Most ezzel próbálkozom Adaptív móddal, de nem jön be. LinX egy pillanat alatt 90 fok fölött, mert 1,2V-nál többet kap így a proci. Egyre jobban az az érzésem, hogy ez a xart lap márkától függetlenül nem lehet normálisan tuningolni.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
JanR
addikt
Ezt nem vágom.
Manual fesz.-el 1.148V kell 4200 Mhz-hez. Megpróbáltam Offset-el is elérni, de beállítok - 0,07-t és így is 1.2V-t ad a procinak terheléskor.. Ha meg többet adok neki minuszba, be sem bootol. Hogy induljak el offset irányba? Nem szeretném folyamatosan 1.148V-vel etetni a CPU-t.. Mi alapján döntöm el, hogy - vagy + az offset :/
-
Tikakukac
titán
válasz Picturemaker #4771 üzenetére
Oks, de ezen lég sincs ez még passzív volt
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Elég gusztustalannak tűnik a helyzet. Olyan van, hogy 53 fok a plafon 15 perc AIDA után? 4 mag megy, 100% terhelésen. A hűtés oldaláról megértem, mert kb. egy Kamaz konvojt bír a rendszer, de ilyen van?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
NFree
addikt
Régen sosem használtam llc-t, A nagy feszültség tüske miatt, de bízom ezekbe a digitális sok fázisos őrületekbe, hogy szépen egyenletesen tudja tolni a feszt fesz tüske nélkül , nem mint p45 nél. ott igenis llc off és beleszámoltam a droppot.
A másik dolog mivel a fesz szabájzó meg minden hóbelebanc cpu-n belül van a lapnak , már csak egy szép egyenletes feszt kell adnia ez a cpu ovveride fesz gigánál(gondolom és a proci innen dolgozik ennyi a lapnak a szerepe az egészben.), s a cpu-ba a cucc elintéz mindent. ezért egyszerű a tuning a hasinál. csak épp a lapka nem lett tökéletes és igen szűkek a keretek tuningtéren. de nagyon kiváncsian várom , hogy összemelegedjetek , hátha tudsz valami jót mondani amivel esetleg +mgz-ek csalható elő(#4763) Picturemaker
Neked pl cpu vcore , nál mien állítási lehetőségek vannak?[ Szerkesztve ]
vga
-
Picturemaker
őstag
Nem tudom, hogy az MSI régen milyen volt, ezen van annyi állítási lehetőség, mint égen a csillag. Csak normális leírás nincs sehol a Haswell tuningról. Aki meg ezt mind következetesen végigpróbálja, az biztosan nem normális.
-
katt777
félisten
válasz Picturemaker #4756 üzenetére
Elismertem a tévedést, természetes, hogy szóltál érte.
Ahogy az összes eddigi konfigomról, erről is készítek majd bemutatót, beállítási segédletet, meg amire még szükség lehet, természetesen teszteket is. Hogy mire készül el, azt nem tudom, mert sok a munka (a pénz meg nem).
Pedig pont a tuning lenne a lényeg, nem feltétlenül a túlhajtás. Az általad használt beállítás biztosan sokat fogyaszt, és valóban hamarabb használódik el a cucc. A módszernek éppen az a baja, hogy nem "építed fel" a beállítást, ezért nem tudod, mivel mit állítasz, ezért garantált a kék halál, és persze előbb-utóbb feladod. Ha viszont az alapoktól építed fel, mindig tudni fogod, hogy merre keresd a továbblépést.AMD tényleg nevetségesen egyszerű, én csak lestem a sok Inteles konfig után. Beállítod az energiatakarékosságot, beállítod a feszt és a szorzót, turbót ki, és hadd szóljon.
MSI sajna gagyi, azt cseszheted, nem lesz offset, legalábbis, ha még mindig ott tartanak, mint Z68-nál. Anno senkinek sem volt energiatakarékos tuningja, mert egyszerűen nem lehetett beállítani (vagy legalábbis nem tudták), ha jól emléxem, de hogy valami gáz volt vele, az tuti.
NFree: Én még a spread spectrum-okat is ON hagyon. Hogy nincs droop (és nem drop), az nem feltétlenül az Extreme LLC jele, sőt, azzal éppen magasabb feszt tenne rá. Pl. azonos fesz. beállítások mellett T.Probe (nálad, gondolom, normal) mondjuk 1.185V-ig engedi, Extreme meg 1.28V-ig (ezért tudtam anno alapfeszen túlugrálás nélkül 4.3GHz-ig bármilyen teljesítményt beállítani, mindig minimális idle fesszel). Ha Sandy topic 1. hsz-ban megnézed a táblázatomat, nagyon jól látszik, 4.6GHz-ig 100MHz-enként minden beállítást beleírtam, illetve a valós feszeket is (vagy honlapomon, de az még mindig szét van cseszve).
Ha tudnád, hogy működik az LLC, nem hagynád auto-n. (Csak gonoszkodom. ) Az az egy biztos, hogy X fesz és auto beállításnál mindig van jobb, ami bizonyosan -X feszt és optimalizált v. extrém LLC-t jelent.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Picturemaker
őstag
De nekem MSI lapom van, Ennél hírből sincs olyan beállítás sehol, hogy "normal". Ezzel az infóval sajnos nem tudok mit kezdeni. Pedig jó lenne egy tapasztalati okosság.
-
NFree
addikt
Én olyasmit olvastam , hogy jön az új cucc 1150 es foglalatba, de lesznek példányok amik már csak az új h97 chipszettel fog menni tehát új lapot kell venni, meg lessz egy pár példány ami emlmegy a jelenlegi lapban is , kiváncsian várom majd az új cuccokat csak nehogy mégnagyobb bukás legyen sajna a haswell nekem az
(#4751) Hoorus
Mértem ,nos ha minden alapon van akkor 134 körül mozgott, ha a memóriának beállítottam az xmp profilt viszont levettem 1600-ra meg a feszt 1.51v ra akkor már 145 körül mozgott.(#4756) Picturemaker
Én ma csak offsettel tuningoltam energiatakarékossági ficsőrök mellett, és gyönyörűen be lehet lőni az egészet , sőőt úgy néz ki stabilabb is így a móka.
Minde feszt normálra raktam , és csak offsettel vettem el vagy adtam hozzá. Én llc-t nem piszkáltam autón van ha jól láttam , és így extreme beállítzáson használja a lap ahogy értelmezem a kis biost , mert nincs egy 0.001v fesz sem amit droppolna alap inkáb hozzá tesz de csak nagyon hangyányit.
Fent linkeletem képet ott jól látszik mikor mennyit kap épp a proci remek találmány ez az offset dolog, mostmár hogy tudom hogy működik. És valszinű azért stabilabb így mert nem kapja meg a proci állandóan a nagy feszt s nem fűt tőlle folyamatosan. Érdemes rászánni egy kis időtt sztem.[ Szerkesztve ]
vga
-
-
apollo12
veterán
válasz FrozenThrone #4757 üzenetére
lehet az lesz neki, de a ht ront gémek alatt nem?
-
aktív tag
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #4752 üzenetére
Gondoltam, hogy néhány 0 itt-ott kimaradt, de azért ez mégis csak egy műszaki fórum.
Ha kitapasztaltad ezt sok "marhaságot", amit állítgatni lehet, akkor egy összegzés jó dolog lenne.
Én a "lusta" OC követője vagyok. Kitűzök egy célfrekvenciát, azt igyekszem elérni a lehető legegyszerűbben úgy, hogy a hőmérséklet megfelelő, a proci tuti stabil legyen. AMD-nél nagyon egyszerű és logikus a tuning. Itt viszont nagyon nem az. Most fix feszen stabil a cucc, pedig kevesebbet kap, mint auto-n. Egyedül az zavar, hogy így nem veszi vissza és alapjáraton is ugyanazt kapja. Szerintem ez tuti elősegíti a degradálódást.
Viszont, ha adaptív vagy offset módot választok, rögtön kékhalálozik.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
apollo12
veterán
válasz FrozenThrone #4754 üzenetére
bocsi elég fáradt vok
sajna tuning nélkül lenne, core i7 860 ról váltana
-
aktív tag
-
apollo12
veterán
heló érdeklődnék 4670k nak elég egy gtx 780 nak ?
-
katt777
félisten
válasz Picturemaker #4749 üzenetére
Csak pár 0 maradt le, az meg semmi... Csak melóhelyről tudok felkapkodni netre, elírtam. De azt mondjuk írtam, hogy 0.7 lett (alap 0,780 helyett), stb. Szóval -0,100 V-tal kezdtem, aztán -0.050-ről mentem lefelé, -0.070V-on OK, lejjebb még nem néztem.
Egyébként a 2500K-m alapon -0,165V-tal teljesen OK volt (stabilitás-tesztek és beállítások a topicjában ill. honlapomon), szóval nem tartottam valóságtól elrugaszkodott ötletnek a -0,1V-ot, mert 2500K ezzel 4.5GHz-et futott stabilan extreme LLC vezérlésekkel, azaz 0.9-1,28V között. Igen, tudom, hogy más a Haswell, de más alap híján egyelőre a Sandy-s tapasztalatokból indulok ki.
Lényegében azt szeretném először kitapasztalni, hogy mi a legalacsonyabb offset (és egyéb) fesz, amelyen elindul a gép, aztán stabilizálni a legalacsonyabb feszeken a gyári beállításokat, majd a gyári feszen elérhető max tuningot belőni (max. LLC vezérléssel, ami 2500K esetében 4.3GHz volt), egyéb túlhajtás csak utána jöhet szóba.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Picturemaker
őstag
válasz katt777 #4748 üzenetére
Üdv!
Ezt talán újra :"-0,1V-on win restartolta a rendszert (magasabb LLC-vel talán már nem fogja, de ott még nem tartok), -0,7V-on minden frankó (-0,5-ről mentem lefelé)"
-0,7V mi, hol? Az egész proci kap kb 1,2V-ot, milyen 0,7-et vonsz le ebből?
Ha csak én nem értem akkor bocs, de ez így...
-
katt777
félisten
Tegnap este volt kis időm, de csak annyi, hogy offset-et teszteljek. -0,1V-on win restartolta a rendszert (magasabb LLC-vel talán már nem fogja, de ott még nem tartok), -0,7V-on minden frankó (-0,5-ről mentem lefelé). Linxre csak pár körig volt időm, proci 48-51, magok már 54-58°C-on, szóval ez is fog melegedni. A nagyobb melegedés magyarázata az lehet, hogy az auto beállítás fix 1.184V-tal szemben így 1,203V-ra is felugrál a proci, amit egyébként nem értek (sok mást sem még Z87-tel kapcsolatban ), mert LLC-n nem változtattam. Z68-nak ilyenkor a max is kevesebb volt. Mindenesetre elvan 0.7-1,13V között, LinX-ben is ritkán ugrál fel, de ez legalább már 2500K-val is előfordult (felfelé haladva egyre kevésbé).
Ja, és 189GFlops-ra ugrott fel a teljesítmény, mintha alapon (auto) kevés lett volna a fesz, és hibajavítózott volna. Asszem kell még pár hét, amíg kiismerem.
Ma reggel megjött a Fractal ház, azt szereltem, remélhetően hűvösebb lesz a cucc, mint a Merc Alphában, igaz, ebbe nem tette tetőventiket, hátha sikerül halkban maradva tuningolni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
korcsi
veterán
-
Dealer20
tag
800 mhz en mennyi legyen 50 fok ???De ha így sem hiszed sajnálom....
-
Dealer20
tag
Tessék, azért volt a 7 -töl 2 plusz gigaflops mert utána néztem hogy megy torrent meg az allshere és bezártam
-
Gery15
addikt
válasz Dealer20 #4729 üzenetére
Amíg nem kapunk screenshotot a többször leírt programokkal addig azok is maradunk illetve biosodról. Bár, ez téged nem érdekel úgysem, szóval használd csak nyugodtan így, legalább tudjuk hogy vannak ilyen csoda lapok és procik!
korcsi: Köszi, haza megyek átfutom.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
JanR
addikt
válasz Dealer20 #4729 üzenetére
Akkor ahogy kértük képekkel is illusztrálnád? Elhiszem neked, de attól még nagyon kíváncsi vagyok. Főleg a memóriákra, hogy ekkora GFlops értékeket kaptál.
szerk: Na az meg, hogy a szorzót is tudod külön állítani az nagy csoda. Elolvastam mit tud az a H87 Performance lap, de ez nem volt köztük. Így ne legyek hitetlen?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Felírtam!
Itt még egyszerübb volt a helyzet az alaplap etette a processzort x+y+z felállású tápjával (vcore, vtt, igp) a Haswellnél ~1,8V bemenő feszültségről táplálják, amiből a központi egység állitja elő a szükséges tápokat.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
Idézet a forrásodból:
"
Az új processzorok LGA 1150-es foglalatba illeszthetőek
lesznek és várhatóan a korábbi, Haswell kompatibilis
alaplapokkal is használhatóak lesznek, azonban
valószínűleg ez egy BIOS frissítést fog igényelni.
Várhatóan a második, vagy a harmadik negyedévben
érkezhet az Intel Haswell-E platform is.
"
Várhatóan, valószínüleg...Más: nem a sandybridge szériánál derült ki, hogy hullanak a procik az emelt memória feszültség mellett, ha nem emeled hozzá a VTT-t?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Tikakukac
titán
Alapjában véve notikkal foglalkozom, ott vannak varázslatok, tényleg. De ebben a topikban 2 hét alatt olyan mennyiségű elképzelhetetlen dolgot láttam, hogy elkezdem én is sasolni a gépet, tutira lesz még itt eldugva valami...
-
JanR
addikt
válasz Doky586 #4722 üzenetére
Én nem csodát látok, csak meglepődtem, igazság szerint egy kicsit kételkedem is.
Ebből kifolyólag jó lenne látni egy olyat teszt képet amit te linkeltél az előbb, amin látszik az alaplap pontos típusa, biosa és a ramok időzítése. Na meg én azt a csoda bios-t is megsasolnám. -
Szerintem az egyik csodát ti látjátok benne a másikat ő.
1. ha a két tesztprogramot összekevered akkor csodát látsz bele..
2. Ha a kereskedő Z87-et adott a H87 helyett, és ő ezt még nem vette észre (kinézetre azonosak)Majd ha mellékel egy ugyanilyen képernyőmentést kiderül: [link]
-
JanR
addikt
válasz Dealer20 #4718 üzenetére
Azt látom már, hogy tévedtem az alaplappal kapcsolatban, nem tudtam, hogy az ASRock gyárt ilyet is, ezúton kérem elnézésemet. VISZONT! Az nem tiszta, hogy a feszültséget hol állítod. Mert azt látom, hogy 4 Ghz-től 200 Mhz-enként emelhetsz egészen 4,8 Ghz-ig, de hol állítod hozzá az alaplapi feszültséget. Nagyon okosnak kell lennie annak a lapnak, hogy ha te belövöd a 4200 Mhz-t és a lap automatikusan 1.15V-t ad neki.
Esetleg egy BIOS képet tudnál beilleszteni? Csak a kíváncsiság kedvéért.
-
-
Gery15
addikt
Rendben van, egyébként nem találkoztam még olyannal emberrel, akinek meghalt volna vagy ilyesmi. Ettől eltekintve maradok az 1,5V-on belül. De kifogom próbálni,mihelyst több időm lesz babrálni a rammal is.
(#4713) synthattik: Persze, mivel más beállításon teszteled, ezért is futtatja mindenki egyformán 4096MB rammal, hogy ne legyenek eltérések.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
JanR
addikt
Egy ugyan ilyen 4770K-m, de se a lap, se a processzor nem látta kárát a használatnak és azt mondom neked, hogy nem is lesz ebből baj később se. Amíg az alaplapod nem krákog miatta, addig semmi nem lesz, szerinte.
A mostani ramom is 1.51V-vel használom és fogom is még egy darabig.
Én úgy tudom, hogy nem csak chipset váltás lesz, hanem új foglalat jön.
(#4710) Dealer20: "ASRock Fatal1ty H87 Performance" - Az nem Z87?
[ Szerkesztve ]
-
synthattik
aktív tag
Srácok,a linx-nél minél több ramot adok neki,annél több gflopsot számol?
Mert it van amit tegnap linkeltem 4ghz-en a proc,és 4 giga ramot adtam nekiCsináltam most 1 másikat csak a kiváncsiság kedvéért,de ez most 4.2ghz a proci 1.12v-al,és 5 giga memóriát állítottam be,lehet látni mennyivel több gflops van,pedig csak 200mhz-et húztam rajta,viszont a hőmérséklet,az elég durva majdnem vagy 20 fokkal melegebbek a magok,miközben megfogtam a h90 hőleadó bordáját,és langyosnak mondható.Még szerencse,hogy játékok alatt meg sem közelíti ezt a hőmérsékletet.
-
Gery15
addikt
Milyen procid volt előtte? Sandynál még 1,65v a határ. Haswellnél lecsökkentették 1,5v-ra. Rövid távon biztosan nem hiszem, hogy baja lenne haswellnél sem, viszont hosszú távon, azt olvastam, hogy megölöd vele a memóriavezérlőt.
Táp mizériára annyit, hogy én több, mint 5 éve vettem CM M520w tápom, anno 25k volt, sajnáltam is érte akkor annyit, és tudja mégis ezeket az új energiatakarékos funkciót.
Foglalat váltásról, ennyit tudok. >link Igaz, hogy másik chipset lesz, de bios frissítés után belehet majd dobni a Z87-be is, azt írják.
Ezt a pasztázás dolgot én sem értem, miért kellet másodszorra is elkövetni, sőt még szarabb, mint Ivynál volt.(#4702) korcsi: Nem állítja hozzá, hiszen a ram fesz van "megszabva", hogy 1,5v lehet vagy ajánlott már magam sem tudom eldönteni. Én amikor vettem, ezt fél konfigot lap,ram, proci kombót... sok utána járás és PH!-s srácok segítsége után maradunk az 1,5v memóriák mellet, aztán jó áron sikerült LP-s ramokat szereznem, amik 1,35v-on ketyegnek 1600MHz CL9 mellet. XMP-ből van betöltve nálam is a ram beállításai.
(#4704) Dealer20: Én elhiszem, hogy támogatja, de csak azt tudom mondani, amit én tudok és mások is ajánlgatnak pl: memós vagy lapos topicban, hogy Haswell mellé 1,5v ramok mennek.
(#4705) NFree: Megtennéd, hogy visszább megkeresed a topicban már belinkeltem egyszer. Most telóról vagyok, nem akarom megkeresni.
Más: Mindenki úgy használja a ramjait, ahogy neki tetszik én, tartom magam az 1,5v-os határon belül... nem, azt mondom, hogy egyből meghal a memóriavezérlő, de hosszú távon én, biztosan nem használnám a ramjaim 1,5v felett.
(#4710) Dealer20: Azért nézünk ilyen érdekesen rád is és kat777 kolléga írására, screenshotjára, mert a Te i5 majdnem olyan GFlops értéket ad, mint egy i7 sőt még többet is. Mindezt kevesebb hőtermelés mellet. Tudnál lőni egy olyan srceenshotot, ahol CPU-Z proci fül, CPU-Z ram fül, AIDA64 memória sebesség mérés, és HWinfó-val látszanak a hőfokok, melyik mag mennyin jár, NB clock és fogyasztás látható? Plusz ugye Linxel tesztelve 4096MB rammal és 20 kör. Ha megtennéd, nagyon megköszönném.
[ Szerkesztve ]
HyperX
-
Dealer20
tag
Teljesen új, Pénteken csomagoltam ki és Szombaton raktam össze a gépet mivel dolgoztam. Otthon nem volt senki.
Mind ez egy ASRock Fatal1ty H87 Performance lappal
A szobában 21-24 fok körül van általában,nincs erkély és nem a fagyasztóban használom a gépet.....[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Team group vulcan 2400 -as 1.65v ennyit bírtam kicsikarni belőlle 1.55v on alatta már elég instabil, már sokat kínlódtam vele.
1600-on megy cl9 en trfc 174 command rate1. 1.5v de ott lassú nagyon.(#4707) h1mpi
Szerintem teljesen rendben van, és nem kupakolt jó léghűtéssel hideg levegőn (nem az erkélyen)[ Szerkesztve ]
vga
-
NFree
addikt
Sziasztok , megvan az energiatakarékos 4.4ghz, ram 1866.
Minden fesz normál cpu kap ofsettel 0.001v ot , meg a vring ofsettel 0.025v ot. remélem eligazodtok a képen, úgy vágdostam össze hogy minden rajta legyen. A lényeg
Alap 800mhz 0.72v , terhelés alatt avx off 4400mhz 1.175v avx es terhelés 1.259v
Nekem tetszik kivéve a gflops értéket de mindenki tudja ezzel küszködök , már régóta.
A ram 1.55v ot kap
Egyébként mindenhol jól be lehet lőni offsettel a dolgokat (4.2-4.3-4.4)ghz-enGery neked a cinebench mennyit mér ? mivel ugye csak 4 szálon fut nállad, mert van külömbség 4 és 8 szálon történő futtatáskor.Legalább is nállam sokkal gyengéb csak 4 szálon.
Memória ott van a képen 208 a trfc a command rate 2
[ Szerkesztve ]
vga
-
-
korcsi
veterán
Sokat túrtam a netet a memória feszültség Haswell kapcsolatáról, de hivatalosan senki nem nyilatkozik, fórumokon meg az inkább 1,5V-os ramot hozzáállás megy.
Nálam auto állásban simán beállítja spd-ből az időzítéseket az órajelnek megfelelően, feszültséget meg 1,65V-ra állítja, azt pedig nem tudom ellenőrizni, hogy a memóriavezérlő feszültségét (ennek Haswell-nél mi a neve?) hozzá igazítja e, ha egyáltalán szükséges.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
JanR
addikt
Az előző procimmal a ram 1.575V-t kapott és semmi baja nem volt a procinak tőle, igaz kb 4-5 hónapot használtam. Amúgy is a haswell kapja be.. olyan tápot kell venni, ami támogatja az energiagazdálkodási lehetőségeit, már a ramra is figyelni kell, foglalat váltásról nem is beszélve. Komolyan mondom vicc az egész.. az intel is kezd nagyon elku*vulni. Ez a szar illesztés, pasztázás meg a másik undorító dolog, bár szerintem nem véletlen
Reménykedek benne, hogy a Haswell refresh már forrasztott lapkát fog tartalmazni és nem ezt az ótvar "8 km távolság van a mag és a sapka között" technológiát.. mert ezen tuti sokat dolgoztak. Mondjuk ebből kiindulva a következő se lesz jobb
Szerencsés vagyok, mert relatív kis fesz.-el húzható a procim, de az előbb leírtak miatt előbb fog degradálódni. Sajnálom, hogy ilyen irányba halad a világ Anyámék E2140-e, 6 éves múlt karácsonykor, de új kora óta 3 Ghz-n megy és még nem kellett neki fesz.-t emelni (1.6 Ghz gyárilag.. és a 3.2Ghz-t is bírja. Hol van már ez a régi szép világ, ahol 200%-s tuningokat lehetett elérni egy átlag felhasználónak és elég volt hozzá egy egyszerű léghűtő). Kíváncsi lennék, egy ilyen i7 elmegy-e egyáltalán 6 évet..
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- A Vatikán szerint az ördög árnyékát hozza magával az AI
- Elektromos autók - motorok
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- Ryzen 5 1600X, 3.6GHz (Stealth hűtő, doboz nélkül)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD A8-5600K Quad Core FM2 processzor
- Intel Core i3-9100 + Akasa AK-CCE-7102EP - FOXPOST az árban!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest