Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
-
Wucky
senior tag
A 4690K Lecnél jelenleg 56K. Csak épp nem válaszol ő sem mailre, mint ahogy nagyon sok kis bolt sem
Ennyiért szerintem Best Buy lenne -
bluyoo
nagyúr
válasz
Szabi020 #12423 üzenetére
Mondjuk az esetedben még CPU sem kellett volna a művelethez, így oprendszer sem, és az UEFI-be sem kellet volna belépned. Mint ahogy a linken elsőnek bemutatják. USB BIOS Flashback
Csak az USB-t csatlakoztatni, amire a megfelelő fájlokat másoltad, és a ROG Connect gombot megnyomni. -
laychi
veterán
Azért arra kíváncsi lennék,hogy egy fogyasztásmérő mit mutat terhelés alatt egy 4790K mellett mondjuk 4,7-4,8Ghz mellett
-
Pacy
aktív tag
Csúnyán bele offolok a topikba.
Jelenleg Win7-et használok. Érdemes vagy ajánlott váltanom 8.1-re?
-
Imo85
tag
válasz
BomiBoogie #12454 üzenetére
Ezaz
én is néztem egy nagyot. Mai napon lett meg az új L421C111-es procim
holnap sajna meló de pénteken lesz egy kis tuning. Viszont a mai érdekesség az lesz, hogy jobb-e az msi z97 gaming 9 ac a gaming 7-nél vagy sem. paraszt vakítás a dac rajta vagy sem.
-
shteer
titán
válasz
SoulReaver #12485 üzenetére
Jobb?
-
h1mpi
félisten
válasz
SoulReaver #12483 üzenetére
Nem biztos, hogy kevés. A D-14 az egyik legjobb léghűtés.
-
h1mpi
félisten
válasz
SoulReaver #12481 üzenetére
45K körül és 57K a 4690K LeC-nél, ha még van neki. Annyira nem nagy a difi...
-
h1mpi
félisten
válasz
SoulReaver #12479 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni Nekem megéri, másnak nem tudom
Annyit még hozzá fűzök, hogy ez nem egy kitesztelt "legalsó" beállítás csak gyors teszt. Lehet megy ezzel a fesszel 4.6-ot is csak napok óta nincs időm ezzel foglalkozni sajnos -
h1mpi
félisten
válasz
SoulReaver #12477 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
Üdv újra itt!
Nos milyenek a 90k-s procik? konkrétan a 4690k -ra kérdezem.
Van értelme lecserélnem a 4670k-t rá? Jobb tuning reményében... -
Hoorus
őstag
válasz
BomiBoogie #12472 üzenetére
Ne aggódj, tudom, hogy gondoltad
Csak nem akartam hogy úgy tűnjön, hogy én akarom megmondani, ki mit vegyen..
-
válasz
BomiBoogie #12469 üzenetére
Jó a dumám mi?
-
Trailblazer
veterán
válasz
Picturemaker #12473 üzenetére
Bakker, ugyanezt akartam írni
-
Picturemaker
őstag
válasz
BomiBoogie #12472 üzenetére
Értjük a viccet, csak nem szeretjük!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
no ezekkel a szösszenetekkel én is egyet értek
ezt már én is átéltem:
"Ha i7-ed van, utána már nem akarsz mást."és lenyúltam engedelmetekkel és aláírásba helyeztem
-
Hoorus
őstag
válasz
Én ezt elvakult Intelesként mondtam..
Mint írtam, volt i7-em. 4770K-ról váltottam lejjebb.. Valóban életérzés az i7, amit a pénztárcám is érzett
Az ésszerűség végül győzött nálam és nem bántam meg..
Egyébként meg BÉKE!! Mindenki maga dönti el, mire van szüksége
-
Hoorus
őstag
válasz
bombibmw #12180 üzenetére
Jól is járnál az i5-el. A helyedben néznék egy 4670K-t apróról 45ért.. Most van jó sok. Alkalmi vételek
Én eladtam az i7-emet és vettem egy 4670K-t.. Egyrészt tuningosabb (4,6-on megy 1,27 V-on) másrészt pedig semmi különbséget nem érzek játékokban i7-hez képest..
Ha nem dolgozol a géppel, akkor i7 csak frenkizni jó..
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #12466 üzenetére
Nagyon jó a 4690K is én f@sza példányt fogtam ki
-
Dtomka
veterán
Egy teszt, melyre sokan kíváncsiak vagyunk/voltunk :
A 4 GHz-es Intel Core i7-4790K tesztje -
Szabi020
tag
válasz
Trailblazer #12456 üzenetére
Hálás is voltam érte nagyon! Sietni kelett mert pont kelett már neki is! De az idegeimnek nem tett jót!
-
Dtomka
veterán
válasz
#Morcosmedve #12452 üzenetére
Na, ez jó hír. Köszönöm az infót.
-
Dtomka
veterán
Az adatlapomon szereplő CPU hűtőt is le kel majd cserélnem ha z97 + 4790k ra fogok váltani?(Későbbiekben majd le fogom, csak ~15 k megmaradna az jó lenne) Köszönöm
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #12441 üzenetére
Na igen, augusztus első hetében otthon leszek, akkorra terveztem ezt a tesztelgetős időszakot, úgy is BIOS cserém lesz. Megnézem mit tud még a procim. Igazából nekem a 4.2 is elég, de azért a 4.6 jobban hangzik, főleg ha nem kell kupakolni
szerk: a meleg viszont hátráltathat, azt hiszem valami ipari ventilátort beleállítok a gépbe
Mondjuk amit ebben a melegben kibír majd, később nem fog gondot okozni a hő
-
Imo85
tag
válasz
#Morcosmedve #12443 üzenetére
Megvárjuk Lalaboy-t. Ma kapom meg a 10 DB 4790k-t. Ebből csak 1 db lesz az enyém. Lehetőleg L418C széria, ahogy olvasom a külföldi fórumokon azok delid nélkül is működnek 5 Ghz-en
Hétvégére meglesz a kép, remélem sikerül elérni.
Itt egy link róla : http://forum.hwbot.org/showthread.php?t=107023
-
Imo85
tag
válasz
#Morcosmedve #12441 üzenetére
Esetleg a batch számát tudod?
-
#Morcosmedve
veterán
Akkor volt antituning
Értelek, azért itt van pár, ami megy 4,5-4,6-ot és nem kell kupaktalanítani, 4,8-az már nagyon app függő, meg az 1,3+ de LinXen kivul hutheto, elvileg.
De, ha 1,16 a 4,2, akkor 1,25 korul menne 4,6-ot, teszteld le.
Ilyen formán nem biztos, hogy megéri cserélni.
Nekem, ha ment volna 1,25 +/- par 4,6 ot, a 4770k, nem csereltem volna. Es nem egyet tudok, ami megy, az enyem kozepkat volt a zsakbamacska jatekban.patomi: zona computers?
Ha igen, ha nem, akkor is eleg gaz
imo85: kupakolva van.
-
JanR
addikt
válasz
#Morcosmedve #12437 üzenetére
Na igen, ilyen órajelekhez nekem már kupakolni kéne. Én szeretem a hűvös, kevés feszültséggel működő procikat. 4770K-ból se ez az első ami van nekem, a lényeg az volt, hogy relatív alacsony feszkóval mennyen 4.2 a procim, az első ezt nem tudta (1.21V kellett neki 4.1-hez, fölötte meg paks2). Na most a 4790K mennyivel hűvösebb/melegebb mint egy 4770K? Alapvetően a 4.6-4.8Ghz-t nem is tudom hova elképzelni, hova kell ekkora órajel, ha az ember nem renderel egész nap és számítana az a pár másodperc.
-
Tomdriver
őstag
Én is tegnap este rendeltem a 4790K-t, akkor még 88K volt most már kicsivel drágább. Valószínűleg MSI Z97 MPower lap megy alá - remélem megjönnek a héten és hétvégén össze tudnám rakni.
Hogy a jelenlegi hűtésem elegendő lesz e max. 4.6 GHz-hez az nagy kérdés, mindenestre teszek alá MX-4-et aztán meglátjuk. Többel nem akarom járatni 24/7-ben, ennek is örülnék ha megfelelő hőfokkal meg fesszel menne.
-
JanR
addikt
Na most elég nagy dilemma előtt állok.
Van értelme egy 4770K @ 4.2 /1,16V/-t egy 4790K-ra lecserélni? Lenne valami érdemi változás sebességben? Első sorban olyanoktól kérdezem, akiknek már van 4790K-ja. Igazából már érik egy BIOS frissítés a lapomon és nem akarok megint hercehurcázni a tuningal, mert ezt a 4.2-t is mire belőttem.. De 'kényelmi' szempont miatt viszont nem cserélném el a CPU-t, akkor inkább legyen már valami haszna is sebességben.
Előre is köszi a véleményeket!
-
Lalaboy
őstag
Kovetkezo lepes 5.1Ghz-n Cinebench! Eddig meg nem sikerult...... Lecserelem a ramokat, a hutest egyenlore nem bantom, mert ugy urzem, hogy leghutessel nagyobb feladat valamit elerni es nagyobb a statusza is....
-
Lalaboy
őstag
-
Lalaboy
őstag
Vegre sikerult vegigfuttatnom ezt a benchmark progit, feladta a lecket eleg szepen........
Azt nemtudom, hogy az eredmenyek jonak szamitanak-e, de lenyeg, hogy tudtam stabilizalni 5Ghz-n, viszonylag jo fesszel....
Szandekosan nem futtattam a tobbi bench-et, mert azok nem "ellenfelek"! Amin eddig mindig elbuktam az a H264 video encoding volt, eloszor azt hittem, hogy az Asus szandekosan keresztbetesz az ellenfel lapoknak, de minden lokott bench progihoz megkellett talalni a megfelelo beallitasokat.....
-
laychi
veterán
válasz
MiklosSaS #12421 üzenetére
+1
Szabi20 nincs mit. De nevetseges,hogy a boltosok nem tudjak ezt megoldani...mifele boltok ezek?
A srac is aki anno ilyen problemaval jott ide bevitte a boltba es ott sem tudtak leflashelni neki a biost. Azok sem olvasnak?
Ha lenne lovem nyitni egy uzletet,nalam nem lene ilyen bug. -
Szabi020
tag
Köszönöm mindenkinek aki elhintette azt a morzsát,hogy működik a lapban a proci!
Gyorsan rohantam is érte vissza a boltba,mert már ott volt hagyva, mert azt mondták visszaküldik ezzel a hibával nem tudnak mit tenni!
2 percel zárás előtt sikerült is visszaszereznem a deszkát majd szenvedni vele tovább, miután kaptam kölcsönbe egy 4771-et amivel ezeket a frappáns dolgokat meg tudtam oldani. Mert nehéz lett volna úgy megírni a biost,hogy UEFI-ből is működjön normálisan.Tényleg köszi mindenkinek, megmentettetek a 20-30 napos átfutási időtől és így a gép is használatban!
-
Zsolt!!
aktív tag
Sziasztok!
Holnap jön az új i5-ös procim. Lehet hogy hülye kerdés adnak hozzá pasztát?
-
-
Dogt
csendes tag
Rendeltem IPON-ról 88 ezer HUF-ért i7 4790K-t kedves kollégák! Igaz, egyenlőre még csak egy MSI Gaming 5 alaplap van mellé, többi részét még tervezgetem, de most augusztus-szeptemberre már IGP-vel menni fog a rendszer!
Nagyon örülök a dolognak, mivel munka nélkül voltam tavaly, idén vállaltam összevissza mindenféle alkalmi melót - állandót is találtam végül, aztán a megélhetés mellett igyekeztem spórolni amennyit tudtam.
Na és végre valahára jön majd a proci.. kétmagos 2,3-mas AMD-ről váltok!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Trailblazer #12409 üzenetére
Igen.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Trailblazer #12407 üzenetére
IBT lefutott 10 kort, jatszom majd egy kicsit aztan jon majd egy kis munka is. Visszont belenyal a 84 fokba is IBT-vel very high-on.
-
MiklosSaS
nagyúr
Ugy latszik menni fog a 4.5 GHz 1.205 V-al stabilan.
Szerintem ebben az esetben nem lesz csere 4790K-ra.
-
korcsi
veterán
válasz
Trailblazer #12402 üzenetére
És mit tesz egy B85-ös lapon ugyanezen opció?
-
klevente
tag
válasz
Trailblazer #12402 üzenetére
Áh mostmár akkor világos, köszi
-
klevente
tag
válasz
#Morcosmedve #12400 üzenetére
Ezt eddig is tudtam, de azt hittem hogy 4,4-re csak egy mag megy fel, és csak akkor, ha muszáj.
Ha jó áron, jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest