Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #13399 üzenetére
Futár hozta,sok más rendelt cuccal együtt.Tételesen ellenőriztem a rendelést,de azt azért Te se gondolod komolyan,hogy a mezei vásárlónak egy "új" deszkánál a szállító jelenlétében egy erős nagyítóval a cpu foglalatot is át kell vizsgálni.Jó, hogy nem már a nyákot is ipari röntgennel kellene csekkolni
Valamint igen erősen tartom azt is ,hogy a vásárlót nem a kurvä anyjába kell elhajtani,hanem mosolyogva azonnal cserélni.Velőtrázó a különbség az otthoni és a kinti garanciális gyakorlat között,kérlek ebben ne kételkedj.
(#13401) h1mpi Nem tudom,elszoktam már ettől lehet: Amúgy meg mi az,hogy újra csomagolt-értékesített terméket adnak el??Ausztriában az ilyen termékeknél hatalmas betükkel ott van, hogy B-ware és olcsóbb mint az originált.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#16729600 #13394 üzenetére
Nekem eddig jó a tapasztalatom a Pcx-el, sőt.
De ezért küldik ki mailben, hogy ne engedd el a futárt és ezért kell a boltban az orra előtt megnézni. Lehet ezt Mo-i stilusnak tekinteni, de szerintem ez máshol se árt alkalmazni.Pcx továbbá arról se tehet, ha az MSI(nagykere) újra forgalomba helyezte. Nem védem őket, de nekem ez gyanúsan gari után újra eladott/gar nélkül újra eladott. Persze a Pcx is eladhatta újra ügyintézést megspórolva, nem tudni. Bár abból indulok ki, hogy a boltnak nem jó, a rossz hír keltés, ha meg "penztartol valo tavozas" utan jott elo, jelentetted be... hat kellemetlen
Azert csak sikerult megoldani.
-
troll81
addikt
válasz
#16729600 #13397 üzenetére
Tőlük rendelek minden mod kiegészitőt mert náluk van! amúgy én az asztalt épitettem vona rá járókeretnek,cseréltettem már dobozból kivett karcos tápot is az be volt épitve nem kell,bent a boltban azonnal ha fizetek akkor újért fizetek.Ez magyarország sajna minden romlik folyamatosan
-
törölt tag
válasz
troll81 #13396 üzenetére
Nem vagyok egy asztalt borogatós típus,azonkívül ma már visszautazunk Ausztriába ( még előtte autókázok a szar ph-n vett monitorral egyet,mert egyértelmű,hogy azután is nekem kell rohangálnom ( az eladó egy úri gesztussal berendelt egy jó távoli helyre,ahol állítólag kicseréli ) Nem fényképezgettem,el vagyok szokva már a hazai gyakorlattól
Mindenesetre csinálok egy kis reklámot a Merlin hardvernek,Itt Pécsett ha valaki foglalat-láb hibás cuccba fut bele ( Norbi ) profin megcsinálja,nem kell cink elek mesterhez Pestre menni
-
troll81
addikt
-
törölt tag
válasz
troll81 #13391 üzenetére
Lóf@szt cserélték
Felhívtam őket,azt mondták fizikai sérülés menjek a francba.1000%,hogy egy használt lapot kaptam,mert hiányosak voltak a tartozékok is ( nem volt benne az MSI matrica,valamint a hátlap se volt original becsomagolva ) Nem tehettem mást bevittem a szervizbe és kicsengettem a javítási költséget.Végül is "boldog" vagyok,mert nem volt egyértelmű,hogy egyáltalán javítható,végül sikerült. PCX ből meg soha nem veszek többé semmit,meg úgy egyáltalán M.o-on se újonnan,ezt megfogadtam magamban.Ausztriában kérdés nélkül cserélték volna és még adtak volna egy ajándék kupont is és szétudvariaskodták volna magukat.Itt meg majdnem elküldtek a pics@ba.
-
Tomdriver
őstag
válasz
#Morcosmedve #13387 üzenetére
Igen, az lesz... Ma viszem vissza.
Kérdés: mi legyen helyette? Talán még 1x MSI?(#13388) aero2zero Valami hardveres bug lehet szerintem.
-
törölt tag
Nah megvan az I7 4770K meg az új deszka,a boisba belépve teljesen ismeretlen fogalmak vannak számomra AMD hez képest,halvány lila gőzöm sincs mi micsoda
Amúgy jó köröket futottam vásárlás terén,a vacsi új alaplap foglalat hibás volt ( ala PCX ) Merlin hardveres szervizben azt mondták tele volt textilszállal a foglalat,valaki megtörölgette a lábakat,hogy eszem a zuzáját, törne le a keze.Valamint vettem egy TV-Monitort anyósnak, amin kukák a beépített hangszórók, most üldözöm épp az eladót
-
Tomdriver
őstag
válasz
bombibmw #13381 üzenetére
Drukkolok, nehogy olyan kálváriát élj át mint én a mostani lapommal.
Biosból flashaltem a legfrissebbet, sikeresnek írta ki a végén, újra indításnál mégsem töltötte be.
Még szerencse, hogy dual biosos a lap, így átkapcsolás után működött.
De az A biosra azóta sem tudom vissza tölteni még az eredetit sem, pedig DOS alól próbálom és látszólag szépen le is fut minden, de ugyanúgy nem indul.Nem elrettentésnek szánom, csak tanulságként - ez az első lapom amin problémás a bios flash...
(bocs az offért, bios topicban ezt már kitárgyaltuk.)
-
Meg egy hulye kerdes, erdemes a ramot is huzni ?
Vagy nem hoz sebessegben olyan sokat ,hogy erdemes kockaztatni a stabilitast ?
( 4 modul van a gepben , 2db 1600 as Corsair +2 db Geil Value 1600 )
Nem hinnem ,hogy tul sokat lehetne rajtuk huzni ,igy hogy nem is egyformak , de egy 1700 biztos menne. -
mivel erdemes tuniingot tesztelni ?
IBT very high / maximum ?
10 round ? -
bombibmw
veterán
válasz
Trailblazer #13380 üzenetére
Ezért fogom ma lefrissíteni.
Eddig eszembe sem jutott,pedig mindíg a legújabbat használom. -
bombibmw
veterán
válasz
laychi #13376 üzenetére
Nekem(és másnak is) volt olyan,hogy ugyanazon lappal jobban,vagy éppen rosszabbul ment a proci bios frissítés után.
Ez olyan,mint egy driver a videókártyán,vagy nem?
Az egyikkel jobban megy,a másikkal rosszabbul.
Vagy ez teljes mértékben csak a tápellátástól fűgg?
Akkor miért írják oda a bios leírásánál,hogy stabilabb lesz,mint az előző?
Lehet,hogy nem közvetve a hardver stabilitásába szól bele,de elősegíti a tuningot egy biztosabb háttérrel,még ha csak szoftveresen is.
De lehet,hogy rosszul gondolom,nem olvastam utána mélyebben a dolgnak. -
bandi0000
nagyúr
Na szóval, hogy is van ez? A z97-es lapokba menni fognak a broadwellek vagy még semmi biztosat nem tudni?
-
laychi
veterán
válasz
bombibmw #13374 üzenetére
nekem az a tapasztalat msi lapnál,hogy a bios refresh nem hoz a feszben javulást.
De miért is hozna? a procinak így is úgy is ugyanannyi kell,az meg megint más,hogy egyes szoftverek mit írnak ki.Nekem volt ivy-nál egy asus p8z77v-lx2 lapm,amiben 1-264-1,288V-on ment a 4,5Ghz a 3570k-mon,aztán kaptam kölcsönbe egy asrock z77 extreme 4-et,abban 1,240-1,248V alatt vitte,aztán találtam egy vidit,ahol kimérték a valós feszt és pont az a 30-50mV volt kb a különbség,szóval az asrock csalt valahogy
torzította a lap a feszültség értékeket.
-
Popes
őstag
válasz
ricshard444 #13364 üzenetére
Én is egyet értek veled, mondjuk kérdés hogy a számok fontosak vagy ténylegesen kell-e az a plussz teljesítmény(mert mire nem elég a 4.6?) De ha kell a plussz és a számok sem mellékesek akkor delid!
-
dantambt
tag
válasz
ricshard444 #13361 üzenetére
sztem ennek skalp lesz a vége
-
bombibmw
veterán
válasz
dantambt #13359 üzenetére
Szinte pont ugyanaz,mint az enyém.
Az én procim batch számáról még nem találtam semmi infót,a Tiedét már ismerem nagyjából.(#13361) ricshard444:
Viszont egy 4770k itt már megsült volna.
Bizony kupaktalanítani kell,ha az ember feljebb akar menni.
Csak az a baj,hogy nehéz delidelni nagyon,mivel a kupak szinte rá van préselve a nyákra és nagyon vékony a ragacs. -
-
bombibmw
veterán
válasz
troll81 #13356 üzenetére
Ne is hagyd!
Ki kell tesztelni,ha már megvetted drága pénzért.
Aztán majd eldöntöd,mennyin fogod használni.(#13355) HSM :
Ezt jó olvasni.
Megérte azt a 25k-t.
Jó a lap,tetszik nagyon.
Rengeteg beállítási lehetőség van rajta,sok extrával.
Annyi a gondom,hogy amikor teszteltem a 4,7-es beállítást,kiírta,hogy az USB-s eszköz túl nagy áramot vesz fel.
Ez mi? -
troll81
addikt
sziasztok holnap neki állok megint de fix feszen kezdem és ezt az adaptive modot is ki probálom meg biost is frissitek és ujjra kezdem
nem hagy nyugodni most ez a dolog
-
HSM
félisten
válasz
bombibmw #13351 üzenetére
Általában igen, tartalmazza a régi javításoka, és esetleges új hibákat.
(#13352) Popes: Azt mondják, olyan 0,5V-al érdemes magasabbra tenni, mint a Vcore-t (persze, figyelembevéve a maximumokat).
(#13351) bombibmw: Nem rossz az a VRM a lapodon, a 4 digitális, duplázott fázisával.
Amúgy bevált a lap? Szimpatizálok a típussal.
USB2 portok EHCI-ről mennek? BIOS stabil, jó?
(#13353) Hoorus: Almát hasonlítunk a körtéhez?
(#13354) h1mpi: Mindenképpen a 4790K az erősebb, több benne a cache, és ott a HT. Ha segít az alkalmazásnak akár 30-40% előny azonnal azonos órajelen, ha meg árt neki, akkor ki tudod kapcsolni.
-
bombibmw
veterán
válasz
Erdei88 #13347 üzenetére
Ez eddig eszembe sem jutott.
A lapomon egy néggyel azelőtti bios van,mint az új.
Akkor holnap frissítés.
Ilyenek vannak az újabbakban:
1.Enhance compatibility for new Anniversary Edition and Devil's Canyon CPU.
2.Optimize overclocking function and performance for new Anniversary Edition and Devil's Canyon CPU.
3.Revise function description of SVID support item.A legújabb tartalmazza a régieket is,ugye?
-
Victor91
tag
Igazából semmi extra nem kellene neki szerintem. Én amíg teszteltem fixen hagytam mindent. Utána adaptive módban állítottam a turbo módhoz 1.184-et és 4.4 Ghz-n tökéletesen viszi.
Ettől többet nem tudok kihozni belőle mert nagyon melegszik.
A proci az a i7 4770k ami tőled van és Asus Maximus VI Extreme 1505 BIOS-al
dantambt: Windows 7 vagy attól frissebb rendszer elviseli a processzor cserét tapasztalataim alapján.
-
bombibmw
veterán
És akkor én mit szóljak az Asus AR-rel?
Nem egy tuningbarát lap a 8 fázisával.
Én csakis offsettel tuningolok.
Miért ne lehetne,hogy azonos batchszámú procik különbözően mennek?
A batch szám csak egy támpont lehet talán.
Bár az is lehet,amit Te gondolsz,tényleg ki kéne próbálni másik lapban is. -
h1mpi
félisten
Én megint beszoptam
Ugyanolyan, mint a másik kettő volt. 1.230V-ot kér 4.6-on.
Szerintem ez nem a CPU hibája, hanem kezdek vagy a lapra vagy a ramra gyanakodni. Kicsi az esély, hogy 3 db különböző 4790K is pontosan ugyanazt a feszt kéri. Főleg, hogy ez a batch is mindenkinél megy 1.200v alatt 4.6-on csak nálam nem. Úgyhogy én ezennel befejeztem a keresgélést
Lehet Akoska nálad is a Gaming7 lap miatt nem mennek a procik. Ki kellene próbálni másik lapban, hogy megy, ha lesz időm átviszem valakihez és kiderül, hogy mi az igazság.Már az is szembe jutott, hogy rosszak a BIOS beállításaim. Ti hogy tuningoltok? Override módban?
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #13340 üzenetére
Azért akárki akármit mond,nem lettek rosszak ezek a refreshek.
Csupán az szar benne,amiért megalkották,a hőátadás.
Viszont sokkal jobban mennek a 4770k-nál és most már közel azonos áron lehet kapni őket.
Nem lehet kérdés a választás.
Nekem sajnos 4,8GHz-en már bekéri a feszt rendesen és X264 benchben is belenyal a 85 fokba.
Ezen az órajelen 1,278V-ot kér.
4,9GHz szerintem elmenne még egy 1,32-1,33V-al,de az 5 GHz már nem menne,csak 1,4V körül.
4,6GHz-1,174V
4,7GHz-1,21V -
bandi0000
nagyúr
ne kövezzetek meg
Úgy néz ki elviszik a lapom, és beruházok valami Z87 be proci hűtő még a gyári de ha elkezdeném húzni elvileg
IDLE-ben nem termelne annyi hőt ugye? -
#Morcosmedve
veterán
de szar procitok van tényleg
XD 1,2@4,6
-
baboss
őstag
Előzmények.1 2
Cink Elek kolléga javította 2 lábat 1 ferde,és 1 lelapult volt.Köszönet neki a profi munkáért.A probléma továbbra is fenn áll.Valakinek valami ötlet,hogy mi lehet a gond.
Ha újraindítom a gépet akkor CPU hibával nem indul el az OP (a CPU led világít) és a digit kijelző 00-át mutat, ha a főkapcsolót hosszan nyomom akkor indul el az OP.Megcsináltam a resetet az alaplapon,de a hiba ugyan úgy megmaradt Alvásnál és hibernálásnál nincs gond vele,csak restartnál akad ki. -
-
-
Popes
őstag
válasz
troll81 #13328 üzenetére
A feszt ahogy tapasztalom csak adaptivbe veszi vissza, viszont teszt alatt meg eléggé megemeli a beállítothoz képest.
Én is valami olyan beállítást keresgéltem hogy a beállított fölé ne menjen de alapon vegye vissza, de ilyet nem találtam sajnos.
Vagy fixen marad és nem veszi vissza vagy terhelésnél akár 1.3v fölé is tolja.
-
troll81
addikt
szia valami szívat 1.220V al fix fesz stabil mint a beton offset 1.240V stabil most játék alatt (bf4 multi ) 60-62 fok azon megáll jelenleg. mi a különbség az offset és az adaptive beéllitás közt?a másik pedig ha fix a fesz az órajelet veszi csak vissza az nem is baj de a fesz ha fix az nem akkora gond állandóra szerintem?
-
troll81
addikt
sziasztok 24/7 re mennyi a ajánlott fesz?mennyit lehet neki adni kb?de fixen pl?ez érdekelne köszönöm elöre is
-
zaja8
aktív tag
-
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #13313 üzenetére
-
troll81
addikt
válasz
#Morcosmedve #13313 üzenetére
Szia! nem tesztelni akarom inkább használom ez amit kaptam teljesen jó nekem,és hűthető a számomra.
-
válasz
laychi #13303 üzenetére
Van hozzá tok,de azt nem tudom olyan szögbe beállítani ahogy kell.
Ez gondom a telefonnal is.
Lehet veszek hozzá egy állványt (a telóhoz).
Van bukóm 2 is,nem kell boltba menni.#13304 HSM :
Poénnak elment szódavízzel.#13308 troll81 : Gondolom a tiéd is még gyári állapotban van és egy H110-el tartod ilyen értékeken a hőfokokat.
Bocs,nem tudtam kihagyni. -
joshua7
veterán
Embörök! Hol vannak már az eredmények azzal a csodabatch-csel?
-
válasz
BomiBoogie #13300 üzenetére
azzz ááámmmmÉs egy kupak lesz a főszereplő.
#13302 Imo85 : Sajna nem rajtam múlik,hogy kész lesz-e a mai napon.
Igyekszem megcsinálni.
Természetesen fog menni yt-ra.#13303 laychi : Majd veszek fel bukósisakot.
Lehet,hogy kettőt is,biztos ami biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest