- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
malphitee
senior tag
Koszi , nagyon egyszerű volt , a baj ott kezdődött 4 feszitovel próbálkoztam
))intel burn test lement 1.3v 4.7ghz.
-
keIdor
titán
-
laychi
veterán
válasz
Eduardo89 #10497 üzenetére
Nem,ha nem ismeri fel a procit,akkor nem csinál semmit,olyan,mintha egy darab papír lenne a proci helyén,vagy egy kavics
ezzel szívtam meg én is anno,mikor ivy alá vettem egy z68-as asrockot,tanultam belőle,mindenhez azt veszek,ami kell hozzá.
bár most,hogy a lapomhoz kijött devil's canyont támogató bios ha cserélnék procit,akkor nem kellene új lap,de ha frissen venném,mert mondjuk 1155-ről váltanék,vagy bármi másról,csakis z97-et vennék. -
laychi
veterán
válasz
vetőkrumpli #10492 üzenetére
4790K nem szerepel a kompatibilitási listában,tehát NEM
és z97 lapot vegyél alá,1-2 ezer forint a különbség,de az biztos ok lesz
z87 lap csak frissített biossal támogatja,és nem is minden lap,csak aminél kijött a devils canyon frissítés.
Ez azt jelenti,hogy belerakod a procit és nem fog indulni,frissíteni meg csak a listában szereplő procik valamelyikével tudod. -
*Tata*
senior tag
válasz
malphitee #10493 üzenetére
Jól látszik 15:42-nél.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
malphitee #10493 üzenetére
Akaszd meg alul-felül oldalanként a coolerbe, majd a hűtőbordákba az akasztókat.
Nekem is ilyesmi van az Alpenföhn Matterhorn Pure-on, én sem szeretem.
Itt a videóban 2:30-nál látod őket, de nézd végig és segít.
-
vetőkrumpli
csendes tag
Sziasztok kérdésem az lenne ,hogy erre az alaplapra [link] tudom nem ilyen alaplapot kellett volna venni de most már mind1 azt mondták Intel proci alá Intel alaplap kell jó-e ez a proci I7 4970K [link] ? Majd ha lesz pénzem veszek egy z87-es lapot csak most tényleg nincs úgy pénzem fölösbe még egy alaplapra és most már nagyon kell a kész gép szoal azért kérdeztem meg mert egy oldalon láttam és nem írta a támogatottak között ezt az alaplapot
-
válasz
laychi #10489 üzenetére
Igazán megtisztelő
Túl sokáig nem szeretnem megőrizni a titkot.
Sajnos mindig időhianyban szenvedek,es nincs idom megoldani a hűtés dolgot.
Pedig az igazán eredményes.De nagyon igyekszem megoldani ezt a dolgot.Ugyanis nagyon nagy segítség lesz nekem,minden processzorral,szó szerint minden processzorral.
malphitee : részleteznéd ?
-
malphitee
senior tag
Segítség itt ülök a gépem mellett a szobába es a procira mar feltettem beton biztosan az ashura shadowot, most kapaszkodjatok meg, nem tudom hogy kell rátenni a ventillatort , kész vagyok, lelkileg leamortizalodtam,összetörtem
-
NFree
addikt
válasz
akoska07 #10485 üzenetére
Akkor bocs rosszul emlékeztem kerestem a képet , de siettem s nem voltam elég figyelmes bocs.
Mikor lessz lap? Nekem sajna nem úgy jönnek össze a dolgaim ahogy szeretném de remélem 3 héten belül jöhetek én is . Kiváncsi vok a megoldásra , melegedés ügyben , ha nem tikos megoszthatod velünk.
-
Ákos és a Miklós az két különböző ember hiába Angliában élünk ,de két különböző személy.
Vagyis nem én linkeltem Pentium K procit.Egyébként onnan tudom,hogy Asus Z87I-Pro alap lapban ment,hogy telefonon mondja nekem mit írjak ide.
Van egy H81 M-Plus lapom,talán ma este megpróbálom elindítani benne.
Sok esélyt nem látok rá,hogy menjen benne.Amiben véglegesen menni fog az egy MSI Z97 Gaming 7 alaplap.
Volt Z87 gaming GD-65 lapom,azt imádtam,es a szuper Asus lapok ellenében azt választottam. Sajnáltam is nagyon amikor eladtam.laychi : tervben egyenlőre nincs kupak leszedes,mert a melegedesre tudom a megoldást anélkül,hogy elvenném róla a kupakot.
-
h1mpi
félisten
próbáld megkapargatni a 4790K feliratot, nem csak átragasztott 4770K?
-
NFree
addikt
válasz
akoska07 #10479 üzenetére
Tegnap, vagy tegnapelőtt, linkeltél egy g -s pentium procit az mien lapba ment? abba nem lehet berakni, mert teljesen felborzolod az ember idegeit.
Lassan 1 hónapja nincs procim notiról élek erre linkelsz egy procit és nincs lapez már mindennek a teteje. Valamit csinálj
-
Hehe
Előbb kaptok PH-s tesztet,már ha lesz ilyen ebben az évben.
Ok csak poénkodok.
Sajna nem jött meg az alap lap,így várat magára a tesztelés.
-
-
h1mpi
félisten
Még a végén olcsóbb lesz a 4790K
Aqua-ba csak 85K.én hülye eladtam, most lehetett volna bizniszelni vele
-
Maotun
őstag
-
Melorin
addikt
Amúgy mi van akkor ha az Intel ki sem adta az új I7-et, csak néhány kamu teszttel azt szeretné elérni, hogy jobban vegye a nép a 4770-t , mert úgysem jobb az új?
-
Melorin
addikt
válasz
MoP_FX 57 #10436 üzenetére
Ezekre reagáltam:
Ezért lett keményebb a ragasztó lehet, hogy ne legyen olyan könnyű delidelni, több vesszen kárba.
Elég nagy gáz ez, arról volt szó, hogy a Devil's Canyon-nál jobb pasztát és kupakot alkalmaznak, erre úgy tűnik nem változott semmi, de még szétszedni is neccesebb lesz innentől.
Gondolom veletlenul az intel bevetett valamit a delidesek ellen.
-
h1mpi
félisten
775-ös proci volt, ami tönkre ment. Meglátjuk én jövőhéten elviszem és remélem jó lesz a delid
-
dept
csendes tag
Ez azért a végletekig felháborító " szerintem ", hogy egy 100 ezer forintos processzornál egy jó minőségű pasztát sajnálnak...
-
dept
csendes tag
Cső all.
Most kajak ugyan úgy kupakolni kell a 4790k-t mint a 4770k-t. Ne idegesítsetek már fel.
Mikor jön már a PH teszt???
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Melorin #10434 üzenetére
Nem a kupaktalanítás lehetséges ellehetetlenítése itt az elsődleges probléma. Ez egyébként is egyelőre csak egy teória.
Ellenben egyre több helyen lehet azt a véleményt olvasni retail példányok alapján, hogy a „javított” kupak néhány fokot jelent csak a gyakorlatban, tehát gyakorlatilag semmit. -
laychi
veterán
nem ragasztót,hanem pasztát írt,vagyis ami az ihs meg a szilícium lapka közt van.
csak ezzel az a bibi,hogy régen nem pasztázva volt,hanem forrasztva.
ivy óta van pasztázva.
így már nem kérdés,hogy mi a baj.
azt hittem legalább ivy és haswell halott procikról/vagy gyenge cerkákról van szó -
Popes
őstag
Ott szerintem más lehetett a bibi mert ha egy nem kemény paszta széttépi a magot(ami pengénél is fennállhat mikor leemeled a kupakot) az több mint érdekes. Ki tudja mit kapott előtte az a proci.
Keldor papa Irja h1mpi hogy ezek régebbi procik, szerintem ne vonjunk le ebből messzemenő következtetéseket.
-
keIdor
titán
Elég nagy gáz ez, arról volt szó, hogy a Devil's Canyon-nál jobb pasztát és kupakot alkalmaznak, erre úgy tűnik nem változott semmi, de még szétszedni is neccesebb lesz innentől.
De ezek a zárt Skylake procik sem hangzanak jól. Nagyon kéne már egy konkurencia az Intelnek. -
h1mpi
félisten
Ezek nem 4770K-s procik, hanem régebbi Xenon, Celeron procik. Eleve más rajta minden, de gyakorolni és tapasztalni tökéletes. Még gondolkozom rajta, hogy megéri a teszt a 70-80K-t
Egyet nem értek majd a Mestertől is megkérdezem, hogy mi köze a ragasztónak a maghoz? Max a nyákot szedhetné fel, de a magot hogyan? -
Popes
őstag
Arra senki nem gondol hogy esetleg egy olyan procit fogott ki Cink Elek amit sokáig magas hőfokon járattak és azért lett betonkeméy a kupak alatt a paszta?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
MoP_FX 57 #10422 üzenetére
Az aztan meg teljesen ertelmetlen jatekra meg normal felhasznalashoz.....en most pont 4930K-rol valtottal 4770K-ra... Mocskos intel politika
(#10420) h1mpi: en is ugy dontottem (mostanaig) hogy inkabb kivarom a broadwellt a 4770K-van. Belottem 4.2 GHz-re 1.14 V-al atom stabil mindenhol... De azert piszkalja a csoromet a 4.5 - 4.7 GHz
-
laychi
veterán
Lassan ott tartunk,hogy eszterga vagy maró kell kupaktalanításhoz
esetleg lézerrel leolvasztani a kupakot -
MoP_FX 57
őstag
válasz
laychi #10419 üzenetére
Az Ivy Bridge és Haswell topikokban jó néhány esetre emlékszem, ahol cseréltették a visszaragasztott kupakú processzorokat, onnantól kezdve pedig ez az Intel zsebére megy. Érthető, ha ennek valahogy megpróbálnak gátat szabni.
(#10421) miklosss2012: Az eladásoknak igazán az tenne jót, ha a mainstream proci ráncigálása helyett élből HEDT processzort vennének inkább az emberek, ha kell a plusz teljesítmény.
De mielőtt valaki félreértené, nekem sem tetszik a hozzáállásuk, de ezzel együtt meg lehet érteni az ő álláspontjukat is.
-
laychi
veterán
válasz
Lalaboy #10416 üzenetére
Te nagy krízisben vagy most druszám,pengével rossz tapasztalat,satuval meg intelem.
Szerintem inkább ne is bántsd,mert Murphy nem alszik.
Bevonzod magadhoz az aggodalommal a bajt.(#10418) MoP_FX 57
Örülhet inkább ennek az intel,nem kell a garival foglalkozniuk,mert nem rendeltetés szerű használat. -
MoP_FX 57
őstag
Őszintén szólva én nem lennék meglépődve, ha az Intel egy „picit” masszívabb ragasztót kezdett volna alkalmazni. Ez a kupaktalanítás nagyon elharapódzott az utóbbi időben. Amikor az ember már szinte minden fórumon abba ütközik, hogy a friss tulajnak a kupaktalanítást javasolják mint első lépést a tuninghoz, ott valamit lépnie kell az Intelnek.
-
Lalaboy
őstag
Az XS-en tegnap ejjszaka deliddelt egy 4790K-t 73C-rol 59C-re csokkent a homerseklete......
-
Lalaboy
őstag
Letoltottem a Prime95 FMA3-as verziojat, megnezem ugyanazon a feszen, ugyanazon a Mhz-n, hogy mit fut...
Ha 8-10C-vel huvosebbek lesznek az eredmenyek, akkor elfogadhatoak azok a magas homersekletek a 4790K-nal. -
h1mpi
félisten
Szolgálati közlemény Cink Elek mestertől (szó szerint az engedélyével és kérésre bemásolva)
Hello!
Van egy marék mindenféle procim azokon finomítom a delid technikát.
Melyik a legjobb,legbiztonságosabb módszer.(a szerencsére nem bízom a dolgot)
Találkoztam egy új "mellékhatással ami halálos" a procira.
A lényege hogy ütés,feszítés hatására a félkemény gyári paszta is széttépheti a proci magot,és nem keresztbe törik el (bár ha törik akkor már mindegy) hanem lapjával szétválik.
Mondom,nem kőkemény paszta volt ami esetleg kiszáradt volna,félkemény volt csak.(olyan gyurma állagú kb.)
Aztán a már széttört magot próbáltam levenni a kupak aljáról de nagyon nem akart,gondoltam rámelegítek az hátha lazítja a pasztát,de semmi.(aztán mindegy mindegy alapon megküldtem extrém hővel gondoltam kupakolás előtti melegítéssel meglazul és akkor elenged és mehet a levétel bármi módon ki hogy szereti.De semmi meg sem kottyant neki a melegítés.) Úgy hogy kakukktojás hogy melyik proci megy szét ilyen módon amit ütnek feszítenek.Nem ajánlom senkinek ezeket a módszereket.
Úgy hogy szólj sztem a fórumotokba hogy ésszel az ütés feszítéssel.Nem tudni előre melyik megy így szét.
Ilyen gondról nem olvastam vagy hallottam sehol eddig,ez személyes tapasztalatgyűjtéskor jött.De gondoltam megosztom mással is.
Röviden ennyi.
Van képem is erről,ha lesz időm átküldöm ha érdekel. -
Popes
őstag
Szerintem most is elég nagy a szórás az új procikban, itt pl egy Noctua NH-D15 sem bírja Linx alatt hűteni 4,5ghz 1.25voltnál Link
Viszont itt az orosz tesztben ez már jobb darab lehet(bár ez se egy csoda) Link
Közben keresgéltem hogy mi oldhatja a ragasztót(csak isopropylra láttam utalás) de rájöttem hogy még ha meg is lenne akkor sem lenne egyszerű bejuttatni a kupak alá.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
BomiBoogie #10404 üzenetére
Ja, ertem a celzast. A tesztelo az mindig tesztpadot hasznalt a meresekre.
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest