- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Milyen TV-t vegyek?
- Dell notebook topic
- Gaming notebook topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Lalaboy
őstag
Atrakom az oreg ramjaimat es nezek egy 32M-et! (lagalabb megnyugszom! )
[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
Upps! Fennvan egy uj beta bios a lapomhoz, frissitem, megnezem...... (Es megprobalom nem kinozni a procit! )
-
MM
őstag
Igazad van, de szerintem így nem veszi vissza az órajelet, ha nem kap terhelést, hanem fixen tartja...
(#12591) core i7:
Kevesebb van neki, de jó eséllyel nem fog hiányozni az a néhány utasításkészlet, ha csak nem vagy hardcore programozó/fejlesztő...
[link]
(a "K"-s CPU-k mindig gyomláltak kicsit, de csak szőr mentén... )[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Sokat nyom az teljesítményben ,hogy a I7 4770K -nak több utasításkészlete van mint az i7 4790K-nak mi értelme egyáltalán ezeknek az utasításkészleteknek hol hoznak ezek teljesítmény növekedést? Játékokban?
itt is itt van a linkben egy csomó utasításkészlet hiányzik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Ezt találtam,figyelemre méltó teljesítmény.
"Ha figyelembe LN2 stabilitás Prime95 nem fontos, de a frekvencia a maximális SuperPi és érvényesítési magas. Kérjük, ne vegye figyelembe, hogy a játék, történt a Windows 7 64bit, és teljesen non-optimalizált nem ez volt a cél.
Optimális feszültség Pentium G3258 alatt LN2 volt 1.88v beállítva a BIOS-ban fordított mintegy 1,89-1.9V mért multiméter. Ami a hőmérsékletet, én mindig fut a CPU, hogy a korlát a hideg hiba, ami -120 Celsius fok.
Sikerült futtatni a SuperPi, hogy egy szép 6192MHz, míg a frekvencia érvényesítés megállt 6309MHz. Ez jó egy véletlenszerűen kiválasztott mintát, de ne feledje, hogy meg tud felelni jobb vagy rosszabb példákat. " -
qad
senior tag
Oc fixed mod-ban tudsz tuningolni , ha enabledre teszed. Direkt auto-ra tettem, akkor láthatom csak a speed tech/step akármit és a turbo modot. Mindkettő disabled. Asrock 797x killer.
(#12570) bombibmw
Nekem is ez a batch száma és nekem bebootolt 1,080-on 4400mhz-en. annyi hogy én egyből a végét néztem a procinak és a türelmemmel 1.302V 4800Mhz-ig jutottam. Még nincs teljesen kitesztelve mert csakpodja a 90 fokot.
[ Szerkesztve ]
-
-
MM
őstag
válasz bombibmw #12575 üzenetére
Erre a feszre azért számolj rá még 0,08V-ot!
Ha "keményebb" avx-es programot futtatsz... (pl: 0.6.4 helyett 0.6.5 LynX)A TDP limitet elvben hiába állítod, a szorzót az alapján állítja turbonál, hány magot terhelsz.
Viszont ezt Z lap és K CPU esetén át lehet állítani, hogy minden magra érvényes legyen a max. turbo clock, jelen esetben a 4,4Ghz...
A TDP limit miatt max. visszább veszi, minimum 4Ghz-ig.
Alp beállításnál: 4 mag 4,2Ghz; 3 mag 4,3 Ghz; 1-2 mag 4,4 Ghz.(#12577) h1mpi:
De bizony, hogy van... sajnos...
Asrocknál pl. csak Turbo ON-al lehet tuningolni, ezért ki is kell tolni a limitet maxra tuningnál.
(persze a lap ezt auto-n is megteszi.)[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Ez még nem biztos,ez csak egy szám.
Vagy ez alapján már lehet is borítékolni?
Tolok majd IBT-t,csak lassan fekvés.
Az igazi próba hétvégén vár majd rá,bár ahogy nézem a 4,2-höz sem kell neki túl sok fesz.(#12573) Speed(R) :
Jah,most olvastam.
Akkor ki kell tolni a TDP limitet?
Nem satus lesz,de mindenképpen leszedem róla a kupakot,vagy odaadom Cink_Eleknek,Ő úgyis újpalotai,mint én,ha jól tudom.
Ehhez a procihoz már nem nyúlnék hozzá jó szívvel.(#12577) h1mpi:
Nem néztem még a lap beállításokat,fene se tudta.
Mondom:"Van valami TDP limit,amit ki lehet tolni".[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz bombibmw #12572 üzenetére
Az egy komoly darab szerencsés vagy
Tolj egy 4.6 Ghz-et 1.200v-al le kell mennie IBT-nek, de lehet 1.180v-on is lemegy.4790K L420B765 - all cpus boot 5 GHz air 4/8 so are only lemons, not tragic on air (best is 1.23v @ 4.7 GHz OCCT), but not scaling on cold, best can do 5.8 GHz Physx 3d11 but 6.1 GHz CPU-Z is max with 2 cores...
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Akkor belépnék a klubba egy 4790k-val én is.
Mindjárt toltam neki egy kis linxet pár másodpercig,hogy tudjam,kb. mire számíthatok.
Minden alapbeállításon van a lapon,csak betettem a CPU-t,újratettem a wint,meg pár programot és kezdtem is.
Ami rögtön kiszúrta a szemem,az a 4,2GHz 100%-os terhelésnél.
Ez miért van?Batch#: L420B765 Malay
A lapon annyi új(nekem) beállítás van,hogy azt sem tudtam,hova nézzek.
Ehhez azért majd kérni fogok egy kis segítséget.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz ricsi99 #12568 üzenetére
Köszi!
Nem bíztam a véletlenre, semelyik beállítást sosem hagyom automatán. Mindent mindig szépen beállítok kézzel. Ezért is volt fura, hogy mikor tuning után visszatöltöttem a mindent fixen tartalmazó, korábban már stabil profilom is tudott rosszul működni.
Minden lap ilyen amúgy, hogy automatán szétfeszeli a cuccokat. A Giga topikot ismerem, látogatom, de elég halott. Ott korábban említettem már, hogy valami fura a lapomal, de nem nagyon jött rá tapasztalat, azért is írtam inkább most ide.[ Szerkesztve ]
-
ricsi99
addikt
Szia
Z87X-OC
szerintem bios szinten van hiba ,automata modon nálam eszméletlem modon állitgatja a feszt ha bármit is manuálra teszek, pl f9-es beta biossal bios reset után automatikusan 4,3 oc val indit (benne marad pár beállitás valamiért... akár biosfrissites után is ,pedig 3 clr van rajta) ,4760k ,kézzel kell mindent beállitgatni mert olyan sunyi mint a dfi lapom... win bejön de random kékhalál van ha oc-n automatikus beállitásokkal nem tetszik neki valami.
Giga topic:
bocsi valamiert nem tudok linket beszurni...
http://prohardver.hu/tema/gigabyte_z87_h87_b85_q87_alaplapok/friss.html[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
HSM
félisten
válasz SoulReaver #12564 üzenetére
Köszönöm a választ! A Te lapodhoz az F9-es az nekem az F8, amivel a kékhalálozást csinálja. Akkor gari. Örülök is ennek amúgy, mert nagyon szimpatikus lap, nagyon szépen tette a dolgát, mikor épp nem bohóckodott....
(#12566) Hoorus: Giga support is ezt írta, hogy ha nem segít a BIOS-uk, akkor hibás a lap. Csak furcsálltam, hogy néha gyönyörűen megy, akár hónapokig, aztán meg ha kicsit megpiszkálom, majd mindent visszaállítok, akkor is kb. naponta 5X esik össze.... Szval vmi szoftveres hibának tűnt, de ha nektek szuper, kb ugyanaz a lap, akkor mégsem szoftveres gond az. Csak nehéz lesz így gariztatni, hogy akár 2-3 nap intenzív üzemet is kibír, mielőtt kékezik az F8-al...
[ Szerkesztve ]
-
Hoorus
őstag
válasz SoulReaver #12564 üzenetére
+1
Z87X-UD3H, i5-4670K (4,6 GHz) 24/7-ben stabil már hónapok óta. F9 BIOS..
HSM: Nem lehet, hogy nem is a BIOS a ludas, hanem a lap hibás?
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #12561 üzenetére
Hát miről? Homályos egy kissé számomra, mit akarsz a memórián beállítani és hol.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
HSM
félisten
Használ valaki a topikból Gigabyte Z87 vagy Z97 alaplapot és tuningot? Mik a tapasztalatok, megbízhatóan, jól működik? Nálam vannak furcsaságok, pl. a a két legfrisebb BIOS-al alapon is mindenféle kékhalálozik. Vannak béta BIOS-ok, amikkel tökéletesen megy, de ott olyanok fordulnak elő, hogy pl. bekapcsolom a gépet, és vagy elindul vagy nem, vagy pl. ha tuning nem jön össze, utána ha visszatöltöm a régi, addig stabil elmentett alapórajeles profilt, akkor ugyanúgy nem működik jól. Írtam a Gigabyte-nak, ők küldtek tesztre egy friss BIOS-t, azzal viszonylag jó, de a tuningos/bekapcsolós mókát csinálja. Azt írták, ha az nem jó, akkor küldjem vissza gariba, mert valószínűleg rossz, de nekem az a fura, hogy ezek szoftveres gubancnak tűnnek nekem, nem hardveresnek, mivel minden BIOS-al máshogy más hibázik, de az itthoni szervíz mentalitást ismerve a garit hagynám utoljára. Szóval tapasztalt bárki, bármi hasonlót, akár Giga, akár más Z87-Z97 lappal? Nálam 4670K-s i5 van benne. Amíg nem tuningoltam, egy béta BIOS-al ment, full hibátlanul fél évig, de tuningnál az is elbizonytalanodik.
-
baboss
őstag
Megvan a G3258-as CPU.Első lépésként szoftveresen tuningoltam.A bios-ban még nem tudom,hogy mit mire érdemes állítani,( idáig csak AMD konfigom volt,és sok minden teljesen más,van egy csomó minden amiről fogalmam nincs,hogy mire való) azért megpróbáltam egy két értéket beállítani.Ha valami nem jó kérem,hogy jelezzétek,és ha esetleg még mást is kell még állítani.
A memóriában 11-13-13--30 ról 11-13-13--28-ra állítottam.2400 MHz 1.55v-on.
4.5 GHz 1.24v
Ezekkel a beállításokkal idáig jutottam.
4.9,GHZ 1.424v itt már 65°c-os volt a hőmérséklet,A vízhűtés minimális fordulaton ment.Sima fehér paszta van a CPU alatt,és nincs kupaklova.
5 GHz-en már nem ment 1.430v-on sem,tovább nem mertem emelni az értéket.Lehet,hogy még mást is kell állítanom,hogy jó legyen,viszont ehhez már nem értek.
A szoftveres tuning helyett szeretném a biosban beállítani a megfelelő értékeket,ebben kérnék segítséget.
Alaplap ASUS MAXIMUS VI FORMULA[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
-
Trailblazer
veterán
válasz #Morcosmedve #12558 üzenetére
Az oprendszer, nevezetesen a Windows is eszik ám ramot...
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
#Morcosmedve
veterán
Van egy nem teljesen ide illő, de lehet, hogy mégis ide illő kérdésem.
Miért nem lehet 8,0/8,0GB memóriát használni?! Ezt beállítani?
(egyáltalán miért van részekre osztva, vagy 4 fele?)Köszi!
u.i.: lapon le van tiltva az iGPU, csak PCIE, az is 3.0, ezen kivül OS szinten a lapozófájl ki van iktatva.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Bacusuz
addikt
válasz Speed® #12460 üzenetére
Meg van a megoldás és végig is megy az ibt.
C: re tettem és onnan indítom.
Amúgy a nem avx es linx-el 65 gflops értéken végigment 65-70 c fok körül,míg ibt alatt 125gflops 95-98 c fok.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz ricsi99 #12541 üzenetére
Ez azért nem igen helyes megítlés.
Már a mi a hőfokot illeti
pl nem mindegy milyen paszta van a Die és a kupak közt,nem mindegy milyen paszta van a kupak és a hűtő közt és az sem mindegy,hogy milyen hűtő van a procin.Szóval lehet,hogy 1,3V-nál egy 2 tornyos Noctua vagy hasonló kaliberű,esetleg vízhűtéssel 80-90 foknál megáll,ha CLU van a Die-on,viszont,ha csak pl MX2,MX4 paszta van a die-on meg valami kis fika hűtő,akkor már megint ott van a 100 fok.(persze én itt most egy kőkemény linx tesztről beszélek)
Ha meg nem linxről beszélünk,akkor meg azt mondom erre,hogy 70 foknál feljebb nem ment a procim normál használat mellett,akkor sem,ha videót kódoltam 1,3V 4,6Ghz delid előttEz a hőfok dolog igencsak szubjektív,külső tényezők erősen befolyásolják(a leírtak pl,meg az se mindegy,hogy egy 20 fokra hűtött hideg levegős klímás szobában van a gép vagy 30 fokos meleg levegősben )
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
duc
aktív tag
válasz Obliterátor #12553 üzenetére
BF4-ben például rendesen érezhető a RAM sebesség.
Illetve még szerintem a késleltetéseket lejjebb lehetne venni. egy gyárilag 2400-as ramot 1600-on ilyen nagy késleltetésekkel nem járatnék... hangsúlyozom, szerintem.[ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
Obliterátor
tag
Igen köszönöm ! Akkor Az uncore-t nem erőltetem. A ram 2400-es 1.65V-on. Most 1600-on fut 10,10,10,27 el 2T be. Nem szeretem húzni mert nem sokat dob és csak játékra használom a gépet. Aida speed teszt nekem nem releváns. Mióta emeltem a Ring feszt elkezdett "ciripelni" a gép. Kívülről nem hallani csak fülesbe pl ha elindítok egy játékot. Az overide vagy Vccin emelés meg negatívan hatott a gépre. 1.8V volt gyárin de 2V on állandóan fagyott.
-
ricsi99
addikt
válasz Lalaboy #12547 üzenetére
Giga lapnál ezeket ki milyen feszeken használja?
Nálam pl az also 3 értékhez +0,2 kell 4,3 hoz és + 0,3 kell 4,5 hoz ,amugy a videkarim a legenyhébb terheléstöl is elszáll ,ez ugyan ugy vonatkozik arra is ha lanrol másolgatok kicsit
arra lennék kiváncsi hogy kb mely orajelekhez miket illik tenni ill, mennyire biztonságos ezeket felemelni.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
nagyúr
válasz andromedae #12546 üzenetére
Ezek szerint jol sejtettem.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Lalaboy
őstag
válasz andromedae #12546 üzenetére
Igen ez csak a Batch#, az L3-as 2013-as az L4-es 2014-es gyartasi evet jeloli! Az hogy az Intel 1600-as ramokat "tamogat?" egy bullshit! Nyugodtan hasznalhato 2400-2800-as ram is, az IMC megbirkozik veluk.
(#12543) Obliterátor Persze, hogy lehet! Sot erdemes! A vccin feszt 4.8Ghz felett mar 2.2V-ra kell emelnem, kulonben ha a vcore-al kompemzalom az orajelet az alapos +melegedessel jar, ami nalam (mivel leghutesem van) kulonosen fontos! De 2.2V fole meg nem kellett mennem, igaz 5Ghz felett meg alig teszteltem.....
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz andromedae #12542 üzenetére
Senki sem irt "L4 cache"-t.
Hivatalosan csak 1333-1600. De betolhatod melle a 3000MHz-es ramot is, a lap majd megoldja.szerintem jónak tűnik..
-
nagyúr
válasz andromedae #12542 üzenetére
Üdv!
Linkelnéd hol irnak L4 cache-ről ?
Ha topikban olvastál L4 L3 elnevezésekről,akkor az a BATCH számot jelenti a processzoron.
XMP-vel mennek természetesen nagyobb memóriák is.
Én 2400-est használok.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Obliterátor
tag
válasz Lalaboy #12528 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást ! Most már nekem is megy kevesebbel . 4.7Ghz 1.265-el . Vrin 1.13 V . Vccin az a override igaz? Gáyrilag 1.8V . A guide amit böngészek 2.4V maxot ír léghűtéssel. Tegnap nézegettem hőfokokat és a max 80C volt stress test alatt. Jónak éreztem annak a függvényében hogy akkor még túl volt feszelve a rendszer és játék közbe ennek a közelébe se megy fel. Akkor ha jól értelmezem V Ring és Vccin emeléssel lehet még játszadozni a magasabb órajelért ?
-
andromedae
tag
Sziasztok!
Úgy látom mostanság népszerű az i7-4790K, nekem is nagyon tetszik, viszont nem értek 1-2 dolgot.
- miért írnak egyesek arról hogy L4 chache? amikor én csak L3-at látok a gyártó oldalán is?
- egy vadiúj cpu miért csak 1333-1600 Mhz ramot támogat holott már vannak sokkal nagyobbak is? (vagy a nagyobbak úgyis xmp módban mennének?) -
ricsi99
addikt
válasz #16729600 #12540 üzenetére
Garancia off ,kivétel ha frankon vissza van ragasztva de szeritem utaznak rá
El lehet cseszni pl én egy nagyon apro karcolást ejtettem s azota csak 4*es sebességen megy a vga-m akárhova rakom ,hál isten elég neki a pcie-x 3.0 X4 sebesség.
Jo munka? Hibátlan a proci minden funckcioja és 1,3 voltal linxel nem utod meg vele a 100 fokot.Erdei88
Asus-nál passz
Giga z87x-oc lapnál "CPU VRIN External Override" (alapérték 1,8v ha ez segit)[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
törölt tag
Sziasztok,egy kupakolt I7 4770K nak mennyi saccperkb a reális ára?Illetve ilyenkor a garancia végleg elveszik?
Még valami,lehet ezt a kupakolást is elgányolni,egy hozzá nem értőnek,miből derül ki,hogy jó munkát végeztek?Köszönettel. -
ricsi99
addikt
válasz Lalaboy #12530 üzenetére
Kár hogy nem irkálják ki az emberek ,hogy melyik lapon milyen feszeket állitanak be + a procifeszen kivül.
Pl nálad láttam hogy a vccn 2,1 volt... feltoltam és láss csodát 4,5 ön stabil a lapom amikor eddig max 4,3-at tudtam stabilan kipréselni belöle.Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
h1mpi
félisten
válasz bombibmw #12531 üzenetére
Ez a példány 1/1000-ből. Nálam 4.6-on, mind a két 4790K 1.230v-on stabil alatta crash.
Lalaboy: vcc in 2.1v? Az tényleg durva! Nem károsít ez magas fesz? Tudtam, hogy van valami trükk, ennyivel nem mehet alacsonyabb feszen, mint a többi. Ez globál szinten kiváló eredménynek számít.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Lalaboy
őstag
válasz bombibmw #12531 üzenetére
Eddig meg nem probaltam 4.6Ghz-n, meg alapon sem! Azt mar lathattad, hogy maskepp viszonyulok a tuninghoz, mint az ami altalanosan megszokott, de meg is van az eredmenye! Majd segitek, ha meglessz a procid....
Azert levezetek egy problemat, mielott valaki megkerdezi, hogy miert olyan magasra allitottam a vccin es a vring feszt a 4790-es procimnal. A proci erzekeny az uncore frekvenciara, ami alapbol a 4690K-nal 3.5Ghz, de a 4790K-nal mar 4Ghz! Ha az uncore a 4790K-n 4 Ghz-n van a proci sajna automatikusan tobb feszt ker! Ezt ellensulyozom a vring fesz emelesevel. Igy mar nyerhetek akar 0.03V-ot is, +vccin-t emelem azzal meg segitek a procinak, legalabbis ez az eddigi tapasztalatom! Ezt alatamasztja az, hogy a 4690K-k milyen "gyonyoru" feszen elmennek 4.6Ghz-n, de ha megemeled az uncore mhz-t annyira, mint a 4790K-nal, akkor minden a feje tetejere all! Eddig nem lattatok GTL-es "kepeket" mert az megmutat minden fontos feszultsegbeallitast, most lathato![ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Lalaboy #12530 üzenetére
Jó reggelt Mindenkinek!
1,15V-al megy a 4,6?
Az már azért nem rossz.
Én is örülnék egy ilyen példánynak.
Remélem sikerül ma kifognom.
Hogyan kezdjem,miután elindítottam a gépet?
Nézzek egy default beállítást,hogy mennyi az alapfesz?
Tuninghoz és a feszültségekhez majd kellene egy kis segítség,de arra csak hétvégén lesz időm. -
Lalaboy
őstag
válasz Obliterátor #12510 üzenetére
-
Lalaboy
őstag
Mire megcsinaltam ezt a tesztet, mar nem tudtam szerkeszteni!
IBT terheles alatt a procifesz felmegy 1.182V-ra, kulonben csak 1.177V A Gigabyte Tweaklauncher-t nagyon erdemes letolteni, komoly hasznat veheted, foleg teszteleskor.No igyse surun hasznalom a procit!
[ Szerkesztve ]
-
Lalaboy
őstag
Latom "alaplaprokonok" vagyunk! A giga lapok szeretik a magas vrin feszt, sokat segit a proci stabilizalasaban. Nalam mindket procimnal 2.0V vrin fesz felett lettek stabilak. Pld.: Asuseknal mas a leanyzo fekvese! Ellenben nagyon sokallom a Vcore 1.28V-ot 4.6Ghz-hez, foleg egy 4790K-nal! Nezd meg legyszi, ha minden bios default-on van, akkor a CPU-Z, vagy AIDA, stb. IBT veryhigh terhelesnel mekkora feszt ir ki! Ha 1.2V alatt van, akkor a 4.6Ghz-hez joval alacsonyabb fesznek is elegnek kell lennie 1.28V-nal! Ha felette van, akkor is lehet csokkenteni a procifeszen!
-
NFree
addikt
válasz Obliterátor #12514 üzenetére
A turbó maradhat off-on habár tuning esetén ha jól hiszem már nem megy mivel felülbírálja a maga a szorzó emelése.
Az igp-t elvileg lekapcsolja ha van a rendszerben más vga, de én ki szoktam nyomni. a cpu ring az nb fesz (uncore), vagy ring fesz nagyban befojásolja ha emeled az uncore frekit is. de 1,1v al aszem neked is 4ghz re emelte a lap és kész elég is , nem muszáj jobban nyúzni, mert nagyban növeli az instabilitást. És a sebesség csak szintetikus teszteknél jelentkezik.
Remélem érthető volt, fáradt vook.A ram 1.65v os gyárilag , és milyen órajelen ketyeg ezen a feszen, mert akkor esetleg megpróbálhatsz visszavenni az órajalen, vagy lazítani kicsit az időzítéseken s máris lehet egy kicsit csökkenteni a feszt is.
[ Szerkesztve ]
vga
-
zaja8
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetve a topicot azt látom hogy sokan felhagytak a 0.6.5-ös linx-el, és inkább az IBT megy, mint stressz teszt. Már meg elég az IBT is? Ezt nem értem...
Felvilágosítanátok, hogy most akkor nekem is elég lenne az IBT-vel teszteni a 4670k-mat?
Mert akkor szerintem nekem is meglenne a 4,5 ghz. -
Erdei88
veterán
Van aki 2400 Mhzes ramokkal tesztelt? Minek kellene egy kis plusz feszt adni, hogy stabil legyen ezen az órajelen is?
-
NFree
addikt
Cpu v rin ovverride , elég kellene legyen 1,8v is vagy nagyon max 1,82-1.84.
Cpu feszből faragnék még kicsit legalább 1,265v -ig és a ramfeszt sem erőltetném jobban 1.56v-1,57v nál 24/7 re. De ez én vagyok.vga
-
Obliterátor
tag
Üdv ! Ma csatlakoztam a klubhoz egy 4790k-val. (off : tegnap rendeltem meg iponon L4-est adtak) Guide alapján most 4.6Ghz , Cpu vrin Override LLC Extreme , Cpu vrin current protection Extreme , Cpu vrin Override 1.9V , Cpu Ring 1.1V , Vcore 1.28V , Bclk 100mhz , Turbo off , C1E, C3, C6/C7, és EIST off , Ram 1.65V . Milyen beállításra kell még figyelni? Mit tennétek hozzá vagy vennétek el? A válaszokat előre is köszönöm !
-
NorDezs
senior tag
válasz SoulReaver #12507 üzenetére
Nem. 4,8-ig probaltam, de ott mar 1,3V kellett, es ezt nem akarom 24/7-ben. Fentebb meg egyaltalan nem probalkoztam.
-
Wucky
senior tag
Én még nem tudtam dönteni. Nem biztos hogy kihasználnám a 4790K-t, még akor sem ha Cadezek.
Lehet beérem egy 4770K-val is, vagy I5-el. Fene tudja mi lesz. Egyenlőre olvaslak titeket, és csorgatom a nyálam~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Imo85
tag
Egyszerű, megvettem mind2 lapot. felraktam a rendszert és a drivereket. Van egy komoly pioneer erősítőm és hozzá jamo hangfal szettem. leteszteltem és el kell keserítenem mindenkit. csak egy hajszállal jobb. Szóval most visszaváltok Gaming 7-re. lehet, hogy jobban néz ki a 9, de ez csak markieting. pénteken viszem is vissza.
Lalaboy: köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Imo
Új hozzászólás Aktív témák
- ryzen 5 1600x six core am4
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest