- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
ricshard444 #11294 üzenetére
Játszok és kihajtja
Igen, ezért mondjuk itt, hogy átlagosan 1,3v alatt jobb maradni!
A nagy kérdés, hogy auton nem e feszeli szét a lap ugye, és "en egy atlag user" honnan tudjam mi lesz vele.
-
válasz
#Morcosmedve #11292 üzenetére
Azért a G3258 csak 2 mag, hiába a tuningolva magas órajel, ha nem képes meghajtani egy normálisabb VGA-t /3DMark GPU pontszám meg Unigine programok, etc. nem relevánsak/
Persze, ha nem játszasz, akkor jó.A degradációról röviden: meglepődnél, hogy milyen "normális" lépcsőn is elkezdi magát "leépíteni" a cuccos és 2-3 év múlva azt veszed észre, hogy mondjuk 1.21 helyett már 1.26-t kér ugyanabban a konfigban /most ez Bloomfield-s példa, ezt pl rengeteg ember tudja tanusítani, mert elég idős ahhoz a platform, hogy legyen kellő mennyiségű infónk ehhez/ Pedig aztán ott az 1.2V az "semmi"
Phenom X4 és X6-tal is megtapasztaltam, a többit csak közvetetten, de vicc néha.Persze az itteni tulajok nagy %-ka ezt nem fogja megtapasztalni, majd csak a 2. vagy akár 3. tulaj.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
joshua7 #11287 üzenetére
Volt 2600k-m az például ~4,4-en hozta, amit a 4770k alapon, de se PCIE 3.0 se semmi új...
(#11291) ricshard444: 24/7, degradáció nélküli és hűthető feszes 5GHz 2600k-ról talán már nem érdemes. - egylőre a G3258-ról SE váltok i7-re egy ideig
Érdekes az Intel, szerintem L3-asok gyanúsan "átnevezett" 4770k-k, az L4-esek talán már külön utakon járók!
(#11293) BomiBoogie: egészséges tuning, az mehet 24/7, de a bench alá szétfeszelt CPU-t huzamosabban nem éri meg, semmit se fog jelenteni.
-
válasz
joshua7 #11287 üzenetére
Csak aztán ott a piaci ár kérdése: 2600K használt ára 50k, a 3770K 55k körül, a 4770K meg 65k körül.
Ha a 2600K 40k körül lenne, akkor szó nélkül azt választanám, de így nem késztet arra az ár sem, hogy régebbit vegyek, így kis töblettel ott az újabb, ami legrosszabb esetben, normális fesszel hoz egy 5GHz+-s 2600K-t.Az tény, hogy egy tuningos 2600K-ról felesleges váltani...
-
Speed®
titán
válasz
bandi0000 #11289 üzenetére
38 a szorzó 1-2 szálon, 37 3 szálon, 36 4en. Próbáld ki 1 threaddel, vagy pl. SuperPIvel 1 magra belőve az affinitást eszközkezelőben, hogy ne dobja szét az ütemező 4 szálra. Fel fog menni 38ra, ha nem fut más folyamat mellette.
Feszültségérték bug lehet szoftveres, de szenzoros is..BIOSban mennyi? -
bandi0000
nagyúr
válasz
Speed® #11273 üzenetére
Ez a legfrissebb CPU-z elvileg, de lehet ez a baj, az aida is ugyan ezt mutatja, akkor mért irja a procira hogy max turbo: 3,8?
BomiBoogie: Áhh nem csak kíváncsiságból ránéztem hogy a prime mennyire fűti a procit alap mindennel, még nem jutottam el odáig hogy vegyek lapot, elsőnek kártyára gyűjtök, nem megy annyira könnyen ez mint 1-2 kollegának hogy kitalálja egyik nap másik nap már jön a "shelfie" róla: DD
-
baboss
őstag
válasz
Montesantos #11286 üzenetére
Hát ez már nagyon durva lenne.
Mint ha a zöldséges kiszedné a szebb gyümölcsöket a ládából,és drágábban adná el,mint BIO.
-
joshua7
veterán
válasz
#Morcosmedve #11283 üzenetére
SB-nél könnyebben kifogható a léggel 5+, Haswell-nél meg kb. lehetetlen. Így hiába van c2c előny, összességében..
-
Montesantos
senior tag
válasz
#Morcosmedve #11283 üzenetére
Erre jutottam én is igaz csak február óta olvasom ezt a topikot de nem igazán voltak új 4770k tulajok akik megvoltak elégedve a frissen vásárolt pocijukkal: az intel kiszedi a nagyon jó 4770k csipeket---- lesz belőle 4790k oszt jónapot megvan a parasztvakítás
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #11284 üzenetére
Nem arra, hogy senki nem tuningol
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Montesantos #11281 üzenetére
Igen gondolom kiveszik az alacsonyabb feszes 4770k-kat, egy hangyányival jobb paszta, 2-3 fok és így hülyebiztosan ki lehet adni 4790k-nak, majd jön újra a zsákbamacska.
(#11280) joshua7: A SB éra meg oké, hogy jobb a die és a kupak kontaktja, de ott se mindegyik 5 Ghz, vannak határai 24/7-be minden eszköz OC-jának, amihez ki kell nagyon fogni, ezért van aki berendel 4-5 CPU-t, majd visszaviszi a bótba a maradékot...
(#11282) akoska07: egészen biztosan
MÁS: 4,6-ot, ha mennek szép fesszel ezek a CPU-k, akkor szerintem már mindenki elégedett lehet, nyilván, ha jó áron jut hozzá, akkor van satisfaction
(---ezek a CPU-k teszthez mnnek 4,8-5 közt stabilan---)
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Montesantos #11278 üzenetére
De még a 4.6 Ghz-hez se kell nagy ész
Szerintem ennyit megér aki ezekben a vizekben szeretne evezni!
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #11276 üzenetére
Ott windows frissítés bele pofázott, pont néztem.
-
#Morcosmedve
veterán
Jó lesz ez
1,3-on 4,6 tuti stabil mindenhova, az már nagyon jó, 4,7 meg tesztre sztem, de ez hosszabb folyamat. Delid után jobban ki lehet mérni, hátha megy 1,36-on 4,8 27/7
De sajnos látszik a teszten is, hogy a 3-ik körnél throttlingolt egy kedveset. - (#11277) h1mpi : akkor LOL, majd delid után kiderül minden
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #11274 üzenetére
Ez olyan, mint a Barátok Közt. Senki sem nézi, de mindenki tudja mi van benne
-
válasz
BomiBoogie #11269 üzenetére
Kezdésnek rakd 50%-ra. Bár tovább nem is kell szükséged arra "extrém" esetben lesz szükséged. Így nézd meg hogy alakulnak a feszek.
-
válasz
BomiBoogie #11267 üzenetére
Nem tudod megölni. 100 fok után throttingolni fog
. Linxből mindenképpen az AVX-es 0.6.5-öst add neki. Ne lepődj meg ha 90 fok felett lesz, nem gond teszt idejére. 4 Gb memóriával, szerintem 20 kör elég.
Ha errort dob, kékhalál vagy hasonló akkor kevés lesz neki a feszkó. LLC?
-
válasz
BomiBoogie #11258 üzenetére
Akkor kezdésnek adj neki egy linxet. Ha ok utána folytasd.
-
Erdei88
veterán
válasz
BomiBoogie #11256 üzenetére
Majdnem hasonlóan "tuningos" procink van, bár nálam mindenre elég ez az órajel. Esetleg 1.23V-al nem menne?
-
válasz
BomiBoogie #11256 üzenetére
Ezek linxes hőfokok?
-
válasz
#Morcosmedve #11252 üzenetére
Elég jó kis proci lett!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #11247 üzenetére
4.2-n 1,232v-ot vesz fel a G3258 Auto Core fesszel és dekára annyi a GPU score, mint a 4770k @4,2... Igaz a physix az azért nem megy neki olyan simán, de azért nézzük el, hogy még emelek órajelet, plusz:
NEM elfelejteni: 1 db Deák Ferenc elég rá, ÁFÁstul!Linx 0.6.4 alatt 62-65 fok a két mag H110-el, 28-29C szobába!
-
válasz
Speed® #11250 üzenetére
Te nem érted. A hőmérséklettel csökken azt jelenti, hogy a hőmérséklet növelésével csökken. A fizikusok így szokták mondani, ami megtévesztő lehet a laikusoknak, de ez már csak így alakult ki.
"A negatív hőmérsékleti együttható azt jelenti, hogy a hőmérséklet növelésekor az ellenállás csökken."
Kivettem a zárójeleket, hogy ne zavarjon össze, olvasd el még egyszer, amit linkeltél.
-
MoP_FX-nek van igaza.
Az a mondat, hogy a félvezetők ellenállása a hőmérséklettel csökken az azt jelenti, hogy ha a hőmérséklet nő, akkor az ellenállás csökken. Had ne kelljen belemennem. Jól le van írva az a wiki cikk is csak értelmezzétek.
@Speed(R)
Az NTC azt jelenti, hogy az ellenállás hőmérséklet szerinti deriváltja negatív. Azaz +T->-R / -T->+R -
#Morcosmedve
veterán
Infó:
Tehát akkor közben megszülve a megoldás a CPU inkompatibilitásra Z87 DC és G3258 esetében!!!
Kizárólag a mellékelt updater tool használatával OS alól, vagy valahogyan boot-os pendrive elkészítése után fog rendesen felfrissülni a lap, mert az Intel MEI firmware-t máshogy nem lehet!
Most akkor újra CPU csere és akkor kiderül, hogy éljen/haljon a G3258
-
Szeretem a fizikát, de azért elismerhetnétek, hogy ennek már köze nincs a topikhoz közvetlenül
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
#Morcosmedve #11243 üzenetére
Az ott a fém, te meg a fém alapú ellenállásokról beszélsz. Teljesen más.
Nem tudom, hány oldalt kell még belinkelnem, hogy valakinél végre leessen a tantusz.
fém != félvezetőA hőmérséklet növekedésével a fémes vezetők fajlagos ellenállása általában növekszik. A félvezetők ellenállása viszont melegítésre csökken.
[link]Olyan anyag (elem, vegyület v. szerves anyag), amelynek fajlagos ellenállása a fémeké és a szigetelőké között van (kb. 10-3-107 ohmcm), és amelyben a szabad töltéshordozók sűrűsége bizonyos hőmérsékleti határok között a hőmérséklet emelkedésével növekedik, vagyis a fajlagos ellenállásuk ebben a hőmérsékleti tartományban a hőmérséklet növekedésével csökken.
[link] -
Speed®
titán
válasz
MoP_FX 57 #11236 üzenetére
Fizika korrep..
"A félvezetők ellenállása a hőmérséklettel exponenciálisan csökken." -
Mjöllnir
csendes tag
válasz
laychi #11227 üzenetére
Hát nem volt valami sok külőnbség az áruk közt,elvileg csökkennie kellett volna az i7 4770k ára, de ők biztos ugy gondolták hogy ha közel eggy árban lesznek többen megveszik a 5-6k val drágább és jobbnak igérkező i7 4790k-t. Ez nekik jó,ugy hozták őket közel eggy árba ,hogy az i7 4770k-nak tolták fel az árát. Amugy ez jó ötlet volt
-
laychi
veterán
válasz
#Morcosmedve #11228 üzenetére
92k a mostani ára ugyebár,Mjöllnir kolléga 6k-val drágábban vette,vagyis ~98-99k,azt írta,hogy kb ugyanannyi a boltban a 4770k,ez 4%kedvezménnyel volt ennyi előrendelés miatt.
Szóval én a 4770k-ra írtam azt,hogy jól túl van árazva,mert akkor Mjöllnir szavaiból,ahogyy kiveszem 95-97k lehet ott,ahol vette -
MoP_FX 57
őstag
Az LN2 tuning kicsit azért más. Nem feltétlenül degradálódik ott sem a processzor. A feszültség felső határát ott is ugyanúgy meg lehet határozni, ahogy léggel/vízzel szobahőmérsékleten hűtve is. Az egész mögötti trükk pusztán annyi, hogy -200 fokra behűtve a félvezető néhány fizikai tulajdonsága erősen megváltozik, többek között az ellenállása megemelkedik, ebből pedig már ki lehet következtetni, hogy sokkal nagyobb átfolyó áramot is el fog viselni degradálódás nélkül.
-
laychi
veterán
hoppácska,olcsóbb lett:[link]
-
Speed®
titán
válasz
BomiBoogie #11219 üzenetére
De, para. Elektronmigráció, hőmérséklettől függetlenül "kopik" idővel.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszi, akkor majd ezeken feszkózok kicsit.
(#11215) tlac: léggel nem ajánlott 1.25v felé menni, de játékvízzel se. Ettől függetlenül 1.4v-ig azonnal nem lesz baja a procinak, ha nem linxeled szét.
De a fesz csak ott számít, hogy amiatt magasabb a hőmérséklet, és azt árthat, nem?
Tehát, ha magasabb a fesz, de mondjuk 90 fok alatt tudod tartani, akkor nem para.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #11214 üzenetére
Szerintem ez delidelve lesz, mert van értelme az első benyomás alapján.
(#11215) tlac: léggel nem ajánlott 1.25v felé menni, de játékvízzel se. Ettől függetlenül 1.4v-ig azonnal nem lesz baja a procinak, ha nem linxeled szét.
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #11212 üzenetére
Én már az 1.280-at tenném a felső határnak 24/7-re vagy inkább az 1.250-et.
-
tlac
nagyúr
válasz
BomiBoogie #11206 üzenetére
mindegyiket minél tovább, hogy kapjon különféle terheléseket
még az aida64-et is idevenném, abban is van lehetőség stablitást ellenőrizniés a probléma az, hogy még ezután sem lehetsz 100%-ig biztos benne, hogy ok
ha van egy programhiba, mindjárt gyanús lesz, hogy a tuning miatt van-e vagy valami más miatt -
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #11209 üzenetére
10-20 kört is lehet futtatni, de tapasztalatom szerint, ha átmegy 3-5 körön a CPU, akkor utána se dobja el.
De van, aki kínozza órákat, hát én nemAmúgy meg elég gyorsan felfűti az ilyen stress program, nem CNC gép ez, hogy elő kelljen melegíteni.
-
h1mpi
félisten
válasz
Régebben linx 0.6.5-el teszteltem, de rájöttem, hogy nem realitás az a terhelés, amit ad a procinak, főleg ha magasabb órajeleken futtatod. Az IBT és a Prime a 4770K procimon 4.4Ghz-en lement 1.184v fesszel és utána minden játékban 2-3 óra teszt után is beton stabil volt. Ha esetleg kékhalálozik, akkor még mindig adhatok neki utólag egy kis feszt, mint, hogy a linx miatt alapból 1.280-ra tegyem... az beteg egy program.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Ez is jó, de, ha Linx 0.6.5 és ez lefut, majd prime akkor már gyanúsan stabil... majd lehet használni és, ha néha dob még adsz egy század voltot és kész.
Én mondjuk 0.6.4-el tesztelek és fix feszt használok, de C7-el így leveszi, ha nem kell, majd Prime és programok/játékok, tökéletesen kidobja, ha nem stabil. Egyébiránt már a linx eredményén, látszik, hogy mikor lesz jó a cpu fesz, mikor van alul ill túlfeszelve, ezek után használom és kiderül.
-
MiklosSaS
nagyúr
Angliaban mar kezdenek helyreallni az arak...mar csak olayn 8000 HUF kulonbseg a 4770K es a 4790K kozott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest