Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubris
őstag
válasz
#Morcosmedve #13137 üzenetére
Ez most komoly hogy GTA IV-hez ilyen erős proci kell? Enb moddolt verzióhoz vagy alapjátéknál is már?
Csak mert épp ma gondoltam rá hogy megveszem PC-re és moddolom, de akkor hagyom a fenébe nem szórakozom vele. -
troll81
addikt
válasz
#Morcosmedve #13188 üzenetére
Szia jelenleg 4.6 ghz 1.207 V itt tartok és tervezem tovább tesztelni de eddig így játszom bf4 multit nem hasalt el
úgy hogy megy minden teszt tovább
-
Dtomka
veterán
válasz
ghodyl #13194 üzenetére
Az adatlapomon szereplő cpu hűtőm van
CNPS10X Performa, én meg vagyok vele elégedve. Nekem stress test alatt 69 fok volt a max...persze a venti ~900 -1000 prörög, rajta van a pwm (játékok alatt max ~50).
A következő jó márka Scythe CPU hűtők
Vannak olcsobbak drágábbak...kérdés mennyit szánsz rá. -
Dtomka
veterán
Amúgy mire nem elég alapon...vagy turboval a 4790k ?Alapon 4 ghz és turboval 4.4..vagy rosszul tudom
?
Tudom, a kíváncsiság, hogy mit bír. De sokan 24/7 re akarják minél magasabb órajelet kipréselni belőle. Sokaknak csak az 5 GHZ lebeg a szeme előtt. Igen, és is próbálkoznék(#13192) ghodyl
k@k@!Csak viccelek. A gyári nem bírja lehúteni, cserélni kell főleg ha Te is tuningolni fogsz... -
ghodyl
tag
válasz
#Morcosmedve #13188 üzenetére
Értem Köszi.
AIDA stress teszt 80 fokig ment fel stockon gyári ventivel az melyik kategóriában van ?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
emre33 #13186 üzenetére
Körülbelül igen. Én Linx 0.64-el tesztelek, aztán ha az oké, akkor egy 5 kör IBT Very high, aztán egy cinebench, egy 3DM11 (nagyon ráérek, akkor megy egy prime a végére)...
Majd használom. Ha stabil, akkor stabil, ha nem, akkor edok egy 0,01-et.
Nem hiszem, hogy a 0.6.5-ös linxnek lenne értelme.
(#13185) ghodyl: Kupakolni akkor érdemes, ha nagyon jó a proci és kímélnéd, vagy nagyon szar, de nem cserélsz és ugye űber meleg egy bizonyos OC-nál.
(#13187) troll81: 800MHz 1,2-vel jó, hogy az
Egyéb infó? Azért, ha kidob mert nem teszteltedi, ne lepjen meg.
(#13190) akoska07:
ennyi kilóméterről is!
-
troll81
addikt
sziasztok játékstabil gép
jelenleg igy áll! ez nem rossz eddig szerintem
de lehet mára ennyi holnap folytköv majd ahogy alakul
persze játék után néztem meg
-
emre33
addikt
válasz
#Morcosmedve #13181 üzenetére
Hát ez érdekes.
Linx 0.6.4 - 75-80 C
Linx 0.6.5 - 93-97 C
AIDA64 stress FPU: 93-97 C
AIDA64 stress FPU: 65-70 CTulajdonképp úgy kell felfogni, hogy linx 0.6.5 CPU összes részét megtekeri, olyan részét is (pl: AVX) amit egyszerre valós alkalmazásba sose használja semmi egyszerre?
-
ghodyl
tag
Sziasztok!
Honnan lehet tudni hogy egy i5-4670k-t delidelni kell vagy nem ?
-
válasz
bombibmw #13179 üzenetére
Rendben.
Nyomassad .Amúgy segíthetnétek a béna kezdő tuningosnak( rólam van szó).
Ugyanis és célzottan vásárolok tuti fpo-s procikat.
És a büdös életben nem fog úgy menni az én procim,mint amiket ti megvesztek csak úgy.És nektek még még kupakjavítás nélkül is hűthető a procitok 4.6GHz-en IBT-vel.
Nekem ez annyira magas,hogy el sem hiszitek.Szóval segítsetek a bénának.
-
alfiboy
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #13181 üzenetére
(#13180) laychi: -
#Morcosmedve
veterán
válasz
bombibmw #13179 üzenetére
ejj, de megnyested
(#13178) alfiboy: itt egy link a dropboxomba, működő Linx 0.6.4.rar!
(#13180) laychi: gyorsabb voltál...
-
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok adni IBT és LINX (nem AVX) letöltési linket?
4770K hoz kellene, eddig csak Prime és LINX0.6.5 kapott.Köszi!
-
bombibmw
veterán
-
troll81
addikt
sziasztok jelenleg itt tartok mondjuk nem teszteltem IBT vel de bf4 megy azzal nincs baj
-
Gery15
addikt
válasz
Trailblazer #13169 üzenetére
Hát figyelj van, aki azt mondta 24/7-re 1,280v hallottam már 1,250V-ot és hasonló más állításokat is így én belőttem 1,255v-ra itt beton stabil linx stb minden szar alatt.
3 év gari van rá, ha megdöglik csere, de hidd el nekem, hogy nem én leszek az egyedüli tulaja, aki elég sokáig fogja még nyűni.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Beraktam a procit.
Eddig 4,4-hez 1,16V-ot rendel úgy,hogy a bios-t defaultra állítottam.
Talán nem lesz olyan rossz ez sem.
#L423B494
Kipróbálom az előző 4,6-os beállításával. -
Gery15
addikt
válasz
Trailblazer #13164 üzenetére
Nagyon egyszerű, ha nem FIXEN adod meg a feszültséget akkor visszaveszi pl: Offset. EIST, Speedstep és hasonló energiagazdálkodó funkciók bekapcsolásával érhető el, hogy az órajelet is visszavegye. A C-s szarok pedig bugosak, ha bekapcsolod akkor CPU-Z-be azt látod, hogy a FIX feszt is visszaveszi, 0,060v körül vagy még lentebb, ami ugyebár lehetetlen... offsettel, adaptívval is ugyanez a helyzet. Egy szó, mint száz a FIX feszültséget semmi sem veszi vissza.
(#13166) aero2zero: Lassan 10 hónapja van 4670k-m és több, mint fél éve fix feszen használom és semmi baja nincs. 4,4GHz@1,255v mellet.
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Trailblazer #13164 üzenetére
Nekem az adaptive mode +EIST enabledre vissza veszi 0,8 ghz-re az órajelet és a feszt is.
-
Trailblazer
veterán
Nekem nem veszi vissza a feszkót C7/C7s bekapcsolásával fixre állítva, most a fentieken fellelkesülve szenvedtem vele egy sort...
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
#Morcosmedve #13150 üzenetére
Nem! Speedstep/eist veszi vissza a feszültséget, nem a C7 és társai.
-
Gery15
addikt
válasz
A-a, a fix feszt semmilyen C-s buziság nem fog visszavenni.
CPU-Z ír csak ilyen lehetetlen 0,0x0v-okat, ami lehetetlen.
(#13155) Picturemaker: Egyik lap sem.
(#13160) korcsi: Azok sem veszik vissza a fix feszt.
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
No nekem is megjött a 4790K
Eredmények még nincsenek, illetve de vannak, egész pontosan annyi, hogy sajnos eléggé melegszik.Úgyhogy egyelőre 4.2-4.4 GHz-en megy alulfeszelve(kb. 1.100 volton, ez -0.075v, de még így is kb 85 fokig felmegy a legmelegebb mag), valószínű kupaktalanítani kéne mert egyébként a hűtő(CM Hyper 412 PWM) meg tök „hideg”. Jó nyilván nem ez a hűtő a legjobb(persze annyira azért nem gyenge), de ez akkor lesz/lehet esetleg gond, ha majd rendesen átadja a proci neki a hőt. Majd kikísérletezem mi az a legkisebb feszültség amin még stabil a gyári órajeleken, végül is ez is egy érdekes eredmény lehet. Azt nem tudom mikor szánom el magam rá, hogy leszedjem a kupakját, majd rugózok még ezen a kérdésen kicsit.
Amúgy így, tuning nélkül is gyors proci, úgyhogy nekem annyira nem sürgős kupaktalanítani.
Batch száma: L424B335 -
laychi
veterán
válasz
Picturemaker #13155 üzenetére
Szerintem egyik se veszi le. Valóazínűleg csak a cpu-z feszt nézik.
Nyitni kell egs core tempet és megnézni a VID-et,ott rejlik az igazság. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Picturemaker #13155 üzenetére
MSI-t nem tudom, eleg szomoru, ha nem tudja, de Heroja van, azzal mennie kell.
Advanced/CPU config/CPU Power management alatt/C states/ C6 kapcs ki, C7/C7s! -Z87
Z97 ben hasonloan meg kell lennie! -
Picturemaker
őstag
válasz
Üdv!
Ez valószínűleg alaplapfüggő, MSI tuti nem veszi le.
-
troll81
addikt
válasz
szia ezt hol találom meg?
mert nem nagyon találtam meg
-
troll81
addikt
sziasztok! neki láttam a procinak 4600mhz auto fesz 1.294 V ez sok gondolom de bf4 alatt a core max eddig 65 fok volt. a feszültség beállításnál el keveredtem ehhez kérnék segítséget
ez lenne a max orajel egyenlöre
és minél kisebb feszültséggel
-
HSM
félisten
Attól függ, mire. A HT jelentősen növeli a proci valós kihasználhatóságát, akár 30-40%-al nagyobb átbocsájtóképességet eredményezve, ugyanakkor elrontja a priorizálhatóságát és emiatt nőhet a válaszidő.
Játékoknál ez a kritikus kérdés, hogy miből profitál többet a játék, a nagyobb "nyers" erőből, vagy a jobban priorizálható, garantált, de kevesebb erőforrásokból. GTA4-nél egyértalműen jobban fut kikapcsolt HT-val, az ugye csak 3 szálas, tehát semmiféleképpen nem is futhatna jobban HT-val.
Itt írtam egy példát, mitől lehet baja a HT-nek [link], bár itt nem foglalkoztam azzal az esettel, amikor a HT-val gyorsabban fut a játék. Bár ha gyorsabban is fut, egészen biztos érzékenyebb marad a rndszerben futó egyéb háttérfolyamatokra, amik szerencsétlen esetben bármikor beleronthatnak az élménybe kisebb-nagyobb mértékben.Ezért nagyon jó a HT-nak például a renderelés, ahol gyakorlatilag egymástól függetlenül tudnak számolni a magok, és nem ront bele semmi a képbe, mivel a folyamatok nem függnek egymás eredményeitől, ha egy mag picit belassul a másiktól, semmi baj nem törénik, megy tovább az összes többi szálon a feldolgozás. Sajnos egy játékban viszont sokkal több függőség van a folyamatok között.
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #13137 üzenetére
A 4770K persze, hogy nem jó! HT-t ki nem állhatja a játék. HT-OFF-al viszont gyönyörűen kéne fusson 4 Haswell magon 4,2Ghz-en, nekem legalábbis álomszépen futott csutkamaxon a 290-en és a tesztképpen 4,4Ghz-re felrántott 4670K-mon.
Ami a BF3-at illeti, így festett a 290-esemen:
.
Szerintem elég szépen látszik, hogy szépen megizzasztotta a procim. Igaz, multi volt, sok játékossal (32-48-64-es mapokon szeretek játszani). Az FPS mondjuk jó volt, így is végig 70 felett maradt. Tuning itt nem volt. -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #13135 üzenetére
Ésszerű magyarázata nincs ezt Te is tudod. Játék a procikkal
-
#Morcosmedve
veterán
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve #13132 üzenetére
"Miközben nekem 4,2 a 4770k is elvitt mindent (4,4-en a G3258 is, játékban, de hagyjuk
)..."
Kacckacc, csak nehogy elindíts egy BF3at, GTA4et...Nem sorolok többet. Persze, van amihez elég, szó se róla.
(#13134) h1mpi: Asszem nyugodtan írhatom, hogy drukkolok, hogy összejöjjön.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #13132 üzenetére
4.8 Ghz-et szeretnék 24/7-re.
Ez az álom, remélem ez már tudja. Ha nem, akkor marad a 4690K, ami 1.200V-on tudja a 4.6 Ghz-et.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
joshua7 #13130 üzenetére
THX!
(#13131) m1garand: de így használtad is rendesen és nem fagyott stb.? Mert az 1,22 után 0,01-0,03-at még néha elkér. Szóval a "legrosszabb esetben is" megy ennyit 1,25-ön v. alatta, így értettem.
(#13133) h1mpi: 4,6-ot meg mindegyik megy, alacsony fesszel és hővel...annál mi kell még több?
Miközben nekem 4,2 a 4770k is elvitt mindent (4,4-en a G3258 is, játékban, de hagyjuk)...
-
m1garand
tag
válasz
#Morcosmedve #13129 üzenetére
-
joshua7
veterán
válasz
#Morcosmedve #13129 üzenetére
-
m1garand
tag
-
bombibmw
veterán
Ez milyennek számít?
#L423B494Nem tudom megnézni telón,meg dolgozok is.
-
Pacy
aktív tag
válasz
dantambt #13125 üzenetére
Milyen környezetben? Milyen Ghz-en? Milyen játékban? Ennyire azért nem gyenge egy 8350. Aki képes kompromisszumot kötni hogy néha beesik 40fps környékére egy régebbi vagy optimalizálatlan játék annak tökéletes lehet egy fx8320 4.5-4.7Ghz-re húzva. Főleg ha terjed a Mantle vagy jó lesz a Dx12. (Már ha Amd kártya) Akinek ez nem opció az fizet és vesz i7-et.
-
törölt tag
válasz
gyuszaa #13122 üzenetére
Szó sincs róla, hogy azt várnám,hogy a proci akár kölcsön is ad hóvégén, ha megszorulok vagy levigye a blökit sétálni
Ellenben annyi Intel vs AMD csatározást olvastam a hittérítős rajongótáboroktól már a ph-n és persze máshol is, hogy kíváncsi vagyok,hogy 'élőben észre lehet e venni bármilyen különbséget
-
Trailblazer
veterán
Legend Of The Golden Batch - eléggé 70s kínai kung-fu filmesen hangzik.
-
Imo85
tag
válasz
bombibmw #13060 üzenetére
Oké, Én megértem a te álláspontodat, ezzel nincs is gond. Az igaz, hogy subaruwrc eléggé tirpák módon közölte, de igaza volt. Én abból a szempontból sajnáltalak, hogy egy atom állat prockót haza vágtál. De azért nem kell a hattyú halálát előadni. Sajnálunk pont, ennyi! Tovább kell lépni. Szal fel a fejjel, majd lesz másik.
-
Gyuri09
tag
Nemsokára énis meglesem hogy a Bios frissités után változott-e valamit tuningban a lap....
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #13108 üzenetére
csütörtök este lesz teszt
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #13103 üzenetére
A golden batch számos 4790K-m
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest