- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Legyes
tag
válasz
tordaitibi #3023 üzenetére
Tévedés. A MOBIL Atomokat vezetik ki a piacról: értsd az ARM ellen ingyen osztogatott, de még úgy sem kell a kutyának sem Atomokat, pl. amik az Asus Zenfone2-ben is vannak. Az "asztali" Atom szegmens marad (sajnos).
-
interstate76
addikt
válasz
Egy Celeron N-nel szerelt konfig kb. annyit eszik, mint egy atomos. A max TDP egy dolog (bár abban is kicsi a különbség), hisz működés közben nem pörgeted folyamatosan 100%-on a rendszert.
Konkrét példával is tudok szolgálni: van itthon egy Wintel W8-asom, amire rá van dugva egy 1 TB-os vinyó. Utóbbi gyakran pihen (amikor épp nem futnak letöltések és a megosztott anyagokat sem nézegeti senki), így a havi összfogyasztás kb. 250,- Ft (ebben az nincs benne, amikor médiaplayerként funkcionál - úgy mértem a fogyasztását, hogy csak pár letöltés és a Plex futott rajta).
Van itthon egy Acer Aspire E3-112-es passzív noti, Celeron N2840-es CPU-val. Bekapcsolt wifivel, közepes fényerőn és 8-10 megnyitott lappal netezve mértem a fogyasztását egy teljes napon át (úgy volt beállítva, hogy ha nem birizgálja senki, akkor se csökkentse a fényerőt, kapcsolja ki a képernyőt vagy menjen el alukálni). A kapott napi értéket felszorozva 365,- Ft-ra jött ki a havi fogyasztása. Folyamatosan bekapcsolt kijelzővel és pörgetett vinyóval együtt. Ha kikapcsolom a kijelzőt és kilövöm a Chrome-ot, és rábízom 1-2 letöltött anyag seedelését, ill. a megosztanivalók "plexelését", azaz beállítom azokra a feladatokra, amikre a Wintelt használtam, amikor a fogyasztását mértem, akkor ez a kis gép sem fogyasztana többet 250,- Ft-nál. Ergo az atomok abszolút nem verhetetlenek fogyasztás tekintetében, ráadásul a 2840-esnél jóval bivalyabb darabok is vannak. Ha valaki aktívabban fogja hadra a kis mini PC-jét/laptopját, akkor is nagyon kicsi lenne a különbség.
És fentieket úgy mondom, hogy kifejezetten szeretem a Wintelt.
Kieg.: a Z8500-ast és a 8700-ast nagyon szívesen kipróbálnám! Erősebbek, és az integrált GPU-juk is kraftosabb, mint ami pl. az N2840-es mellett dolgozik.
-
idegen lény
addikt
válasz
De mi a baj velük? Szerintem is tök jók. A Celeronoknak nem túl jó a csengésük. Ilyen szó nincs, hogy "alulüberelni". Ennek nincs értelme. Alulfelülmúlni?
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Videós, mozgóképes topik
- Spórolós topik
- Óvodások homokozója
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged