Hirdetés
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ubbconfig
aktív tag
válasz
freemanone #74683 üzenetére
köszi mindenkinek
az "összetevők":
Ház: Streacom DA6 black
Alaplap: Asrock A620I Lightning Wifi ITX AM5
CPU: AMD Ryzen 5 8400F
MEM: Kingston FURY Beast 16Gb kit RGB DDR5 5600
SSD: 1Tb és 512 Gb NVME (az egyik az alaplap hátoldalán)
VGA: Gigabyte RX7600 XT
CPU hűtő: Silverstone Hydrogon H90 ARGB
TÁP: Seasonic FOCUS SGX-750 (sima ATX is beférne, de csak cipőkanállal)
Tábkábelek: CableMod Classic ModMesh RT-Series Cable Kit (a gyári seasonic kábel nagyon merev, ezért cseréltem)
VGA kábel: Streacom RZ4 PCIe Gen4 Riser Cable (180 fokos)
Kijelzők: Streacom VU1 Starter Kit - feketeNem a teljesítmény, hanem a kiegyensúlyozott és csendes működés volt a cél. Ha nem gamelek, akkor táp zéro fordulat, VGA zéró fordulat, CPU cooler 700-800rpm
Teljes terhelésen is csendes a gép, hiába nincs zárt házban.
A 4 kijelző USB-C-n sorba van kötve (az egyik egyben HUB is, ez kapcsolódik USB-n az alaplaphoz). ASRock Polychrome SYNC vezérli a CPU hűtőt és a memóriát, saját szoftver pedig a 4 Dialt (többféle paraméter kitehető rájuk, cserélhető a kijelző háttere + RGB megvilágítása van)Netről szedtem minden infót, leírást, youtube videók sokat segítettek (az összeszerelés kezdőknek nem könnyű, mivel számos variálási lehetőség van az alkatrészek kerethez rögzítésére. De ha rájössz a módszerre, már könnyen megy. Az biztos, hogy nem a klasszikus ATX házak építésénél megszokott lépések vannak
)
-
zimilaci
csendes tag
a kis szutykom, jelenleg igy nez ki... be kene lonom ICUE-t de sokszor hulyul nvidia driver miatt, az asztalon van meg ket monitor... nem szep, de praktikus elrendezes szamomra..
32 oled 240hz MSI 321URX
32 IPS Predator (melora)AMD 7800X3D
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB DDR5-RAM
ASUS Prime RTX 5080 OC
Gigabyte X670E AORUS MASTER
CORSAIR iCUE H150i ELITE LCD XT | AiO
10x Corsair LL120 Controller egyseg es vezerles
2TB WD Black SN850X NVMe
4TB WD Black SN850X NVMe
Lian Li Dynamic Evo
be quiet! Straight Power 11 1000W
SB AE7 Hangkartya -
erzol
őstag
válasz
Vismajor01 #74673 üzenetére
Aigo vezérlővel működtetek darkflash és nzxt ventiket.
Gondolom oda-vissza kompatibilis. -
Laraxior
titán
Nem fér fel az asztalra a gép
Mondjuk amúgyse bírná el szerintem
-
Vismajor01
addikt
Alis ventiket lehet vajon más vezérlővel vezérelni? (Aigo ventik)
-
ubbconfig
aktív tag
Sziasztok. Régóta tervezgetett, apránként (külföldről és itthonról) megvett alkatrészekből álló "naked" PC-m.
Egyelőre a lilás színvilág jön be, a fotókon csak nagyjából jön át a feeling. Ha érdekes lehet nektek, nappali fényben is körbefotózom majd (a VGA hátul van), illetve leírom az alkatrészeket is.
-
Valahogy az Ausus lapom közelebb áll hozzám
-
erzol
őstag
válasz
Vismajor01 #74665 üzenetére
Nagy vonalakban ez alapján csináltam.
Root a kijelző ki/be kapcsolásához jó.
link -
Ispy
veterán
válasz
hegegabi80 #74663 üzenetére
Ha köll....szóljál, megkeresem.
-
sixpak
nagyúr
válasz
zsombor22 #74657 üzenetére
Értem, köszi...akkor elengedem.
Amúgy a Corsair-nek jön idén egy saját belső kijelzője, gondolom horror áron.Dreamie: nekem az 5 év alatt, egyszer sem volt ilyen, de én kínosan ügyelek rá, hogy semmi más rgb sw ne legyen a gépen, se az alaplapé, se a vga rgb szoftver.
erzol: jó lett.
-
Biga123
addikt
válasz
Vismajor01 #74653 üzenetére
welcome deal -el annyi, jelentkezz ki, vagy regelj újra
-
Dreamie
őstag
Icue-t nekem minden egyes nvidia drivers frissítés után újra kell telepíteni. Nagyon klasszak a corsair cuccok, de ez miatt nálam reptetes lesz sajnos.
-
Ispy
veterán
válasz
Vismajor01 #74655 üzenetére
Majdnem, egy kicsit fekete.
-
Ispy
veterán
válasz
Vismajor01 #74653 üzenetére
Igen, usb headerre megy és saját csájna szoftverre van, legalábbis nekem olyan volt. Futtatni is kell folyamatosan.
Ha valaki megkívánta, akkor hever itt valahol egy ilyen az egyik dobozban nálam...
-
zsombor22
aktív tag
Egy kis kijelző és sok rgb.
-
Grózi
veterán
válasz
Vismajor01 #74646 üzenetére
Akkor örülünk Vincent!!
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #74633 üzenetére
Nah ma bekapcsoltam a gépet és tökéletesen működik
-
moven
tag
válasz
flashpointer #74643 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik, letezik tobb szinben is, itt tudsz jobban tajekozodni:
-
moven
tag
válasz
flashpointer #74641 üzenetére
Igen 3 edzett uveg, a ket szelsonek boven van sulya. Lehet a kepen kicsit csale, mert a front uveg nem volt becsavarozva. Osszeszerelve pontosan es esztetikusan illeszkednek.
-
marinea2
addikt
Kommenteket olvasva most kicsit elment a kedvem a hasznalt PC alkatreszek vasarlasatol!
-
Laraxior
titán
válasz
Vismajor01 #74630 üzenetére
Nekem is belefolyt a víz a tápba most, amikor lebontottam a VGAt. Simán ráindítottam.
Parszor nem regált a bekapcsológombra, gondoltam, hogy kicsengettek neki.
Par percre rá simán elindult, azóta is megy 2-3 napja, szerintem már kiszaradt.Nem döglenek olyan könnyen a hardverek, lehet hogy csak a VGA backplatere ment a víz.
Az meg úgyis könnyebben kiszárad menet közben
Víz miatt nekem konkrétan nem halt még meg semmim, pedig volt uszoda párszor a kb 15 eves vizes karrier alatt -
válasz
Soha semmit nem rakunk a gép tetejére, főleg olyasmit nem, amiben folyadék található, pl. kaspó, kávésbögre, párátlanító... ez alap, nem is értem hogy jutott eszedbe. Kábé mint mikor anyám akarta a kocka TV tetejére tenni a növényt.
Tuti levenném a ház oldalait, kiszedném legalább a VGA-t, és ráirányítanék egy ventit.
-
RazoR
veterán
válasz
Hasonlóan jártam csak a loop feltöltése közben, elázott a vga.
Én biztos, hogy szétszedném a gépet a helyedben. -
VTom
veterán
válasz
A párásító a gép tetején az giga facepalm...
-
Floyd80
addikt
válasz
Ha nem lett volna takarítónő, akkor ez nem történik meg!
Szétszedném azért a gépet ás alkatrészenként szárítanám, ha ment rá víz ha nem.
-
Vismajor01
addikt
Nah latjatok ezért jó ha üvegből van a ház oldala!!!
Elaltattam a gyereket mondom pont tudok gamelni egy órát.
Nézem h a takarítónő elmozdította a gépet, kicsit beljebb van az asztalon mint általában. Mondom sebaj ki húzom az asztal szélére.
Na ahogy húztam leesett a tetejéről a parasito cucc. Amúgy is bad habit hogy minden szart a gép tetejére pakolok amikor ott van az összes exhaust venti
Sebaj gyorsan vissza raktam gameles van nem erek rá szarakodni.Epp a bluetoothos fulesemmel szarakodtam mikor nézem hogy a radibol folyik a víz a videokartyara
Gyorsan felpattantam és kiteptem a táp kábelt belőle. Rohadt parasitoban valami eltört és tolta ki magából a vizet. Felemeltem a gephazat és megdöntöttem, hallod a sarkánál konkrétan folyt ki a víz
Egyetlen reményem h én kapcsoltam le nem ő magát, de azért izgulok rendesen. Sztem most 2-3 napig így fog pihenni h tuti kiszáradjon mielőtt bekapcsolom újra… Szoritsatok.
-
moven
tag
Koszi fiuk a kedves szavakat.
Eredetilek nzxt h9 flow-ta akartam valtani de szembe jott ez a phantex es olyan durva kisugarzasa van
, nem csalodtam.
-
moven
tag
válasz
Reinhardt #74618 üzenetére
Az nalam is plusz pont volt hogy a hatso venti nem takarja el az alaplapot, illetve a gpu holder is mervado volt nalam. Az rgb-t csak visszafogottan csipem, igy is utalok kabelezni.
Hozzateszem a csavaros doboz es a torlokendo is dob az elmenyen.Osszesegeben olyan mint egy kavefozo.
-
moven
tag
-
Reinhardt
őstag
Jól néz ki.
Először én is így raktam be, mert ugye így vannak a csavarhelyek, de nem tetszett, hogy túl közel van a cső a hátsó fanhez.
Ha megfodrítod akkor a 12 csavarból 10nek van helye, az utolsó 2 pedig ugyan kívül megy, de nem a keretbe rögzül, hanem a hűtőrácsba, szóval az is tartani fog.
Már ha az AIO-d megengedi, néhány a töltő port miatt így nem is rögzíthető. -
-
RazoR
veterán
Asztal alatti "cabel management"-re ki mit használ, ki hogy oldotta meg?
Eléggé sok a kábel de szeretném a lehető legesztétikusabban megoldani.
-
Reinhardt
őstag
Még sok munka lesz vele, egyelőre itt tartok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest