Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz VIPowER #59199 üzenetére
Igen, a Vestel-alaplapos Orion, Blaupunkt, Technika és hasonlók. De ez egyforma mindegyikben, még a többé-kevésbé eltérő alaplapoknál is ugyanazt használják:
Csak egy példa, itt látni ilyeneket:
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz yohnsee #59197 üzenetére
Ilyen speciális dolgokat azért sem érdemes kidobni, mert sokszor pótolhatatlan, másrészt kontakt spray-vel átfújva, jól átmozgatva javítható, esetleg szétszedve tisztítható.
Hasonlóan, ahogy az egér görgőjének jeladója is szétszedhető, tisztítható. Látom a képen azokat a füleket, amivel kapaszkodik a lemez, az is szétszedhetőnek tűnik.
Most már így nehéz ilyet varázsolni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
yohnsee
tag
Sziasztok!
Pótalkatrészt keresek egy bluetooth fejhallgatóhoz. (Arctic P614BT)
A sztori röviden: rendellenesen kezdett viselkedni (magától halkította a hangerőt), a végére jártam, a multifunkciós gomb/kapcsoló volt a hibás.
Így nézett ki, azzal a különbséggel, hogy az enyémbe 6 lábú kell:
Sajnos amit kiforrasztottam, kidobtam. De nem volt rajta semmilyen azonosító.
Ezzel lehetett ki/bekapcsolni a fejhallgatót, hangerőt állítani. Mechanikusan jobbra-balra lehet tolni, középállásban pedig befele nyomni.
Ezt kiváltottam 3 mikrokapcsolóval, de rettenetes ronda lett.
Szeretném eredeti állapotába visszaalakítani a fejhallgatót, de nem találok megfelelő kapcsolót.
Ha tudtok, kérlek segítsetek, ti hogy keresnétek rá?
Szervízdoksit próbáltam keresni, hátha abban találok utalást az alkatrész típusára - sikertelenül
Support-nak írtam e-mailt, hátha tudnak segíteni - ez sem vezetett eredményre. Csak akkor tudnának segíteni, ha meglenne az eredeti alkatrész (ezt a logikát nem értem, de hát ki vagyok én?)
A helye így néz ki:
Minden ötletet megköszönök.AVR
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz CPT.Pirk #59193 üzenetére
Honnan gondolod hogy nem eri el a csendhaboritast?
elmeletben a hazirend megszegese szabalysertes.
A csendhaboritast is megvaltoztattak, indokolatlan zajongas miatt ki lehet hivni őket, ha másokat zavar. Legtöbbször lehet hatni rájuk, utána jön a közös képviselő, jegyző- birtokvédelmi eljárás, és társai, de azok hosszú folyamatok."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Kernel
nagyúr
válasz KaiotEch #59181 üzenetére
Később jutott eszembe, hogy a kis töltőmodulon is van cellavédelem:
Ha a szélső pontokra kötöd az izzót, nem tudja nullára meríteni. Más kérdés, hogy így csak összehasonlító tesztet lehet végezni.
Az általam épített kisütő állandó árammal terhel, feszültségtől függetlenül, így egyszerűen az idővel szorozva lehet kapacitást mérni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hála az égnek most abbamaradt, fogok tudni aludni.
VIPowER:
1: megvolt, de ilyenkor be van rugva
2: tervben van, megvan hozzá a kellő hangcucc.Kernel: igen, ettől tartottam én is. Egyszer egy TDA2030-as erősítőm fogta az egyik AM adását, ha elég hosszú kábel volt a bemenetén. Valamelyik dióda demodulálta.
Lompos48: nehéz ügy. Mondjuk amikor zenél, akkor körülötte csak ártatlanok vannak, mint mi.
xxxjjjkkk: ezzel az a baj, hogy a háború háborút szül. Meg összevissza jár melózni, én meg nem.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz CPT.Pirk #59188 üzenetére
ó, panel, használd ki, hogy te vagy felül
javaslom a kora reggeli zubin metha előadást
vegyél fapapucsot(komolyan)
de kis kreativitással hamar el lehet érni, hogy ne tudjon ablakot se nyitni, te vagy előnyben, hidd el, hamar leszokik"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
-
Kernel
nagyúr
válasz xxxjjjkkk #59184 üzenetére
Csak az izzólámpás tesztnek általában az a vége, hogy úgy felejti az ember, nullára meríti, károsítja.
1 dollárt megér egy szimpla cellavédelem, legalább. Lehetne kísérletezni egy 5 V-os relével, öntartó kapcsolásban, hogy mikor enged el. A védelem 2,5 V-nál szakít meg.
(#59186) CPT.Pirk
Ez a gond (adott esetben legalábbis), hogy egy ilyen átlagos rendszer is túl jól árnyékolt ahhoz, hogy hatni lehessen rá, hétköznapi eszközökkel. Manapság már nem úgy megy, hogy a Petőfi Rádiót nyomatják az emberek URH-n, amire lenne "megoldás". De az is hatna másra is.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz xxxjjjkkk #59187 üzenetére
Hozzáférhető, de a panelban mindenkié az. Ilyesmivel nem szeretnék szórakozni. Bezzeg egy távirányítható relével a fázist távolról földre kapcsolni a bizti után szépen elrejtve a szerelvények mögött... Na az gonosz lenne.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Létezik valamilyen működő megoldás arra, hogy kicsit ki lehessen szúrni a szomszéddal, mikor az folyamatosan nyomatja a tuctucot éjszaka?
Egy alkesz alak lakik alattam és pont az alattam lévő szobában szokott zenélni. Volt már pár személyes találkozónk emiatt, de amikor az alkohol szint elér nála egy fokot, akkor megy a zenélés és a feltételezésem szerint komában fetrengve hallgatja a mosógép frekvenciát... Olyan hangerővel viszont nem szól a cucc, hogy rá lehessen hívni a hatóságot.Láttam posztokat AM sávos CB rádió használatáról, de kicsit urban legend jellegük volt. Láttam másik ötleteket házi EMP építésére, 330uF 160V fényképező vaku kondi(k) tekercsre sütögetésével. Valakinek van bármi ilyesmi kütyüvel tapasztalta? Csak annyi kellene, hogy kicsit élvezhetetlenné váljon a zene nála.
Feltételezem egy átlagos erősítője van, ami számítógépről szól.
-
kmisi99
addikt
válasz KaiotEch #59181 üzenetére
Tessék ez egy marha jó kütyü. [link]
Pár hónapja rengeteg laptop akkut bontottam és én is ezzel a dilemmával küzdöttem. Rá kell kötni ellenállást, adnak hozzá azthiszem 2x10ohm körülit, párhuzamosan kell kötni mert csak annyi bírna el ennyi wattot. És szépen az ellenállásokon elfűti az akkut. Beállítod meddig merítse, és a kis kütyü folyamatosan írja a feszültséget az merítési Ampert és hogy hány miliAmpert szedett ki belőle. Viszont érdemes még hozzá ellenállást venni, mert alapból csak tippelek, de a hozzá való ellenállás olyan 500mA-el süti és ha jól emlékszem legalább 1A terhelés fölött jön ki jól egy cellánál hogy mennyire jó állapotú. Csak ki kell számolni hogy elbírja a terhelést az ellenállás.
-
nagyúr
Üdv. Kollégák 18650-es akku állapotát hogy tudnám kideríteni? V értéket meg tudom mérni, de az ugye nem annyira mérvadó. Gondolom fullra töltés és lemerítéssel, de mivel kéne lemérnem? Köszi
-
darvinya
titán
válasz gyenesmartin #59179 üzenetére
Kösz megnézem.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
Sziasztok
Lehet már volt.
Melyik program tud áramköri rajzból nyákrajzot készíteni, és tudja a tetszőleges méretű nyákra és alkatrész elhelyezés után dolgozni vezetősávokat?Jó lenne ingyenes, mert 1db nyákot kellene készíteni.
-
bandi94
tag
válasz kmisi99 #59123 üzenetére
Ha a régi ventid 3 veszetékes, akkor a harmadik a tachométer, ahogy már írták.Ott azért mérhetsz feszültséget, mert egy ellenállással fel szokták húzni 5 voltra, majd a venti azt rángatja le 0-ra, ezt méri a vezérlés. A piros meg a sárga helyén is 5 volt környékén ad le?
Epiphone Les Paul with Seymour Duncan SH2-SH4 Hot Rodded set
-
tvamos
nagyúr
válasz darvinya #59166 üzenetére
En nem tudom, hogy pontosan milyen az a fules, amit veszel. Az, hogy armaturas fulhallgato, azt ertem, de hogy te milyen armaturas fulhallgatot veszel, azt a kedes. Itt van pl. egy eleg jo tipus:
TDK BA 200
Headphones Technology: balanced armature
Impedance: 35 Ohm
Ilyenhez kell egy trafo, vagy egy vegfok. Bar, ahogy most olvasom, ezekhez valami speci driver kene.
No mindegy, valami ilyesmit csinalnek, ha ez lenne a gondolatom: [link]
Ez a trafonak az adatlapja: [link][ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
darvinya
titán
Sziasztok
Próbáltam itteniből kiborászni mit változtattak, de sajnos nem nagyon értettem.[link]
Mit és miért módosította?(#59165) tvamos
Egyenlőre itthoni fej/fülhallgatóval próbáltam.
De tervbe van véve armatúrás füles, s ahhoz vettem.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz darvinya #59162 üzenetére
Bizonyos határok között működhet, vagy lehet a kimenete tenni mégegy, nagyobb áramú csövet, impedancia illesztésre, mondj katódkövető (lehet, hogy rosszul írom a nevét...) kapcsolásban.
Vagy a trafó...Milyen az a fejhallgató pontosan? Ha valami nagyon nagy impedanciás, (nem dinamikus,) akkor lehet, hogy kevés neki a fesz, akkor használ ha nagyobb a betáp, de akkor a tranzisztoros résszel, meg a cső munkapont beállításával is utána kell menni.
-
Ribi
nagyúr
válasz darvinya #59162 üzenetére
A linken trafós kimenet van ami ugye csökkenti a feszt és növeli az áramot, de ezt nem tudod megtenni egy ellenállással a már említett okból, hogy maga a cső nagyon kis áramú. Konvertálás (kimenő trafó) nélkül csak megsütöd a csövet. Nagy impedanciás füles kevés áramot kér annak elég lehet trafó nélkül.
-
tvamos
nagyúr
válasz darvinya #59157 üzenetére
Lehet, hogy rosszul tudom, de ezekhez a csoves erositokhoz nagy impedancias fejhallgatok kell, neked ilyesmi van? Ha jol emlekszem, akkor van impedancia csatolasban a kimenet, (ilyenkor adja le az erosito a legnagyobb teljesitmenyt,) ha a kimenetre kotott "valami" megenyezik az R20-szal, tehta 4.7kOhm.
Itt van egy kapcsolas, ami mutatja, hogy lehet "sima" fejhallgatoval is elegendo teljesitmenyt kinyerni:[link]
Ha jol tudom pl. a Sennheiser HD 800 is ilyen nagy impedancias fejhallato, ez 300 Ohmos.
Nekem HD 380 Pro van, az csak 54 Ohm, gondolom ezzel nagyon halk lenne.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
Ribi
nagyúr
Kicsit sem értek a csövekhez, de az 5-6 lábra PHM által linkelt kapcsoláson föld van kötve, illetve a kimeneti 100k a - lábra van kötve, nem földre, de ezek valszeg tévedések. Csak biztos ami biztos.
Ami viszont baj lesz, hogy a kimeneti 1uF nagyon kevés. Az preampnak elég, de fülesnek nagyon kevés.
Illetve ha füles erősítőnek van használva akkor valszeg a többi értéken is kellhet tekerni, mert lehet így nagyon kevés áramot ad csak ki. Illetve a kínai írásjeles doksiban nem tudom mi mit jelent, de az a 7mA nagyon kicsinek tűnik direkt kapcsolás esetén füles erősítőnek. Trafóval még lehet rajta pumpálni, de így kondizva karcsúnak tűnik értelmes meghajtáshoz.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Köszönöm átnézem újra.
-
PHM
addikt
válasz darvinya #59152 üzenetére
A katódok nincsenek bekötve.
Ezt nézd át alaposan.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz tordaitibi #59144 üzenetére
Ki-be csuk, ki-be csuk az ajtót kb 20-szor egymás után, és lőn csoda, megjavult. Van ott egy műanyag mechanika, ami ezt a dolgot ki be kapcsolja az ajtó becsukásánál. Ott van valami bibi. Gondolom jött a nyár, s vele a nagy meleg, és a hőtágulás hatására valami picit jobban szorulhat emiatt. Jelenleg nem produkálja a problémát, és a ventilátor is megjavult, ami kiderült én húztam le véletlenül tegnap előtt amikor szétszedtem.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
-
mezis
félisten
válasz tordaitibi #59144 üzenetére
Nem a magnetront kapcsolja közvetlenül, hanem azt az áramkört (trafót), ami a magnetron számára biztosítja a fűtést és a kb 2000V-ot.
Ha ezt egy nagy méretű trafó végzi, akkor le kell húzni a trafó primerhez menő két csatlakozót és a trafó helyett pl egy asztali lámpát csatlakoztatni. Így mikrohullám veszélye nélkül követhető a vezérlő elektronika működése.mezis
-
Xmodule
őstag
Hali. Nem tudom jo topikba irok e de volna nalam egy galaxy tab4 10colos amit leejtettek (tokba volt) de ez törtent a kijelzövel. Hang van, touch müködik csak eppen latni nem latni rendesen a kijelzöt. Hatlapot levettem szalagkabel nem mozdult ki. Ez akkor most LCD csere nem? (Tippre a kristalyok vagy valami magaban az lcd panelban elment)
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
22balu
aktív tag
sziasztok
Most kezdtem egy új melohelyen ahol igy melegitik a kajat a mikroval:
http://kephost.com/image/0qnjszerintetek ez igy mennyire gáz? mert szerintem igy teljesen kijut a levegobe a mikrohullam a perc tekero gombnal
koszi[ Szerkesztve ]
-
-
Kernel
nagyúr
válasz tzsolesz #59131 üzenetére
Tehát nyugalmi állapotban is működik a magnetron, ha jól gondolom.
Ezt egyszerű ellenőrizni, ha teszel bele valamit, pohár vizet stb.
(#59135) kmisi99
Ha elektronikus, a tápegység is csinálhat ilyet, meg kell vizsgálni közelebbről.
-
kmisi99
addikt
Ha már mikró a téma, nekem is van egy apró gondom egy Orion mikróval. Hibátlanül üzemel viszont folyton áramtalanítani kell, ugyanis ha áram alatt van folyamatosan "recseg". Mint filmekben a geiger müller számláló ami a radioaktiviást méri pont ugyan olyan recsegős hangot ad ki folyamatosan míg áram alatt van. Kihúzás után is 10-15 másodperc mire abba hagyja.
-
darvinya
titán
válasz tzsolesz #59131 üzenetére
Minek kellene szikráznia?
Nem rövidzárlatot írtam, hanem rövidzárat.
Csillámpapír hamar koszolódik, főleg zsír gőztől.Át kell tisztítani(mikrókapcsolókat is), s ha ezután sem jó, akkor kell tovább keresni mi még hibás.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz darvinya #59130 üzenetére
A csillámpapír nem régi benne, elég jó állapotban van. Viszont nem szikrázik benne semmi.
Csak annyi hogy bekapcsolás nélkül is búg a mikró. Olyan 50Hz-e, hangosan. Mint amikor be van kapcsolva. Ez megszűnik ha kinyitom az ajtaját. Tehát még el sem indítom a mikrót, be sem kapcsolom hogy melegítsen, és akkor is működik. Annyi különbséggel, hogy nem forog a tányér, és nem ég a lámpa. Tehát nyugalmi állapotban is működik a magnetron, ha jól gondolom.Így is érvényes a megállapításod? Illetve ez javítható?
-
darvinya
titán
válasz tzsolesz #59129 üzenetére
Ha sok ételt melegítettek fedő nélkül, akkor zsír gőz beszennyezte csillámpapírt, mikró kapcsolókat, emiatt van benne rövidzár.
Nálam is ez volt, bár csillámpapírt cseréltem, de mikrókapcsoló még mindig piszkos marad emiatt kilőtte biztosítékát (azóta lustaságom miatt pihen, s annélkül oldjuk meg a melegítést ).[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Lehet hogy OFF, de ezt majd ti eldöntitek.Adott egy Westwood (made in china) mikró, ami digitális.
Soha semmi baja nem volt, viszont tegnap egy kávé 10 másodperces felmelegítése után ez a hiba lépett fel:
nyitott ajtónál semmi baj, viszont becsukom az ajtót akkor elkezd búgni. De nem úgy mint amikor elindítom, csak búg, és melegszik is a magnetron felőli oldala piszkosul. A tányér, és a világítás nem indul el, de ha mintha működésbe lépne a melegítés. Szétszedtem, és érinthetetlen a magnetron.Gondolom a mikró az kuka.
-
szabifotos
senior tag
válasz szabifotos #59127 üzenetére
Bocsi, valószínű poti hiba lesz...
-
kmisi99
addikt
válasz kmisi99 #59121 üzenetére
Még egy kérdés a ventilátor témához. A routeren elkezdtem multiméterrel nézni a portokat és tökre nem értettem, hogy mind az első mind a 2. értinktező pozitív ág. Legalábbis tudtam a 2.-on is feszültséget mérni. A 3. a GND, nagyjából arra rá tudtam jönni. Bár így se voltam biztos a lábkiosztásban, de elvileg piros, sárga, fekete.
-
necrons
csendes tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy mobil klíma, ha megnyomom bármelyik gombot rajta nem reagál semmit.
a pcb-n semmi látható sérülés, szakadás, rossz forrasztás nincs, és ha manuálisan kapcsolom a relét, akkor a kompresszor működik és hűt is. Csatolok pár képet, hátha valaki meg tudná mondani melyik alkatrész okozhat ilyen hibát.
A mind a hálózati és a 12 voltos DC ág is jól működik megmértem.
[link]Köszönöm szépen előre is!
-
Kernel
nagyúr
válasz Ciccuka #59112 üzenetére
Mivel igen kicsi az esély, hogy valaki pont ilyen típus, pont ilyen hibájával találkozott volna, így erre nehezen fogsz választ kapni.
Szokásos vizsgálatok, kontakthibakeresés, mérések, ami ilyenkor lehetséges.
-
Ribi
nagyúr
válasz kmisi99 #59117 üzenetére
Ventije válogatja, hogy hány volttól indul el, van aminek akár 7-8V is kell, hogy elinduljon, van aminek már a 3V is elég. Valószínűleg a rá kerülő feszültséget egy hőmérő elem szabályozza. Ezzel sajnos nem sokat tudsz tenni, esetleg bekötni fix-re a ventit magasabb feszültségre ha tudsz keríteni a routerből. Vagy másik venti.
A régi venti 3 eres volt?[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, adott egy cisco router csapágyas ventilátorral. Kiszedtem a ventilátort beraktam egy újat ugyan olyan paraméterrel, csak az új csak két eres + és -. Rákötöttem, de a router csak annyi áramot kap, hogy meg-meg rezzen, azaz 4-5V feszültséget kap kb 12V helyett. Ez miért lehet? A régi ventilátort 3 eres volt, nem hiszem, hogy fordulatszám vezérelt lenne.
-
Ciccuka
veterán
válasz tordaitibi #59115 üzenetére
Nem az a problémája. Elem nélkül is jól működött korábban.
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
Valamitől tönkrement az Aldis fogyasztásmérőm pedig vigyáztam rá. Egyszer 0V és 230V (a fogyasztást is így jelzi már csak) váltogatja egymást másodpercenként mikor csatlakoztatva van. Közben most már pár hónap után már azt se mutatja. Nem mér semmi, csak az alapdolgokat mutatja. Valakinek van ötlete, hogy hogyan lehetne megjavítani?
Globaltronics gt-pm-03 gyártmány
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Kernel
nagyúr
0 pont váltakozóáramú rendszerekben van, elektronikában az általában GND-nek nevezett közös viszonyítási pont, sőt akár több ilyen pont is lehet egy áramkörben, ami nem is feltétlenül jelent földpotenciált.
Ha egy tápegység kimeneti negatív pontját tekintem viszonyítási alapnak, attól még tápon belül a negatív ágban lehet akármi, áramérzékelő sönt vagy bármi. Tápszempontból van két kimeneti pont, csak az számít.
Vannak olyan labortápok is, ahol két független szekunder, két külön tápegység. Kimeneten mindenki azt földel, amit éppen akar, vagy kötheti őket sorba is. Lehetne akár pozitív testelésű elektronika is, ha valami speciális okból az kellene.
-
Janos250
őstag
-
Janos250
őstag
válasz bb.bocs #59097 üzenetére
A kérdés megválaszolhatatlan: a kaputelefonok vezetékeinek behúzásánál/bekötésénél a szakik a vezeték színére vonatkozóan gyakran semmi szabványt nem követtek, de többnyire a pirost kötötték a + ra.
Voltmérő elő, és le kell mérni, az az egyetlen biztos megoldás. Kb. 15 V körüli egyenáramot kell tudni mérni nyugalmi állapotban, mert a központ egy 12V-os váltófeszből állítja elő diódahíddal. Fordított bekötésnél szerintem elszáll (vagy már el is szállt) a benne lévő Microchip PIC IC. Ha a jumpereket (lakásszám kiválasztó) nem rakod fel, semmit nem tudsz vele kezdeni! Ha rossz, ezt a kis panelt külön is meg tudod venni. A panelon - úgy tudom - a kagyló csatihoz közelebbi szokott lenni a - , de ez általában rá is van írva a panelra.[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Kernel
nagyúr
Ha nincs összekötve, akkor egyébként is mindegy, hogy melyik ágban van az ellenállás.
A kimeneti + és - képezi a táppontot, előtte galvanikus elválasztás. Ilyenkor az ellenállás lehet bármelyik vagy mindkét ágban, ugyanaz a végeredmény, a + és - pontokra vonatkoztatva.
-
Ribi
nagyúr
Ohh illetve egy kérdés erősítő táppal kapcsolatban.
Van egy 2x24V trafó amit 2 féle képp is szeretnék használni. Egyszer ugye -24-0-+24 módon és rákötve CRC szűrés. (ahol az R egyszer a + egyszer a - ágban van) Viszont szeretném 2x24V módban is használni. Viszont ha fixre köröm a CRC-t akkor az egyik részen az R a +-ban van a másik ágban viszont a 0 ágban lesz. Valakinek esetleg 5let, hogy miként lehet egyszerűen megvalósítani, hogy az R-t "átrakjam" a + ágba ha külön használom a 2 szekundert?
Így nézne ki első esetben, második esetben viszont nem lenne összekötve a 2 ág. De az R rossz helyen lesz az egyik ágban.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
BU128 tranzisztor mennyire lehet jó végtranzisztornak erősítőbe?
Vagy ilyen nagyon régi cuccokat ne erőltessek? -
gregus021
tag
Üdv!
Több mint 3 év használat után kezd fáradni a Steelseries Sensei RAW egerem. A bal klikk időnként nem érzékel, illetve ha nyomva tartom van, hogy néhány másodperc után nem érzékeli a lenyomást, a görgő alatti gomb csak erősebb nyomásra érzékel, illetve a görgő 7-8 lefelé görgetésenként ugrik egyet felfelé, így a bal klikk és a görgőgomb alatti switch cseréjére lenne szükség, illetve az itt leírtakra a görgetés javításához. Az utóbbi, link alatt található megoldással már próbálkoztam, de sajnos nem jártam sikerrel, bár nem mertem erősen összenyomni, a kapcsolókat viszont nem szeretném itthon cserélni, féltem a PCB-t az itthoni, tapasztalat nélküli forrasztástól. Esetleg van olyan fórumtárs aki Budapesten vagy Érden vállalkozna a kapcsolók cseréjére, az egér javítására? A szükséges switcheket természetesen szintén megvásárolnám és odaadnám az egér mellé.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B70-80 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B50-70 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Bomba ár! Lenovo Yoga 460 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-10GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest