Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenki!
Érdeklődöm a szakiktól, hogy egy keverőpult mennyire biztonságosan használható egy aggregátorról? Vagy a biztonság kedvéért kössünk elé egy szünetmentes tápot? (A táp nem színuszos.)
Köszi a segítséget előre is!
-
VIPowER
őstag
Mégsem kellett volna megvennem Ebay-ről azt a láthatatlan kúpot. Ezt a hozzászólásom látjátok?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
xxxjjjkkk #59894 üzenetére
Hátha valakit mozgat a téma:
Kicsit kutakodtam az aneng - richmeters vonalon, hát abban reménykedtem, hogy valami blitzwolf-ugreen-xiaomi kategória lehet, de egyenlőre még emberi nyelven nem találtam egy honlapot sem róla.
Találtam az an 8002 ről [link] ezt a videót, de itt a kommentek is összecsapnak. Alapvetően az ilyen labortápos tekergetős videókon nem teljesít rosszul, sőt többen is írnak róla szépeket, hogy ennyiért jó, pedig fluke mellett tekergetik.Arra jutottam, hogy ez amit én néztem, valami új termék lehet, még rendelés sincs, nem hogy review.
Az olcsóbbikat kilőttem a 6000uA dc miatt, de kiderült, hogy a RICHMETERS 903, Aneng an8801 és a zoyi/zotek vc903 is ugyan az, csak utóbbi 25$ért is van alin, lehet kicsit kapirgálok, és lesz még olcsóbban is
Az is kiderült, hogy egy chipet használnak a UnI-t vel, más típusnál [link], ez lehet bíztató is, bár a cat 1000V-t ot nem hitték el, én se, de 400V nál többhöz nem nyulkálok szerencsére.
De miután nincs róla értelmes teszt, így nem tudom, hogy kell-e ez nekem. Az 1200A dc is vicceskés.
Bár arra is gondoltam, hogy 25$, ha nem tudja amit ráírnak, akkor dispute, akkor a felét ki lehet csikarni belőlük, annyit meg csak tud, hogy 12-13$-t megérjen, ha meg tud, akkor nyertem, mert 25$ ért amúgy bestbuy lenne, egy viszonylag pontos dc lakatfogó. -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Kernel #59891 üzenetére
Régóta szívfájdalmam az, hogy [link] 27 et sajnálnék kiadni egy voltcraftra, főleg, hogy kollégám valami akcióba vette 20 alatt. De ebbe lenne minden: kapacitas ,frekvencia, acdc lakatfogo, hőmérséklet, minden, amit lehet, hogy csak évente egyszer használnék, de akkor jó volna.
Említés szinten volt szó itt a richmeters anengről, ami talán egy márka, talán egy dzsunkába fröccsöntik.
Bíztató, különösen, a hasonló tudás melletti 37 illetve [25] dolláros ár.
Ahogy látom teljesen egyértelműen a fluke utánzása a cél, de nekem úgy tűnik, hogy nem csinálják rosszul.
Ugye a fennti voltcraft is dzsunka termék, méghozzá a UNI-T, de ez első ránézésre veri ár-érték arányba.
Persze beleásom magam a témába, de így elöljáróba van valakinek valami tapasztalata vele? -
-
Kernel
nagyúr
válasz
tvamos #59885 üzenetére
Ahogy rákattintottam a linkre, az ajánlatok között megjelent ez a mostanában népszerű multiméter, akciózzák.
A hivatalos áruházban is:
https://www.aliexpress.com/store/product/-/909123_32739995905.html
-
-
Janos250
őstag
válasz
Kernel #59860 üzenetére
Jó lenne tudni pontosabban, hogy ezek között mi a különbség :M328 GM328A M328LCD MK-328 MK-168 LCR-T4 LCR-T5 TS-M8N EZM328
http://www.ebay.com/itm/M328-GM328A-M328LCD-MK-328-MK-168-LCR-T4-LCR-T5-TS-M8N-EZM328-Transistor-Tester-/222455562659?var=&hash=item33cb6281a3:m:mhKcOzz_R1UjHDTl0jE-zOg -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #59880 üzenetére
Az jól lejárhatott, nekem rendesen tart egy kis hűtőbordát, függőleges helyzetben (TV processzor). A rendelés alapján októberben történt a művelet és ez volt.
Előbb nem részleteztem, de az alkatrészek benzines leáztatása után szoktam újrazsírozni, több év után, amikor már nagyon zörög.
-
kjani18
őstag
válasz
vizimento #59877 üzenetére
Én a helyedban megpróbálkoznék a fogaskerékház (hajtómű), és a csapágyak tisztítás utáni kenésével sűrűbb, több gépzsírral.
Vigyázz más fajta kellhet fém, és más műanyagokhoz.
A szilikonzsír nekem bejött.xxxjjjkkk
A Heatsink Plastert kipróbáltam, de ( lehet, hogy rossz minőségű volt, vagy lejárt) nem volt hajlandó odaragadni.
Inkább "gyurmát" játszott... -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Kernel #59874 üzenetére
köszi, megrendeltem, közben találtam, hátha valakit érdekel:
heatsink plaster egyesével nem szokott ilyen áron lenni
Conductive 0.2ML Glue ez meg azért, mert 0,86$Van állítólag valami filc is, amivel a sérült nyák vezetősáv javítható, valami ezüstös izé. Nem tudja valaki az izé nevét?
-
vizimento
senior tag
válasz
xxxjjjkkk #59869 üzenetére
Nem halálhörgés, csak más a fogalmunk a hangosról ezekszerint
A gépházból (műanyag burkolatból) kibontott motor + áttétel párosról beszélünk csak. És hosszú távon (nekem zavaróan) hangos.
A rongyba tekerés kiesik, mert a hőleadás fontos, mert folyamatosan járatom tápról (tudom nem erre lettek tervezve, de nem sikerült más megfelelő fordulatszámú, de még elég erős motort máshonnan szereznem ami 12V-ról megy. Ezek mégis bírják.)
És több darabról beszélünk, noname és Bosch is van köztük, de egyformán zavaró a hangjuk. -
béke
aktív tag
Köszi srácok jobbnál jobb ötletek, most úszok a melóban de amont rá tudok nézni már közvetítek is.
-
Kernel
nagyúr
Az úgy nem jó, a vastag vezetéken kell folyni az áramnak. Az autórádiót sem méri a normális módon?
(#59873) xxxjjjkkk
Ezeknél, vagy más áramköröknél is előfordul, hogy idővel fejlesztik, szoftveresen is, vagy a hardvert is. De a fotót nem feltétlenül cserélik, vagy odaírják (Aliexpressen például), hogy nem pont azt fogják küldeni, ami a fotón szerepel, hanem újabb verziót.
Ezek az újabbak például az ESR mellett kiírnak egy Vloss értéket is, ami régebbi képeken nem szerepelt. Itt látszik:
http://go-radio.ru/universalniy-tester-radiokomponentov.html
A szivárgóáramra utal állítólag. De más kisebb változások elképzelhetők, ami jobbító célú.
-
-
Kernel
nagyúr
Úgy a kijelző saját áramát is beleméred, ami kb. 20 mA. De mi volt terhelés, miért nem teszel rá nagyobbat?
10 A-os kijelzőt nem pont milliamperokkal kell ellenőrizni, miközben minden műszer pontossága az alacsonyabb tartományokban romlik.
A felső rajznál az 50 A-os külső sönt nélkül próbáltad?
(#59865) xxxjjjkkk
A megadott linkekről rendeltem, a gomb színe időnként változhat, ez most ilyen verzió. A panel színe az én monitoromon az eladó fotójának megfelelő. Saját fotóm, napsütésen fényképezve világosabb árnyalatot kapott.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
vizimento #59867 üzenetére
Valószínűleg amit hallasz, az inkább a halálhörgése a gépnek. Az akkus fúró nem igazán erre való, bár én is használtam már ilyenre.
Akkus fúrót és a hangost sem sűrűn látni egy mondatban.darvinya:atlathatatlan az egész, az alira app is sokkal jobb, whislist, orders list, be lehet állítani a pénznemetz nem felejti el, ilyen apróságok de nem offolnék tovább a témában, csak már felidegelt az este
-
vmk
tag
válasz
Kernel #59838 üzenetére
Köszönöm, akkor kipróbálom.
Másik kérdésem, újra az univerzális mérőpanellel kapcsolatos.
Típusa: DSN-VC288
Amit az előzőekben linkeltél rajzot, az nem pont ehhez való, azzal nem működik.
Rákerestem, hogy hogyan kéne bekötni úgy, hogy 1 tápről menjen.
Mindenhol (képeken és videókban is) ugyan azt a bekötést mutatták:Sajnos nekem így nem működik "normálisan" a panel. Ha a fenti rajz szerint van bekötve, akkor nem mér áramerősséget.
Amiben biztos vagyok, az az, hogy a három vékonykábelből kettőn kapja a tápot (piros/fekete), a sárgával pedig méri a feszültséget.
Ha az alábbi kép alapján kötöm be, és a fekete vastag kábelt használom, a pirosat pedig szabadon hagyom, akkor 0.02A-t mér (multiméterrel ellenőrízve ez jó), ha fordítva, tehát a piroshoz kötöm be a terhelés negatívját és a fekete vastag kábel szabadon marad, akkor 0,04A-t mér.Nem értem. Tudnál ebben segíteni, hogy ez normális-e és melyik a megfelelő bekötés?
-
vizimento
senior tag
Átlagos akkus fúrót halkabbá lehet tenni valahogy?
Mármint az "alapzajára" gondolok, nyilván nem magára a fúrásra.Tehát pl ha festékkeverőt fogok bele és arra használom, akkor ne zúgjon olyan hangosan keverés közben.
Van erre valami megoldás?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Kernel #59860 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Ennyiért jó lesz gyakorolni, ha a " szokásos célokra láthatóan megfelel." az már bőven jó.
De nem ettől az eladótól rendelted ugye? Nem stimmel a nyák+ a gomb színe sem. Ezt a típust alin sem találom ennyiért.
Off: hihetetlen, hogy mennyire szar az ebay oldala, mobilról meg éppen gyalázat, mintha feladták volna az alival a harcot...
-
VIPowER
őstag
Megint feladta a tápom, egy Chieftec HPC 360-102. Jelenleg egy P4 2.8 512 Mb ram, plusz vargáné és társa 300W-os tápról tolom (férfi vagyok, bár én javítottam ezt is). A Chieftec-ben kb 3 éve cseréltem a kondikat, azóta nem volt gond vele. Készenléti megvan, terhelhető, de hogyan tovább? A primer diódák jók, mit kellene megnéznem?
-
gyenesmartin
őstag
Van egy ilyen teszterem:
Legutóbb Mosfet-et mértem vele, az egyik után kiírt érdekességeket, mint frekvencia generátor, oszcilloszkóp, charger, lépkedni nem lehetett köztük. Következő méréscél már csak CELL!-t ír ki 3 feszültségértékkel, ha mind a 3 mérési pontot rövidrezárom, vagy ráteszek egy kondit. -
Kernel
nagyúr
válasz
xxxjjjkkk #59858 üzenetére
Elektroszmogot nem mindig bírják, de ezúttal nem volt gond.
Először csak a modult rendeltem, de mivel bevált, később a plexiházat is.
Mér kapacitást 100 000 μF-ig és ESR-t is. Meg a felsorolt alkatrészeket. Lábakat felismeri, kijelzi, bárhogy lehet csatlakoztatni. Pontosság ellenőrzésével különösebben nem foglalkoztam, meg nem is vagyok arra berendezkedve, de a szokásos célokra láthatóan megfelel.
Az 123 1111 számok szimbolizálják, hogy az 1-es pontok azonosak, az alsó sor pedig vele párhuzamos.
Bekapcsolás után kiírja a tápot, 6,5 V alatt lekapcsol. Régi telefonból 2 db akkut kötöttem sorba, 700 mAh, amivel elvileg sokáig fog működni, mivel itt csak rövid idejű terhelésekről van szó, utána rögtön leáll.
A két akku értelemszerűen védett, így nem lehet túlmeríteni. Ilyen kettős csomagot építettem már multiméterbe is, bevált.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Láttam rendeltél ilyet, működik, rendelhető? Pontosnak pontos?
Ha jól látom, hogy tud capacitor capacitance t is mérni. [link] -
Janos250
őstag
válasz
Melorin #59847 üzenetére
Én használom ezeket, helyesebben a 48 V-os verzióit több helyen, gond nélkül. Na persze, nem ennyiért, hanem ebay-ről. Szerintem azért írják hozzá, hogy LED-hez, mert többnyire arra használják. Ezekből egész sorozat van, különböző feszültségre és teljesítményre. Persze különböző feliratú címkével attól függően ki árulja.
Én a 12 V-os helyekre a piacokon kapható, konnektorba dugható tápból szereztem be néhányat. 12V 5A, 1000-1200 Ft/db.
-
$p@rr0w
őstag
Olyan problémám lenne hogy az egerem mikrokapcsolója tönkrement, foylamatosan beragadtnak jelzi (Logitech mx518 oldalsó gomb) már kétszer is cseréltem de pár hét után újra előjön a hiba. (Megbízható eladótól vettem a hardverapróról jó minőségű kapcsolót.)
Néha úgy érzékeli mintha a mellette lévőt is benyomnám, de amúgy az tökéletesen működik, lehet hogy befolyásolja a működését mégis? Érdemes lenne azt is cserélni?
Ja és a gomb szépen kattan, a forrasztás nem engedett fel, mert beragadtnak érzékeli az X-Mouse button control.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Melorin #59850 üzenetére
Igényesebb gyártók esetében a tápegységhez tartozik egy adatlap is, ahol specifikálják egyebek mellett a hullámosságot és stabilitást.
A hullámosságot a primer és szekunder oldalon beépített szűrőkapacitások befolyásolják, illetve a kimeneti LC szűrő. Láttam már olyan adatlapot, ami kisebb hullámosságra volt tervezve, másik meg nagyobbra.
Ennek hiányában szétszedi az ember, meg lehet nézni, hogy mit pakoltak bele, mennyire tűnik igényesnek és/vagy terheléses mérés, oszcilloszkóppal megfigyelve.
Stabilitás a TL431 alkalmazása mellett általában korrekt, de ha csak egy Zener-diódát raktak be helyette, az már komolytalan.
-
Melorin
addikt
Sziasztok. PicoPSU vagy paneltáp lesz a HTPC-ben itthon de elé kell még egy 12V tápegység amit noti töltőkkel vagy 12V 5A adapterekkel szoktak táplálni.
De vajon egy ilyen nem lenne jó hozzá? [link]
Ebben van valami speciális dolog ami miatt LED-hez árulják vagy fel lehet használni bárhová amihez 12V kell? -
Ribi
nagyúr
Valakinek 5lete van esetleg, hogy 240V/10-12V 50-80W trafót hol lehet beszerezni jó áron?
240V kellene, vagy 230V ami garantáltam nem zúg 240-245Von sem. -
A bizti helyett csiptetsz egy 230v/40 vagy -60w probalampat.
Vilagit? Ha igen teljes zarlat, ilyenkor bontani a szekunder kort, ha elalszik utana van a zarlat, elbontani egyik vegfok masik vegfok, segedtap, stabok, pufferek, graetz. Amelyiknel lampa elalszik, ott a bunos. Ha csupaszon maradt csak a trafo es a probalampa vilagit, akkor sajna trafo zarlat. -
béke
aktív tag
Váoó hát reméljük nem az lesz a gond, hamarosan neki ugrok,méritsgélek.
-
Kernel
nagyúr
Lehet kisebb, legfeljebb nem tudod felszabályozni a maximális tartományba a kimenetet. Ki kell próbálni, utána tekerd fel maximumra, hogy mennyire áll be és az elég-e neked. Ha elegendő, akkor maradhat.
A trimmer a kimeneti osztó felső tagja szokott lenni általában.
Az osztásponton áll be a belső referenciával egyenlő feszültség, ami az alábbi típusnál 1,235 V. Ahhoz képest az osztásarányok számításával megállapítható a feszültség:
-
vmk
tag
Sziasztok.
Van egy dc-dc step down converterem amin egy 50K-s (W503) potméter van. Ezt lecserélhetem 10K-s potira vagy ragaszkodnom kell az 50K-shoz?
-
Kernel
nagyúr
Nem csak felesleges, de kártékony is lenne nagyobb biztosítékot betenni.
Nagy villanással, feketére kiégett biztosíték durva / direkt zárlatot jelent. Amikor csak határon van egy biztosíték, lágyan meghajlik, elolvad, akár villanás nélkül is. De ilyen amúgy sem fordulhat elő, mert az úgy van méretezve, hogy ok nélkül ne olvadjon ki.
A szervizgyakorlatban manapság nem is létezik olyan készülék, amibe a kelleténél kisebb biztosítékot raktak volna, tehát emiatt mondjuk rendszeres munkát adna a cseréje, egyéb hiba nélkül. (Régebben voltak egyes Orion TV-k, ott is leginkább a fűtőköri biztosíték fáradt el az impulzusoktól. De azt is feleslegesen tervezték be oda, más TV-kben egyáltalán nem is volt a képcső fűtése külön biztosítva.)
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Remélem jó helyre írok a problémámmal. Adott egy sztereó hangfal, ami telefonnal van megszólaltatva kábeles összeköttetéssel. Egy 2x RCA - 3,5mm kábelről van szó. Az a problémám, hogy a jack vége nem illeszkedik tökéletesen a telefonba a telefon tokja miatt, ami egy kicsit vastagnak bizonyul. Használható, viszont apró moccanásra is hajlamos berecsegni/megszakadni/elhalkulni. A megoldás nyilvánvalóan csak egy új kábel lehet, a rendszeresen van használva így a hangfal és nem tudom folyamat levenni a tokot.
Létezik ennél hosszabb jack, vagy tudtok nekem ajánlani másik kábelt, ami nem ütközne el a tokban? Képekben csatoltam, hogy mi hogyan is néz ki.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Sípolós, szakadás vizsgáló állásba tedd. Nem szabad sípolnia egyik 2 láb között sem, egy tranzisztoron nézve. Egyenként nézd végig a tranzisztorokat, ha valahol sípol, akkor ott zárlat van.
Elég biztos vagyok bennem hogy fogsz mérni zárlatot (valahol), mert különben az a bizti nem ment volna ki.
-
béke
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #59826 üzenetére
T- jelzésűek igen, 250V 630mA,2A,2,5A ilyenek vannak benne összesen 4 db de csak ez az egy rész ahol 630 van írva a nyákra illetve, az is volt benne eredetileg.
Tehát akkor nagyobbat felesleges bele tenni?!
Ja csak egy pár 8Ohm-os 150W-os hangszóró lett rá kötve jobb bal és ennyi.
Végfokoknál minden rendben látszik nincs kisülés vagy bármi ilyesmi.
Pontosan hogyan is mérem a lábaknál? Adott három láb és....? Mérőeszközöm van, hova állítsam? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A T jelzésű, késleltetett 250V-s biztit próbáltál bele? Egyébként kapni 680, 800mA és 1A-s típusban is mindenfélét: [pl. a TME-nél]
Ha olyat tettél be amit írtam és az rögtön kiment, akkor a következő is ki fog, mert valami gebasz van a végfokkal. Mi az a dupla hangtechnika? Párhuzamosan több hangfal volt rákötve? Milyen hangfalak voltak, ohm számra és teljesítményre?
Kezdésnek szerintem legelőször nézd meg, hogy nincs-e a hűtőzászló alatti tranzisztorok között olyan, aminél zárlatot mérsz a lábak között. Ha van olyan, akkor cserélni kell.
-
béke
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #59824 üzenetére
Szia, elő tőrténet csak annyit tudok hogy működőképes volt amíg a haverhoz nem került ő bedugta a konnektbe majd kipróbálta egy Dupla hangtecnkikával, sikeresen meg is szólalt majd egyre jobban halkult el, és kampec nem lehetet be kapcsolni.... meg kaptam ajándékba, szétszedtem láttam hogy az eggyik bizti ki van lőve ez volt a 630mA-es, a többi rendben volt de, inkább vettem újjakat bele, illetve a kábele egy régi 3 villás dugó volt ezt kicseréltem egy tápkábelre. A tápkábel piros drótjánál látható a forrasztás alatt egy feket folt, nos ez már alapból ott volt gondolom ez már lehett javítva vagy nem tom.
Megpróbáljak akkor a 240-esbe egyet?! illetve még az a kérdésem hogy speciál 630mA esem már nincs itthon, mennyire fontos ugyan akkorát bele tenni vagy mehet nagyobb teljesítményű is?! Vagy itt ezt nem szabad kivitelezni?!
Thanks. -
béke
aktív tag
Sziasztok egy asztali pájó Erősítő, javításában vagyok bele mélyedve, és kellene egy kis segítség, topicot csak ezt találtam, így hátha.
Miért dobja el a képen látható 630mA biztosítékot amint bekapcsolom? Rossz helyen van? A 240V-ba kellene tennem? Vagy más egyéb hiba lehetőség?
Köszi előre is a segítséget vagy az útba igazítást. -
soldi3r
veterán
Meg egy kerdessel haborgatnek titeket.
Hogyan oldanatok meg egy eleg rossz korulmenyek kozott mukodo, nagyfrekvencias, nagyfeszultsegu (5-6kV) zavaroknak kitett DC szervo motor zavarszureset? Magneskarika? Foldelt fem harisnya?
A visszacsatolast gondolom valahogy pluszban eleg galvanikusan is levalasztani, a motor aramnak pedig valami hasonlot gondoltam. -
xxxjjjkkk
senior tag
Valaki rendelt már aliról érvéghüvelyt?
Dupla kéne 50dbx4 kisméret, de valami elég durva darab áron van, 100as csomagba is 15-25ft/db. Daniellába találtam csak 8 ft ért, de arra nem járok szóval az ali 500/100db al elég jó lenne. De vajon a minősége milyen? rewiev ok csak a nagy dobozokra vannak. -
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #59814 üzenetére
Akkor ez[link].
-
-
darvinya
titán
válasz
tordaitibi #59812 üzenetére
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
tordaitibi #59804 üzenetére
Láttam ilyeneket készen, AC-kimenettel:
https://www.aliexpress.com/item/-/32656231093.html
https://www.aliexpress.com/item/-/32760806274.htmlEz meg egyszerű önrezgő kapcsolás:
-
Építenem kéne egy 24VDC/300V-DC 80mA terhelhetőségű invertert. Stabil kimenő nem fontos, 280-340V között ingadozhat. Valakinek rajz, ötlet?
Itt még játszik a step-down megoldás, vagy mindenképp ellenütemű transzformátoros megoldás kell? Az egyszerűség döntő, de az üzembiztonság méginkább. -
Kernel
nagyúr
Nem mondom, hogy csak emiatt vásárolj, de megjegyezném, egy ilyen mikrokapcsoló cseréje valójában gyerekjáték pillanatpákával, formára hajlított heggyel, ami egyszerre több ponton melegít.
Csak egy példa, bár ez más célra készült:
Sokan azt hiszik, hogy a pillanatpáka egyenlő az égetéssel, de a rézhuzal átmérőjének csökkenésével és hosszának növelésével értelemszerűen csökken a teljesítmény, máris nem fűt annyira. Amellett idővel automatikusan megtanulja az ember a kívánt pillanatban lekapcsolni, hogy ne égessen.
A panelt mondjuk legjobb ilyenkor kis satuba befogni, az nekem is van. Kb. féléve láttam az Aldiban egész komoly kis satut, csak nem volt rá szükségem. Később el is fogyott.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
darvinya #59798 üzenetére
Isten őrizz, hogy megint vitába bonyolódjunk, de egy ilyen páka, és egy weller közt nagyságrendi különbségek vannak, nem csak árban.
Egy kezdőnek ilyennel max furatszerelt alkatrészeket érdemes forrasztani, szerintem.tvamos: alin a jakemy nek vannak jóbforrasztós cuccai, az 1-2$ kategóriában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest