Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kéne egy 0.5mm átmérőjű forrasztóón. Fél kilós tekercsben venném. Mi az ami ajánlott, jól lehet forrasztani vele? Munkahelyen volt sma, azzal jó volt, de sehol nem látok normális árban (max 4000 ft). -
Kernel
nagyúr
válasz tornas #57589 üzenetére
Kipróbáltat nem tudok, csak ami keresővel akad. Optokapus negatív visszacsatolás (lyukas, forgó tárcsával stb.):
http://www.next.gr/automations/motor-control-circuits/ac-motor-control-l12173.html
Áramfüggő visszacsatolás:
http://www.aaroncake.net/circuits/acmotcon.asp
Figyeli a motor áramát, ha ráterhelsz, akkor rászabályoz. (Ahogy nő az áram, még jobban rásegít.)
Vagyis egyfajta pozitív visszacsatolás, amit be kell hangolni az R10 trimmerrel, hogy mennyit segítsen rá. 120 V-ra tervezve, alkatrészek módosítása is szükséges.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz DrojDtroll #57593 üzenetére
Még a teljesebb kép kedvéért, ilyenkor azt lehet tapasztalni, hogy hiába tekered maximumra a trimmert, 5 V betáp esetén lead mondjuk 4 V-ot, de az sem stabil, hanem kismértékben terhelésfüggő.
Mivel azonban a szerkezet akkuról működik (tehát 4,2 V alatti feszültségről is), ez önmagában nem zárná ki a működést.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Volt róla szó, a mára elavult LM2596 emitterkövető kimenetű, ami eleve garantál bizonyos esést. Gyári ajánlás a 3 V többlet, ami a gyakorlatban lehet ugyan kevesebb, de igen határeset, főleg nagyobb áramigénynél.
Vannak már FET-kapcsolós konverterek, mint amit a másik topikban is ajánlottak közben.
Létezik még annak dióda nélküli változata is (integrált szinkron egyenirányítós).
-
Ribi
nagyúr
Megy 5V-ról, de nem tud 5V-ról neked 4Vot generálni.
Vagyis ahol nézem kb 1.1-1.2V esése van legalább, ami nálad pont határeset. (példában 4.75V javasolt 3.3V-hoz)
Viszont nagyobb áramnál az USB kábelen keresztül a fesz leeshet 4.8V-ra(vagy még lentebb), onnan lesik 1.2V-ot akko 3.6V már lehet kevés. De lehet még ott is működik. LDO vezérlőknek kb. 0.6V esés elég, egyes típusokhoz még kevesebb is.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Még lennebb azt is írja, hogy: "Az áramkör un. Step-Down konverter azaz lefelé konvertáló típus így a bemeneti feszültségnek minimum 3V-tal magasabbnak kell lenni mint a kimeneti feszültségnek."
-
Lompos48
nagyúr
válasz Kernel #57576 üzenetére
...csak valamivel meredekebben fut fel az áram, valamivel nagyobb csúcsra, a puffer töltésének pillanatában.
A felfutást meredekségét egyébként is a puffer diktálja. Nehezen tudok olyan mezei diódát elképzelni, ami hálózati frekvencián ezt lassítani tudná. Ezért nem hiszem, hogy a Schottky gyorsítaná. Nagyfrekvencián persze más a helyzet. Ott már sokat jelent az a bizonyos trs.
-
tornas
őstag
Sziasztok!
Tud itt valaki megbízható kapcsolási rajzot linkelni vagy mutatni univerzális motorok fordulatszámtartó szabályozásához? Ha igen, meg köszönném. Ami még számít, hogy triac-os lenne a jobb.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Kernel
nagyúr
válasz erikke17 #57587 üzenetére
Attól függ, ha a képen látható elkó sorosan kötődik a trafó primerjével (más okból minek lenne ott), akkor végtelen lesz az egyenáramú ellenállás. (Ami nyilván amúgy sem azonos az impedanciával, de ez most annyira nem lényeges.)
A trafó primerje számít, de már a kisméretű kondi is arra utal, hogy nagyimpedanciás lehet.
-
erikke17
őstag
Igen hifitopikban ezért "késelés" jár Kérdeztem ott is de nem tudtak választ adni mivel nem használnak ilyet
Van ezekből is többféle ahol ellenállás van 10-20wattos ami fűt. Ez a legegyszerűbb.Kernel - Ha megjön akkor rámérek multiméterrel mekkora ellenállása van Igen azt néztem én is hibás a leírása.
Valamilyen szinten biztosan gyengébb mint egy rendes RCA kimenet, de most sajnos csak ez van.
De ahogy írod nem biztos hogy jelentősen észrevehető lesz mivel amit mélysugárzó le fog adni 50-120Hz között elég kis tartomány.
Még az jutott eszemben esetleg sufniban beüzemelek egy fejegységet kötök rá egy hangszóró majd rákötöm átalakítót aztán figyelem lesz e különbség.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Kernel
nagyúr
válasz erikke17 #57582 üzenetére
Az egy passzív, trafós eszköz, tehát a leírással ellentétben 12 V tápot sem igényel. Mivel a végfok földfüggetlen, hídkimenet, ezért szükséges a trafós, galvanikus leválasztás, ami a földhurkot is kivédi.
Viszont a végfok felé nem 4 Ω vagy hasonló terhelést képez, már csak azért sem, mert akkor azt a teljesítményt kellene elfűtenie, amit a végfok lead 4 Ω-on.
Talán 32 Ω nagyságrendben lehetne elképzelni, vagy több, ami mehet az eredeti hangszóróval párhuzamosan is.
Más kérdés, hogy maga a trafó is rontja a hangminőséget, a végfok kimenete is már tartalmaz torzítást, így azt viszed tovább.
De mélysugárzóhoz jó lehet, nem biztos, hogy feltűnik a különbség, egy normál vonalkimenethez képest.
-
válasz erikke17 #57582 üzenetére
Amikor én anno hasonlót kérdeztem az Autóhifi topikban, minden melegen ajánlotta, hogy azon az ágon, ahová jelszont átalakítót kötök, ne legyen más, mert a fej nem szereti.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
darvinya
titán
válasz Kernel #57574 üzenetére
Kösz.
40V-os rendszerbe lenne, de most ezért nem bontom meg.(#57577) pjen
Én már találkoztam elrodhadt réz sodratos fülhallgató vezetékkel.
Két lehetőség van miért történhetet:
1. OFC/OCC kábel készítés közben víz került belülre
2. OFC/OCC kábel alulméretezett(kevesebb basszust tud átadni és emiatt több magas lesz) és önmagát eszmészti fel nagy terhelés miattMade Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Van egy E39-es BMW-m amiben egy gyári 6 hangszórós rendszer van amit már kiegészítettem multimédiális képességekkel egy Raspberry Pi3-al amin Openelec fut. Tolatókamera videó képek zene wifi DVB-T stb.minden ami kell
Viszont szeretnék egy kisebb mélyládát bele nem autóbontásra csak legyen mély mivel a 13cm-es hangszórók nem tudnak mélyre menni ellenben szépen szólnak.
A gyári rádiómodulon nincs RCA kimenet ugye valahogy varázsolni kéne rá egy ilyet rendeltem: [link]
Csak az a kérdés, hogy ha simán "lopok" jelet akkor az nem lesz baj a rádió végfokának? Nagyobb terhelést nem fog jelenteni neki vagy valami? Tehát menne a hátsó hangszóró meg ez lopna jelet erősítőnek a hátsó csatornákról.Ahogy nézem belsejében nem sok minden van ellenállás meg kondenzátor meg 2 trafó na meg 2 potméter.
Rádió nem cserélhető másra mert akkor minden ugrik az egész rendszer a BC-től kezdve az álló fűtés hűtésig meg a navigáció is.
Előre is köszönöm.
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Kernel
nagyúr
Ismerem a témát, de szerintem nem fizikai, hanem pszichológiai esetek ezek. A saját pszichéjük rabságában élnek.
Azt valahogy nem hinném, hogy ennyire kifinomult érzékű denevéremberek léteznének. Sőt, még az igazi zenészek, művészek, abszolút hallású emberek sem támasztanak olyan elszállt igényeket egy műszaki berendezéssel szemben, mint a hadcore hifisek.
Normális emberek, művészek a készüléket csak közvetítő eszköznek tekintik (ami valójában) és a művet figyeli, élvezi, értékeli. Nyilván nem árt egy alapvető minőségi szint, de a többi már nem azon múlik.
-
tordaitibi
veterán
Szinusznal...?
Annak is a legaljan, az indulasnal, a 0,4V tartomanyban? Hat ezt nem hinnem.
50 hertzen szerintem ugyanakorat mint egy mezei dioda, mar ha letezik ilyen zaj.A puffertoltesnel is elhanyagolhato, plane 230voltnal, en ugy erzem mindegy hogy az elso felhullam 229,4v vagy 229,6Voltra tolti a puffert. Vagyis ennek 1,41 szeresere, ott meginkabb mindegy.
Csak eszmefuttataskent irtam.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Az nem csak ahhoz szokás, TV tápokban a hálózati egyenirányítón is ott szokott lenni a kis kondi.
Konkrétan nem is úgy kell elképzelni, hogy a dióda maga zajforrás lenne, egyszerűen csak valamivel meredekebben fut fel az áram, valamivel nagyobb csúcsra, a puffer töltésének pillanatában.
A nagyobb impulzus elvileg nagyobb zavart képez, csakhogy a gyakorlatban a különbség (a körben lévő egyéb ellenállások csillapító hatása miatt) kimeríti az értelmetlen szőrszálhasogatás, sőt szakmai trollkodás fogalmát, amire a hifisek különösen hajlamosak.
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #57565 üzenetére
Lehet, csak a különböző gyártók miatt van, de SR vagy SB mindegy. 50 Hz egyenirányítására is alkalmas a Schottky-dióda, a kisebb feszültségesés előny, noha ennek nagy áramon van jelentősége.
Bár mintha olvastam volna valamilyen Hifis eszmefuttatást, hogy miért túl jó ilyen célra, ami miatt már nem is olyan jó. De az egekbe elszállt Hifisek amúgy is kissé bogaras lények, más célra viszont nincs jelentősége. Csak akkor legyen egyforma mindegyik dióda a hídban.
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Szükségem lenne molex csatlakozóra. Apa, anya is érdekel.
És PCI-E csatira. Abból is mindkét fajta érdekelhet.Kérdés, Budapesten hol kapok ilyet, ami szerelhető, tehát, csak maga a csati?
Illetve ezeket lehet forrasztani is, vagy csak krimpelni?
Köszi
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
Barret001
addikt
-
Barret001
addikt
válasz DrojDtroll #57566 üzenetére
Step down konverter kell neked.Beállítod mondjuk 3,8V-ra,és kész.Vagy amennyit enged 4,2V-ig.
-
DrojDtroll
veterán
Egy telefont kellene átalakítanom úgy, hogy ne aksis legyen hanem egy beforrasztott USB kábel szolgáltassa az aramelletást. Mit kell helyeznem a usb kábel +5V-os része és a Telefon + érintkezője közé?
-
darvinya
titán
Nemrég kérdeztem SR5A0 dióda helyettesítéséről, akkor SR5100-at találtam.
De SB5100 mennyivel térne el(én nem találtam eltérést)?
És normál trafós 2 utas egyenirányításra mennyire lenne alkalmas?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
(jan)
őstag
Fogos temahoz: gyarban imadjak a villanyszerelom ezt a fogot: https://m.youtube.com/watch?v=rv8gJ8IoQLU . valoban nagyo jo batran ajanlom. yatonak is van hasonlo kevesebb funkcioval viszont sokkal olcsobb is.
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
Kernel
nagyúr
Igen, csak hirtelen a hagyományos neve ugrott be. Ez egy ilyen érdekes szokás a magyar nyelvben, hogy néha gömbölyűnek nevezik, ami nem is gömb, vagy kockának mondják négyzetet, de még a téglát is (kockatáp --> valójában tégla).
-
Érhüvelyvéget hozzá való spéci fogó nélkül mivel lehet biztonságosan krimpelni? Autós hangrendszer biztosítéktartójában lesz a vezeték a vezeték rögzítése közvetlenül csavaros.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz DrojDtroll #57548 üzenetére
A blitzwolf két oldalról dugdosós csatija egy hangyf@sznyit nagyobb, az jó szokott lenni még, a kopott usb be.
Ebayes topicba van róla info."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
darvinya
titán
válasz DrojDtroll #57548 üzenetére
Samsung telok töltőjénék microUSB dugó szokott a tüskéi elgörbülni befelé.
Emiatt csak erős nyomásra tud elég mélyen bemenni, hogy görbült tüske éríntkezzen.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PHM
addikt
válasz DrojDtroll #57545 üzenetére
Ez esetben marad az USB aljzat vizsgálata.
Lehet, hogy csak elengedett valamelyik láb forrasztása.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
darvinya
titán
válasz DrojDtroll #57543 üzenetére
Attól függ mi a jelenségben jön ki, hogy USB aljzat hibás.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PHM
addikt
válasz DrojDtroll #57543 üzenetére
Először az USB kábel hibáját érdemes kizárni.
(Másik, biztosan jó kábel próbájával.)Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Ha egy telefon USB csatlakozója rosszalkodik akkor elegendő a microusb ajzatot kicserélnem?
-
And
veterán
válasz AllTheBest #57541 üzenetére
Általában egy hagyományos vagy egy alacsony dropout-feszültségű feszültségstabilizátor megteszi (7812, LM2940T-12, stb), de előtte nem árt specifikálni a következőket: milyen jellegű az eredeti / stabilizálatlan forrás, mekkora az itt előforduló legnagyobb feszültségcsúcs, és mekkora a terhelés áramfelvétele.
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy motornál pl fix 12v-ot szeretnék, tehát ne ugráljon 12v fölé, akkor azt meg tudom oldani valamilyen ,,sufnis,, módon?
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
RaiDan
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyen kapcsolóra lenne szükségem [link], de egyszerűen nem találok sehol, csak 3 A / 250 VAC -ban vagy 6A 250VAC. Egy kompresszor kapcsolóját szeretném kicserélni... A kérdésem az lenne, hogy csak és kizárólag ezzel az értékkel bíró (4A 250VAC) kapcsolóval tudom helyettesíteni vagy a fentiek közül bármelyikkel.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot nektek!
-
addikt
Sziasztok!
Nem találtam jobb topikot a kérdésemre.
Ilyen kapu távirányítóink vannak és szeretnénk plusz távirányítókat szerezni, csak nem vagyunk benne biztosak, hogy milyen tulajdonságoknak kell stimmelniük, mert az olcsóság végett kipróbálnánk valami külföldi rendelést, de ugyanezt a típust nem találjuk.
Ebay-en találok is a "rolling code gate remote" kulcsszóra és a 434 MHz rész is stimmel, csak ezen a linken belül sem tudom, hogy pontosan melyik távirányító lenne jó nekünk.A jelenlegieknél a 4 gombokból csak a felső kettőt használjuk, egyik az utcakaput nyitja/zárja, a másik meg az utcakaput és a nagykaput nyitja/zárja.
Szóval gondolom csak 2 gombos táviránytó is alkalmas lenne nekünk, csak hogy pontosabban melyik, abban kérnék tőletek segítséget.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
mezis
félisten
-
kenyocsaba23
tag
Sziasztok! Böngészgettem a netet és rá akadtam pár cikkre ahol régi TV-kből Elektron csöves erősítőt építenek.
A helyzet az hogy van itthon egy nagyon régi Orion Duna készülék. A készülék házak trafókon kívül felhasználhatom esetleg a kondikat , cső foglalatokat is ha passzolnak? -
Kernel
nagyúr
válasz kjani18 #57528 üzenetére
Ezen nem nagyon van mit részletezni, bekötöd és megy.
Két ilyen tápegység azonos feszültségű pontját össze lehet kötni, ha nem is lesz teljesen egyforma a terhelés eloszlása, mert a két kimenet nem pont egyforma.
Viszont nem okoz kárt, amikor az egyik visszatáplál a másik kimenetére, mert amikor a másik érzékeli a nagyobb feszültséget, leszabályozza a PWM-et minimumra, más nem történik normális esetben.
Az sem gond, amikor redundáns módban csak az egyik táp üzemel, a diódák visszafelé nem engedik az áramot. Kellemetlenebb, amikor pont a kimeneti dióda lesz zárlatos, ami tápoknál nem olyan ritka eset. Ekkor a zárlatos dióda a szekunderen keresztül rövidzárat képez a másik tápegységre is, így egyik sem fog működni.
#57527) TheProb
Kapcsolót multiméterrel lehet ellenőrizni, például.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Mikrokapcsolóról hogy lehet a legegyszerűbben megállapítani, hogy jó-e?
Muter mazdájának a gyári távirányítója egy ideje nem zárja a kocsit, csak a nyitás megy. És mivel 2 külön gombbal lehet nyitni-zárni, így volt egy tipp, hogy lehet, hogy a kapcsoló adta meg magát. Először erre nem is gondoltam, mert ugyan úgy "kattan", ha megnyomom a gombot, de végülis másra már nem tudok gondolni."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Kernel
nagyúr
válasz kjani18 #57525 üzenetére
Ezekre mind van lehetőség, de a feszültséget ellenőrizni kell, hogyan reagál az 5V terheletlenségére például, kell-e műterhelés esetleg.
Régebben volt jellemző, hogy főleg az 5 V kimenetet stabilizálja, ma már más a koncepció, de az a biztos, ha teszteled ilyen szempontból.
-
kjani18
őstag
Hali!
Van néhány jó, de nem túl nagy teljesítményű PC táp.
- Csak a 12V -os ágat használva (pl. LED-hez) gond nélkül menne?
- A két tápot egy nagyobb teljesítmény igényű géphez lehet -e valamiképp "párhuzamosítani"? Esetleg közös test(-) -nél egyikkel a proccot, másikkal a VGA-t hajtani? ( 12V)
- Kisebb teljesítményhez redundáns tápként kapcsolni őket?Köszi
[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Kernel
nagyúr
A tálcamozgató kefés DC motor elvileg, a polaritás cseréjével változik a forgásirány. Feszültséget nem tudom, ki fogja megmondani, egyszerűbb kipróbálni egy szabályozható step down konverterrel.
Az aszinkron motor viszont AC. Épp azért ez a neve, mert a frekvenciával nem szinkronban fut.
-
Spet
addikt
Sziasztok,
Ha jól gondolom ODD meghajtókban található mozgatómotor aszinkron motor. Mi a legkisebb feszültség amivel még forgat egyenletesen (ez lenne a lényeges, ne pörögjön ki a világból, mint a 9V-os adapterrell), illetve megfordítható-e a forgásiránya valamilyen egyszerű vezérléssel?
Válaszotokat köszönöm.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
veterán
válasz kisninja #57515 üzenetére
Púpos kondit nem találtam sehol. multimétert hétvégén szerzek, megmérem. Két kérdés:
1., Egyenáramot mérek, ugye?
2., Kell "bemelegedési idő" a mérés előtt, vagy mehet egyből, miután áram alá helyeztem?Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Kernel
nagyúr
Meg kellene nézni mindkét táp kimenetén az adatvonalak bekötését, hogy milyen ellenállások vannak, vagy rövidzár stb. Csak egy példa:
Mivel a power bank ebből az információból olvassa ki a terhelhetőséget, ha módosítod ezt a részét, akkor mást fog kiolvasni.
Lehet mérni szétszedés nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Nem kompatibilis az adatvonalon beállított hardveres információ, bővebben:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_50143-50143.html
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_50115-50115.htmlAhol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
C0d3r
addikt
Sziasztok!
Ezzel a kisebb nyűgömmel fordulnék ide, mert álmatlan éjszakákat okoz, hogy nem tudom mi miért van. Nagyjából annyira értek a fizikához mint a harangöntéshez, de mégis érdekel mi lehet annak az oka, hogy az olcsógagyi táp maximális áramerősséggel tölti a power bankot, míg a márkásabbnak titulált fele annyira képes csak ennél a - szintén nem egy gagyi kínai szintű - power banknál.
Direkt utólag vettem a Nillkin-t, mert tudom hogy nem egy életbiztosítás a nevenincs tápegység, de ez a teljesítménykülönbség lelomboz (miközben mégis képes lenne 2A-t leadni a Nillkin, ezzel a PB-kal mégse szeretik egymást valami okból...).
Feltételezem nagyon nem lehet garancia ügyben pattogni, lehet inkább töltöm lassabban a PB-ot minthogy 2A mellett egyszercsak lángrakapjon az egész kóceráj.Említett termékekről bővebb infók:
Xiaomi power bank, Nillkin táp, Kiciócótáp, Blitzwolf kábel, volt/ampermérő -
veterán
válasz kisninja #57466 üzenetére
Nos, fejlemények
Lecseréltem a képen bejelölt diódát, meg az alatta lévő párját is. Az erősítő már nem búg, működni is látszik, viszont most meg hangot nem ad ki. Minden csatlakozót visszadugtam úgy, ahogy volt.
Mi lehet még a hiba?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Kernel
nagyúr
válasz tornas #57506 üzenetére
Lehet a PIC12Fxxxx széria tagja.
1. láb pozitív (az R3 alatt bújik át).
8. láb GND, a kapcsoló fémházához vezet stb.(#57508) tvamos
Triacról volt szó, amit AC-körbe szoktak rakni. Nem tirisztor.
Az elképzelhető, hogy a Graetz-híd mondjuk a motor részére egyenirányít (ha nagyáramú híd), de akkor lehet zárlatos valamelyik dióda is.
[ Szerkesztve ]
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de hátha tudtok segíteni a problémámon.
Van egy elektromos légfrissítőm, olyan automata, cserélhető aeroszol spray betétes.
Három fokozatban állítható az időzítése, de a leghosszabb is csak 36 perces, olyan szinten telenyomja a szobát, hogy az miatt kell szellőztetni.Csináltam képet a vezérlő elektronikáról, szerintetek megoldható lenne, hogy pl. csak 2 óránként szisszentsen?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Microsoft Outlook topic
- Hálózati / IP kamera
- Okos Otthon / Smart Home
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B70-80 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 17,3" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad B50-70 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Bomba ár! Lenovo Yoga 460 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-10GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest