Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Kedvező árú Philips OLED televízió a tesztpadon
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
válasz
BluEyes #3695 üzenetére
"6ohm + 8ohm eredője az ajánlott 4 ohm alatt van. Nem javaslom. Inkább vegyél egy olcsó használt erősítőt (15k-tól már vannak), az egyik magnókimenetéről (a fent említett Tape out) hajtsd meg a másikat. Így egyszerre szólhat a négy fal, mindegyik külön végfokról."
Bocsi, ezt nem nagyon értem, ezen van ilyen kimenet. mit kellene erre kössek?
-
BluEyes
őstag
válasz
Bull Boss #3692 üzenetére
A legfelső (phono in) és a legalsó (Tape/DAT out) kivételével az összes többibe dughatod. Ezek amúgy egyforma bemenetek, csak azért vannak elnevezve, hogy könnyebb legyen az előlapon vagy a távirányítón megtalálni, hogy mit is akarsz hallgatni.
6ohm + 8ohm eredője az ajánlott 4 ohm alatt van. Nem javaslom. Inkább vegyél egy olcsó használt erősítőt (15k-tól már vannak), az egyik magnókimenetéről (a fent említett Tape out) hajtsd meg a másikat. Így egyszerre szólhat a négy fal, mindegyik külön végfokról.
P.R.C.
Ilyen szavakat rejtenek, mint China, Republic People meg ilyenek. Az bizony Kína. Vagy nem? -
Bull Boss
őstag
válasz
djtörök #3693 üzenetére
Nah a képek nem az én erősitőmről készültek, és most nézem csak, hogy az enyémen van még egy kapcsoló is
amivel váltogatni lehet... akkor mostmár ki van zárva a 6ohm, 8ohm vegyités ?[link] ez az enyém
Jah és még egy kérdés. A Kis hifi hangfalakra az van irva, hogy Made in P.R.C ez mit is jelent pontosan? hol gyártották?
-
djtörök
senior tag
válasz
Bull Boss #3692 üzenetére
mivel csak annyi van az erősítőd hátulján, hogy 4-16 ohm, ebből arra következtetek hogy a+b-ben is odalehet rakni neki 4ohm-ot. Tehát nyugodtan rákötheted a 2 pár hangfalat. Persze a 6ohm-os pár lehet hogy picit hangosabb lesz
mod: aux, tape, tuner, amelyik jobban teccik arra kötöd(egyedül a phonot ne próbáld ki, az bakelithez való)
Ja és a fő hangerőt érdemes 2/3-ra rakni a windowsban
-
Bull Boss
őstag
válasz
djtörök #3690 üzenetére
[link]Sony TA-120F az erősitő
Igy néz ki hátulról[link]
És még azt szeretném kérdezni, hogy a sok bemenet közül melyikre tudom kötni a számitógép kimenetét?
Illetve akkor hogy kössem azt, ha szeretném a 6Ohm os hangfalpárat és egy másik (nagyobb ) 8ohm os hangfalpárat kötni. Van választható A+B és külön A és B rajta
-
djtörök
senior tag
No nekem is van egy kérdésem:
Van az erősítőn egy rec out(felvétel) kimenet. Na ha én erre rákötök 1 szub erősítőt az ugye nem lesz gond neki? /kipróbáltam, műxik a dolog, csak annyi a kérdésem hogy ez nem káros e az erősítő számára?/ -
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van egy szobai erősitőm amire az van ráirva, hogy 4-16Ohm hangfalakkal megy. Nos most szereztem hozzá egy pár hangfalat, ami egy minihifié volt és 6Ohm-osak. Ezekkel működne gond nélkül? És még ha később szeretnék rákötni 4, vagy 8ohm-os hangfalakat akkor azokkal tudna együtt működni gond nélkül? Bocsi a buta kérdésekért, de ebben nem vagyok otthon.
-
Skyhunter
őstag
Még egy kérdés.Panellakásban élek,és rengeteg hálózati zavar van (LCD TV vibrál,DVD-zés közben is "susmus" van a képben..).Kérdésem hogy egy mezei 6000 ft-os zavarszűrő elég,vagy vegyen az ember egy komolyabbat.Egyes honlapokon az 56k-s MIRA egységről ódákat zengenek.Van értelme? thx
-
Skyhunter
őstag
Házimozi erősítőt vennék a DolbyTrue HD,DTS-HD és egyéb Blu-ray támogatottságú dolgokhoz...de mondanak mindent a nagyokos barátaim (mondjuk az egyiknek van egy kis saját HI-FI boltja
) A Denon-ba vagyok beleszerelmesedve( a jelenlegi is az 1703-as),az egyik szerint a 2808-as tökéletes megoldás lenne (ebben a 300-330k kategóriában),a másik azt mondja,annak túl "denonos" ,lágy hangja van mozira,inkább vegyek egy Onkyo-t,az THX Ultra2-es minősítésű (mondjuk az ehhez passzoló THX Ultra2 hangfalak árát megnézném
).
A hangfalrendszert semmiképpen nem cserélem le--->frontok+center MAGNAT VINTAGE,bassláda MAGNAT MOTION 200,surround-ok ATLANTIC TECHNOLOGY 1200 (thx minősítésűek az Atlanticok).Vélemények???
-
Satellite
tag
válasz
frankie! #3684 üzenetére
A HFM többször is alapos teszteket végzett ezügyben: még a hazai gyártású KFKI-trafó - nem beszélve az Ortofon T-5, T-10, T-20-asairól! - is messze jobb hangot produkált az aktív eszközöknél.
Persze egy kis dobozka (pl. Heed MM/MC előfok, stb) biztos olcsóbb, de én egy MC-hez - ha lehet - csak trafót használnék. -
frankie!
őstag
válasz
#56474624 #3681 üzenetére
A 3020 A tudja az MC-t is, a sima nem. De nekem azt mondták, ez a phono kevés az "emcézésez".
tekintve hogy ezek a hangszedők ált 20-30 fölött kezdődnek, és jóval komolyabb rendszerekhez (és jóval több tapasztalattal, kialakult ízléssel rendelkezők, bla,bla,bla.. szoktak belevágni) ez hihető.
De megerősítést vagy cáfolatot várok! -
törölt tag
válasz
frankie! #3680 üzenetére
És az jobb? Bár kicsit félek is a régi dolgoktól, hogy nem-é kicseréltek már azóta benne egy s mást, ráadásul az ár eléggé hasonló, így ha minőségileg közel egyformát hoz, akkor egyértelműen az új a nyerő.
Ja és nagy előny lenne a jövőre való tekintettel, ha MM/MC előerősítő, nem tudom, a NAD 3020-ban ilyen van-e... -
törölt tag
Cambridge Audio 640P vagy NAD PP 2 phono előerősítő?
Egy Polkaudio/NAD-rendszerhez lenne. Vagy valami más (kész) javaslat esetleg?
-
djtörök
senior tag
Szerintetek ez megér 16000Ft-ot?:
Yamaha A-760RMS Output power: 80W+80W 20Hz-20kHz 0.01%THD
Damping Factor: >55 8ohm
Power Consumption 530W -
djtörök
senior tag
nézegettem a 100.000ft alatti házimozi erősítő kategóriát.
a legtöbb helyen egész jó teljesítmény adatok szerepelnek. pl. 5*80w vagy 5*100w
A hátulján meg apró betűkkel ott van hogy power consumption 180w -200w
Akkor ez most hogy van? AZ itthoni 2*60w-os technics 260W-ot vesz fel.. -
-
törölt tag
Értem. Igazából nekem egy problémám volna, hogy nem azt használnám erősítőként, viszont csak mint előerősítőt (nem tudom, lehet-e, feltételezem, igen) helyszűke miatt sajnos nem igazán tudnám elhelyezni még azt is. Egyszerű, "csak" kis phono előerősítőből nem tudnál ajánlani? Természetesen hasonló árkategóriában gondolkodva legfeljebb, mint egy használt NAD 3020.
-
vili13
őstag
Aha. Eddig azt hittem, hogy csak egy szabványt nem szoktak betartani. Ha rögtön három teljesen különböző is van, akkor valamivel érthetőbb a helyzet.
Vonalkimenetek szintjénél már nagyon sok helyen láttam megadva a -6.7dBV / 0.46V értéket, bemeneteknél meg az 500mV-ot. Ez valahogy illeszkedni látszott egy ezek szerint nem is létező szabványhoz...
-
frankie!
őstag
Még milyen tuningokat tudnál hozzá ajánlani. Én ezekből az elkókból megkétszereztem a pufferkondérokat, a hátlapra ragasztva őket, majd a nyák alján lévő lyukakon 1,5-ös tűzálló kábellel vezettem őket el. Szerintem sokat javult a középtartomány, bár állítólag vannak jobb kondik is.
a hivatalos oldalon olyat írnak, hogy a tápegységben lévő ÖSSZES kondit érdemes kicserélni dupla kapacitásúra. Erről mi a véleményed? -
-
DDL
őstag
válasz
djtörök #3654 üzenetére
Ennyi adatból nem lehet ezt megállapítani az erősítő felépítése ismerete nélkül. Ugyanis a 150mV érzékenység azt jelenti, hogy ekkora bemenőjelre adja ki a névleges teljesítményt maximális hangerőállásban. Nem többet és nem kevesebbet. Ebben az is benne van, hogy 1V-tal sem vezérled túl (letekered a hangerőpotit), de az is hogy már 300mV is túlhajtja (rosszul tervezett elektronika van a hangerőpoti előtt).
Üdv: DDL
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest