Hirdetés
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bigrob
üzenetére
V15 detect absolute, van benne minden extra. Most olyan 250-70 körül van, de akkor biztos lesz rá nemsokára akció premiumshop24-en is.
4 éves a mienk, ugyanolyan jól működik mint amikor megvettük. Nálunk sincs szőnyeg, a legjobb a fluffy fej. Amúgy ha a gen5 nem lesz sokkal drágább akkor lehet inkább arra mennék rá, pár apró dolgon javítottak. A legnagyobb difi az a működtetésben van, kinek mi jön be. -
bigrob
őstag
Sziasztok,
Glamour nap közeledtével az asszony kitalálta, hogy le kéne cserélni az 5 éves Xiaomi porszívónkat, de most már jobb lenne egy komolyabb verzió, Dysonnal rémisztget..
Nincs szőnyegünk, csak parketta és kő, illetve egy kanapé lakó francia bulldog akiról nagyon sok szőr hullik. Néha pedig az autót kiporszívóznám vele.
Mit ajánlanátok? Sajnos totálisan vakon vagyok ebben a témában..
Megérné beruházni egy Dyson V15-re? Abból a minél több kiegészítős csomagot?
V11 vagy V12 esetleg?Olvastam a Német Ebayes megoldást, ez is szimpatikus, csak kicsit parázok ettől mailboxde-től, még sose használtam.

-
SirKero
őstag
Üdv.
Szárítógépet keresek 8-9 kg-os kivitelben max. 250k-ig.. Nincs márka fétisem bármit meghallgatok.
Köszi
-
KD6-3.7
őstag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Valamelyik Electrolux Steambeak pl.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Lehet kapni valahol Tefal serpenyőt, edényt a levehető nyél nèlkül? Nyelem van.
Kösz!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Szia!
Én ilyet vettem 2022 decemberében, és minden oké vele:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_gorenje-bsa6737e15bg-be%C3%A9p%C3%ADthet%C5%91-s%C3%BCt%C5%91-1373200.html
(Bocsi, IOS 26-tal nem lehet ph-n linket beilleszteni.)
Nagyon sok, korrekt funkciója van, ezért választottam ezt. Meg azért, mert ismerősöm volt az eladó, és valahogy lenyomta nekem az árát 105k-ra.
A többi típusra max 10%-ot tudott volna adni. -
Dorian
félisten
Semmit sem jelent önmagában egy étel GI-e, mert együtt eszed más ételekkel, pl. a rizst fehérjével, zsírral (hús) és zöldségekkel (rost), amik mind lassítják a felszívódast, ezzel a vércukor és inzulin maximumát.
Amúgy egészseges embereknél, akik nem IR-esek vagy cukrosak, egyáltalán nem problema az, ha magasra szökik a vércukor és inzulin, mert utána szépen le is esik, ez a szervezet normális működése.
Ha van vmi probléma a rizzsel, az csupán az, hogy gyakorlatilag csak szénhidrát, semmi értékes mikrotápanyagot nem tartalmaz. -
SECTORnooB
addikt
Sziasztok
Milyen beépíthető sütőt vagy márkát tudtok ajánlani ?legfontosabb tényezők az ár érték arány és az élettartam lenne.
Kb 150 ezer forintig.Köszönöm.
-
iatti
aktív tag
én meg krumplit eszem, abból is a desire. minden mennyiségben
-
-
axlfsi
veterán
Sziasztok! Ezt a Ninja® Ninja® BN750EU 2in1 Auto-IQ® turmixgépet ismeritek, esetleg van innen valakinek saját, személyes tapasztalata is?

-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian
üzenetére
Lehet, hogy drágább, de a jót, a kényelmet nem adják olcsón. Ha az olcsóság lenne a legfőbb szempont, akkor barlangban laknék és begyűjtött rőzséből raknék tüzet.
Írtam már, hogy évtizedekig használtunk gáztűzhelyet, majd hagyományos főzőlapot, bőven van összehasonlítási alapom. Felsoroltam pár általunk folyamatosan használt funkciót, melyek egyike sem létezik a gázosok között. Mire érdemes költeni, ha nem az ember kényelmére, kedvére?
Tegnap főztem rizst, beállítottam az időzítőt 16 percre, annak elteltekor hangjelzést adott, majd kikapcsolt a főzőlap. Felkeltem a laptop elől és kiballagtam a konyhába, elkészíteni az ebédemet. Gázossal ezt hogyan oldottam volna meg?
Nem kell három fázis, csak kettő! -
Willie
őstag
Sziasztok!
Dysonhoz használ valaki gyerek orrszívó adaptert? Ha igen, akkor milyet és melyik típushoz?Előre is köszi.

-
st6969
őstag
válasz
booneyka23
üzenetére
Én majdnem ezt vettem
Bosch lett helyette drágábban a 17 fokozat miatt. Nem bántam meg, de talán legközelebb az Electroluxot venném, mert bár "csak" 14 fokozat, de külön csúszka minden felületnek Bár nincs személyes tapasztalatom vele, de szerintem jó készülék 
-
-
st6969
őstag
Van itthon egy egylapos hordozható készülék is (télen a szomszédokat kültéri forraltborozásra hívjuk, meg kint sütöm a sültkrumplit, meg azokat, amiknél a szagelszívó is csak részben hatásos). Aldiban vettük, 13 ezerért. Hangos, zúg, búg, kattog. Egy rémálom a Bosch-hoz képest, de végül is teszi a dolgát, amire vettük, arra jó. Na, ha valaki ilyen alapján alkot véleményt az indukciósról, akkor biztos, hogy menekül a gázhoz vissza
-
st6969
őstag
válasz
booneyka23
üzenetére
Igen, nekem van tapasztalatom, elég hosszú ideje
25A-rel remekül elleszel. Amikor beköltöztünk a házba, 16A volt, és indukciós főzőlap, villanysütő, mosogatógép, mosógép, vízforraló, és még télen a pici lányom miatt (15 éve
) egy 2,4kW-os hősugárzó is üzemelt, mint nagyfogyasztók. Természetesen, nem egyszerre. 16A 250V mellett az 3680W, tehát mindent nem lehetett maxon használni, és bár a teljesítmény adatok alapján nehezen hihető, de 2 főzőlap mellett mehetett a sütő, és még a mosogatógép is. Ha a fürdőszobában tartózkodó nem tudta, hogy mi megy a konyhában és rákapcsolta a hősugárzót, a kismegszakító persze azonnal leoldott, de ez azért extrém felhasználás volt a mi szokásaink szerint.
Ma 32A van, de továbbra is egy fázis, és mindenre elég nekünk. A főzőlapot 16A kismegszakítóra kötöttem, 3x2,5mm2-es réz vezetékkel. Ez szabványos, és biztonságos. Miközben a kézikönyv 1 fázisra általában 3x4mm2-es vezetéket ír, de nyilván feltételezi, hogy a kismegszakítód nem fogja limitálni, és a teljes terheléshez kellene ez a vezeték keresztmetszet. Viszont életszerűtlen, hogy 4 lapon egyszerre fogsz boost módban forralni, egyéb esetben meg elég lesz a 16A. Ráadásul, ahogy írtad is, az újabb lapok teljesítményét a beállításokban is limitálhatod.
Mindenképp egyeztess a villanyszerelőddel erről, ne egy netes randomjóskára halgass
Utána már csak annyi dolgod lesz, hogy egy olyan lapot válassz, amin 9+1-nél több fokozat van, és minél több rá a gari. -
BBéci
legenda
válasz
F-ECT$
üzenetére
Ezt magyaráztam. Pár perc, fél óra alatt nem lehet kitapasztalni azt a rengeteg hasznos funkciót és kényelmet, amit a komolyabb indukciósok nyújtanak. Nagyon örülünk annak, hogy Bosch Serie 8-at vettünk, mert egy alapkészülék biztosan nem adja ugyanazt a felhasználói élményt. Irtó kényelmes, hogy pár hét után tudtuk azt, mihez hányas fokozat kell a 17-ből vagy melyik fix hőfok. Gázzal ez lehetetlen már a változó fűtőérték miatt is.
-
BBéci
legenda
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Sokan idegenkednek az ismeretlen, új technikától. Akkor lenne mérvadó a gázhoz ragaszkodó asszonyok véleménye, ha pár hétig használnának egy jó indukcióst. Óriási kényelmet és biztonságot nyújtnak. Háromféle időzítő, 11 választható hőmérséklet, forrás érzékelő, elszívó vezérlés, kiterjesztett zónák, nincs nyílt láng, alig forrósodik a felület, könnyen tisztítható, használaton kívül rápakolhatsz stb.
-
booneyka23
újonc
válasz
st6969
üzenetére
Szia!
Őszintén, most kicsit elbizonytalanítottál
A probléma valószínűleg az lesz, hogy a lakásba 25A fut be. (A villanyszerelő állítása szerint a társasház fővezetéke nem bírná el)
Kicsit utánanéztem, és ahogy látom a modern indukciós lapok rendelkeznek automatikus/manuális teljesítményszabályozással, bár nem tudom ez mennyire biztonságos/stabil az egész rendszerre nézve. Nem vagyok nagyon nagy power user, 2-nél több zónát nem szoktam használni.
Van valakinek tapasztalata ezzel a setuppal? -
-
kezdő
senior tag
válasz
elekresz
üzenetére
Hello!
Egy tipp.
Én most vettem v15-öt németországi Dyson-tól, felújítva.
Teljesen újnak néz ki, semmi használati nyom sincs rajta, gyári csomagolásban jött.
[link]ebay-en keresztül megy a vásárlás, épp volt kupon akció, így 369 euro volt. (most is épp 10%-os akció van, de nagyjából kamu mert ennyivel feljebb is vitték az árát, kuponnal most 389 euro, pont annyi mint akció nélkül pár napja)
Mailboxde volt a köztes raktár (mert csak Németországba szállítanak), ők 23,89 euroért küldték tovább a csomagot GLS-el.
Így 393 euroban állt meg a dolog, akkori árfolyamon 154 ezer Ft.
Garancia lehet egyedül a szívás, 1 évet adnak rá, nekem ennyi kockázatot megért. -
Dorian
félisten
Esetünkben pedig többször is pont az bizonyosodott be, hogy az olcsó is lehet olcsó és jó, meg a drága is lehet szar. Pl. nálunk a Bosch bekrepált pár év alatt, a két Beko meg már a 7. és a 12 . évét húzza. És ugyanúgy kimosnak.
Kinézet meg pont nem érdekel, a fsz ajtó mögött van mindkettő, nem igazán látszik -
-
elekresz
tag
Ha az ember fia/lánya árérzékeny, de rosszat sem szeretne venni, mert annak nem sok értelme van, akkor akkus porszívóból egy Dyson V12-esnél (190e) van jobb vétel?
Már ez is több, mint amit egy porszívóra szánnék, de látszólag 100e alatt nem érdemes, felette meg már akkor legyen jó. -
axioma
veterán
válasz
Grande Ale
üzenetére
Nekem az a bajom a 20 evre tervezett gepeknel, hogy ha 2-3 gep araba kerul, akkor 20 evnyi muszak utan lesz egy 20 evvel korabbi technologiaju geped, mig ha 7-10 evenkent cseres 1 egysegnyi aron, akkor egy sokkal ujabb van vegig inflanyival kevesebbert. Es mindig van ami ujabb, pl. ha jon a kif4 kb. mindenkinek akkor az idozites (nem elkeszulesre hanem fogyasztasra, sot fogyasztasi csucsra) lesz a szempont peldaul.
-
Grande Ale
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
BBéci nagyon jól megfogalmazta. Az anyaghasználat teljes más, minőségi. Az a tűzzománc előlap, soha nem fog sárgulni. A programválasztótól kezdve, az érintő panel, a hang amikor becsukod az ajtót és rendesen csattan egyet mikor lezár az indítógomb megnyomása után...
Az előző Miele mosógépünkkel szívtunk, hála istennek cserélték erre ami most van.
De a minőségérzet ott is ugyanez volt, sőt, ott több gomb volt, még jobban átjött ez, csakhát valamiért az a gép teljesen selejt volt.
Ez volt amúgy: [link]
Elég sok Miele van itthon, tehát ez a gikszer nem ábrándított ki, mert mindegyik kiváló. Mosogatógép, szárítógép, porszívó, mosógép mind miele.
Szerelő szerint minden műanyag még a boschban is, nincs a Mielenek igazi alternatívája.
Mosogatógépünk van, hogy napi 3x megy. Tehát ezt a húsz évre tervezre Miele szöveget mi már régen meghaladtuk, hiszen azt hiszem az heti három mosogatás, vagy mosás.
Minden gépük szerelhető, javítható, van hozzá alkatrész, és úgy van gyártva, hogy meg is lehessen javítani.
Viszont...
A javítás ára horror. A kicserélt mosógépünket megjavíttattam, dobcsere, csapágy ilyesmi, ami kell ehhez nem értek hozzá.
250 ezer forintot fizettem érte, brutális. Ezt hivatalos Miele szervíz csinálta, de nem nagyon hinném, hogy egyénileg beszerve az alkatrészt, egy szerelővel csináltatva sokkal olcsóbb lett volna.
Ezek után pár hónapra rá szólt a szerelő, hogy a Twindos szivárgása miatt cserélik azokat a gépeket, ahol ez fennáll, és úgy emlékszik a miénken is látta...
Hát, szólhatott volna előtte is, mielőtt kifizettem egy kisebb vagyont a javításért, de akkor még nem tudta, hogy lesz ilyen.
Lényeg a lényeg, ez most tökéletes hála istenek, igazi Miele minőség, mint a többi gépünk, úgyhogy öröm és boldogság.Próbáltam leírni a pozitívumokat is, de a negatív tapasztalatunkat is, mert sajnos az is volt.
Én a magam részéről mindenkinek csak ajánlani tudom, de tudom, van aki azt mondja, hogy vesz egy gépet olcsón minél több garival, ha gond van lecseréli.
Mindenki döntse el maga. -
BBéci
legenda
válasz
csababarca
üzenetére
Valahogy úgy nyilvánul meg, mint amikor egy Dacia után beülsz egy Mercedesbe.
Már messziről, ránézésre minőséget árasztanak a Miele gépek. Megtapogatva ez csak erősödik. Az ajtaja, a gombok, a kijelző, a dob kialakítása, mosószerfiók, egyszóval minden. A Bosch Serie 8 közelít, de mégsem ugyanaz. Még nem döntöttem el, hogy a kettő közül melyiket fogom megvenni, ha a 28 éves Zanussi feladja a harcot. Bosch mellett az olyan funkciók szólnak, amiket a Miele csak 6-700000-ért ad.
Feleségemmel megvizsgáltunk az említetteken kívül néhány olcsóbb gyártmányt, köztük Bekót is. Mindketten egyhangúan kijelentettük, hogy szó sem lehet róluk.
Számtalanszor bebizonyosodott, hogy végül az olcsó a drága. -
st6969
őstag
válasz
booneyka23
üzenetére
Szia!
Mindenképpen gáz főzőlap? Nekem van egy panellakásom, ahol "ingyen" van a gáz (azaz, általány), de ha én laknék ott, akkor is indukciósat használnék, szerintem annyival jobb... -
csababarca
őstag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy a minőségérzet miben nyilvánul egy ilyen árkategóriás gépnél pl egy feleannyiba kerülő géphez képest?
én is nézegettem a miele-ket anno, de végül nem az lett amibe a pénz is beleszólt.
-
atika88
senior tag
Sziasztok,
Bosch Hőszivattyus 5os szerias szárítógép az alany. Megy a nézeteltérés asszonykával, hogy a 40 perces perces gyors szárítás nem a legideálisabb hosszú távon a gépnek sem. Ő úgyanis fogja és a programhoz a használati útmutatoban is előírt max 1 kg ruha helyett 2-3-4et úgy betesz mint a sicc
Nyilván nem ettől dől össze az a világegyetem....de valóban a sok sok különböző programnak mennyi valóság alapja van? Mennyire kitesztelt ez vajon gyárilag vagy csak egy markentig felirat kb egy egy program

Az a bibi h műszaki fejjel nézem és ez így nincs rendjén hogy 3 kg ruhát teszünk a 1 kgos programhoz... legalábbis én így látom.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy szélesebb (70-80cm/~400 l ) alulfagyasztós hűtőszekrényt. Egy elvárásom van, mégpedig az, hogy “gondozás mentes” legyen. Ne jegesedjen stb… Illetve az sem árt, ha tud hűteni.🙃
Márka nem érdekel, mert a Liebherr meg Miele számomra már olyan árkategóriát képviselnek, amit a gyomrom nem vesz be.
Első tippre a 4 ajtós kombináltak tűnnek megfelelőnek. Azokból a Gorenje a legolcsóbb és a leghosszabb gyártói garis. Van esély, hogy ezeket a szerbek rakják össze, vagy felejtsem el? (A régebbi Gorenje gépeim még szlovének és szerbek. Nincs is velük gond.) Megéri a Gaba, Haier meg hasonló cuccok a 10-30% felárat?
300-nál többet nem szánok erre.Mit javasoltok?
-
válasz
Grande Ale
üzenetére
"és olyan minőségérzet, amit máshol nem kapsz meg szerintem." - várjál csak, mindjárt jönnek az 5+ év garos feketeöves Beko tulajok, hogy mi az a minőségérzet, mikor a Beko ugyanúgy mosogat
-
Grande Ale
őstag
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Szia, nekünk ilyen van.
A régi Miele gépünket cserélték erre.
Egy szóval: tökéletes!
Automata adagolás, rengeteg program, és olyan minőségérzet, amit máshol nem kapsz meg szerintem. Nyugodt szívvel ajánlom!
Ha konkrét kérdésed van, akkor tedd fel nyugodtan, ha tudom megválaszolom. -
F-ECT$
titán
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Ilyen alsópolcos termékekkel itt nem foglalkozunk

Komolyra fordítva: kereső alapján 2-3 embernek van itt ilyenje, rosszat nem írtak róla.
Máshol a kis ajtónyílást, az appot és a dobvilágítás hiányát írják. Elég drága a gép, és a garancia kiterjesztés is drága hozzá.
-
Egyiksejo777
lelkes újonc
Sziasztok!
Mosógépet keresek a feleségemnek.
Erről a tipusrol van tapasztalata valakinek?
https://www.miele.hu/product/12193360/w1-eloltoltos-mosogep-wwg660-wcs-tdoses9kg-lotuszfeher?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=23hu9trloaocoai9999111999&utm_campaign=alwayson-others-23hu9trloaocoai9999111999&gad_source=1&gad_campaignid=17894909192&gbraid=0AAAAADPzA366M7jH0u0iLA95vUVgXFDCw&gclid=CjwKCAjw_-3GBhAYEiwAjh9fUDNJMt1_tCYHCvVNlMHGZva_CICZPgaMdldUonLpWHuUEz9lRmSQnxoCqIcQAvD_BwE -
booneyka23
újonc
Sziasztok!
Első hozzászólásom, próbáltam visszakeresni infót de elég nehézkes
a következő gépeket néztem ki:- Sütő: Electrolux Y6POC77X
- főzőlap: AEG HKB64453NB
- elszívó: Electrolux LFP326FB
- mikró: Whirlpool MBNA920BA keret minimálisan rugalmas, de ezeket találtam jó ár-értêkűnek.
Lenne esetleg bármi tanácsotok, mi az ami no-go ezek közül, esetleg van sokkal jobb hasonló áron?
Előre is köszi a segítséget!
-
st6969
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Amikor zsákot cserélek, mindig meg szoktam nézni, hogy milyen állapotban van a hengerszűrő és van-e a hordóban bármennyi por is, de most először találtam benne, és így sem éreztem, hogy fújná vissza a port, pedig most laminált padlót raktam le, és a beton felületet többször felporszívóztam vele mélyalapozás előtt. Zavart volna, ha fújja vissza a port. Törmeléket is gyakran szívok vele.
-
Mauzes
addikt
válasz
st6969
üzenetére
Nekem a porzsák hátulja szakadt ki, mikor berepült egy törmelék darab. Márpedig egy felújítás után nem lehet törmelék mentes felületet csinálni csak seprűvel.
De lehet teszek még egy próbát egy új 10-es csomag papírzsákkal. Érdekes amit írsz, hogy alapvetően nem nagyon engedi ki a port, mivel még a gyári leírás szerint sem arra való, hogy bent tartsa a port, arra a textil zsákok valók elvileg. A kék a legdrágább, lehet az tudja a finom port is.
-
pontyos
senior tag
Sziasztok! Köszi a segítséget, végül meg is érkezett a mosógép, [link] 7 es sorozat, már egy adag le is ment.
Egy pár érdekesség csak, talán a választó gomb által elérhető programok lehetnének az elérhető funkciók alapján sorban. Pl a súly és lehetőségek ill. időtartam jöhetne egymás után növekvő sorrendben, de nem lényeg. Én úgy terveztem volna
Illetve a ki be kapcsoló gomb minősége kérdéses. De amúgy elsőre jónak tűnik, a sorozat nagyobb számmal jelölt, inverteres motorja 1200 nél sem vészes, gőz funkciót kipróbáljuk a téli ruhák esetében, "szekrény szag" ügyben.
Köszi aki segített! Üdv -
st6969
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Ugyanilyen porszívóm van. Több felújítást is túlélt már, port, törmeléket, meg mindent szívtam én már vele. Soha ki nem szakadt még a Lidl-ben hozzá kapható papír porzsák, pedig szinte mindig max-on van. Most a festő használta, aki rengeteg glettport szívott vele, most először láttam, hogy a papír porzsák alatt egy kb. 2 evőkanálnyi mennyiségű finom por volt, ami sajnos valamennyire rákerült a hengerszűrőre is. Ezt kifújtam kompresszorral (gyenge, kézi akksis kompresszorom van, szóval valami normálissal is ki kell fújni, de így sem vészes, nem nyomja vissza a port).
Biztos, hogy nem a porzsák csatlakozásnál van a baj? Elég nehéz ráhúzni szerintem, kicsit tekerni kell, de nem nagyon, mert kiszakad, alulról nem is látszik, hogy illeszkedik-e rendesen a gumi tömítés a csonkon.
Egyik legjobb beruházásom volt ez a porszívó (persze csak műhelybe, kocsihoz, felújításhoz)
Még csak nem is akciósan vettem, de így se bánom (persze van, vagy 5 éves, és a Parkside-nál gyakori, hogy csökkentik a minőséget a gépeknél, nem kizárt, hogy ez is erre a sorsa jutott). -
torma1981
veterán
Amúgy pl mosásban, szárításban mivel jobb pl a Series 8? Mert a Series 4 is tökéletesen végzi a munkáját. Illatosak a ruhák, szárazak a szárítás után. Kíváncsi vagyok akinek van pl mosógép stb az mivel tud többet. Mivel a garancia ugyan úgy pl 3 év. Azzal sincs előrelépés.
-
coccolino
aktív tag
válasz
Mauzes
üzenetére
Anno én is vettem egy olyat, pont ugyan abból a célból, kb. 1 órát bírt és ledobta a láncot.
Aztán egy Hilti meg egy Festol jött a szakikkal, azzokkal lehetett rendesen porszívózni, de a végén a Festol is elfüstölt, pedig nem alap gép volt.
Vagy pepecselsz, és kézzel kikapargatod, de negyed óra után úgy is bérelsz egy profi gépet.
-
Mauzes
addikt
válasz
YAS-dude
üzenetére
A gép az hosszú távon is hasznos, "garázs porszívó" lesz belőle. És olyan olcsó volt, hogy az se baj, ha kuka lesz a felújítás végére.
Amúgy igazad van, bár nekem nem is a géppel van bajom, hanem a porzsákokkal. Ráadásul fórumon másoktól vettem a tippet, akiknek bevált felújításra ez is.
-
Mauzes
addikt
Vásároltam egy Parkside PWD 30 C1 típusú porszívót, elsősorban felújítás utáni takarításra. Betonbontás után, tényleg komoly koszt és törmeléket kell összeszedni.
A problémám, kettős. Egyrészt hiába próbálom összeseperni a nagyját, és különösem a törmelék részét, hogy a porszívónak csak port kelljen szívnia, ezt 100%-ig megvalósítani lehetetlen. A sarkokban, résekben, nehezen hozzáférhető helyeken maradnak picike törmelékek, kavics-szerű cuccok. Ezzel az a baj, hogy a porszívóhoz kapott gyenge papírzsákot be tudja szakítani, és onnan kuka az egész, mert veri kifelé a port a gép.
A másik problémám, hogy emiatt vettem fehér filteres porzsákot a géphez, de az meg konkrétan átengedi ezt a nagyon finom törmelék port. Ha beteszek egy új zsákot, az pár percig jó, utána meg látszik, hogy átment rajta a por és tiszta barna lett a porzsák, tehát onnantól a gépbe engedi bele ezt a finom port. Na most ezt a filteres szűrő sem igazán bírja jól, eltömődik egy idő után.
A harmadik féle porzsákot (a képen a kék) pedig nem tudom kipróbálni, mert Lidl-ben nem látok, azon kívül meg olyan áron akarják adni, ami teljesen irreális.
Az első kérdésem, hogy rá tippetek vagy valamilyen trükk, hogy ilyen fajta porszívózást hogyan érdemes csinálni?
A második kérdésem, hogy milyen porzsákot érdemes használni erre, ehhez a géphez van-e valami tuti?
-
válasz
csababarca
üzenetére
Köszi, valszín akkor ebbe az irányba fogok elmenni.
-
csababarca
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Szerintem igen, bőven.
De nekem a viszonyítási alapom nagyanyám régi masinái, meg anyum rowenta rúdporszívói.
Én múltkor garázst takarítottam vele, volt ott minden, felszedet mindent is.Fújó funkciót is használtam már, az is bőven a használható kategória.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Saeco Exprelia EVO I Szervizelve I Patika állapot I Automata tejeskancsó I Garancia I Beszámítás
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- Új Several Dupla Air Fryer 2x3,8L XXL összesen 7.6L
- Hajtókar, sor, AXS, középrész, pedál, MRP Új
- Sencore Scooter S30
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Bosch lett helyette drágábban a 17 fokozat miatt. Nem bántam meg, de talán legközelebb az Electroluxot venném, mert bár "csak" 14 fokozat, de külön csúszka minden felületnek Bár nincs személyes tapasztalatom vele, de szerintem jó készülék
) egy 2,4kW-os hősugárzó is üzemelt, mint nagyfogyasztók. Természetesen, nem egyszerre. 16A 250V mellett az 3680W, tehát mindent nem lehetett maxon használni, és bár a teljesítmény adatok alapján nehezen hihető, de 2 főzőlap mellett mehetett a sütő, és még a mosogatógép is. Ha a fürdőszobában tartózkodó nem tudta, hogy mi megy a konyhában és rákapcsolta a hősugárzót, a kismegszakító persze azonnal leoldott, de ez azért extrém felhasználás volt a mi szokásaink szerint.